WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
LILA_33 wrote:nika647 ale figurka 😍 brzuszek już ładnie widoczny 🙂 podziwiam Cie z tymi treningami ja to aktualnie cały czas bym spała, m taką niemoc w sobie, nic niechce mi się robić 🤦🏻♀️
U mnie juz brzuszek też pomału widać, w obcisłych rzeczach już bez dwóch zdań wystaje 😁
niezapominajk_aa dobrze to się tak potoczyło, siostra będzie miała czas na oswojenie się a Ty pewnie też się lepiej czujesz że już to masz za sobą 🙂
Jeffcia kciuki za jutrzejsze usg ✊✊
Oj tak, kamień z serca że już wie.LILA_33 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka - No coś ty, szczuplutko wyszłaś na tym zdjęciu.
U mnie energii już zdecydowanie więcej, oprócz zeszłego tygodnia, ale to pewnie stres mnie trochę dobił🤦
Ćwiczę póki mogę, bo obawiam się że w trzeciej ciąży to skracanie szyjki nastąpi jeszcze szybciej, mamy mierzyć na następnej wizycie po 16-tym tygodniu. Póki co jest długa i skurczy nie odczuwam, ale wolałabym żeby po 20 tyg lekarz już mi przepisać luteinę tak zapobiegawczo.
Wzięłam wczoraj tylko jedną tabletkę xonvea na mdłości i jest dziś ok, więc spróbuję odstawić, zostały mi 3, wezmę je przez kolejne 3 dni i potem zobaczę jak będzie bez. Moze już ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 13:22
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:niezapominajk_aa wrote:U mnie tak 😅
Póki co nienajgorzej, zwłaszcza że miałam swoje nadprogramowe
Niezapominajka - No coś ty, szczuplutko wyszłaś na tym zdjęciu.
U mnie energii już zdecydowanie więcej, oprócz zeszłego tygodnia, ale to pewnie stres mnie trochę dobił🤦
Ćwiczę póki mogę, bo obawiam się że w trzeciej ciąży to skracanie szyjki nastąpi jeszcze szybciej, mamy mierzyć na następnej wizycie po 16-tym tygodniu. Póki co jest długa i skurczy nie odczuwam, ale wolałabym żeby po 20 tyg lekarz już mi przepisać luteinę tak zapobiegawczo.
Wzięłam wczoraj tylko jedną tabletkę xonvea na mdłości i jest dziś ok, więc spróbuję odstawić, zostały mi 3, wezmę je przez kolejne 3 dni i potem zobaczę jak będzie bez. Moze już ok.
Dziękuję 🙈
Oby wszystko było w porządku i się zbyt szybko nie skracała ☺️nika647 lubi tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:nika647 ale figurka 😍 brzuszek już ładnie widoczny 🙂 podziwiam Cie z tymi treningami ja to aktualnie cały czas bym spała, m taką niemoc w sobie, nic niechce mi się robić 🤦🏻♀️
U mnie juz brzuszek też pomału widać, w obcisłych rzeczach już bez dwóch zdań wystaje 😁
niezapominajk_aa dobrze to się tak potoczyło, siostra będzie miała czas na oswojenie się a Ty pewnie też się lepiej czujesz że już to masz za sobą 🙂
Jeffcia kciuki za jutrzejsze usg ✊✊
U mnie brzuch bardzo od wzdec wychodzi, rano jest jeszcze ok. Ale po 12 to już balon się czuję. Trzeba jednak te ćwiczenia robić i na pewno będzie lepiej. A jak wasze detektory tętna? Już łapiecie dobrze? Bo ja ciągle się zastanawiam czy kupowacNiedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Jeffcia wrote:Nie wiem czy się dziękuję 😉🙈
U mnie brzuch bardzo od wzdec wychodzi, rano jest jeszcze ok. Ale po 12 to już balon się czuję. Trzeba jednak te ćwiczenia robić i na pewno będzie lepiej. A jak wasze detektory tętna? Już łapiecie dobrze? Bo ja ciągle się zastanawiam czy kupowac
Ja dostałam od koleżanki detektor tej firmy AngelSounds bez problemu znalazłam serduszko, ono tak szybko bije że nie da się pomylić 😊 i o dziwo muszę poszukać chwilkę ale szybko znajduje jak narazie. -
A u mnie różnie - czasem złapie od razu, a czasem nie. Ale na USG dziecko się odwracali plecami, więc to pewnie dlatego, może usytuowanie łożyska jest na tylnej ścianie
-
A ja się pożalę trochę dzisiaj, bo byłam taka szczęśliwa, że nie boli mnie głowa, a dzisiaj nastąpiła zmiana tego stanu
O ile nie boli mnie tak jak to bywało wcześniej, to jest to męczące chyba skoczę do apteki po paracetamol
ciężko jest mi się skupić w pracy... -
Ja też od paru dni męczę się z tym bólem głowy. Wczoraj położyłam się o 19. Na szczęście szybko zasnęłam i rano jakby bolało mniej. Ale teraz już od godziny znowu się męczę. Myślę żeby wziąć ze 2 dni urlopu i po prostu położyć się na cały dzień w łóżku.
-
Muszka1 wrote:Jak tam konsultacja ?
Nika tu wywoływała do tablicy belldandy to ja jeszcze wywołuje juchacha(chyba dobrze napisałam nick) od niej były wieści końcem lutego jak wyszła ze szpitala i pozniej chyba nic.. mam nadzieję że wszystko Oki u Ciebie 🥺
I jeśli chce to mogę się zdecydować na badania genetyczne z krwi.nika647, niezapominajk_aa, LILA_33, bebag, Muszka1, Umka lubią tę wiadomość
-
ann2224 wrote:Dobrze maluszek rośnie waży 96 gram serduszko pięknie bije mój lekarz robił jeszcze raz USG dokładne i stwierdził tak samo jak lekarz wykonujący prenatalne że obrazowo wszystko jest ok że nie ma powodów do zmartwień. Że te prawdopodobieństwa wychodzą zawyżone u osób po 35 roku życia i to jest główną przyczyną jednego prawdopodobieństwa wyższego. I że tyle lat co on prowadzi ciążę jeszcze nigdy nie potwierdziła się choroba trisomii 18 przy tych wynikach
I jeśli chce to mogę się zdecydować na badania genetyczne z krwi. -
Jejku ja też mam problem z bólem głowy, od 3 dni znów mnie boli, ale wczoraj to jakby migrena, doszedł jeszcze do tego światłowstręt i dźwiękowstręt 😕 też się zastanawiałam czy wziąć paracetamol..
-
Ogólnie rzecz ujmując dochodzę do wniosku że nieważne co będzie i tak w stosunku do tej wady genetycznej jeśli rzeczywiście by wystąpiła nic nie można zrobić i nie można wdrożyć żadnego leczenia. Więc wolę myśleć pozytywnie że wszystko będzie ok niż sprawdzać i wyrazie najgorszej opcji czekać na zakończenie ciąży z wiedzą że dzidziuś urodzi się martwy albo że umrze po porodzie bo tak kończa się ciążę z tą trasomia 18
bebag, nika647 lubią tę wiadomość
-
ann2224 wrote:Ogólnie rzecz ujmując dochodzę do wniosku że nieważne co będzie i tak w stosunku do tej wady genetycznej jeśli rzeczywiście by wystąpiła nic nie można zrobić i nie można wdrożyć żadnego leczenia. Więc wolę myśleć pozytywnie że wszystko będzie ok niż sprawdzać i wyrazie najgorszej opcji czekać na zakończenie ciąży z wiedzą że dzidziuś urodzi się martwy albo że umrze po porodzie bo tak kończa się ciążę z tą trasomia 18
-
LILA_33 wrote:Jejku ja też mam problem z bólem głowy, od 3 dni znów mnie boli, ale wczoraj to jakby migrena, doszedł jeszcze do tego światłowstręt i dźwiękowstręt 😕 też się zastanawiałam czy wziąć paracetamol..
A jeszcze trzeba sobie coś ugotować... Dzisiaj chyba znów wjedzie zupa zalewajka z TM - zrobiłam w sobotę i z ogromnym smakiem zjadłam ! -
nika647 wrote:Myślę tak samo, zresztą te trisomie widać w późniejszym etapie, na USG drugiego trymestru. Przeoczyć można tr 21, bo bywają lżejsze postaci i lekarz może nie wychwycić.
-
Strigo - no właśnie, choć jeśli jest wada serduszka to powinno być coś widać, ale nie znam się na tym, więc mogę tylko gdybać. U koleżanki córeczki też lekarz, jeden z najlepszych w mieście, przeoczył wadę serduszka, która już ponoć widać na USG w 20tym tyg. W każdym razie to echo serca dobrze czasem zrobić. Ja się trochę tym naszym serduszkiem przejęłam bo teściowa ma wadę serca. W poprzednich ciążach nie robiłam, choć tętna moich dzieci też nie były najniższe
-
nika647 wrote:Strigo - no właśnie, choć jeśli jest wada serduszka to powinno być coś widać, ale nie znam się na tym, więc mogę tylko gdybać. U koleżanki córeczki też lekarz, jeden z najlepszych w mieście, przeoczył wadę serduszka, która już ponoć widać na USG w 20tym tyg. W każdym razie to echo serca dobrze czasem zrobić. Ja się trochę tym naszym serduszkiem przejęłam bo teściowa ma wadę serca. W poprzednich ciążach nie robiłam, choć tętna moich dzieci też nie były najniższe
Lekarz jeszcze po porodzie kiedy dopiero "wybuchła bomba" sprawdzał jej wyniki w ciąży i powiedział ponownie, że nic nie widzi w nich niepokojącego.
Dlatego mając na uwadze jej sytuację, chcę u siebie wykluczyć złe scenariusze, nawet jeśli będę to robiła na wyrost. I podchodzę do tego bardzo spokojnie.
O mojej ciąży też jeszcze nic nie wie, czekam aż wróci do domu po udanej operacji. Nie chcę jej dokładać teraz emocji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2023, 16:05