WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ma problemu 😁 jestem do waszej dyspozycji, możecie zmieniać do woli 😆
Dokleiłam do 1 strony jeszcze instrukcję jak wrzucić zdjęcie na wątek, czuje ze niedługo ta opcja się przyda.
Jak macie jeszcze jakieś sugestie do 1 postu to piszcie
W ogóle wątek wrześniowy tak prężnie idzie do przodu aż miło. Mamy więcej postów nabite niż kilka wątków co otworzyły się przed namiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2023, 21:21
nika647, niezapominajk_aa, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość
-
Mam mieć za parę dni cytologię z szyjki- jak długo czekałyście na wyniki? Przez to że biorę cyclogest dopochwowo do tej pory w ciąży nie miałam cytologii, ostatnią w 2021... I szczerze mówiąc mam niezłego stracha teraz ☹️ że coś wyjdzie nie tak 🙈 uspokójcie mnie trochę bo zaczynam świrować że na pewno mam raka (nie, nie mam żadnych objawów)
-
Mi magnez służy magne b6 forte.
U mnie z iionami będzie kłopot, bo co mi się podoba to mężowi nie koniecznie. Jeszcze trochę czasu jest🤓
Co do Bujaków, tez miałam i wsadzałam na trochę. Ale szybko wyrósł i jakoś nie był za wiele zainteresowany.
Smoczka dawałam też na początku, ale w pewnym dniu odmówił i już nigdy nie chciał, taki miałam egzemplarz. Życie samo zweryfikuje co się przyda, a co pomoże przetrwać te początki zwłaszcza.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Tkpom wrote:Laura piękne imię.
U nas awantura o imię dla synka 🤣 ogólnie mojemu mężowi nie podoba się nic co ja zaproponuje ale on to nie ma żadnych propozycji.
Jejku u nas jest tak samo tylko że z imieniem dla dziewczynki 😅🙈 -
Muszka1 wrote:Mam mieć za parę dni cytologię z szyjki- jak długo czekałyście na wyniki? Przez to że biorę cyclogest dopochwowo do tej pory w ciąży nie miałam cytologii, ostatnią w 2021... I szczerze mówiąc mam niezłego stracha teraz ☹️ że coś wyjdzie nie tak 🙈 uspokójcie mnie trochę bo zaczynam świrować że na pewno mam raka (nie, nie mam żadnych objawów)
Ja czekałam na wynik 3 tygodnie na pewno wszystko będzie dobrze! Nie ma co się stresować na wyrost, a badanie zrobić trzeba i później spokojna głowa na dłuższy czasMuszka1 lubi tę wiadomość
-
Wow,dziewczyny! Nie bylo mnie ze dwa dni na wątku( choróbsko dopadło🙈)
A tu tyle z Was zna płeć swojego maleństwa w brzuszku 🌺❤️🌺❤️🤰
Bardzo każdej gratuluję 😘😘😘
Muszka ja czekałam jakoś 2 tygodnie na wynik, nie stresuj się na zapas Kochana 😘😘 a cyclogest do kiedy masz przyjmować w ciąży?? Co jest powodem jego przyjmowania?
Pytam, bo ja niedługo będę schodzić z lutki i tak się zastanawiam czy nie za szybko 🙈😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 07:18
niezapominajk_aa, Muszka1, nika647 lubią tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Na cytologie czeka się nawet do miesiąca, ale ja tez miałam swój wynik po ok. 3 tyg. Trzymam kciuki Muszka żeby było wszystko ok🙂 my też będziemy musiały powtórzyć cyt. W 3 trymestrze.
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Nadziejka30 wrote:Wow,dziewczyny! Nie bylo mnie ze dwa dni na wątku( choróbsko dopadło🙈)
A tu tyle z Was zna płeć swojego maleństwa w brzuszku 🌺❤️🌺❤️🤰
Bardzo każdej gratuluję 😘😘😘
Muszka ja czekałam jakoś 2 tygodnie na wynik, nie stresuj się na zapas Kochana 😘😘 a cyclogest do kiedy masz przyjmować w ciąży?? Co jest powodem jego przyjmowania?
Pytam, bo ja niedługo będę schodzić z lutki i tak się zastanawiam czy nie za szybko 🙈😉
Przyjmowałam przez to że miałam 2 zabiegi operacyjne (histeroskopie) na macicy i ostatnią tuż przed ciążą. Na wszelki wypadek po prostu. Już mam.odstawic,najpierw zeszłam na podanie 1xdz na noc. Teraz odstawiam całkiem żeby we środę się udało wreszcie pobrać tą cytologię bo naprawdę mnie to zmartwiło że powinnam Już to mieć wykonane
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, mam nadzieję że te 2-3 tygodnie mi szybko miną i wynik będzie dobry bo naprawdę niepotrzebnie wczoraj wyszukałam sobie rąk szyjki macicy w ciazy w się naczytałam
Najlepiej pocieszył mnie mąż 🤣 Mówi że tak samo mam raka szyjki jak już miałam zarośnięte jajowody przed laparoskopią(oczywiście nie miałam ale się zamartwialam), tak jak miałam poronienie gdy mnie piersi przestały boleć(a one po prostu przestały, bez powodu 😅), tak samo jak miałam puste jajo płodowe (zamartwiałam się tym w 5 tygodniu gdy był sam pęcherzyk co oczywiście jest jak najbardziej fizjologią w tym tygodniu ciąży) i inne 😆 Ale obiecał mi na pocieszenie w niedzielę wycieczkę do Krakowa na spacer i na oglądanie wózków 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 08:53
nika647, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Mam mieć za parę dni cytologię z szyjki- jak długo czekałyście na wyniki? Przez to że biorę cyclogest dopochwowo do tej pory w ciąży nie miałam cytologii, ostatnią w 2021... I szczerze mówiąc mam niezłego stracha teraz ☹️ że coś wyjdzie nie tak 🙈 uspokójcie mnie trochę bo zaczynam świrować że na pewno mam raka (nie, nie mam żadnych objawów)
Ja też czekalam ok 3 tyg, nie martw się wynik napewno będzie dobry 😘 ja cytologie robiłam niecały rok temu, więc chyba narazie nie muszę ale to bylo jeszcze przed ciąża, zapytam też mojego lekarza na następnej wizycie.
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami w 19 tygodniu 😍 mogę powiedzieć że nawet to leci ! 🙈
No i zapisałam się na połówkowe 20 kwietnia😀
Życzę Wam miłego weekendu 🌞🌞strigo, Nadziejka30, niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:Ja też czekalam ok 3 tyg, nie martw się wynik napewno będzie dobry 😘 ja cytologie robiłam niecały rok temu, więc chyba narazie nie muszę ale to bylo jeszcze przed ciąża, zapytam też mojego lekarza na następnej wizycie.
Ja miałam robioną w klinice w połowie października i powiedziała,że póki co nie muszę robić 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 11:09
LILA_33 lubi tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
28dpt mamy serduszko -
LILA_33 wrote:Witam się z Wami w 19 tygodniu 😍 mogę powiedzieć że nawet to leci ! 🙈
No i zapisałam się na połówkowe 20 kwietnia😀
Życzę Wam miłego weekendu 🌞🌞
To wizytujemy razem tylko u mnie wtedy będzie 16+5😄i liczę,że uda się podejrzeć kogo mam w brzuszku 😁🤩🥰LILA_33 lubi tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
28dpt mamy serduszko -
Też mam wizytę 20 kwietnia, a polowkowe mam 17- tego. Zmierzył mi lekarz na wczorajszej wizycie szyjkę i jest 34mm czyli niby w normie. Ale wizyty mam już co 3 tyg. Nie wiem w sumie czy to przypadek bo tak lekarz przyjmuje czy to że względu na ta szyjkę🤷 no ale przynajmniej częściej zobaczę małego 😜
-
Choć wiem, że łatwo komuś powiedzieć "weź nie czytaj i się nie przejmuj"
Jeśli nic Ci nie dolega, wyniki do tej pory masz dobre, to no stres
to tylko formalność.
Ja odhaczam kolejne badania jak bingo Cyk zrobione, skreślone z listy
Każde kolejne jeszcze bardziej mniej utwierdza w spokoju jaki mamMuszka1 lubi tę wiadomość
-
dzień dobry
piękna wiosna do nas zagląda gratuluję wizyt i poznania płci
ja jeszcze nie wiem kto w brzuszku siedzi ale imiona już są wybrane... ostatnio podjęliśmy decyzję odnośnie imienia dla chłopca w sumie samo jakoś tak przyszło jak przekształcaliśmy z mężem piosenki w aucie
dla dziewczynki: Tomira
dla chłopca: Kazimierz
19 kwietnia wizyta więc mam nadzieję że mój mały wiercipiętka już się pokaże i będziemy mogli mówić po imieniu
Dziewczyny mam dziwną dolegliwość..... Kłuje mnie w brzuszku i mam takie "mokre bąki" niby kupa jest normalna ale te bąki zaczynają mnie troszkę martwić.... nie mam jakichś biegunek ani też zaparć tych gazów też nie czuję ale te bąki co jakiś czas się pojawiają....Umka lubi tę wiadomość
-
Tomira takiego imienia nie słyszałam jeszcze i ciekawe nawet intrygujące
Mnie dzisiaj w nocy mąż tak wystraszył że dostał kopa. Spałam sobie z synkiem bo jakieś koszmary miał w nocy w pewnym momencie otwieram oczy a ten mój wariat stoi nademna i patrzy się tak się wystraszyłam że go kopnelam i się wydarlam. Rano się z tego śmieliśmy ale myślałam w nocy że go uduszę normalnie.Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Spuromix wrote:dzień dobry
piękna wiosna do nas zagląda gratuluję wizyt i poznania płci
ja jeszcze nie wiem kto w brzuszku siedzi ale imiona już są wybrane... ostatnio podjęliśmy decyzję odnośnie imienia dla chłopca w sumie samo jakoś tak przyszło jak przekształcaliśmy z mężem piosenki w aucie
dla dziewczynki: Tomira
dla chłopca: Kazimierz
19 kwietnia wizyta więc mam nadzieję że mój mały wiercipiętka już się pokaże i będziemy mogli mówić po imieniu
Dziewczyny mam dziwną dolegliwość..... Kłuje mnie w brzuszku i mam takie "mokre bąki" niby kupa jest normalna ale te bąki zaczynają mnie troszkę martwić.... nie mam jakichś biegunek ani też zaparć tych gazów też nie czuję ale te bąki co jakiś czas się pojawiają....