X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dlatego chciałam w innym szpitalu rodzic żeby była właśnie tylko salka odwiedzin i zakaz wejścia no ale sytuacja zmusiła mnie do tego szpital. Ogólnie na szpital nie narzekam bo lrkatzeaka z siebie wszytsko nawet konsultacje dermatologa miałam bo znaleźli jakieś krostki i już go wezwali do mnie.
    To ludzie są okropni no Ci to już traktowali szpital jak swoj

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Spuromix co z Tobą? To niepokojące bardzo że się nie odzywa

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam nie chciałam was stresować 🫢😱
    Spokojnie jeszcze się nie rozpakowałam choć ten dzień nadciąga bardzo szybko w nocy spać nie mogę bo mam tępe bóle brzucha w dzień znowu bóle miesiączkowe, wody jak się sączyło tak się sączy

Wciągło mnie troszkę w przygotowania dla małej prawie wszystko już przyszło czekam jeszcze na przesyłkę z gemini byłam przekonana ze najpóźniej dzisiaj bedzie a ona nawet nadana jeszcze nie jest :( mąż kończy sypialnię ja planuję co gdzie ustawić żeby było jak najlepiej no i mąż siedzi już jak na szpilkach jak tylko mocniej zaboli gdzieś coś to on już się zbiera żeby jechać na porodówkę... Z małą co wieczór opowiada że musi jeszcze troszkę poczekać i nie spieszyć się bo matka jak zwykle jeszcze nie gotowa 😂 jak zacznie się coś dziać to na 1000% się dowiecie jako pierwsze :P

Męczy mnie już ta ciąża strasznie.... Z jednej strony chcę żeby już wyszła a z drugiej nie chce żeby wyszła za szybko i grzecznie tam czekała ehhh ciężkie to...

A no i ja też odebrałam pampersiaki z rosmana do szpitala będą jak znalazł żeby nie tachać wielopielo ☺️

nika647, ann2224, Umka, Nadziejka30, Kiarka lubią tę wiadomość

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom A jak tam mały kiedy wychodzicie?

Te odwiedziny to jakiś skandal... mówiłam mężowi że mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i zaraz po porodzie będę się mogła wypisać bo nie upierdole z takimi ludźmi powinni coś z tym zrobić....

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały dobrze jutro kontrolne badania i mam nadzieję że najpóźniej w piątek wyjdę do domu. Dzisiaj 22 doba w szpitalu moja więc dość naciągania NFZ 😂

nika647, LILA_33, Kaśik, Umka, Nadziejka30, Kiarka lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie 2,5 kg kobity ❤️ Wszystkie przepływy mam dobre, ale brzuch to mnie nie przestaje boleć... non stop twardy, non stop boli. 😞 aż się boję że mi się jakaś czynnosc skurczową nagle zacznie...
    Z przyjemmiejszych rzeczy - nasza sesja w slonecznikach wyszła tak piękna jak można sobie tylko wymarzyć... w życiu nie miałam tak ładnych zdjęć, łącznie z tymi na sesji ślubnej 🤪🌻
    Mimo że to 9 miesiąc i wiadomo że jestem ogromna, to nie jest już taki malutki i zgrabny brzusiu to jestem prze szczęśliwa że pojechaliśmy 🥰🥰🌻🌻🌻 Nawet mój mąż który był baaardzo sceptyczny do takiego pozowania był zachwycony co to wyszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 20:25

nika647, niezapominajk_aa, bebag, Kaśik, Umka, Nadziejka30, zosiasamosia, Kiarka, LILA_33 lubią tę wiadomość

age.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dzisiaj 35 +6 strasznie mi się spina brzuch bóle do tego jak przy małpie i kłucie w szyjce lekarz na ostatniej wizycie nakazał w cudzysłowiu wytrzymanie do przyszłego tygodnia a ja czuję się coraz gorzej.

event.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    U nas po wizycie 2,5 kg kobity ❤️ Wszystkie przepływy mam dobre, ale brzuch to mnie nie przestaje boleć... non stop twardy, non stop boli. 😞 aż się boję że mi się jakaś czynnosc skurczową nagle zacznie...
    Z przyjemmiejszych rzeczy - nasza sesja w slonecznikach wyszła tak piękna jak można sobie tylko wymarzyć... w życiu nie miałam tak ładnych zdjęć, łącznie z tymi na sesji ślubnej 🤪🌻
    Mimo że to 9 miesiąc i wiadomo że jestem ogromna, to nie jest już taki malutki i zgrabny brzusiu to jestem prze szczęśliwa że pojechaliśmy 🥰🥰🌻🌻🌻 Nawet mój mąż który był baaardzo sceptyczny do takiego pozowania był zachwycony co to wyszło

Plisss wrzuć proszę chociaż jedno zdjęcie 😄

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Plisss wrzuć proszę chociaż jedno zdjęcie 😄
    Dołączam!

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    Dziewczyny u mnie dzisiaj 35 +6 strasznie mi się spina brzuch bóle do tego jak przy małpie i kłucie w szyjce lekarz na ostatniej wizycie nakazał w cudzysłowiu wytrzymanie do przyszłego tygodnia a ja czuję się coraz gorzej.
    Trzymam kciuki żeby to były straszaki tylko. Ja też mam cały czas takie spięcia i albo to są długie twardnienia albo nagle i bolesny skurcze. Ci wieczór taka jazda, ale ostatecznie ustępuje. Jeszcze ze dwa tygodnie trzeba wytrzymać.

Mnie niepokoi ten spadek mojego małego z Centyli. Najpierw był na tyle duży że aż o tydzień lekarz przesunął termin porodu, więc był ostatecznie na 50 centylu, teraz na 25.
    Umowilam wizytę USG u innego lekarza jeszcze na PZU, mam we wtorek.

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:

Takie miesiączkowe też mnie łapią, pytałam wczoraj ginekologa, zbadał i mówił że wszystko jest w porządku i na nic się nie zapowiada.

U Ciebie na pewno będzie wszystko dobrze ❤️ może to właśnie tylko straszaki, jeszcze troszkę i będziemy przyspieszały porody 😆

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wcześniejsze ciążę kończyły się w 35 i 37 tygodniu dlatego trochę panikuje oi ostatnio to już nic nie robię żeby coś się nie wydarzyło. A do tego ta cukrzyca i insulina .

event.png

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a oczyszczanie organizmu przed porodem na ile przed nim się zaczyna?

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Dołączam!
    Ja też!!🌼🧡

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też po wizycie. MAŁA ładnie rośnie, niecałe 2100g😁nie spodziewałam, że tak ładnie urosnie jej waga od ostatniej wizyty😊
    Ułożenie główkowe,bez zmian. Z buźki robi się już ładna pyzka 🤗no i wszystkie parametry poprawne 😊

niezapominajk_aa, Muszka1, Umka, Kiarka, LILA_33 lubią tę wiadomość

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    28dpt mamy serduszko
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Mały dobrze jutro kontrolne badania i mam nadzieję że najpóźniej w piątek wyjdę do domu. Dzisiaj 22 doba w szpitalu moja więc dość naciągania NFZ 😂
    Kciuki by do piątku Was wypuścili 🤞🙏♥️

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    28dpt mamy serduszko
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Trochę się nie odzywałam ale dużo u mnie się działo.
    Pochowałam babcie w tamtym tygodniu.wiec i u mnie sprawdziło się, że zawsze ktoś musi zrobić miejsce dla nowego życia.

Dziś byłam na wizycie. Mała dalej nie odwróciła się prawidłowo a mnie wizja CC przeraża 🥺. Pobrany dziś materiał na GBS, za dwa tygodnie ostatnia wizyta.

Jakoś to do mnie nie dociera. Waży już 2700

Mam już mega kłucia w kroczu. Przy podnoszeniu nogi, czy zmianie pozycji na łóżku. Lekarz mówi że szyjka bez zmian. Dalej długa i zamknięta

Jutro mam zamiar pakować torbę do szpitala i zacząć wszystko prać

age.png

Starania o drugie serduszko
    11.2024-02.2025 przywracanie owulacji

27.03 -31dc owulka
    08.03 cień cienia
    09.03 beta 59, 60
    11.03 beta 204,70 (przyrost 245,8%)
    17.04 beta 1211,30 🥺🥺
    19.04 beta 1747...
    08.05 pierwsza wizyta

Wysłany: 2 sierpnia 2023, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    Pochowałam babcie w tamtym tygodniu.wiec i u mnie sprawdziło się, że zawsze ktoś musi zrobić miejsce dla nowego życia.

Dziś byłam na wizycie. Mała dalej nie odwróciła się prawidłowo a mnie wizja CC przeraża 🥺. Pobrany dziś materiał na GBS, za dwa tygodnie ostatnia wizyta.

Mam już mega kłucia w kroczu. Przy podnoszeniu nogi, czy zmianie pozycji na łóżku. Lekarz mówi że szyjka bez zmian. Dalej długa i zamknięta

Bardzo mi przykro z powodu babci, ja swoją pochowałam w październiku zeszłego roku i dalej jest mi z tym ciężko 😔

Ja też niedługo mam się stawić na GBS i kolejna wizyta, jeśli nic nie będzie mnie niepokoić to 30.08.

Kurcze, spore te nasze dziewuchy na forum 😅

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Dziewczyny, a oczyszczanie organizmu przed porodem na ile przed nim się zaczyna?
    Różnie, może być związane ze skurczami przepowiadającymi. Ja od jakichś dwóch tyg mam i biegunki i czasem trochę mdłości rano i wymioty. Spadek apetytu.

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:

Mój Maluch też nie chce się odwrócić. Od zawsze byłam zwolenniczką porodu sn, bo pracuję przy cc i nie mogę na to patrzeć, a tu mały drań sobie tak siedzi na pupie i mnie dręczy 😅 Wcześniejsze kopniaki w pęcherz były po prostu męczące, teraz już tak nie kopie przez brak miejsca tylko się przeciąga i kilka razy dziennie wpycha mi nóżkę w pęcherz i to już jest duży ból. Wczoraj wracaliśmy z zakupów i poczułam taki ból aż zawyłam. Mąż miał niezłego stracha 😂

Kurcze te osoby odwiedzające w szpitalu to męczarnia. Ciągle słyszę od koleżanek, że to było najbardziej męczące jak przychodziły wszystkie ciotki do współlokatorek i najlepsze historie to jak wujek zamiast patrzeć na dziecko, do którego przyszedł to gapił się na cycki koleżanki, która chciała nakarmić. U nas w szpitalu jest możliwość leżenia na pojedynczej sali jeśli są takie wolne wystarczy powiedzieć. Ale zastanawiam się czy chce. No bo mąż nie będzie ze mną cały czas i co mam zrobić z małym jak pójdę siku? Boję się zostawić go samego 😅 Co myślicie?

age.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ