WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
zosiasamosia wrote:Jeffcia jak tam badania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 17:48
nika647, zosiasamosia, LILA_33, ann2224, niezapominajk_aa, strigo, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Dzięki
A jeśli chodzi o wyprawki itd. W pierwszej ciąży tez dużo czytałam,pytalam, kupowałam. I w sumie jedno się sprawdziło a drugie nie. Sporo rzeczy dostałam rzeczy na początek np. Ciuszkow i to było pomocne. Ale takie kupowanie na zaś np butelek,smoczkow, laktatorow, wyparzaczy nie sprawdziło sie u mnie bo syn kompletnie bezbutelkowy. Bezsmoczkowy. Brakowało mi dobrego fotela do karmienia, a uskapajalam i usypialam wieczorami jak dużo płakał na piłce takiej dużej gimnastycznej. U nas np sprawdziło się łóżeczko turystyczne, bo zwykle nie było zbytnio lubiane. Jest wiele rzeczy co wychodzi w życiu, więc mieć najważniejsze a reszte to można zawsze dokupić.Umka lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Ja też już po wizycie o dziwo przyjęta przed czasem.
Najadłam się trochę wstydu, bo poszłam po pracy bez jakiś specjalnych przygotowan. Nogi i reszta nieogolone 🙈 a tu doktor postanowił zbadać szyjkę.
Więc szyjka w porządku, żadnych niepokojących oznak. Miękka i długa jak to określił.
Sprawdził wszystkie wyniki i mówił że wszystko prawidłowe, pytałam o te zwiększone ryzyka preeklampsji. Mówił że są w normie i nie da mi acardu tej podwójnej dawki. Że nie potrzeba.
No i najważniejsze:)
Dziewczynka na 99%
CRL 9,4
Dostałam zdjęcia w 3D ale zasłaniała się bardzo więc nie są takie jak bym chciała 🙃
Rozwija się pięknie i oby tak zostałoJeffcia, Muszka1, ann2224, LILA_33, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Ann a na kiedy masz termin? Dopiszemy Cię
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
ann2224 wrote:Na dole nachodzi w 1/5 na wyjście z macicy
A ja mam dzisiaj takie delikatne kłucie w pochwie i się trochę zaczęłam stresować czy to nie szyjka już się skraca. Jutro się chyba zgłosze do mojego lekarza, może mnie przyjmie jakoś między pacjentki i sprawdzi... -
nika647 wrote:To może dlatego te ruchy później będziesz czuć.
A ja mam dzisiaj takie delikatne kłucie w pochwie i się trochę zaczęłam stresować czy to nie szyjka już się skraca. Jutro się chyba zgłosze do mojego lekarza, może mnie przyjmie jakoś między pacjentki i sprawdzi... -
U mnie z tym brakiem czucia ruchów może być spowodowane tym że nie mam czasu na poleżenie w spokoju bo ciągle jestem w biegu praca na pełen etat 2 dzieci wczesnoszkolnych i ich zajęcia dodatkowe tak że jak już mam czas na odpoczynek to jest godzina późna kąpanie i zasypiam od razu
nika647 lubi tę wiadomość
-
ann2224 wrote:Z pierwszego USG na 6 września z prenatalnych na 31 sierpnia 🙈 choć wiem że rozpakuje się w połowie sierpnia patrząc na moje poprzednie długości trwania ciąży nie zamierzam się przenosić na sierpniowki
-
ann2224 wrote:U mnie z tym brakiem czucia ruchów może być spowodowane tym że nie mam czasu na poleżenie w spokoju bo ciągle jestem w biegu praca na pełen etat 2 dzieci wczesnoszkolnych i ich zajęcia dodatkowe tak że jak już mam czas na odpoczynek to jest godzina późna kąpanie i zasypiam od razu
-
Superancka ta fota, właśnie taka dziewczynkowa😄
zosiasamosia, ann2224, LILA_33 lubią tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:
Śliczne zdjęcie ❤