WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
szukam chętnych do pomocy.... nie mam siły wstawić prania i ruszyć tyłka z fotela
o dziwo z łóżka wstałam i śniadanie zrobiłam....
tkpom mów jak to zrobiłaś że mały tyle ma? u mnie czuję, że będzie mała kruszynka mimo że straszyli że duża będzie
w piątek będę u gin to się dowiem jak łobuziara przybieraa prenatalnych 3trym nie robiłam nie było wskazań, wszystko było prawidłowo w sumie na każdej wizycie mam robione pomiary więc mam głowę spokojną przynajmniej w tej kwesti
mąż się ze mnie od 2 dni śmieje, że włączyło się mi to czego silne feministki doświadczyć nie chcą i uświadomił mi, że zaczynam wić gniazdko.... w sumie ma rację.... jeszcze nigdy nie miałam tak silnej potrzeby posprzątania całego mieszkania.... ehhhh TEN dzień zaczyna się zbliżać wielkimi krokami a ja dalej jestem w kropce.... -
Dziewczyny wam też jest tak ciężko w nocy? Dla mnie noc to koszmar. Mamy mega wygodny materac, duże lozko, mogę się obłożyć tysiącem poduszek (w tym ciążową) I dalej nie mogę znaleźć pozycji do spania ... czasem jak się przebudzę po dłuższym "odcinku" snu, bo całej nocy to już daaawno nie przespałam, to brzuch przy zmianie pozycji boli jakby miał się oderwać 😮💨 Jak tu jeszcze 2 miesiące wytrzymać, no jak?
-
nie to ja znowu jestem strasznie czujna.... spać niby śpię ale czuję dosłownie wszystko i słyszę dosłownie wszystko... a pozycji to ja już od 2 miesięcy znaleźć nie mogę jak tylko brzuszek zaczął odstawać
pare razy zdarzyło się że spałam na klęcząco z poduchami dookoła brzucha
coś czuję że do terminu nie dotrwam....
-
Mi się teraz słabiej śpi, w zeszłym tygodniu jak w nocy padało, spalam jak zabita, ale teraz znowu gorąco i nie mogę się ułożyć. Do tego boli mnie lewe biodro jak za długo poleżę na lewym boku. Ale to niestety tak już będzie teraz, ciąża jest sprytnie wymyślona, od 8 msc matki już czekają na poród i coraz mniej sie go boją bo chcą być już po
Teraz jest taki moment, że dzieciaki będą bardzo przybierać. A Tkpom jest też w bardziej zaawansowanej ciąży niż my, 2-3 tygodnie różnicy to duża różnica w wadze dziecka. Ja się w sumie spodziewam podobnie jak przy pierwszej córce sporego bobasa, takie 3800 będzie okale zobaczymy jak będzie
Też mam syndrom wicia gniazda, odgracam mieszkanie jak złaale mam też okrutnego lenia w ciagu dnia, dopiero wieczorem zaczynam lepiej funkcjonować
dla dziecka nadal nie mam nic
Na usg trzeciego trymestru idę w poniedziałek, nie jest w pakiecie badań prenatalnych na NFZ (tych dla kobiet po 35 roku zycia) ale idę prywatnie do innej lekarki niż moja prowadząca, zawsze to ktoś inny sprawdzi czy na pewno wszystko w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 09:24
-
Oj zdecydowanie noc to dramat. Wieczorem czekam aż się położymy a w nocy czekam aż ta noc się skończy 🙈 jak się położę to drętwieją mi nogi, potem zaczynam pielgrzymki do toalety. A potem nie mogę znaleźć wygodnej pozycji. Do tego śpię jeszcze z dwójką dzieciaków. Ostatnio zdecydowałam że ide spać na kanapę a dzieciaki z tatą, ale budzą się i płaczą co chwilę do tego kanapa niewygoda jeszcze bardziej więc wróciłam do sypialni, a na kanapie tata🤪😂 bo w 4, a raczej w piątkę to już się na 1 łóżku nie mieścimy. Chyba pora nauczyć dzieci spać w swoim pokoju ale czuję że to będzie trudne.
-
nika647 wrote:Oj zdecydowanie noc to dramat. Wieczorem czekam aż się położymy a w nocy czekam aż ta noc się skończy 🙈 jak się położę to drętwieją mi nogi, potem zaczynam pielgrzymki do toalety. A potem nie mogę znaleźć wygodnej pozycji. Do tego śpię jeszcze z dwójką dzieciaków. Ostatnio zdecydowałam że ide spać na kanapę a dzieciaki z tatą, ale budzą się i płaczą co chwilę do tego kanapa niewygoda jeszcze bardziej więc wróciłam do sypialni, a na kanapie tata🤪😂 bo w 4, a raczej w piątkę to już się na 1 łóżku nie mieścimy. Chyba pora nauczyć dzieci spać w swoim pokoju ale czuję że to będzie trudne.
ja bym postawiła na jeszcze większe łóżko albo dostawkę łóżkowąja cvały czas ścigam psiaki z łóżka a i tak rano jak wstajemy to oba są w łóżku
i to już chyba nie damy rady przeskoczyć
-
Dokładnie ja jestem w dużo wyższym tygodniu ale mały zbyt mało przybierał był na 28 centylu i zaczęłam łykać znowu witaminy które brałam na początku ciąży i mamy 48 centyl. Dużo owoców, warzyw, miesaktorego nie lubię ale w ciąży jem bo trzeba.
Noce też są dla mnie okropne. Wstaje co 2 godziny i mam dość jestem nimi zmęczona. Może też dlatego że ja 10 tygodni leżę wiec ten materac też już odkształcony jest i samo ciało ma dość leżenia. -
Spuromix wrote:ja bym postawiła na jeszcze większe łóżko albo dostawkę łóżkową
ja cvały czas ścigam psiaki z łóżka a i tak rano jak wstajemy to oba są w łóżku
i to już chyba nie damy rady przeskoczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 11:04
-
Też mam problem ze spaniem, a bardziej właśnie ze znalezieniem swojej pozycji do spania, która graniczy z cudem 🙈
Moja kruszyna też jest malutka, mam nadzieję ze będzie ładnie przybierać, wizyta dopiero za 2 tyg., gdzieś tam mam z tyłu głowy to co wyszło w tych pierwszych prenatalnych o zahamowanie wzrostu przed 34 tyg, ale mam nadzieję że nas to nie spotka.
Spuromix też tak mam ze chciałabym już wszystko posprzątać, ogarnąć, najlepiej chciałabym już miec wszystko gotowe 🙈 a jestem nie powiem gdzie 🤪
Lekarz potwierdził ze to rwa kulszowa, jak narazie dalej nie umiem ruszyć nogą 🤦🏻♀️ jestem umówiona do fizjo, natomiast lekarz przepisał mi leki milgamma, kurcze ale trochę obawiam sie to brac niby pisze ze to witaminy z grupy B ale czytałam że w ciazy tylko w przypadkach bardzo koniecznych
-
Ja już po 3 prenatalnych, wyglądają one praktycznie jak echo serca. Ze tyle pomiarów da się zrobić to nie sądziłam 🤔 Malutka nadal w okolicy 15/17 percentyla no ale przyrasta z wizyty na wizytę więc nie panikujemy bo wszystkie pomiary, przepływy ma w normie. Chyba będzie z tych drobniejszych bobasów
to teraz wyczekać do 19.07 do kolejnej wizyty ...
nika647, bebag, niezapominajk_aa, Kiarka lubią tę wiadomość
-
Polecajka dla dużych piersi- staniki do karmienia z bonprix, te bezszwowe, sprzedawane po 2, jakoś 110 zł za komplet- mega mega mega, nie sądziłam że przyjdą aż tak miłe o wygodne... już się wystroiłam i do porodu będę w nich chodzić, najwyżej tuż przed domówię jeszcze dwa 😅 strasznie mięciutkie I wygodne!
nika647 lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Polecajka dla dużych piersi- staniki do karmienia z bonprix, te bezszwowe, sprzedawane po 2, jakoś 110 zł za komplet- mega mega mega, nie sądziłam że przyjdą aż tak miłe o wygodne... już się wystroiłam i do porodu będę w nich chodzić, najwyżej tuż przed domówię jeszcze dwa 😅 strasznie mięciutkie I wygodne!
-
LILA_33 wrote:
Lekarz potwierdził ze to rwa kulszowa, jak narazie dalej nie umiem ruszyć nogą 🤦🏻♀️ jestem umówiona do fizjo, natomiast lekarz przepisał mi leki milgamma, kurcze ale trochę obawiam sie to brac niby pisze ze to witaminy z grupy B ale czytałam że w ciazy tylko w przypadkach bardzo koniecznych
-
Ja zawsze dobieram biustonosze u braffiterki bo mam biust taki ok rozmiaru E, ok 90 w obwodzie przed ciąża. Dlatego się bałam coś zamawiać ale na razie jestem uziemiona przez te skurcze więc musiałam... pomierzyłam się i zamówiłam 100 E i są dobre
co prawda 95 E też spokojnie by mogło być. Ja też zawsze wolę zmierzyć No ale dwa w odwodzie mam, liczę że przed porodem skoczę do brafiterki i dobierze mi jeszcze jeden, już taki bardziej dopasowany i elegancki 😅 w tych na pewno będzie się bosko spało takie są mieciusie. Za tą cenę warto, żałuję w sumie że nie zamówiłam 2 rozmiarów, pomierzylabym i jeden odesłała.
Oto one: https://www.bonprix.pl/biustonosz-do-karmienia-piersia-bez-fiszbinow-2-pary-bawelna-organiczna/p-853495/966191/?type=image&category=379&return=ref&sizeId=243&utm_content=BHs&utm_source=PLA&utm_medium=googleshopping&utm_campaign=Shopping_ALL_CSS_S24&utm_term=148759180280_1199368758&matchkey=1847869603&gclid=Cj0KCQjwho-lBhC_ARIsAMpgModWEzj5LdND6dChtmwPrNH5TWr6dEWE0INqMbHHWeOitKe9KCm2R6oaAnbcEALw_wcB -
umieram!!!!!! ni uja następne dziecko chcę rodzić w środku zimy.... potem się zastanowię co było lepsze zdychać ze spuchniętymi kostkami i ledwo łazić z ciepła czy ubierać na siebie dodatkowe warstwy i się męczyć z zimnem ale jak na razie to jest dramat... jestem w 7 msc ciąży i w końcu mam prawo sobie ponarzekać przecież całą ciążę było super
-
Muszka1 wrote:Ja zawsze dobieram biustonosze u braffiterki bo mam biust taki ok rozmiaru E, ok 90 w obwodzie przed ciąża. Dlatego się bałam coś zamawiać ale na razie jestem uziemiona przez te skurcze więc musiałam... pomierzyłam się i zamówiłam 100 E i są dobre
co prawda 95 E też spokojnie by mogło być. Ja też zawsze wolę zmierzyć No ale dwa w odwodzie mam, liczę że przed porodem skoczę do brafiterki i dobierze mi jeszcze jeden, już taki bardziej dopasowany i elegancki 😅 w tych na pewno będzie się bosko spało takie są mieciusie. Za tą cenę warto, żałuję w sumie że nie zamówiłam 2 rozmiarów, pomierzylabym i jeden odesłała.
Oto one: https://www.bonprix.pl/biustonosz-do-karmienia-piersia-bez-fiszbinow-2-pary-bawelna-organiczna/p-853495/966191/?type=image&category=379&return=ref&sizeId=243&utm_content=BHs&utm_source=PLA&utm_medium=googleshopping&utm_campaign=Shopping_ALL_CSS_S24&utm_term=148759180280_1199368758&matchkey=1847869603&gclid=Cj0KCQjwho-lBhC_ARIsAMpgModWEzj5LdND6dChtmwPrNH5TWr6dEWE0INqMbHHWeOitKe9KCm2R6oaAnbcEALw_wcB
też mam właśnie ten problem że w zwykłym sklepie stanika nie kupię jest strasznie ciężko, dlatego właśnie pytam jak się mniej więcej dopasował z takimi problemami ale chyba zamówię i zobaczędzięki
-
No ja bym na pewno wolała od braffiterki ale nie chce z tym czekać na ostatnią chwilę bo kto wie kiedy i czy w ogóle mi się skończy reżim łóżkowy.. Plus spoko cena, bo biustonosz u braffiterki kosztuje z 2 stówy,a pasuje mieć jednak ze 3 sztuki minimum 😉 więc jak na te cenę to uważam że nie można od nich chciec więcej, co do rozmiaru to może zamów sobie kilka i poprzymierzaj a resztę odeślij:)
-
Spuromix wrote:umieram!!!!!! ni uja następne dziecko chcę rodzić w środku zimy.... potem się zastanowię co było lepsze zdychać ze spuchniętymi kostkami i ledwo łazić z ciepła czy ubierać na siebie dodatkowe warstwy i się męczyć z zimnem ale jak na razie to jest dramat... jestem w 7 msc ciąży i w końcu mam prawo sobie ponarzekać przecież całą ciążę było super
Rodziłam córkę na koniec lutego i dla mnie to była zdecydowanie lepsza opcja. Wprawdzie pierwszy trymestr z nudnościami wypadał wtedy w upalne lato ale było zdecydowanie łatwiej to przetrwac niż teraz