WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nika647 gratulacje chłopca 😊💙
Dziewczyny jaki magnez polecacie do przyjmowania w ciąży ?nika647 lubi tę wiadomość
-
Ja łykam aspargin (asparaginian) czyli magnez z potasem. Dwie tabl na wieczór. Po koniec ciąży nawet 6, 3x2.
Syn był prawie bezsmoczkowy, ja byłam jego smoczkiem i w pewnym momencie skapitulował i chciałam żeby miał ale on był średnio za ssaniem smoczka, czasem ssak czasem wypluwał i wolał cyca, choć był najedzony i przybierała ponad miarę.
Córce od razu do szpitala zabrałam smoczek i nie żałuję bo ona się tak darla jak tylko ja wsadziłam do tego łóżeczka i szłam do toalety że dzieci się na oddziale od razu budziły i darły razem z nią. Wiec wsadziłam smoczek i szłam siusiu. I oczywiście dostałam za opiernic od położnej. Ale powiedzialam jej swoje, mała pięknie jadła z piersi i przybierała najlepiej ze wszystkich więc się odczepiły.Umka lubi tę wiadomość
-
No właśnie to są takie sytuacje że chociaż chwila a zbawia mamę.
Ja pamiętam że miałam taki kryzys że mocz już szedl mi uszami, żołądek z głodu wykręcał się w każdą stronę, a ja wyłam razem z małym.
Także teraz kupię i będę miała dydusia wrazie takiej sytuacji.Umka lubi tę wiadomość
-
niezapominajk_aa wrote:Wracam i ja z wieściami 😁 Na 95% dziewczynka 💝
niezapominajk_aa, Muszka1, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość
-
Tkpom wrote:Gratulacje córeczki!
Dziękuję ☺️ nie ukrywam że spełnia mi się małe marzenie 💛🥰 chociaż narzeczony ma jeszcze nadzieję na te 5% 😅😅 W pierwszym momencie jak pokazał od "dupy strony" 😅 to myślałam że coś dynda i byłam święcie przekonana że to chłopak, zwłaszcza że tak mi każdy mówił i ja też sobie go trochę wkręciłam 🙈😅
Ale jak już patrzył z innej perspektywy to na moje było bardzo ładnie i wyraźnie widać wargi sromowe. Lekarz niby ma 100% trafności co do płci, zobaczymy. Za miesiąc na połówkowych już mówił że będzie zdecydowanie lepiej widać. Pokazał nam ją w 3D, ale zasłoniła się rączkami. A zdjęcie z USG mam takie, że wygląda jak z horroru, sam mówił że mamy się nie przestraszyć buźki, bo teraz to bardziej twarzoczaszka niż twarz 🙈😅
Mam cichą nadzieję że już zostanie mała Laura 🥰💜nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny! Super, że dzieciaczki się "ujawniły" i są zdrowe
U nas imię też wybrane, chociaż dla chłopaka nie mieliśmy przygotowanego. Dla dziewczynki już mamy wybrane od 3 lat, ale musimy poczekać co najmniej do następnej ciąży, chyba że zdarzy się cudniezapominajk_aa, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:Gratulacje! Też nasz wybór padł na Laurę 🥰
Witamy w różowym gronie
Muszka możesz podopisywać w wolnym czasie imiona na 1 stronę?niezapominajk_aa, LILA_33 lubią tę wiadomość
-
Ja lubię takie inne imiona nie te staropolskie nie podoba mi się Leon, Tadeusz, Jas, Staś itd bardziej poszła bym w Milan, Nataniel, Alan, Dorian, Iwo itd więc jest wojna światowa u nas.
Dziewczynki to Mia, Laura i padło na Mia jakoś oboje byliśmy na tak a tu psikus i bezie chłopiec -
U nas będzie Leon, zależało nam na krótkim imieniu, łatwym do wymowy dla obcokrajowców. Jedyny minus to jego obecna popularność, ale na szczęście osobiście żadnego nie znamy.
Dziewczynka miała być Lilianą, ładne zdrobnienia proste w wymowie.niezapominajk_aa, nika647, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Acmvj wrote:U nas będzie Leon, zależało nam na krótkim imieniu, łatwym do wymowy dla obcokrajowców. Jedyny minus to jego obecna popularność, ale na szczęście osobiście żadnego nie znamy.
Dziewczynka miała być Lilianą, ładne zdrobnienia proste w wymowie.
O, Liliana też była w moim top, zapomniałam 😅
Mam koleżankę która ma starszą Liliane i młodszą Mia, bardzo fajne, rezolutne dziewczynki ☺️
-
Mogę podopisywać niezapominajka i zosiasamosia mam wpisać Laura, Nika Bruno, Acmyj Leon komu komu jeszcze ??
My jeszcze nie zadecydowaliśmy;) chociaż coś czuję że zostanie juz ta Łucja.😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2023, 21:10
nika647, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Mogę podopisywać niezapominajka i zosiasamosia mam wpisać Laura, Nika Bruno, Acmyj Leon komu komu jeszcze ??
My jeszcze nie zadecydowaliśmy;) chociaż coś czuję że zostanie juz ta Łucja.😅
Poproszę, biorę za pewnik, a co tam. Najwyżej zmienimy za miesiąc 🤣