WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeffcia wrote:Mnie zaczely kolana bolec, a jak u Was nogi? Od przyrostu wagi tez jakis dyskonfort macie?
Ja to czuje bol pleców, coraz częściej mi dokucza i coraz ciężej mi wstać z łóżka 🙈🤣Umka lubi tę wiadomość
-
Ja zaopatrzyłam się w kilka ubranek na 56, mąż wprawdzie wysoki 187 ale ja 166 więc zaniżam średnią 🤣
Ja mam przed sobą pierwszy poród, narazie jeszcze się nie stresuje mam nadzieję że jakoś to pójdzie, no i że malutka się obróci bo jak narazie dalej leży nogami w dół, co bardzo odczuwa mój pecherz 🙈 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2023, 04:06
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Kurcze no ja właśnie nie wiem co z moją szyjka bo albo nie usłyszałam albo profesor nie powiedział głośno jaki ma wymiar.
Wogole wkurza mnie ze jak chodzę do tej mojej na NFZ to ona mnie wogole nie bada a o szyjce nie wspomnę bo się boi że uszkodzi naczynia. Chyba za jakiś czas pójdę znowu prywatnie sprawdzić albo poudaje że mnie boli i pojadę na IP 😁 -
Kiarka wrote:Hej, ja po wczorajszej wizycie. Szyjka się skróciła, ma 22mm i za 2 tygodnie kontrola. A jak wasze szyjki? Trochę się boję.
Za to mój maluszek to już mały grubasek i waży 1089g ❤️
Możesz tez spróbować pozycji odciążających, czyli takich w których twoja pupa jest wyżej niż klatka piersiowa, np kolankowa łokciowa albo poduszka pod pupę w leżeniu na plecach że zgiętymi nogami w kolanach. Żeby dziecko nie uciskali tak na szyjkę.
Ja mam USG iii trym jutro i poprosze o sprawdzenie też szyjki żeby ze spokojem jechać na wakacje. Albo nie jechać... 2 tygodnie temu była 32mm. W poprzedniej ciąży na tym etapie miałam już 15. Zobaczymy. -
Tkpom wrote:Zastanawiam się czy nie kupić jednych spodni ciążowych bo po cc wszystkie spodnie będą mnie uwierać w ranę po cięciu a te zaciągnę wyżej chociaż na czas gojenia. Jakie polecacie? Co macie ciekawego? Najlepiej chyb legginsy bo gorąco latem jest
-
nika647 wrote:No to już trochę krótka, ale spokojnie z taką też można wytrwać do terminu. Pewnie za 2 tyg jeśli się będzie skracac dalej to dostaniesz steryd na pluca. Wiem jaki to stres, ale tylko spokojem możesz sobie pomóc. Dobrze Ci podpowiadała Twoja intuicja żeby z tymi bólami, stawianiem się brzuszka zgłaszać się do szpitala.
Możesz tez spróbować pozycji odciążających, czyli takich w których twoja pupa jest wyżej niż klatka piersiowa, np kolankowa łokciowa albo poduszka pod pupę w leżeniu na plecach że zgiętymi nogami w kolanach. Żeby dziecko nie uciskali tak na szyjkę.
Ja mam USG iii trym jutro i poprosze o sprawdzenie też szyjki żeby ze spokojem jechać na wakacje. Albo nie jechać... 2 tygodnie temu była 32mm. W poprzedniej ciąży na tym etapie miałam już 15. Zobaczymy. -
Moja szyjka była badana 1,5 tygodnia temu przed wyjazdem - bez zmian. Ale chyba na tym etapie może już sie zacząć skracać?
Ja jestem wielką miłośniczką sukienek i spódnic, także temat blizny po cc i ciuchów uważam za odhaczony. Legginsy, miłe w dotyku, są w Decathlonie, jeśli nie planujesz w nich potem chodzić długo. Kosztują chyba 30 zł.
-
bebag wrote:Dziewczyny, mam wyniki wczorajszego testu obciążenia glukozą i ze wszystkich 3 pobrań mam taki sam wynik: 77. Aż dzwoniłam do laboratorium bo moim zdaniem coś pomieszali, ale oni twierdzą że nie. Czy to w ogóle jest możliwe?
Na bank się pomylili. Bo jak inaczej? To nierealne na zdrowy rozum -
KasiaAnna wrote:Moja szyjka była badana 1,5 tygodnia temu przed wyjazdem - bez zmian. Ale chyba na tym etapie może już sie zacząć skracać?
Ja jestem wielką miłośniczką sukienek i spódnic, także temat blizny po cc i ciuchów uważam za odhaczony. Legginsy, miłe w dotyku, są w Decathlonie, jeśli nie planujesz w nich potem chodzić długo. Kosztują chyba 30 zł. -
KasiaAnna wrote:Na bank się pomylili. Bo jak inaczej? To nierealne na zdrowy rozum
też tak myślę, ale upierają się że jest ok. Dwóch diagnostów się pod tym podpisało, także grubo
no nic zobaczymy co dziś na wizycie powie moja pani ginekolog, ale coś czuję że krzywa będzie do powtórki
mi w poprzedniej ciąży też zaczęła się skracać szyjka, około 25 tygodnia, zalecili mi oszczędny tryb życia, ale wiadomo jak to jest trochę leżałam a trochę nie. Donosiłam ciążę do terminu, bez pessaru i innych wspomagaczy