WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tkpom wrote:O matko to ja wyjdę na wariatkę bo mamy cybex Priam nie pamiętam już którą wersję.
Jesteś zadowolona? Bo mój narzeczony mówił mi o tym wózku ale obawiam się czy jest wygodny w składaniu i jak z jego wagą
-
Tak kupowałam nowy i chyba bardziej mnie internet nakręcil na niego niż logika. Ogólnie jest fajny mały, zwrotny, dość lekki ale czy wart tych pieniędzy??? Moim zdaniem jest teraz na rynku tyle pięknych wózków że można znalesc taki sam z innej firmy za dużo mniejszą kasę. Ogólnie wady to mała gondola!! Bardzo mała nawet bym napisała.
-
Kiarka wrote:To może nie czekaj aż równo wyskoczy 90, bo 89 to też wysokie, do tego wysokie tętno. Lepiej zgłoś się wcześniej, bo pewnie takie tańczenie na granicy też Cię stresuje i to też podwyższa wartości. To tak jak u mnie z cukrem, jak nie zjem regularnie to wiem, że będzie za wysoki i się stresuje przy mierzeniu, a wtedy z samego stresu cukier też rośnie.
-
Tkpom wrote:Tak kupowałam nowy i chyba bardziej mnie internet nakręcil na niego niż logika. Ogólnie jest fajny mały, zwrotny, dość lekki ale czy wart tych pieniędzy??? Moim zdaniem jest teraz na rynku tyle pięknych wózków że można znalesc taki sam z innej firmy za dużo mniejszą kasę. Ogólnie wady to mała gondola!! Bardzo mała nawet bym napisała.
Mała :o przez internet wydaje się spora. W naszym wypadku mam wrześniowych pasuje żeby gondola wystarczyła do wiosny 🙄 plus jeszcze do środka idą te śpiworki, kocyki...pewnie za to jest lżejszy i bardziej zwrotny -
Hej.
Co do wózków, dziewczyny na grupach chwala też Aneksy, Bebetto, mutsy, ale które modele to już trzeba poczytać. Fajnie jest wejść na taką grupę, można zapytać w poście o polecenia, jak sobie coś upatrzycie nowego w sklepie to może uda się znaleźć używany za połowę ceny.
Ja mam dziś wizytę na 13, trzymajcie kciuki zeby było wszystko ok i może moja dzidzia pokaże w końcu kim jest bo są fajne promki na śpiworki zimowe, wyprzedaże🤪Muszka1, niezapominajk_aa, LILA_33, strigo, Umka lubią tę wiadomość
-
Karola1688 wrote:No ja niestety tez walczę z ciśnieniem było jak u ciebie a teraz już przekracza czasami 150/95 puls tez mam spory bo dochodzi do 110 biorę acard i nie czuje już tego kołatania serca no i od dziś zaczynam leki na ciśnienie 😔
Miałaś przed ciążą podobne problemy? w którym tygodniu u Ciebie to się zaczęło i kiedy osiągnęło te większe wartości.
Ja osobiście nigdy tego typu problemów nie miałam, ale genów nie oszukam, moja mama była reanimowana podczas porodu, bo miała już nie tyle stan przedrzucawkowy co po prostu dostała rzucawki.Zawsze myśleliśmy, że to przez jej wiek ( jak na tamte czasy spory, bo 42 lata) W przyszłym tygodniu mam na szczęście badania krwi i moczu, bo u niej była leukocytoza i białko w moczu.
Nika, trzymamy mocno kciuki, żeby Dzidziuś ładnie zapozował
nika647 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy was też czasem łapie taki dziwny ból brzucha? W nocy mnie na przykład złapał. Nie jakiś mocny jak przy okresie ale takie "ćmienie", jakby lekki skurcz, coś takiego. Albo takie naciąganie przy jajnikach. Oczywiście w przyszłym tygodniu mam wizytę więc dopytam lekarza
-
nika647 wrote:Hej.
Co do wózków, dziewczyny na grupach chwala też Aneksy, Bebetto, mutsy, ale które modele to już trzeba poczytać. Fajnie jest wejść na taką grupę, można zapytać w poście o polecenia, jak sobie coś upatrzycie nowego w sklepie to może uda się znaleźć używany za połowę ceny.
Ja mam dziś wizytę na 13, trzymajcie kciuki zeby było wszystko ok i może moja dzidzia pokaże w końcu kim jest bo są fajne promki na śpiworki zimowe, wyprzedaże🤪
Ooo, trzymam kciuki. Ja też dziś idę po 15 z taką samą nadziejąnika647, LILA_33 lubią tę wiadomość
-
Mnie też łapie kołatanie serca, ale to kiedyś odkryłam że tarczyca za to też odpowiada i zmiany chormonalne. Też badam te ciśnienie bo boję się tego wysokiego ciśnienia.
Ja to chyba przejdę się do sklepu z wózkami i zobaczę na żywo a potem będę szukać taniej w necie.
A te spięcia w brzuchu to mogą być już ćwiczenia macicy, takie skurcze.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Muszka1 wrote:Dziewczyny, czy was też czasem łapie taki dziwny ból brzucha? W nocy mnie na przykład złapał. Nie jakiś mocny jak przy okresie ale takie "ćmienie", jakby lekki skurcz, coś takiego. Albo takie naciąganie przy jajnikach. Oczywiście w przyszłym tygodniu mam wizytę więc dopytam lekarza
-
Acmvj wrote:Miałaś przed ciążą podobne problemy? w którym tygodniu u Ciebie to się zaczęło i kiedy osiągnęło te większe wartości.
Ja osobiście nigdy tego typu problemów nie miałam, ale genów nie oszukam, moja mama była reanimowana podczas porodu, bo miała już nie tyle stan przedrzucawkowy co po prostu dostała rzucawki.Zawsze myśleliśmy, że to przez jej wiek ( jak na tamte czasy spory, bo 42 lata) W przyszłym tygodniu mam na szczęście badania krwi i moczu, bo u niej była leukocytoza i białko w moczu.
Nika, trzymamy mocno kciuki, żeby Dzidziuś ładnie zapozował -
Muszka1 wrote:Dziewczyny, czy was też czasem łapie taki dziwny ból brzucha? W nocy mnie na przykład złapał. Nie jakiś mocny jak przy okresie ale takie "ćmienie", jakby lekki skurcz, coś takiego. Albo takie naciąganie przy jajnikach. Oczywiście w przyszłym tygodniu mam wizytę więc dopytam lekarza
Poza tym też macica jest coraz większa i może uciskać jelita np. Ja często mam takie bóle brzucha właśnie, ewidentnie bolą inne narządy niż macica i nie są jakieś intensywne i szybko mijają.
-
Polecam wybrać się do sklepu z wózkami 🙂 pomierzyć, przejść się, sprawdzić wysokość gondoli. Nie polecam kupować przez internet, bez wcześniejszego obejrzenia wózka na żywo. Dużym atutem jest ruchoma rączka wózka - można dobrać do wzrostu osoby prowadzącej wózek (ja miałam na średniej wysokości, a mąż zawsze zmieniał na najwyższą). Dobrze jest, gdy gondola jest duża, bo spokojnie wystarczy na minimum 6 miesięcy. Nie polecam kupować razem z wózkiem fotelika samochodowego. Takie zwykle nie mają certyfikatów bezpieczeństwa. Fotelik dobiera się do samochodu i najlepiej na bazie. Montaż pasami bezpieczeństwa jest zdecydowanie gorszy, niż fotelik zamontowany na bazie. Przy pasach fotelik lata na wszystkie strony. W internecie jest dużo filmików dlaczego baza jest lepsza, niż pasy. Zakup fotelika najlepiej zostawić tacie - mężczyźni lubią gadżety i bardzo angażują się w takich zakupach 😊
Można do takiego fotelika dokupić adaptery do wózka i na krótkich dystansach przewozić dziecko. Natomiast nie są zalecane długie spacery w foteliku, bo maluch powinien jak najwiecej leżeć zupełnie na płasko (polecam wpisy Mamy Fizjoterapeuty).niezapominajk_aa, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊✊🍀
niezapominajk_aa, nika647 lubią tę wiadomość
-
Sulcia masz rację, z tym wózkiem to zawsze są jakieś szczegóły, któraś potem wkurzają w praktyce. Ja np chce mieć kosz otwarty pod wózkiem i regulowana rączkę. W spacerówce podnóżek regulowany i otwierana rączkę.
Mamy akurat auto gdzie tylko na pasy montaż fotelika, szukaliśmy odpowiednich i można takie kuoic że są na prawdę dobre i nic się nie bujają. Łupinę maxi cosi mieliśmy. A teraz mamy fotelik axkid minikid, i jeździ do dziś. Ale ostatnio już jest tak ciekawy świata i będziemy musieli zrobić więcej miejsca w aucie i będziemy wymieniać. Polecam jeśli ktoś ma tak jak my, bez możliwości bazy i zmiany auta. I da się to pogodzić.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Acmvj wrote:Póki co mam acard 150 na noc i po nim reczywiście się to trochę uspakaja i jak połknę tabletkę wieczorem to do południa jest ok. Poczekam jeszcze parę dni, bo z rana pomiary są piękne w sensie i tętno kolo 65 i samo ciśnienie 110/60, więc nie chciałabym znowu w drugą stronę przesadzić.
Spuromix, jak nie masz zamiaru dużo z wózka korzystać to podjęłaś najlepszą z możliwych decyzji. Nie ma co wydawać kasy na rzeczy, których się nie używa. Ja jeszcze z takich typowo dziecięcych gadżetów to muszę kupić bujaczek, nosidełko, baby huga i matę edukacyjną i wanienkę.
Tylko informuję, nie oceniam potrzeby zakupu
Sama jestem zielona w temacie dlatego ten webinar i wykupiłam kurs żeby się douczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2023, 11:05
Umka lubi tę wiadomość
-
strigo wrote:Byłam na tym webinarze o początkach z dzieckiem, prowadzone przez fizjoterapeutę dziecięcego, nie żadne influenserskie gówno i na liście o niezdrowych elementach dla maluszka jest właśnie leżaczek bujaczek, nosidełko, urządzenia wibrujące i potrząsające dzieckiem, itp.
Tylko informuję, nie oceniam potrzeby zakupu
Sama jestem zielona w temacie dlatego ten webinar i wykupiłam kurs żeby się douczyć
Jasne, że jest dużo złych pod względem fizjoterapeutycznym. Ja decyduje się na babybjorn, który był użytkowany przez moją przyjaciółkę, która miała konsultacje z fizjoterapeutką. Nic samo nie wibruje i nie kołysze.