WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mini sukces w tej mojej cukrzycy ciążowej, nie mam w moczu ketonów ani glukozy 😅

Umka, nika647 lubią tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025

Wysłany: 30 czerwca 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Jak na koniec zobaczyłam ze to jej 3 dziecko to prawde mowic bylam troche rozczarowana bo ja ciągle żyje nadzieja ze teraz to bedzie lekko i szybko:P ale wzruszenie na maksa

No też zwróciłam na to uwagę, że trzeci bobas, a ból wymalowany na twarzy miała 🙈

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Rozumiem, ale to Gdańsk, tak? A ten Toruń?
    Tak Gdańsk a do Torunia po 10 lipca mam się zgłosić. Dzwoniłam do profesora ma oddzwonić tylko pewnie w poniedziałek jak będzie w pracy

Dzwonił Profesor i odrazu dostałam listę co mam za badania zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 18:29

age.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Podeślij tę stronkę na allegro :) ja zamówiłam z bonprix i czekam co przyjdzie :)

https://allegro.pl/oferta/biustonosz-ciazowy-stanik-bezszwowoy-do-karmienia-11159512031
    Te wkladki co tam sa to ja wyciagnelam i jak dla mnie fajny, wygodny, kwedtia dopasowania z tym rozmiarem. Musze twz kupic i stare wywalic:)

Muszka1 lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduję 😊 Mała nadal malutka ale przybiera elegancko z wizyty na wizytę. Dziś prawie 1400 gramów szczęścia. Szyjka nadal na 2,8 cm więc tragedii nie ma. Wypoczywać dużo,leki brac, cukrzyce leczyc 😊

niezapominajk_aa, nika647, bebag, Kiarka, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 30 czerwca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W hm promka na staniki dla mam 😁

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    W hm promka na staniki dla mam 😁
    Oni mają chyba do. E tylko ale staniki z h&m miałam 13 lat temu i były extra

age.png

Wysłany: 30 czerwca 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Oni mają chyba do. E tylko ale staniki z h&m miałam 13 lat temu i były extra

Nie wiem, nie sprawdzałam w sumie jeszcze tylko mi się wyświetliło. Dla mnie akurat nie problem ze tylko do E i nie wiem czy stety czy niestety 😅😅

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebudziłam się właśnie bo śniły mi się cukierki czekoladowe. Matko ja przez sen czułam ich smak jakie były pyszne teraz będę ich szukać na necie mmmmmm.... Pychotka

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię jak zabita ostatnio, muszę wstawać maks 7:30 na zastrzyk, w tygodniu to luz bo i tak córkę ogarniam do przedszkola, ale dziś już nie mogłam się dobudzić. Dobrze mi robi to że nocami pada i fajne chłodne powietrze wpada przez otwarte okno 😁
    Wczoraj wpadłam w jakiś szal porządkowania i ogarniania, ale wieczorem nie miałam siły się ruszać, chyba muszę zacząć rozsądniej dzielić pracę :)

Dobrego weekendu!

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam te cukierki nigdy ich nie jadłam i ciekawe czy będą smakować jak w śnie.
    Ja w nocy wstaje co 2 godziny i nie śpię bo albo siusiu albo boli mnie już każdy bok a na plecach spec nie umiem i doszły te swędzenia. Także śpię może 4h na dobę i o dziwo jestem wyspana oby tak było po porodzie.

Do mnie jutro zwala sie 5 osób do domu kij wie na jaki czas bo niestety brat mojego męża jest w stanie bardzo ciężkim i lekarze każa liczyć na cud. Młody chłopak więc liczymy na ten cud.
    Więc u nas nudno nie może być oczywiście i musi się coś dziać

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze złapał mnie potężny bol, troche nad pośladkiem i ciagnie się w dół aż do całej nogi, nie mogę stanąć na nią co dopiero mówić o chodzeniu 😶 nie wiem czy to mała uciska czy to jakaś rwa kulszowa 🤷‍♀️ nie zabardzo wiem co zrobić

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Znalazłam te cukierki nigdy ich nie jadłam i ciekawe czy będą smakować jak w śnie.
    Ja w nocy wstaje co 2 godziny i nie śpię bo albo siusiu albo boli mnie już każdy bok a na plecach spec nie umiem i doszły te swędzenia. Także śpię może 4h na dobę i o dziwo jestem wyspana oby tak było po porodzie.

Do mnie jutro zwala sie 5 osób do domu kij wie na jaki czas bo niestety brat mojego męża jest w stanie bardzo ciężkim i lekarze każa liczyć na cud. Młody chłopak więc liczymy na ten cud.
    Więc u nas nudno nie może być oczywiście i musi się coś dziać

Życzę dużo zdrowia dla brata męża, mam nadzieje że wyjdzie z tego i wszystko będzie dobrze 😞

age.png

09/2020 💔

• nika647 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILA_33 wrote:
    Kurcze złapał mnie potężny bol, troche nad pośladkiem i ciagnie się w dół aż do całej nogi, nie mogę stanąć na nią co dopiero mówić o chodzeniu 😶 nie wiem czy to mała uciska czy to jakaś rwa kulszowa 🤷‍♀️ nie zabardzo wiem co zrobić
    To prawdopodobnie jest taka ciążowa rwa kulszowa, a dokładniej przeciążenie mięśnia gruszkowatego, fizjoterapeutka może to fajnie rozmasować i przykleić tejpy, a póki co spróbuj to porozciagac, cwiczeniami
    https://youtu.be/wtH38TIOS4Q - z tego linku pierwsze dwa ćwiczenia, albo pierwsze a zamiast drugiego wygoogluj sobie pozycję gołębia w jodze. Ogólnie rozciąganie mięśnia gruszkowatego.

LILA_33 lubi tę wiadomość

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILA_33 wrote:
    Wygląda to na rwę kulszową. Weź paracetamol, połóż się najlepiej z czymś między nogami i możesz zrobić ciepły okład na lędźwie. Potem poszukaj sobie jakichś ćwiczeń żeby ten ból tak mocno nie łapał. W ciąży to chyba jedyne sposoby, normalnie przy dużych bólach pacjenci dostają zastrzyki domięśniowe. Jakby nie przechodziło to zadzwoń do lekarza.

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w bólu bardzo pomagał masaż u fizjoterapeuty, jak trochę odpusci to cwiczenia rozciągające. Warto się wybrać czy to rwa kulszowa czy to mięsień gruszkowaty boli :)

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie rwa ja też mam to cholerstwo i to w każdej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 13:17

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, w poniedziałek będę szukać fizjoterapeuty, myślę że to dobry pomysł. Zobaczę czy trochę odpuści do wieczora to pooglądam i może spróbuje zrobić jakieś ćwiczenia, jak narazie leżę nawet nie próbuję wstać.
    Coś tam pobolewało mnie kilka dni wcześniej ale to tylko przy pewnych ruchach a teraz jak siekło to na amen.

age.png

09/2020 💔

• Kiarka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W III trymestrze to juz chyba same takie uroki nas czekają. Ból pleców, ból nóg... Wczoraj na egzaminie myślałam, że umrę z tego gorąca. Wszyscy piękni i zadowoleni, a ja ledwo szłam cała mokra 😂 A jeszcze całe lato przed nami 🤦‍♀️

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciazy też trudno mi znieść upały. W poprzedniej bywało po 37 i było ok, co prawda siedziałam w domu w tych najgorszych godzinach, ale teraz nawet w domu mi duszno.
    Co do bolu jednak to można temu trochę przeciwdzialac, właśnie ćwiczeniami odpowiednimi. Ja jestem bardzo zadowolona ze wykupiłam ten pakiet u Kasi bigos, miałam obawy bo to trochę drogo na czasowy dostęp, ale w tych pakietach są ćwiczenia na wszystkie moje dolegliwości. Ostatnio narzekałam na zwiększone napięcie i skurcze w łydkach, po wakacjach otwieram tydzień 30-ty a tu cała seria na rozciąganie tylnej taśmy, w tym właśnie łydek, mięśnia gruszkowatego, pleców. Zaraz się zresztą zabieram za trening 🔥😁

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ