X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom super wieści 🥰 a jak Ty się czujesz ? Czy z raną już wszystko okey ?

Muszka1 ja miałam wizytę wczoraj, następna za 2 tygodnie i to w sumie będzie już prawie 38 tydzień, wiec nie wiem jak potem z wizytami.

Spuromix cieszę się że się odezwałaś i u Was wszystko ok, nich malutka jeszcze posiedzi w brzuszku ✊✊ widzę że jesteś super zorganizowana, nie to co ja 🤦🏻‍♀️ nam zostało jeszcze kilka dobrych rzeczy do zamówienia i garnięcia a tu już miesiąc do terminu 🙈

Ale spakowałam już torbę także troszkę jestem spokojniejsza 😅

ann2224 mi też towarzyszą takie bóle jak na okres I to często, czasem twardnieje brzuch. Dwa razy mialam takie skurcze ale to już jak czas temu więc narazie cisza, mam nadzieję że to straszaki i jeszcze ten tydzień na spokojnie wytrzymasz 😘

zosiasamosia przykro mi z powodu babci 😥

nika647 ja też u siebie zauważyłam spadek apetytu. A co do wagi dziecka to może poprostu będzie mniejszy, ale jeśli coś Cie nie pokoi to jak najbardziej sprawdz to

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wizytę wczoraj i kolejna 16.08.
    Jeśli mała nie będzie odwrócona to już dostanę skierowanie na CC i to będzie ostatnia wizyta.

Dzis była u mnie położna, zaczęła przygotowanie do CC. Masaż krocza odkładamy, mogę brać wiesiołka i pić liście malin. Bo to nie przyspiesza akcji, a w mojej sytuacji to kiepsko to wygląda. Jeśli wody odejdą lub zaczną się skurcze już częstsze mam jak najszybciej jechać na izbę.

Pytałam też o KTG, bo ja nie miałam wykonywanych i nie zapowiada się. Położna mówiła że od 36 tyg powinno być ale lekarze olewają temat bo wg nich USG jest wystarczające

Składane miseczki widziałam w TEdi

Kiarka a u ciebie jakie plany? Coś lekarz mówił czy jest nadzieja na zmianę pozycji?

age.png

Starania o drugie serduszko
    11.2024-02.2025 przywracanie owulacji

27.03 -31dc owulka
    08.03 cień cienia
    09.03 beta 59, 60
    11.03 beta 204,70 (przyrost 245,8%)
    17.04 beta 1211,30 🥺🥺
    19.04 beta 1747...
    08.05 pierwsza wizyta
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się zmęczona normalnie odpadłam na 3h na fotelu w domu.
    Rana goi się dostałam receptę na specyfiki do niej i mam wizytę kontrolna za 5 dni w szpitalu żeby sprawdzić czy jest ok. Wrazie czego mam jechać odrazu.

Gdyby ta rana była odrazu ocenisept em robiona nie było by tego wszystkiego. Ja po kryjomu z domu miałam przyniesiony i jak zaczęłam robić to zaczęło się goić. Także mydło i woda to zdecydowanie za mało a se teraz wszystko eko to no stało się jak stało.

Mój synek nosi rozmiar 48 i 50 chociaż w nim jeszcze pływa ale ciężko z rozmiarem 48 jest żeby kupic większą ilość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

🥰🥰🥰

Proszę bardzo, jedna foteczkaz sesji 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 10:13

nika647, niezapominajk_aa, LILA_33, bebag, Sulcia, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka - ślicznie to wyszlo❤️

Lila - plan mamy taki że idę na dodatkowe USG do innego lekarza, jeśli maly będzie nadal mniejszy niż wg terminu to zrobię dodatkowe badania przepływów nawet jeśli lekarz stwierdzi że nie trzeba.
    Udało mi się zapisać jeszcze na to USG na PZU, a mamy tylko do końca sierpnia.

Czekam na regał z Ikei żeby przerzucić zabawki z jednej komody u moich dzieci i zrobic miejsce dla małego na ubranka. Jutro ma przyjść. To będę już mogła w końcu poprac wszystko i poprasowac bo będzie gdzie schować do porodu.

Muszka1 lubi tę wiadomość

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 - cudne foto 😍

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Sulcia Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Muszka1 - mega zdjęcie!
    Wrzuciłabym swoje w makach, ale nie wiem jak to się robi 🙈

• bebag Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1, super fotka, aż żałuję że się nie zdecydowałam. Ciąża to nie jest stan, który jakoś chciałabym zapamiętać, ale z drugiej strony już kolejnej nie będzie więc może taka pamiątka byłaby fajna, muszę to jeszcze rozważyć :)

Nika647, nie martw się na zapas wagą, może po prostu będzie mniejszy niż rodzeństwo, albo jeszcze nadgoni w ostatniej chwili. Ja jestem bardzo ciekawa jaka waga wyjdzie u mnie jutro na usg.

Ja się zmobilizowałam i przejrzałam ciuszki które dostałam, domowilam jeszcze kilka pajacyków i body kopertowe na vinted. Jak przyjdą to popiorę wszystko. Na razie próbuję oprać naszą 3 po wakacjach i bardzo bardzo przydałaby mi się suszarka żeby to przyspieszyć. W nowym domu to będzie jeden z pierwszych sprzętów który kupię :D

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak cudnie w tych słonecznikach 😍 hmmm tak teraz myślę i w sumie tu już powoli się rozpakowywuje a ja nawet nie mam jeszcze fotki z brzuszkiem 🫢 w sumie to połowa rodziny dalej nie wie że w ciąży jestem 😏

Ktoś pytał o wody czy jest to dodatkowo kontrolowane
    Nie... jak poczuje że jest tego więcej to od razu oddział, jeżeli będą dalej takie ilości jak są i były to mam być spokojna bo mam bardzo dużo wód gdyby gbs wyszedł dodatni to wtedy też oddział ale że jest ujemny to po prostu pilnuję co się dzieje :)
    Ja nie mam często wizyt bo one i tak u mnie nic nie zmienią porodu nie zatrzymają a kolejną mam 16 sierpnia i gin już mi mówiła że raczej w mojej sytuacji prędzej spotkamy się na porodówce mam nadzieje że jednak do 16 wytrzymam :P

Lila ja zorganizowana? Taaaaa dalej wszystko w kartonach 🫣 plany ambitne ale jakoś nic mi nie idzie... w dodatku musiałam odmówić paczkę z gemini bo oni nie wiedzą kiedy ją wyślą więc anulowałam zamówienie i domawiałam dzisiaj resztę co z Gemini miało przyjść

Tkpom to super że was wypuścili ❤️🥰 tak teraz czytam i w sumie to te ubranka co miałam ci wysłać niewiele cy ci dały bo to rozmiar 40 był... duży ten twój szkrab 😍

Jesteście takie gaduły że nadrobić was nie mogę.... wybaczcie... wasza wina 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 21:42

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sulcia wrote:
    @Muszka1 - mega zdjęcie!
    Wrzuciłabym swoje w makach, ale nie wiem jak to się robi 🙈

Wrzucaj wrzucaj! Albo zapodaj.net albo ta strona co ja wrzuciłam też jest okej :)
    Wyskakuje Ci potem link- kopiujesz go i wklejasz tu nam. Czekamy teraz na maki🥰

Dziewczyny jak jeszcze nie macie to nic straconego, ja zrobiłam dosłownie teraz, czyli w 9 miesiącu, wiadomo jestem wielka, ale chodzi o to że jest pamiątka. Teraz jest tak ładnie że wystarczy iść w jakieś zboże, drzewa czy krzaki i będzie ładne 😇

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, co do wagi, to Twojemu synusiowi daleko do hipotrofii. Jak przepływy są OK, jeszcze potwierdzisz u drugiego lekarza to po prostu trzeba uznać ze nie będzie wielkim klockiem 😊 Wcale jakoś dużo nie odbiega!!

age.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w 33 tygodniu nie miał 2 kilo ale lekarz stwierdził że wszystko jest ok i że po prostu wielkoludem to on nie będzie

event.png
  • Umka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, foto cudo :) Zazdroszcze :) Ja to mam pare zdjec takich typowo do prywatnego archiwum :D Moze jednak wezme sie w garsc i zrobie kilka ladniejszych na pamiatke .

age.png
    👩'76+👨'73
    👩IO,niedoczynnosc tarczycy
    👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
    *Invimed Wroclaw
    III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
    *Gyncentrum Katowice
    IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
    11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
    15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
    39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiasamosia u mnie doktorka mówi, że coraz mniejsze szanse i pomału planuje mi cesarkę. Jak mały w 27 tc był poprzecznie ulozony to było widać, że zwraca się główką ku górze, no i parę dni później czułam jak się obrócił. No i teraz już tak siedzi na pupci i nie ma zamiaru się ruszyć. Ale ja nadzieję nadal mam, szwagierka mi opowiadała, że jej pierwszy synek obrócił się dopiero koło 35/36 tc, ale nie wiem czy z pełnego miednicowego, bo taki pełny obrót jak maluch musi wykonać to już musi się nagimnastykować jak ma tak mało miejsca tam 🙃

Dziewczyny jakieś złote rady na zgagę???
    Od dwóch dni trochę męczyła, ale zimne mleko i siemię lniane pomagało nawet. A dzisiaj od piątej rano nie moge wytrzymać tak piecze 😨 Tabletek typu malox czy rennie nie używam, bo pomagały mi tylko na chwilę. Jest coś lepszego?

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiarka - gastrolog polecała mi a początku ciąży gaviscon, ale nie używałam bo kupiłam wcześniej syrop gastrotuss light, jeszcze przed ciążą i mi pomagal. Smak średni ale rzeczywiscie działał lepiej niż rennie. Ja w poprzednich ciążach miałam refluks już od początku, pewnie spowodowany tymi wymiotami. W tej tylko trochę w pierwszym trymestrze. Na razie spokój. Jeśli takie objawowe leki nie pomagają to można też brać leki typu ipp, ale to już na receptę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 08:14

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, rzeczywiście mały może być mniejszy, ja kilka dni po terminie ważyłam 3300, więc może trafiło mu się więcej moich genów niż męża 🤪 ale muszę sprawdzić po prostu czy nie spada z tych centyli dalej. Moje koleżanki ktore mają po 3 dzieci też mówiły że każde kolejne dziecko było mniejsze, choć w internenach pisza że jest odwrotnie 🤔
    No nic, w każdej ciąży musi trochę stresu być. W poprzednich te krótkie szyjki, ale dzieci rosły pięknie, ich badania były super. W tej nawet zaparć ani zgagi za bardzo nie doswiadczylam, trochę w tym pierwszym trymestrze. Ale za to trochę niepokoju o małego. Idealnie być nie może🤷😉

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Sulcia Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiarka wrote:
    Zosiasamosia u mnie doktorka mówi, że coraz mniejsze szanse i pomału planuje mi cesarkę. Jak mały w 27 tc był poprzecznie ulozony to było widać, że zwraca się główką ku górze, no i parę dni później czułam jak się obrócił. No i teraz już tak siedzi na pupci i nie ma zamiaru się ruszyć. Ale ja nadzieję nadal mam, szwagierka mi opowiadała, że jej pierwszy synek obrócił się dopiero koło 35/36 tc, ale nie wiem czy z pełnego miednicowego, bo taki pełny obrót jak maluch musi wykonać to już musi się nagimnastykować jak ma tak mało miejsca tam 🙃

Dziewczyny jakieś złote rady na zgagę???
    Od dwóch dni trochę męczyła, ale zimne mleko i siemię lniane pomagało nawet. A dzisiaj od piątej rano nie moge wytrzymać tak piecze 😨 Tabletek typu malox czy rennie nie używam, bo pomagały mi tylko na chwilę. Jest coś lepszego?
    Mi na początku pomagały Rennie, Manti, potem Gaviscon. W końcu nic nie pomagało na dłuższa chwilę. Na ostatniej wizycie lekarz przepisał mi controloc control (bez recepty) biorę już 2 dni po jednej tabletce na noc i nie mam zgagi, ani w dzień ani w nocy. W końcu mogę zjeść owoce czy napić się soku 😁

• Kiarka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi, wyślę męża do apteki i będę próbować 😄

Nika za dobrze by było bez żadnych zmartwień 😅 A tak na poważnie to tak jak mówisz, sprawdzić zawsze warto, ale bez stresu. Mój ładnie przybiera na wadze, ale w 29 i 31 tygodniu miał nóżki krótsze o prawie 2 tygodnie. Już się naczytałam co to może oznaczać i martwiłam się, że w ogóle przestaną rosnąć, mimo że doktorka mówiła że jest wszystko w normie. Potem trafiłam do szpitala i mimo bolesnych skurczy ja i tak na usg dopytywałam lekarza o te nóżki, wtedy już był tylko tydzień różnicy, a na ostatnim badaniu tylko 2 dni różnicy. No i tak te nasze maluchy rosną dziwnie, a my tylko patrzymy na te centyle i się zastanawiamy czy jest w porządku 🙂

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie, wszystko w porządku, przepływy też, mała waży 2200 :) zaczynam tryb wizyt co 2 tygodnie. Mnie na szczęście zgaga nie męczy, pytałam o mój ból bioder w nocy i lekarka powiedziała że to niestety normalne, wszystko przygotowuje się do porodu, relaksyna działa i taki jest efekt. Ja niestety nie za bardzo lubię spać zakręcona w poduszkę ciążową, także byle do września :D

Muszka1, niezapominajk_aa, ann2224, nika647, LILA_33 lubią tę wiadomość

age.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie czy któraś z was kupowała strój dla taty na porodówkę jeśli tak to co polecacie ?

event.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ