X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mini sukces w tej mojej cukrzycy ciążowej, nie mam w moczu ketonów ani glukozy 😅

Umka, nika647 lubią tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025

Wysłany: 30 czerwca 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Jak na koniec zobaczyłam ze to jej 3 dziecko to prawde mowic bylam troche rozczarowana bo ja ciągle żyje nadzieja ze teraz to bedzie lekko i szybko:P ale wzruszenie na maksa

No też zwróciłam na to uwagę, że trzeci bobas, a ból wymalowany na twarzy miała 🙈

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Rozumiem, ale to Gdańsk, tak? A ten Toruń?
    Tak Gdańsk a do Torunia po 10 lipca mam się zgłosić. Dzwoniłam do profesora ma oddzwonić tylko pewnie w poniedziałek jak będzie w pracy

Dzwonił Profesor i odrazu dostałam listę co mam za badania zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 18:29

age.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Podeślij tę stronkę na allegro :) ja zamówiłam z bonprix i czekam co przyjdzie :)

https://allegro.pl/oferta/biustonosz-ciazowy-stanik-bezszwowoy-do-karmienia-11159512031
    Te wkladki co tam sa to ja wyciagnelam i jak dla mnie fajny, wygodny, kwedtia dopasowania z tym rozmiarem. Musze twz kupic i stare wywalic:)

Muszka1 lubi tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduję 😊 Mała nadal malutka ale przybiera elegancko z wizyty na wizytę. Dziś prawie 1400 gramów szczęścia. Szyjka nadal na 2,8 cm więc tragedii nie ma. Wypoczywać dużo,leki brac, cukrzyce leczyc 😊

niezapominajk_aa, nika647, bebag, Kiarka, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 30 czerwca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W hm promka na staniki dla mam 😁

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    W hm promka na staniki dla mam 😁
    Oni mają chyba do. E tylko ale staniki z h&m miałam 13 lat temu i były extra

age.png

Wysłany: 30 czerwca 2023, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Oni mają chyba do. E tylko ale staniki z h&m miałam 13 lat temu i były extra

Nie wiem, nie sprawdzałam w sumie jeszcze tylko mi się wyświetliło. Dla mnie akurat nie problem ze tylko do E i nie wiem czy stety czy niestety 😅😅

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebudziłam się właśnie bo śniły mi się cukierki czekoladowe. Matko ja przez sen czułam ich smak jakie były pyszne teraz będę ich szukać na necie mmmmmm.... Pychotka

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię jak zabita ostatnio, muszę wstawać maks 7:30 na zastrzyk, w tygodniu to luz bo i tak córkę ogarniam do przedszkola, ale dziś już nie mogłam się dobudzić. Dobrze mi robi to że nocami pada i fajne chłodne powietrze wpada przez otwarte okno 😁
    Wczoraj wpadłam w jakiś szal porządkowania i ogarniania, ale wieczorem nie miałam siły się ruszać, chyba muszę zacząć rozsądniej dzielić pracę :)

Dobrego weekendu!

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam te cukierki nigdy ich nie jadłam i ciekawe czy będą smakować jak w śnie.
    Ja w nocy wstaje co 2 godziny i nie śpię bo albo siusiu albo boli mnie już każdy bok a na plecach spec nie umiem i doszły te swędzenia. Także śpię może 4h na dobę i o dziwo jestem wyspana oby tak było po porodzie.

Do mnie jutro zwala sie 5 osób do domu kij wie na jaki czas bo niestety brat mojego męża jest w stanie bardzo ciężkim i lekarze każa liczyć na cud. Młody chłopak więc liczymy na ten cud.
    Więc u nas nudno nie może być oczywiście i musi się coś dziać

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze złapał mnie potężny bol, troche nad pośladkiem i ciagnie się w dół aż do całej nogi, nie mogę stanąć na nią co dopiero mówić o chodzeniu 😶 nie wiem czy to mała uciska czy to jakaś rwa kulszowa 🤷‍♀️ nie zabardzo wiem co zrobić

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Znalazłam te cukierki nigdy ich nie jadłam i ciekawe czy będą smakować jak w śnie.
    Ja w nocy wstaje co 2 godziny i nie śpię bo albo siusiu albo boli mnie już każdy bok a na plecach spec nie umiem i doszły te swędzenia. Także śpię może 4h na dobę i o dziwo jestem wyspana oby tak było po porodzie.

Do mnie jutro zwala sie 5 osób do domu kij wie na jaki czas bo niestety brat mojego męża jest w stanie bardzo ciężkim i lekarze każa liczyć na cud. Młody chłopak więc liczymy na ten cud.
    Więc u nas nudno nie może być oczywiście i musi się coś dziać

Życzę dużo zdrowia dla brata męża, mam nadzieje że wyjdzie z tego i wszystko będzie dobrze 😞

age.png

09/2020 💔

• nika647 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILA_33 wrote:
    Kurcze złapał mnie potężny bol, troche nad pośladkiem i ciagnie się w dół aż do całej nogi, nie mogę stanąć na nią co dopiero mówić o chodzeniu 😶 nie wiem czy to mała uciska czy to jakaś rwa kulszowa 🤷‍♀️ nie zabardzo wiem co zrobić
    To prawdopodobnie jest taka ciążowa rwa kulszowa, a dokładniej przeciążenie mięśnia gruszkowatego, fizjoterapeutka może to fajnie rozmasować i przykleić tejpy, a póki co spróbuj to porozciagac, cwiczeniami
    https://youtu.be/wtH38TIOS4Q - z tego linku pierwsze dwa ćwiczenia, albo pierwsze a zamiast drugiego wygoogluj sobie pozycję gołębia w jodze. Ogólnie rozciąganie mięśnia gruszkowatego.

LILA_33 lubi tę wiadomość

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILA_33 wrote:
    Wygląda to na rwę kulszową. Weź paracetamol, połóż się najlepiej z czymś między nogami i możesz zrobić ciepły okład na lędźwie. Potem poszukaj sobie jakichś ćwiczeń żeby ten ból tak mocno nie łapał. W ciąży to chyba jedyne sposoby, normalnie przy dużych bólach pacjenci dostają zastrzyki domięśniowe. Jakby nie przechodziło to zadzwoń do lekarza.

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w bólu bardzo pomagał masaż u fizjoterapeuty, jak trochę odpusci to cwiczenia rozciągające. Warto się wybrać czy to rwa kulszowa czy to mięsień gruszkowaty boli :)

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie rwa ja też mam to cholerstwo i to w każdej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2023, 13:17

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, w poniedziałek będę szukać fizjoterapeuty, myślę że to dobry pomysł. Zobaczę czy trochę odpuści do wieczora to pooglądam i może spróbuje zrobić jakieś ćwiczenia, jak narazie leżę nawet nie próbuję wstać.
    Coś tam pobolewało mnie kilka dni wcześniej ale to tylko przy pewnych ruchach a teraz jak siekło to na amen.

age.png

09/2020 💔

• Kiarka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W III trymestrze to juz chyba same takie uroki nas czekają. Ból pleców, ból nóg... Wczoraj na egzaminie myślałam, że umrę z tego gorąca. Wszyscy piękni i zadowoleni, a ja ledwo szłam cała mokra 😂 A jeszcze całe lato przed nami 🤦‍♀️

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciazy też trudno mi znieść upały. W poprzedniej bywało po 37 i było ok, co prawda siedziałam w domu w tych najgorszych godzinach, ale teraz nawet w domu mi duszno.
    Co do bolu jednak to można temu trochę przeciwdzialac, właśnie ćwiczeniami odpowiednimi. Ja jestem bardzo zadowolona ze wykupiłam ten pakiet u Kasi bigos, miałam obawy bo to trochę drogo na czasowy dostęp, ale w tych pakietach są ćwiczenia na wszystkie moje dolegliwości. Ostatnio narzekałam na zwiększone napięcie i skurcze w łydkach, po wakacjach otwieram tydzień 30-ty a tu cała seria na rozciąganie tylnej taśmy, w tym właśnie łydek, mięśnia gruszkowatego, pleców. Zaraz się zresztą zabieram za trening 🔥😁

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ