WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmanie jest znowu promyka na staniki do karmienia, ale chyba tylko czarne 39.99

bebag lubi tę wiadomość

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi głupio że ja nie znajduję na to czasu... cały dzień w biegu i tak w kółko od miesiąca obiecuję sobie że już zwolnię tempa i odpuszczę to człapanie ciągłe no ale u mnie się chyba nie da 🫣 i nie zdziwię się jak zacznę rodzić między jedną a drugą szopą 😅

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś może ćwiczyć to ma jakby pół problemu z głowy, gorzej właśnie z osobami które muszą leżeć albo mocno się oszczędzać wtedy tylko urodzenie dziecka przynosi ulgę.

U nas znowu nerwy mój mąż chyba swoją bratowa zabije gołymi rękami. Zablokowała rodzinie dostęp do informacji o stanie zdrowia mojego męża brata. Teściowa jutro ma być w Polsce i chyba ja rozniesie. Wszystkie polisy przepisała na siebie a były na mojego męża bo jego brat chciał aby to on się zajął wszystkim wrazie czego

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Jak ktoś może ćwiczyć to ma jakby pół problemu z głowy, gorzej właśnie z osobami które muszą leżeć albo mocno się oszczędzać wtedy tylko urodzenie dziecka przynosi ulgę.

U nas znowu nerwy mój mąż chyba swoją bratowa zabije gołymi rękami. Zablokowała rodzinie dostęp do informacji o stanie zdrowia mojego męża brata. Teściowa jutro ma być w Polsce i chyba ja rozniesie. Wszystkie polisy przepisała na siebie a były na mojego męża bo jego brat chciał aby to on się zajął wszystkim wrazie czego
    Wspolczuje, bardzo trudno sytuacja. Dużo na Was spadło. A brat jest przytomny? Bo to chyba tylko on może decydować komu udzielać informacji? Różnie się ludzie zachowuja w obliczu takich tragedii.

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Wspolczuje, bardzo trudno sytuacja. Dużo na Was spadło. A brat jest przytomny? Bo to chyba tylko on może decydować komu udzielać informacji? Różnie się ludzie zachowuja w obliczu takich tragedii.
    Tak przytomny chociaż jak dostaje leki to ma zjazd i śpi.
    Jutro moj mąż pojedzie ze swoją matka i się skończa rządy tej paniusi. Mój mąż był dzisiaj rozmawiał z bratem i mówi że wcale nie jest aż tak tragicznie jak ta małpa wypisuje. Według niej powinniśmy szykować ciuchy już czarne a wcale tak nie jest. Jest stan ciężki ale nie tragiczny.
    No wziąść taka i udusić tylko.

Wiem że mój mąż też mi wszystkiego nie mówi co ona wypisuje żebym się nie denerwowała.

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole chyba mi kawałek czopu wypadł taki malutki ale zawsze to już coś. Jak jeszcze raz zobaczę na papierze czy wkładce to pojadę sprawdzić

age.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Tak przytomny chociaż jak dostaje leki to ma zjazd i śpi.
    Jutro moj mąż pojedzie ze swoją matka i się skończa rządy tej paniusi. Mój mąż był dzisiaj rozmawiał z bratem i mówi że wcale nie jest aż tak tragicznie jak ta małpa wypisuje. Według niej powinniśmy szykować ciuchy już czarne a wcale tak nie jest. Jest stan ciężki ale nie tragiczny.
    No wziąść taka i udusić tylko.

Wiem że mój mąż też mi wszystkiego nie mówi co ona wypisuje żebym się nie denerwowała.
    Wspolczuje😒 wiem co czujesz bo jak moj tata zachorowal to tak moja siostra juz ciagle gadala ze juz umiera, a co do czego jeszcze udalo mu sie przezyc z nami rok mimo ze bylo nam wszytskim ciezko i zamiast takie osoby jakos wspierac to czlowieka dobijaja.

Tkpom ale cos czulas ze cos sie dzieje? Jak wyglada taki czop?

Jesli chodzi o cwiczenia, to w pierwszej ciazy mialam sily i czas, cwiczylam duzo na pilce. Teraz jedynie bardzo duzo spaceruje, ale to tez ciezko, bo stopy bola, kolana bola, ale tak mialam wczesniej i pamietam ze polozna na takie bole proponowala Amol wcierac. Ale pomogl porod i mniej kg na sobie. Rozciaganie na pewno duzo daje.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop to taka galareta (można porównać dongluta tego co dzieci się bawią) zaczyna się od bezbarwnej żółtej i potem na końcu już podbarwiona krwią. Ja miałam kawałeczek takiej bezbarwnej i nie czułam nic poprostu na papierze podczas podcierania zauważyłam kawałek.
    Malutki więc nie ma co panikować jeszcze. W poprzedniej ciąży chyba 3 tygodnie mi po kawałku odchodziło jeśli dobrze pamiętam

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czop już może trochę odchodzić podczas skracania się szyjki, szczególnie jeśli się już rodziło sn bo wtedy szyjka nigdy nie jest zamknięta do końca. No ale szyjkę wtedy trzeba kontrolować żeby to jednak nie za wcześnie nastąpiło.

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co było na papierze to jeszcze za mało żeby panikować. Ale jak będzie dalej odchodził to oczywiście w moim przypadku odrazu na szpital. Ta szyjka u mnie najważniejsza bo na niej leżą te naczynia.

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom, ja to przyznam szczerze że nie mogę się nadziwić, że Ty jeszcze nie leżysz w szpitalu, trochę to dziwne zachowanie ze strony szpitala, że nie jesteś traktowana priorytetowo. Mam nadzieję że szybko się ogarną i zapewnią Ci odpowiednią opiekę.

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebag ja też mam mieszane uczucia co do tego we wtorek minie tydzień jak powinnam być na oddziale. Niby nie ma miejsc ale z tego co piszą dziewczyna na grupie to właśnie szpital w którym mam leżeć zatrzymuje po wizytach na IP na patologi więc miejsca są. Mój mąż stwierdził że mnie wkoncu zawiezie i mam powiedzieć że mam twardnienia może wkoncu ogarna temat. Nawet bym nie musiała kłamać bo brzuch twardy cały czas.

Dzisiaj rano zmarł brat mojego męża chłopak 31 lat. Chociaż tyle że mogę być przy mężu a nie w szpitalu. U nas to już 4 pogrzeb w tym roku. Jakieś fatum ciąży nad moja rodzina w tym roku.

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczucie dla was, przede wszystkim dla męża :( A dopiero mówiłaś że z nim rozmawialiście w szpitalu, życie jest takie nieprzewidywalne :( Jeszcze taki młody, jakiś nowotwór go zabrał?
    Bardzo to ciężki rok dla was skoro to już 4 pogrzeb 😪😪😪😪

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Dzisiaj rano zmarł brat mojego męża chłopak 31 lat. Chociaż tyle że mogę być przy mężu a nie w szpitalu. U nas to już 4 pogrzeb w tym roku. Jakieś fatum ciąży nad moja rodzina w tym roku.

Bardzo mi przykro😑 dużo dużo siły

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Bebag ja też mam mieszane uczucia co do tego we wtorek minie tydzień jak powinnam być na oddziale. Niby nie ma miejsc ale z tego co piszą dziewczyna na grupie to właśnie szpital w którym mam leżeć zatrzymuje po wizytach na IP na patologi więc miejsca są. Mój mąż stwierdził że mnie wkoncu zawiezie i mam powiedzieć że mam twardnienia może wkoncu ogarna temat. Nawet bym nie musiała kłamać bo brzuch twardy cały czas.

Bardzo mi przykro :( trzymajcie się :/

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😔 wczoraj byliśmy i było całkiem dobrze, dobrze wyglądał, był przytomny nawet rozmowny. Nikt się nie spodziewał po wczorajszej wizycie ze tak się stanie a raczej wracaliśmy pełni optymizmu.
    Zmarł na raka miał złośliwego raka odbytu z przerzutami do wątroby. Ale było ostatnio lepiej ten z pupie się zasuszal więc była nadzieja.
    4 pogrzeb, same operacje, moja ciąża też bajka nie jest - okropny rok powiem szczerze że zaczynam siadać psychicznie. We wtorek mój ojczym też idzie na operacje, we wrześniu moja mama idzie na operacje no ja w lipcu cc mam mieć.

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh tulam mocno kiedyś to fatum musi się skończyć i miejmy nadzieję że to już nastało i teraz będzie już tylko dobrze

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:

Moje wyrazy współczucia :( dużo siły dla Was

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom, współczuję przeżyć, trzymaj się!

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:

Wyrazy współczucia 😞

age.png

👶🏼🔜 09.2025
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ