WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom bardzo współczuję. Trzymaj się bo jak na jedną ciążę masz bardzo dużo przeżyć

• KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dotarliśmy na wakacje. 12h samochodem to chyba najbardziej szalony z moich pomysłów w tej ciąży. Nogi jak balony, niemąż z córką z okazji mojego zmęczenia nagrali filmik jak chrapię 🙄

W tym tygodniu kupiliśmy w końcu wózek, teściowa dała kolejną torbę ubranek, łóżeczko też już kupione. Także trochę do przodu, chociaż nadal jest mnóstwo rzeczy do ogarnięcia i mam to zamiar zrobić zdalnie z wakacji a
    moi rodzice będą tylko odbierać paczki 😁

• Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom....tak mi przykro....przyjmij kondolencje dla Waszej rodziny....

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny...
    Jestem padnięta dzisiaj tyle emocji a nie chciałam żeby mąż też sam jechał na różaniec więc się zabrałam z nim. Nie chciał mnie wziąść ale powiedziałam że to właściwie taka droga jak z samochodu do lekarza więc spokojnie do kościoła dojdę a tam będę już siedzieć.
    Nie wyobrażam sobie nie być i nie wspierać męża w tym czasie.
    Tak sobie myślę że to że jeszcze nie leżę na oddziale to widocznie tak miało być żebym mogła być przy mężu w tym trudnym czasie i pewnie telefon zadzwoni jak już będzie po. Do mojej babci też miałam jechać w odwiedziny i też mój mąż utknął w koru więc zadzwoniłam do mamy że ja pojadę popołudniu i 30 minut po telefonie babcia zmarła. Widocznie tak miało być żebym tego nie widziała bo akurat moja mama weszła jka odchodziła. Jak się okazuje nic nie dzieje się bez przyczyny.

Z takich przyjemniejszych rzeczy to kupiłam wkoncu gondole i fotelik o którym zapomniałam. Wszystko przyjdzie kurierem sąsiadka wie że jakbym była w szpitalu to ma odebrać paczuszki.

age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom bardzo mi przykro. Współczuję, że musicie tak wiele przechodzić w ostatnim czasie 😔

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia zawsze mi powtarzała że jak ktoś bliski umiera to robi miejsce nowemu członkowi rodziny i zazwyczaj tak było że po śmierci rodził się jakiś maluch albo któraś dziewczyna ogłaszała że jest w ciąży

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Babcia zawsze mi powtarzała że jak ktoś bliski umiera to robi miejsce nowemu członkowi rodziny i zazwyczaj tak było że po śmierci rodził się jakiś maluch albo któraś dziewczyna ogłaszała że jest w ciąży

U mnie też tak mówili. Nie wiem jak wcześniej w rodzinie to wyglądało, ale moja babcia zmarła w zeszłym roku w październiku, a ja w grudniu zaszłam także coś w tym chyba jest.

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • bebag Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się mówi, że jak kwiat w domu kwitnie to ktoś w ciąży jest :) mój mąż dostał na gwiazdkę rózgę od swojej siostry, zwykla sucha gałąź. Włożyłam ją do wazonu z wodą i ta sucha gałąź zakwitła, w styczniu i lutym była cała w zielonych liściach :)

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano dostałam telefon ze szpitala że mam się stawić. Także dzisiaj badania i zobaczą czy już mnie położą czy jeszcze tydzień przeciągną

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    U mnie się mówi, że jak kwiat w domu kwitnie to ktoś w ciąży jest :) mój mąż dostał na gwiazdkę rózgę od swojej siostry, zwykla sucha gałąź. Włożyłam ją do wazonu z wodą i ta sucha gałąź zakwitła, w styczniu i lutym była cała w zielonych liściach :)

U mnie nie ma co kwitnąć bo wszystko mam zielone XD jakoś wszystkie kwitnące kwiatki mi zdychają....
    Tkpom wrote:
    Rano dostałam telefon ze szpitala że mam się stawić. Także dzisiaj badania i zobaczą czy już mnie położą czy jeszcze tydzień przeciągną

no to mają wyczucie czasu.... ale dobrze, że trafisz już pod opiekę specjalistów :) będzie dobrze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 11:11

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mają wyczucie kurde. Przyznaje że zdziwił mnie telefon po 8 rano.. Od wczoraj to gorąca linia u nas w domu jak do męża nie mogą się dodzwonić to do mnie dzwonią i tak od wczoraj cały czas
    Odebrałam telefon i jak usłyszałam UCK to odrazu obudzona byłam.
    No nic siedzę i czekam na lekarza.

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest z tymi kwiatami.. mam zieloną roślinę nazywa się Calathea, ogólnie w tamtym roku ją brało strasznie na umieranie, liście jej schly i już mialam ją wyrzucić, a tu od nowego roku odżyła, nowe liście wypuściła, a parę dni temu zakwitła - co nie zdarzyło się mi przez te 3 lata co ją mam, moja mama ma swoje dłużej i nawet nie wiedziała że to może kwitnąć 😅 Za to mojej mamie zakwitła palma, patrzę na moją wyczekująco teraz 🫣

age.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Bebag ja też mam mieszane uczucia co do tego we wtorek minie tydzień jak powinnam być na oddziale. Niby nie ma miejsc ale z tego co piszą dziewczyna na grupie to właśnie szpital w którym mam leżeć zatrzymuje po wizytach na IP na patologi więc miejsca są. Mój mąż stwierdził że mnie wkoncu zawiezie i mam powiedzieć że mam twardnienia może wkoncu ogarna temat. Nawet bym nie musiała kłamać bo brzuch twardy cały czas.

Dzisiaj rano zmarł brat mojego męża chłopak 31 lat. Chociaż tyle że mogę być przy mężu a nie w szpitalu. U nas to już 4 pogrzeb w tym roku. Jakieś fatum ciąży nad moja rodzina w tym roku.
    Wyrazy wspolczucia😔 to zawsze duza strata.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Coś jest z tymi kwiatami.. mam zieloną roślinę nazywa się Calathea, ogólnie w tamtym roku ją brało strasznie na umieranie, liście jej schly i już mialam ją wyrzucić, a tu od nowego roku odżyła, nowe liście wypuściła, a parę dni temu zakwitła - co nie zdarzyło się mi przez te 3 lata co ją mam, moja mama ma swoje dłużej i nawet nie wiedziała że to może kwitnąć 😅 Za to mojej mamie zakwitła palma, patrzę na moją wyczekująco teraz 🫣
    Ja mam alokazje dragon, nawet nie wiedzialam ze to moze kwitnac, mowili ze to taki ciezki kwiat do uprawy, a ednak wypuscil dwa kwiatki i nowego liscia. Strczyki to mi w tym roku bardzo pieknie kwitna:) moze cos w tym jest.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:

Ja kupiłam na boże narodzenie gwiazdę betlejemską razem z siostrą, jej zdechła przed świętami jeszcze u mnie kwitnie do dziś 😆

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Tak mają wyczucie kurde. Przyznaje że zdziwił mnie telefon po 8 rano.. Od wczoraj to gorąca linia u nas w domu jak do męża nie mogą się dodzwonić to do mnie dzwonią i tak od wczoraj cały czas
    Odebrałam telefon i jak usłyszałam UCK to odrazu obudzona byłam.
    No nic siedzę i czekam na lekarza.
    Trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli z tym szpitalem ❤️

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kwiatów to jak urodziłam syna zakwitły nam w domu wszystkie jakie mieliśmy ( z tych kwitnących) kaktusy, storczyki i skrzydłokwiat Przed wyjściem do szpitala nawet nie zauważyłam czy mają jakieś pąki czy coś. Wszystko w tydzień zakwitło bo z synem leżałam dłużej a mąż nawet nie podlewał. A był to początek grudnia ...
    Za to teraz wywaliłam 4 kwiaty z parapetu bo zaatakowała je jakaś choroba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 12:41

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Umka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom, wspolczuje bardzo:(
    A na temat szpitala powiem ze chyba im sie nie spieszylo, ale najwazniejsze ze cos drgnelo i bedziesz zaopiekowana.

👩'76+👨'73
    *Invimed Wroclaw
    I-III IVF ❄x0
    *Gyncentrum Katowice
    IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1

age.png

11.01.2023 FET 5.1.1
    09.2023♀️39+3 10:34 3510 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️

preg.png

22.03.2025 FET 5.1.1
    8+4 CRL 2,21 ❤️176 🙏;
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniach mały wazy 2100g, pobrali mi teraz krew na tą cholestaze. I czekam dalej

nika647, niezapominajk_aa, ann2224, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Ja po badaniach mały wazy 2100g, pobrali mi teraz krew na tą cholestaze. I czekam dalej
    Ale piękna waga już❤️

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ