WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka mocne kciuki i czekamy na dobre wiadomości po obronie
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
No właśnie czytałam i się boję ze to ta cholestaza a niestety zgadza się przebieg zaczęło się od dłoni i stóp i stopniowo całe ciało zaczęło swędzieć łącznie z gałkami ocznymi. No nic zaraz się zbieram do lekarki jak ona nic to do profesora będę dzwonić co mam robić itd.
-
niezapominajk_aa wrote:Trzymajcie proszę jutro za mnie kciuki, co bym ani nie zemdlała ani nie zaczęła rodzić na tej obronie 😅🫣
Kciuki zaciśnięte ✊✊niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka - trzymam kciuki!
Siedzę na poczekalni, czekam na wizytę.
Co do skurczów łydek - ja już łykam tyle.magnezu, dołożyłam wapń a nadal mam takie wieczorne skurcze, drętwienia. Nie lapią mnie póki co takie długie bolesne ale czuję że jestem o krok. Wiem że trzeba te łydki po prostu rozciągać i rolować. O to pomaga, na wieczór rozciąganie, ciepły prysznic i rolowanie. Tylko brak trochę czasu na to.
Swędzenie trochę też mam, ale raczej delikatnie, głównie na brzuchu i piersiach czyli tam gdzie się coś dzieje😄 w poprzednich ciążach też miałam tak. Ale rozstępów na razie brak.
Ale jak swędzi skóra tam gdzie się nie rozciąga to może być to rzeczywiście objaw cholestazy ciążowej, trzeba skonsultować z lekarzem, pewnie zrobić badania.
Mój synuś mi od wczoraj tak nogi wypycha że widząc i czuć przez brzuch🙈niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które kompletują już wyprawkę - ile i jakich majtek poporodowych nam trzeba do szpitala? Słyszałam dobre opinie o firmie Horizon i o majtasach od mamyginekolog.
I drugie pytanie, może któraś z mam już ma taką wiedzę - jaki laktator? 🙄
Weszłam w fazę zakupów odnośnie karmienia i czuje się totalnie zielona w temacie... -
Zajebiscie mam podejzenie holestazy nosz kurde szlak mnie zaraz trafi. Skierowania na badania nie dostałam bo jak stwierdziła sprawdza w szpitalu skoro mam się stawić 27 tylko nie zauważyła ze mamy dzisiaj 29. Oczywiście progesteron już 4 razy dziennie bo 3 to za mało. Dretwienie mam od ucisku na kręgosłup minie jak urodzę. A ten ból i sine nad pępkiem może być od twardnienia a może być że coś mi się tam rozchodzi i oczywiście minie jak urodzę.
Jestem po dzisiejszej wizycie wściekła jak osa. -
Ja już po wizycie, maly 1525gr, szyjka 30mm. Aż trudno uwierzyć 🤪 wszystkie wizyty do końca ciąży umówione. Skierowania na ostatnie te duze badania krwi i na szczepienie na krztusiec.
bebag, Kiarka, zosiasamosia, LILA_33, niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Dziewczyny które kompletują już wyprawkę - ile i jakich majtek poporodowych nam trzeba do szpitala? Słyszałam dobre opinie o firmie Horizon i o majtasach od mamyginekolog.
I drugie pytanie, może któraś z mam już ma taką wiedzę - jaki laktator? 🙄
Weszłam w fazę zakupów odnośnie karmienia i czuje się totalnie zielona w temacie...
Laktator mam ręczny Avent i do okazjonalnego ściągania jest wystarczający. Myślę że na początek lepiej nie inwestować w elektryczny, chyba że okaże się że musimy karmić odciaganym to wtedy taki można dokupić. Ale ręczny to chyba każda mama powinna mieć, przyda się w czasie nawału żeby delikatnie odciągnąć nadmiar mleka, w razie jakichś zastoi, zapaleń itd. nawet gdyby się okazało że potrzebny będzie elektryczny to ręczny się przyda poza domek, na spacery itd. -
Tkpom wrote:Zajebiscie mam podejzenie holestazy nosz kurde szlak mnie zaraz trafi. Skierowania na badania nie dostałam bo jak stwierdziła sprawdza w szpitalu skoro mam się stawić 27 tylko nie zauważyła ze mamy dzisiaj 29. Oczywiście progesteron już 4 razy dziennie bo 3 to za mało. Dretwienie mam od ucisku na kręgosłup minie jak urodzę. A ten ból i sine nad pępkiem może być od twardnienia a może być że coś mi się tam rozchodzi i oczywiście minie jak urodzę.
Jestem po dzisiejszej wizycie wściekła jak osa. -
niezapominajk_aa wrote:Trzymajcie proszę jutro za mnie kciuki, co bym ani nie zemdlała ani nie zaczęła rodzić na tej obronie 😅🫣
Ja dostałam pozwolenie na pojechanie na uczelnie, a kawałek mam. Cieszę się, bo jutro ostatni egzamin z onkologii i studia zakończone. A obronę już sobie ustalę po porodzie 😊
Tkpom a masz niedługo jakąś wizytę u profesora? Może zadzwoń do niego z tą cholestazą i przypomnij się też o tym szpitalu. Niech on już Cie ma pod swoimi skrzydłami 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 13:03
-
Nie mam już wizyty u niego ale chyba zadzwonię żeby mnie przyjął. Miałam dzwonić do niego 10 lipca żeby się na Toruń przenieśc do niego.
Muszę usiąść i się uspokoić bo już nawet mężowi się oberwalo że dzieci mu się zachciało na stare lata. Za duzo emocji wyciszę się to będę dzwonic. -
a to ja nie mam swędzenia na strikte dłoniach stopach tylko na udach brzuchu i plecach
zobaczymy co mi powiedzą w przyszłym tygodniu mam dzisiaj dziwne fazy że najchętniej poszła bym spać ale jak zaniosę kubek do umywalki to mam wenę do działania chore to...
-
Niezapominajka kciuki zaciśnięte 🤗
Ja znowu zaległam na łóżku i przysnęłam. Mam tyle w mieszkaniu do zrobienia a weny i sił w ogóle 🥺. Już jestem sama zła na siebie i oczywiście mężowi przy okazji też się obrywa.
-
Mam obrobione zdjęcia sesji, wrzucam kilka, zakryłam sobie tylko oczy jak w kronice kryminalnej:) nie cytujcie oczywiscie bo bede usuwac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 20:47
Kiarka, niezapominajk_aa, Umka, bebag, Mad.zia, zosiasamosia, Muszka1 lubią tę wiadomość
-
Tkpom jeszcze tego Ci brakowało 😱 teraz badanie moczu, tak?
Właśnie muszę te majtki pozałatwiać. 9 lat temu hitem był Hartman. Teraz ich majtki są mega tanie, nie wiem czemu, ale i tak mam ochotę je zamówić. Tylko one były jednorazowe i teraz to sobie zamówię po 2 sztuki na dzień za taką cenę, czyli ze 20 par. Nie będę się bawić w pranie jak w poprzednim sezonie, nie kurde za 3 zł sztuka. A te siateczkowej majtki są naprawę mega
Jakie kupujecie podpaski na po? -
ogólnie w szpitalu w którym planuję rodzić na liście do szpitala jest napisane
5szt podkładów poporodowych 60x90
2 opakowania podpasek poporodowych bella
a ja mam z canpol i zastanawiam się czy mnie z nimi przyjmą do porodumajtków mam chwilowo 2 szt jednorazowych a będę jeszcze domawiać 5szt jednorazowych i 2szt wielorazowych