X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • bebag Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    Poza tym melduję, że za 7 dni idę na usg prenatalne i pobranie krwi na PAPPA. Także 13.03 - przybywam!

o której masz badania? Ja też za tydzień o 16:40 :)

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Głupia siedzę w pracy i płacze z radości 🤣🤩
    NIFTY PRO- ZDROWA DZIEWCZYNKA!! Żadnych delecji, duplikacji, trisomii!! Spełnia się moje największe marzenie 🩷

Gratulacje 🥰

Muszka1 lubi tę wiadomość

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    o której masz badania? Ja też za tydzień o 16:40 :)
    Ja wcześniej - 9:40 :)

I właśnie patrzę za okno - zaczął padać śnieg :O

preg.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    Gratulacje!!!

Potwierdziła się płeć z "Kalendarza Chińskiego"? :D

Tak.🤣🤣 Ale nifty to też chyba w Hong Kongu robione, to się zgrali 🤣

strigo, bebag, LILA_33, Nadziejka30, niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystała któraś z Was z tej stronki żeby zrobić NIFTY?

https://nipt-geneplanet.com/pl

mam od nich kod rabatowy 15%, ale też troszkę obaw przy zakupie badania przez neta, szukam opinii czy to nie jakieś naciągactwo :)

preg.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka przecudne wieści na początku tygodnia:) rozgrzewają serducho.

Ja tak w środku też mam wrażenie że będzie dziewczyna. Ale jeszcze muszę trochę poczekać na potwierdzenie.

Muszka1, Umka lubią tę wiadomość

age.png

Starania o drugie serduszko
    11.2024-02.2025 przywracanie owulacji

27.03 -31dc owulka
    08.03 cień cienia
    09.03 beta 59, 60
    11.03 beta 204,70 (przyrost 245,8%)
    17.04 beta 1211,30 🥺🥺
    19.04 beta 1747...
    08.05 pierwsza wizyta
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    Korzystała któraś z Was z tej stronki żeby zrobić NIFTY?

https://nipt-geneplanet.com/pl

mam od nich kod rabatowy 15%, ale też troszkę obaw przy zakupie badania przez neta, szukam opinii czy to nie jakieś naciągactwo :)

Ja:) powiem Ci ze są mega profesjonalni kontakt z panią miałam non stop smsowy jak coś trzeba było dopytać jestem bardzo z nich zadowolona. Robiłam badania w środę, dzis mam wynik. Pobranie mi zorganizowali tak żeby mi jak najbardziej pasowało:) Kupowałam przez stronę, z tym kodem 15%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 14:49

strigo, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Głupia siedzę w pracy i płacze z radości 🤣🤩
    NIFTY PRO- ZDROWA DZIEWCZYNKA!! Żadnych delecji, duplikacji, trisomii!! Spełnia się moje największe marzenie 🩷
    Super muszka❤️ lekarz miał nosa z ta dziewczynka🙂

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Ja:) powiem Ci ze są mega profesjonalni kontakt z panią miałam non stop smsowy jak coś trzeba było dopytać jestem bardzo z nich zadowolona. Robiłam badania w środę, dzis mam wynik. Pobranie mi zorganizowali tak żeby mi jak najbardziej pasowało:) Kupowałam przez stronę, z tym kodem 15%
    Dzięki ;) Strona niby wygląda legitnie, ale sama wiesz jak to czasami bywa... Wszystko ładnie dopóki nie wpłacisz kasy :)
    Sama skorzystam w takim razie do końca marca =)

Muszka1, Umka lubią tę wiadomość

preg.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Cześć dziewczyny! Witam się w 2 trymestrze🙂
    Niezapominajka - trzymam kciuki za Ciebie i Twoja siostrę, mam nadzieję że poradzi sobie z tą informacją i że dla niej też zaświeci słoneczko❤️

Lila 33- najważniejsze że ryzyko jest wykryte i będziesz pod kontrolą

Ja przez weekend trochę odpoczęłam i zracjonalizowalam sobie trochę te moje wyniki pappy i na razie zostaje przy nie robieniu badań typu nifty, no zobaczymy co dalej.
    W sobotę złapałam pięknie serduszko szkraba, tętno w granicach 145, chciałam nagrać dla męża bo był akurat na zakupach, ale maluch gdzieś uciekł, albo się obrócił i już nie było tak słychać.
    Przyszło właśnie moje zamówienie z Gemini, zamówiłam witaminki na drugi trymestr, witaminy dla dzieci i soki z żurawiny żeby trochę zapobiegać kolejnym infekcjom dróg moczowych, zapomniałam jakie to kwaśne😜
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania w tym tygodniu!
    I moze trochę powywoluje bo zamilklyscie: belldandy - wszystko ok, bo dawno nie pisałaś?,
    Ann2224? - przemyślałas już kwestie dodatkowych badań, rozmawiałaś może z lekarzem?
    Dzisiaj na 2q idę do mojego lekarza skonsultować wyniki

nika647 lubi tę wiadomość

event.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka gratulacje super wieści tak od poniedziałku oby tak dalej

event.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Super muszka❤️ lekarz miał nosa z ta dziewczynka🙂

Sokole oko 😁 cieszę się że się potwierdziło bo już głowa całkiem nastawiona na dziewczynkę u nas obojga 🥰

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    Dzięki ;) Strona niby wygląda legitnie, ale sama wiesz jak to czasami bywa... Wszystko ładnie dopóki nie wpłacisz kasy :)
    Sama skorzystam w takim razie do końca marca =)
    Naprawdę ja przed zakupem z nimi rozmawiałam, dzwoniłam, sprawdziłam opinie i wszystko super mi zgrali, kontakt bezproblemowy, będę polecać :) bo i 400 zaoszczędzone dzieki rabatowi 😊 lekkość na sercu też duża, bo ja to panikara jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 16:16

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Naprawdę ja przed zakupem z nimi rozmawiałam, dzwoniłam, sprawdziłam opinie i wszystko super mi zgrali, kontakt bezproblemowy, będę polecać :) bo i 400 zaoszczędzone dzieki rabatowi 😊 lekkość na sercu też duża, bo ja to panikara jestem
    Do mnie też dzwoniła Pani od nich, z informacją gdzie mam najbliżej punkt pobrań i poinformować o wszystkim, że jest dla mnie do dyspozycji jak bym miała pytania :)

Ja mniej panikuję, a chcę móc sobie powiedzieć potem - zrobiłaś wszystko żeby sprawdzić czy maluch jest zdrowy i przygotować się do tego co będzie :) tylko tyle i w sumie aż tyle. Do kardiologa na echo też się wybieram ok 20 tygodnia :) z tego samego powodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 16:29

Umka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka piękne wieści, gratuluję córeczki!♀️🌸♀️🌸🌷🤩

Niezapominajko...to są sprawy,które ciężko jest przepracować....u mnie w rodzinie też była taka sytuacja, kuzyna żona poroniła w 22tyg., na szczęście udało im się ponownie zajść w ciążę 5 miesięcy po stracie...pomimo urodzenia zdrowego synka, nadal nie może pogodzić się ze stratą pierwszego...💔

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę, i nie oczekuje że będzie skakać z radości i nie zamierzam do niej wparować w pełni szczęścia. Ale do cholery, jeszcze nie wie o czym chcemy porozmawiać a już się zachowuje jak obrażona. Ona zaszła z drugim w ciążę parę miesięcy jak siostra jej męża pochowała swojego synka. Nie myślała wtedy o tej dziewczynie tylko cieszyła się swoją ciążą. A teraz wielce pokrzywdzona. Domyślam się że boli i całe życie będzie, ale nie można być takim hipokrytą. Życie toczy się dalej i wśród rodziny czy znajomych ciążę będą się zdarzały i musi się z tym pogodzić. Tym bardziej że mi spędza sen z powiek to jak jej to przekazać a ona totalnie ma mnie w dupie i unika jak może spotkań...

Umka lubi tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka w takim razie faktycznie zahacza to o hipokryzję i skrajny egoizm. Bo to nie ona wyznacza kiedy masz być szczęśliwa i nie uzależniaj swojego szczęścia od jej samopoczucia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 21:04

niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość

preg.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę że w środę z nią porozmawiam, dam Wam znać jak przebiegło. Bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia ❤️

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że pracując dla fundacji musiałam się nauczyć jak rozmawiać z osobami po stracie bo to wcale nie jest takie łatwe i ja jako osoba która nie straciła dziecka na takim etapie też nie rozumiałam pewnych zachowan. I bardzo mądra psycholog z hospicjum preinatalnego powiedziała że osobe po stracie zrozumie tylko osoba po stracie i coś w tym jest. Niezapominajko oczywiście że masz się cieszyć ze swojego szczęścia bo zasługujesz na nie i nikt nie powinien psuć tych chwil tego czasu. Twojej siostrze będzie bardzo trudno bo nie przepracowała swojej żałoby do końca ale z czasem wszystko się ułoży. Trzymam całym sercem kciuki za Was obie bo to będzie trudny czas i trudna rozmowa.

niezapominajk_aa, nika647 lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    Dzisiaj na 2q idę do mojego lekarza skonsultować wyniki

Jak tam konsultacja ? :)
    Nika tu wywoływała do tablicy belldandy to ja jeszcze wywołuje juchacha(chyba dobrze napisałam nick) od niej były wieści końcem lutego jak wyszła ze szpitala i pozniej chyba nic.. mam nadzieję że wszystko Oki u Ciebie 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 09:58

age.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ