X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • bebag Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    Poza tym melduję, że za 7 dni idę na usg prenatalne i pobranie krwi na PAPPA. Także 13.03 - przybywam!

o której masz badania? Ja też za tydzień o 16:40 :)

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Głupia siedzę w pracy i płacze z radości 🤣🤩
    NIFTY PRO- ZDROWA DZIEWCZYNKA!! Żadnych delecji, duplikacji, trisomii!! Spełnia się moje największe marzenie 🩷

Gratulacje 🥰

Muszka1 lubi tę wiadomość

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    o której masz badania? Ja też za tydzień o 16:40 :)
    Ja wcześniej - 9:40 :)

I właśnie patrzę za okno - zaczął padać śnieg :O

preg.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    Gratulacje!!!

Potwierdziła się płeć z "Kalendarza Chińskiego"? :D

Tak.🤣🤣 Ale nifty to też chyba w Hong Kongu robione, to się zgrali 🤣

strigo, bebag, LILA_33, Nadziejka30, niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystała któraś z Was z tej stronki żeby zrobić NIFTY?

https://nipt-geneplanet.com/pl

mam od nich kod rabatowy 15%, ale też troszkę obaw przy zakupie badania przez neta, szukam opinii czy to nie jakieś naciągactwo :)

preg.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka przecudne wieści na początku tygodnia:) rozgrzewają serducho.

Ja tak w środku też mam wrażenie że będzie dziewczyna. Ale jeszcze muszę trochę poczekać na potwierdzenie.

Muszka1, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    Korzystała któraś z Was z tej stronki żeby zrobić NIFTY?

https://nipt-geneplanet.com/pl

mam od nich kod rabatowy 15%, ale też troszkę obaw przy zakupie badania przez neta, szukam opinii czy to nie jakieś naciągactwo :)

Ja:) powiem Ci ze są mega profesjonalni kontakt z panią miałam non stop smsowy jak coś trzeba było dopytać jestem bardzo z nich zadowolona. Robiłam badania w środę, dzis mam wynik. Pobranie mi zorganizowali tak żeby mi jak najbardziej pasowało:) Kupowałam przez stronę, z tym kodem 15%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 14:49

strigo, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Głupia siedzę w pracy i płacze z radości 🤣🤩
    NIFTY PRO- ZDROWA DZIEWCZYNKA!! Żadnych delecji, duplikacji, trisomii!! Spełnia się moje największe marzenie 🩷
    Super muszka❤️ lekarz miał nosa z ta dziewczynka🙂

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Ja:) powiem Ci ze są mega profesjonalni kontakt z panią miałam non stop smsowy jak coś trzeba było dopytać jestem bardzo z nich zadowolona. Robiłam badania w środę, dzis mam wynik. Pobranie mi zorganizowali tak żeby mi jak najbardziej pasowało:) Kupowałam przez stronę, z tym kodem 15%
    Dzięki ;) Strona niby wygląda legitnie, ale sama wiesz jak to czasami bywa... Wszystko ładnie dopóki nie wpłacisz kasy :)
    Sama skorzystam w takim razie do końca marca =)

Muszka1, Umka lubią tę wiadomość

preg.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Cześć dziewczyny! Witam się w 2 trymestrze🙂
    Niezapominajka - trzymam kciuki za Ciebie i Twoja siostrę, mam nadzieję że poradzi sobie z tą informacją i że dla niej też zaświeci słoneczko❤️

Lila 33- najważniejsze że ryzyko jest wykryte i będziesz pod kontrolą

Ja przez weekend trochę odpoczęłam i zracjonalizowalam sobie trochę te moje wyniki pappy i na razie zostaje przy nie robieniu badań typu nifty, no zobaczymy co dalej.
    W sobotę złapałam pięknie serduszko szkraba, tętno w granicach 145, chciałam nagrać dla męża bo był akurat na zakupach, ale maluch gdzieś uciekł, albo się obrócił i już nie było tak słychać.
    Przyszło właśnie moje zamówienie z Gemini, zamówiłam witaminki na drugi trymestr, witaminy dla dzieci i soki z żurawiny żeby trochę zapobiegać kolejnym infekcjom dróg moczowych, zapomniałam jakie to kwaśne😜
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania w tym tygodniu!
    I moze trochę powywoluje bo zamilklyscie: belldandy - wszystko ok, bo dawno nie pisałaś?,
    Ann2224? - przemyślałas już kwestie dodatkowych badań, rozmawiałaś może z lekarzem?
    Dzisiaj na 2q idę do mojego lekarza skonsultować wyniki

nika647 lubi tę wiadomość

event.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka gratulacje super wieści tak od poniedziałku oby tak dalej

event.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Super muszka❤️ lekarz miał nosa z ta dziewczynka🙂

Sokole oko 😁 cieszę się że się potwierdziło bo już głowa całkiem nastawiona na dziewczynkę u nas obojga 🥰

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    Dzięki ;) Strona niby wygląda legitnie, ale sama wiesz jak to czasami bywa... Wszystko ładnie dopóki nie wpłacisz kasy :)
    Sama skorzystam w takim razie do końca marca =)
    Naprawdę ja przed zakupem z nimi rozmawiałam, dzwoniłam, sprawdziłam opinie i wszystko super mi zgrali, kontakt bezproblemowy, będę polecać :) bo i 400 zaoszczędzone dzieki rabatowi 😊 lekkość na sercu też duża, bo ja to panikara jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 16:16

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Naprawdę ja przed zakupem z nimi rozmawiałam, dzwoniłam, sprawdziłam opinie i wszystko super mi zgrali, kontakt bezproblemowy, będę polecać :) bo i 400 zaoszczędzone dzieki rabatowi 😊 lekkość na sercu też duża, bo ja to panikara jestem
    Do mnie też dzwoniła Pani od nich, z informacją gdzie mam najbliżej punkt pobrań i poinformować o wszystkim, że jest dla mnie do dyspozycji jak bym miała pytania :)

Ja mniej panikuję, a chcę móc sobie powiedzieć potem - zrobiłaś wszystko żeby sprawdzić czy maluch jest zdrowy i przygotować się do tego co będzie :) tylko tyle i w sumie aż tyle. Do kardiologa na echo też się wybieram ok 20 tygodnia :) z tego samego powodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 16:29

Umka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka piękne wieści, gratuluję córeczki!♀️🌸♀️🌸🌷🤩

Niezapominajko...to są sprawy,które ciężko jest przepracować....u mnie w rodzinie też była taka sytuacja, kuzyna żona poroniła w 22tyg., na szczęście udało im się ponownie zajść w ciążę 5 miesięcy po stracie...pomimo urodzenia zdrowego synka, nadal nie może pogodzić się ze stratą pierwszego...💔

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzę, i nie oczekuje że będzie skakać z radości i nie zamierzam do niej wparować w pełni szczęścia. Ale do cholery, jeszcze nie wie o czym chcemy porozmawiać a już się zachowuje jak obrażona. Ona zaszła z drugim w ciążę parę miesięcy jak siostra jej męża pochowała swojego synka. Nie myślała wtedy o tej dziewczynie tylko cieszyła się swoją ciążą. A teraz wielce pokrzywdzona. Domyślam się że boli i całe życie będzie, ale nie można być takim hipokrytą. Życie toczy się dalej i wśród rodziny czy znajomych ciążę będą się zdarzały i musi się z tym pogodzić. Tym bardziej że mi spędza sen z powiek to jak jej to przekazać a ona totalnie ma mnie w dupie i unika jak może spotkań...

Umka lubi tę wiadomość

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka w takim razie faktycznie zahacza to o hipokryzję i skrajny egoizm. Bo to nie ona wyznacza kiedy masz być szczęśliwa i nie uzależniaj swojego szczęścia od jej samopoczucia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 21:04

niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość

preg.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę że w środę z nią porozmawiam, dam Wam znać jak przebiegło. Bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia ❤️

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że pracując dla fundacji musiałam się nauczyć jak rozmawiać z osobami po stracie bo to wcale nie jest takie łatwe i ja jako osoba która nie straciła dziecka na takim etapie też nie rozumiałam pewnych zachowan. I bardzo mądra psycholog z hospicjum preinatalnego powiedziała że osobe po stracie zrozumie tylko osoba po stracie i coś w tym jest. Niezapominajko oczywiście że masz się cieszyć ze swojego szczęścia bo zasługujesz na nie i nikt nie powinien psuć tych chwil tego czasu. Twojej siostrze będzie bardzo trudno bo nie przepracowała swojej żałoby do końca ale z czasem wszystko się ułoży. Trzymam całym sercem kciuki za Was obie bo to będzie trudny czas i trudna rozmowa.

niezapominajk_aa, nika647 lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    Dzisiaj na 2q idę do mojego lekarza skonsultować wyniki

Jak tam konsultacja ? :)
    Nika tu wywoływała do tablicy belldandy to ja jeszcze wywołuje juchacha(chyba dobrze napisałam nick) od niej były wieści końcem lutego jak wyszła ze szpitala i pozniej chyba nic.. mam nadzieję że wszystko Oki u Ciebie 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 09:58

age.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ