WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok. Trochę się uspokolam że coś porządnego można kupić poniżej 3tys. W ogóle cena to kosmos. Za trochę materiału na stelażu i kółkach. Mi się wyświetlaja same wózki za 6, 7 tys i więcej 🙈 znajomi kupili wózek za 11tys. Wydaje mi się że to już lekka przesada, taka cena
-
Jeju ceny trochę przerażają. U nas teściowa obiecała, że kupi wózek, ale przecież nie pokaże jej wózka za kilka tysięcy. A rozglądać się za takimi od razu z fotelikiem czy lepiej fotelik do auta kupić osobno jakiś porządny i wtedy można adapterem do stelaża wózka go wpinać?
-
Myślę że nie ma wózka idealnego i nawet te za 7-10 tys nie będą idealne. Jestem na takiej grupie na Facebooku " mamuśki kochające wózki" czy jakoś tak i tam są babki które naprawdę mają hopla na punkcie wózków i mają po kilka w domu i ciągle wymieniają, wymieniają się z innymi mamami ale z ich opisów wynika że nawet te najdroższe mają jakieś wady. Nie ma wózka na każdy teren, lekkiego, zwrotnego i jeszcze bezawaryjnego. Trzeba się napewno zastanowić po jakim terenie będziecie jeździć więcej i czy będziecie go targać na 3 piętro bez windy czy będzie stał na dole. Myślę że fajnie jak na te nasze wrześniowe dzieci będzie w miarę duża gondola, żeby można te pół roku, do wiosny i do czasu aż dziecko usiądzie w tej gondoli powozic, więc gondola musi być spora. Ewentualnie spacerowka rozkładana całkiem na płasko, jeśli dziecko naprawdę będzie duże. Mój syn wyrastał z gondoli jak miał 4,5 miesiąca, ale nosił już wtedy r.80 i była wiosna.
-
Kiarka wrote:Jeju ceny trochę przerażają. U nas teściowa obiecała, że kupi wózek, ale przecież nie pokaże jej wózka za kilka tysięcy. A rozglądać się za takimi od razu z fotelikiem czy lepiej fotelik do auta kupić osobno jakiś porządny i wtedy można adapterem do stelaża wózka go wpinać?
Kiarka lubi tę wiadomość
-
My kupiliśmy Greentom carrycot i reversible ( gondola plus mała spacerówka). Mam dla córki Greentom classic ( duża spacerówka) i stwierdziłam że na nasze chodniki najlepiej mi się prowadzi ten wózek bo jak już pewnie tu pisałam jest lekki i zwrotny. Ale na lasy czy góry już się nie nadaje. Tzn na płaskie ścieżki spoko, wjeżdżaliśmy nim na niewielkie górki ale bywało że trzeba było go podnieść i przenieść np nad korzeniami. Ale ja potrzebuję głównie wózka miejskiego i do prowadzenia jedną ręką bo druga będę trzymac córkę.
-
Na pewno trzeba też brać pod uwagę nasz wzrost Wasz i partnera i dobierać wózek też pod względem wysokości rączki i wysokości osadzenia gondoli. Czasem te gondole są bardzo nisko i to też bywa trochę niewygodne jak trzeba się do dziecka schylać w wózku i bo zmieniać pieluchę. Ale my jesteśmy wysocy a gondola jest w greentomie dość nisko i mimo to daliśmy radę, tzn nie przeszkadzało mi to. Ważniejsze że rączka jest dość wysoko.
-
Ja od razu odrzuciłam te opcje 6000+, mogłabym tyle wydać, jakbym wiedziała, że posłuży to do końca okresu wózkowego. Zapłaciłabym też więcej w przypadku, gdyby rzeczywiście dziecko miało odczuć znaczącą różnicę jeżeli chodzi o wygodę przekładałoby się to bezpośrednio na jego zdrowie i bezpieczeństwo. Dlatego też przypuszczalnie fotelik nawet ten na pierwsze miesiące będzie w naszym przypadku na pewno droższy od wózka no i nowy.
-
zosiasamosia wrote:A mam jeszcze pytanie do dziewczyn które używały dostawek. Które są lepsze te drewniane? Czy te wyglądające jak łóżeczko turystyczne. Kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę
-
Nie pamiętam kto, ale chyba Muszka, pytałaś o zdjęcia poduszki z allegro.
https://zapodaj.net/6c7a46bd87624.jpg.html
Mam nadzieję, że się wklei
Poduszka ma ok 150 długości, na środku jest szersza.
PolecamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2023, 12:08
Muszka1, LILA_33 lubią tę wiadomość
-
Poducha wygląda na mega wygodną. Też się muszę w jakąś zaopatrzyć, bo powoli zaczynam czuć plecy.
U mnie niestety od paru dni bóle głowy. Chyba od podwyższonego ciśnienia, bo w związku z moim wysokim ryzykiem preklampsji oraz podwyższonym ciśnieniem na ostatniej wizycie doktor zalecił mi pomiary 2x dziennie. No i od paru dni jestem w górnej granicy. Mam dać znać jak pierwsze będzie wynosiło minimum 140 albo drugie minimum 90 no i tańczę na granicy, bo mam np. 135/87 albo 131/89. Przy tym czuje kołatania serca i puls spoczynkowy jest koło 100. -
https://ireland.apollo.olxcdn.com/v1/files/7lgl5220e3cn3-PL/image;s=2000x1500
ja postawiłam na najtańszy możliwy i jestem zadowolona
amortyzacja na +
koła na +
regulowana rączka, fajny do prowadzenia i wcale nie jest jakoś ciężki miejsca po złożeniu nie zajmuje wiele....
2w1 więc jest co trzeba na start a u nas i tak w późniejszym czasie zamiast spacerówki wkroczy nosidełko....
i zamiast 1500 dałam 150 i jak na mój gust wystarczy.... bo u nas i tak wózek za bardzo się nie sprawdzi....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 19:16
Umka lubi tę wiadomość
-
Acmvj wrote:Poducha wygląda na mega wygodną. Też się muszę w jakąś zaopatrzyć, bo powoli zaczynam czuć plecy.
U mnie niestety od paru dni bóle głowy. Chyba od podwyższonego ciśnienia, bo w związku z moim wysokim ryzykiem preklampsji oraz podwyższonym ciśnieniem na ostatniej wizycie doktor zalecił mi pomiary 2x dziennie. No i od paru dni jestem w górnej granicy. Mam dać znać jak pierwsze będzie wynosiło minimum 140 albo drugie minimum 90 no i tańczę na granicy, bo mam np. 135/87 albo 131/89. Przy tym czuje kołatania serca i puls spoczynkowy jest koło 100. -
Póki co mam acard 150 na noc i po nim reczywiście się to trochę uspakaja i jak połknę tabletkę wieczorem to do południa jest ok. Poczekam jeszcze parę dni, bo z rana pomiary są piękne w sensie i tętno kolo 65 i samo ciśnienie 110/60, więc nie chciałabym znowu w drugą stronę przesadzić.
Spuromix, jak nie masz zamiaru dużo z wózka korzystać to podjęłaś najlepszą z możliwych decyzji. Nie ma co wydawać kasy na rzeczy, których się nie używa. Ja jeszcze z takich typowo dziecięcych gadżetów to muszę kupić bujaczek, nosidełko, baby huga i matę edukacyjną i wanienkę.nika647 lubi tę wiadomość
-
Acmvj wrote:Poducha wygląda na mega wygodną. Też się muszę w jakąś zaopatrzyć, bo powoli zaczynam czuć plecy.
U mnie niestety od paru dni bóle głowy. Chyba od podwyższonego ciśnienia, bo w związku z moim wysokim ryzykiem preklampsji oraz podwyższonym ciśnieniem na ostatniej wizycie doktor zalecił mi pomiary 2x dziennie. No i od paru dni jestem w górnej granicy. Mam dać znać jak pierwsze będzie wynosiło minimum 140 albo drugie minimum 90 no i tańczę na granicy, bo mam np. 135/87 albo 131/89. Przy tym czuje kołatania serca i puls spoczynkowy jest koło 100.