WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Już na oddziale jestem. Duże przestronne sale z klimatyzacja, wielkim oknem personel też narazie przyjazny.
Teraz z taką ulga leżę blisko wyjścia żeby wrazie czegoś szybko na sale ciec jechać.Kiarka, bebag, Muszka1, nika647, LILA_33, ann2224, Umka, Katia89, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Profesora nawet zachowania nie skomentuje ja zostawiłam u niego tyle kasy że jego zachowanie to był jakiś absurd! Ale wystawie mu odpowiednią opinie na znanym lekarzu.
Mój mąż też odetchnął z ulgą chociaż będzie miał trudniej teraz bezemnie w domu. Wiadomo za dużo nie robiłam ale zawsze jakimś wsparciem byłam dla niego przy dzieciakach. -
Tkpom wrote:Profesora nawet zachowania nie skomentuje ja zostawiłam u niego tyle kasy że jego zachowanie to był jakiś absurd! Ale wystawie mu odpowiednią opinie na znanym lekarzu.
Mój mąż też odetchnął z ulgą chociaż będzie miał trudniej teraz bezemnie w domu. Wiadomo za dużo nie robiłam ale zawsze jakimś wsparciem byłam dla niego przy dzieciakach.
Wystaw, ale dopiero po wszystkim jak będziesz bezpieczna w domu.. teraz nie ma co fikać jak jeszcze czekasz na cięcie 🤭 Dobrze ze macie klimę, dla mnie tydzien na oddziale gdzie temp w środku była 30 stopni (w środku, na salach! Były termometry scienne) to była masakra.
Czy wam też się zmienił wygląd forum czy tylko mi? -
Muszka1 wrote:Wystaw, ale dopiero po wszystkim jak będziesz bezpieczna w domu.. teraz nie ma co fikać jak jeszcze czekasz na cięcie 🤭 Dobrze ze macie klimę, dla mnie tydzien na oddziale gdzie temp w środku była 30 stopni (w środku, na salach! Były termometry scienne) to była masakra.
Czy wam też się zmienił wygląd forum czy tylko mi?
Nooo klima na sali to luksus i zazdroszczę. Ja leżałam w maju i wytrzymać nie mogłam. Nie chcę wiedzieć co tam w salach dzieje się teraz 🙈 -
Też się zastanawiałam co się dzieje z forum 😆
Tkpom, cieszę się że już jesteś na oddziale. Teraz już na spokojnie, wszystko będzie dobrze ❤️
I też bym go porządnie oceniła na znanym lekarzu, ale też dopiero po cesarce 😅😅
Przyszła mi dziś wyprawka z gemini, jejku jakie malusie smoczki i taką tyci szczotka do włosów, no rozczuliło mnie totalnie 🥹🥹
I przyszły koszule z formommy. Wzięłam rozmiar L, co koszula to inaczej leży i teoretycznie są okej, zwłaszcza na późniejszy czas, już po porodzie, ale boje się że jak jeszcze przywalę to do porodu już żadna nie będzie pasować 🤣
I nie wiem czy wymienić na XL, w której się później utopie czy zostawić te Lki 🤔
-
Niezapominajka - te koszule są chyba trochę rozciągliwe, zmieszcza brzuszek , on jeszcze urośnie tak z 5-10cm w obwodzie.
Moja córcia ma chyba bostonke, pojawiła się wysypka na podeszwach stop i swędzi. Cholera mam nadzieję że lekko to przejdzie bo czytam że moga nawet paznokcie po tych schodzić,no i skóra ale to pikuś. Syna odebrał mąż z przedszkola i patrzę że on też ma na stopach takie pozostałości, jakby stare kropki, ale on nie płakał że swędzi, nawet nie zauważyłam. Tylko gardło.go bolało. No i mam nadzieję że sama nie złapie tego cholerstwa -
bebag, ja mam neoparin przez cala ciaze i az do konca pologu, zreszta acard 150 tak samo. W zaleceniach mam niby wpisane ze na razie acard do 36tc, pozniej porod (chyba), a dalej znow brac trza. Z neoarinem wiem ze dzien przed porodem sie odstawia, tylko jak sie rodzi sn to jak zgadnac kiedy to bedzie?
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Umka wrote:bebag, ja mam neoparin przez cala ciaze i az do konca pologu, zreszta acard 150 tak samo. W zaleceniach mam niby wpisane ze na razie acard do 36tc, pozniej porod (chyba), a dalej znow brac trza. Z neoarinem wiem ze dzien przed porodem sie odstawia, tylko jak sie rodzi sn to jak zgadnac kiedy to bedzie?
Ja też na heparynie do końca połogu. Niestety nie da się odstawić dobę przed jak nie wiadomo kiedy się zaczniewiem że wielu lekarzy nie chce dawać znieczulenia jeśli nie minęły 24h od ostatniej dawki. W przyszłym tygodniu będę próbowała skontaktować się z położną z którą chcę rodzić, więc wypytam ją o to
Flebolog mi powiedziała żebym przestawiła się na zastrzyki na jakąś ranną godzinę (biorę o 8 rano) bo statystycznie najwięcej porodów zaczyna się w nocy więc wtedy jest szansa na dłuższy odstęp😀 ale to wiadomo, można sobie wróżyć z fusów kiedy się zacznie i jak długo potrwaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 17:14
Umka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kiedy zaczynacie prać ubranka ? Zastanawiałam się żeby to ogarnąć w przyszłym tygodniu czy to już ten czas? Nie za szybko ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 18:04
-
OvuFriendWitajcie!🙂
Przychodzimy do Was z ważną informacją. Już od dzisiaj możecie korzystać z trybu ciążowego w aplikacji OvuFriend. Wystarczy zaznaczyć pozytywny test ciążowy, a aplikacja automatycznie przechodzi w tryb śledzenia ciąży. 🤰
💥Ważne: w związku z ulepszeniami forum BellyBestFriend zostało przeniesione do OvuFriend. Wątki ciążowe znajdują się bezpośrednio pod wątkami staraniowymi. 💥
Jest to pierwsza wersja trybu ciążowego, którą stale będziemy ulepszać, ale już teraz czekają na Was:
💜Fascynujące statystyki, informacje i ważne wydarzenia o Twojej ciąży
💜Odliczanie dni do porodu
💜Ciekawe informacje o tym co dzieje się z Twoim ciałem w ciąży, jak rośnie maleństwo i ilustracja jak teraz wygląda
💜Porada na każdy dzień ciąży
💜Możliwość monitorowania aż 80+ objawów, nastrojów, aktywności etc.
Wszystko tworzymy z myślą o Was, więc jeśli macie dla nas sugestie, co jeszcze może się znaleźć w aplikacji, to piszcie na: [email protected]
Każda opinia jest dla nas bardzo ważna!
Miłego korzystania! 🙂 -
LILA_33 wrote:Dziewczyny kiedy zaczynacie prać ubranka ? Zastanawiałam się żeby to ogarnąć w przyszłym tygodniu czy to już ten czas? Nie za szybko ?
LILA_33 lubi tę wiadomość
-
Już mnie doszły słuchy w szpitalu że nie ocenisept na ranę po cc tylko coś ze srebrem koloidalnym powinno być także dziewczyny z cc planowanym możecie wrzucić do koszyka.
Ja będę czegoś szukać i zamawiać żeby już w domku czekałoUmka lubi tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:Dziewczyny kiedy zaczynacie prać ubranka ? Zastanawiałam się żeby to ogarnąć w przyszłym tygodniu czy to już ten czas? Nie za szybko ?
-
Ja już mam poprane i poprasowane a nawet ułożone w organizery, czekają schowane w szafie w pokrowcu. Mąż zapowiedział że złoży komodę w poniedziałek więc trzymam za słowo i będę szaleć 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2023, 21:43
-
Hej.
Tkpom to się nerwów najadlaś 🙁 mam nadzieję że to już koniec Twoich problemów.
Dzięki za info o Pepco, zajrzę jutro na pewno.
Ja dziś po wizycie i zajęciach z laktacji.
Mała pięknie pokazała buźkę do zdjęcia. Ma taka słodka minke która mówi daj już spokój z tymi fotami 😁
Waży już 2100. Dalej leży sobie na boczku. Szanse na obrócenie coraz mniejsze, chociaż lekarz mówi że spokojnie jeszcze ma sporo czasu. Trochę się tym stresuje, bardzo zależy mi na sn.
Lekarz zezwolił na wakacje ale mówi żebym sprawdziła okoliczne szpitale. Mówię mu, że nie mam zamiaru rodzic i nie będę brała torby do porodu ze sobą. Dostałam skierowanie na badania i na gbs
Acard mam brać tylko do końca lipca.nika647 lubi tę wiadomość
-
Odrazu Wam napisze weźcie więcej koszul. Pomimo klimatyzacji ja złużyłam już 2 od wczoraj.
Wogole zaskoczenie po 20 przyszła położna i pyta co jutro na obiad dyktując 3 zestawy do wyboru. W szoku byłam. Dzisiaj już po ktg teraz czekam na obchód.
nika647, Umka, bebag lubią tę wiadomość
-
Tkpom wrote:Odrazu Wam napisze weźcie więcej koszul. Pomimo klimatyzacji ja złużyłam już 2 od wczoraj.
Wogole zaskoczenie po 20 przyszła położna i pyta co jutro na obiad dyktując 3 zestawy do wyboru. W szoku byłam. Dzisiaj już po ktg teraz czekam na obchód.
OMG😄 ja też tam chce 🤪 - że względu na te obiady
U nam w ogóle nie ma klimy. Byłam 3 lata temu na przełomie czerwca i lipca na tym sterydzie z córką to miałyśmy na sali wiatrak i otwarte nocą okna na całą szerokość. Na szczęście jak rodziłam to było akurat już chlodniej