WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tkpom - zgłosić poloznym dyskretnie, jeśli masz siłę podejsc do nich bo to przegięcie tyle czasu siedzieć.
W pandemii było fajnie bo nie było odwiedzin w ogóle. Mam nadzieję że jest to u nas jakoś rozsądnie zorganizowane. -
Tkpom zwróć się bezpośrednio do położnych! U mnie w szpitalu są odwiedziny ale 3h dziennie, potem położne wyganiają. Wcale nie uważam że to zła opcją, ktoś chce karmić, a ktoś po prostu się źle czuje i chce odpocząć, albo powietrzyc krocze/ polezec z gołą D na podkladzie bez widowni. Nie szczyp się i idź na skargę
-
Byłam u położnych 2 dni z rzędu ale nie reagują.
Regulamin jest ale co z tego jak nie przestrzegają tego. Ja rozumiem że po cc w nocy mąż zostaje i siedzi z żoną a rano idzie ale ona urodziła 25 lipca więc no nie jest swierzo po porodzie.
Mi się rana trochę paprze i mam antybiotyk ale wczoraj się pierwszy raz zbuntowałam i odmówiłam wkłucia weflonu. Położna nie mogą sobie poradzić i rozwaliła mi 3 żyły wtedy, mi się słabo zrobiło i powiedziałam dość jak byłam cała we krwi. Powiedziałam że poproszę o antybiotyk w tabletach i może pisać gdzie chce ze odmawiam dożylnego i mogę jej to podpisać. Ręka mnie do teraz boli i jest siną i spuchnięta.
Oczywiście afera bo jak mógł powiedzieć że nie wyrażam zgody bo oni nie mają tabletek (guzik prawda) to powiedziałam żea wypisać i sama wykupie jak nie mają. Za 30 minut się jakimś cudem znalazły i nie było problemu żebym je dostała -
No u mnie też mąż będzie musiał zorganizować opieke do dzieci żeby w ogóle wpaść do szpitala bo maluchów nie wpuszcza z nim ( zresztą taka mam nadzieję że przedszkolaków nie wpuszczają na oddziały). W czasie kiedy jest u nas tylu Ukraincow bez podstawowych szczepień nadal te odwiedziny powinny być mocno ograniczone.
Umka, Muszka1 lubią tę wiadomość
-
Tkpom - a jak mały wagowo? Dużo spadł po porodzie? Jest jakaś minimalna waga żeby was wypuścić? Czy to już kwestia tylko naświetlania przy żółtaczce?
Mój syn miał 3 doby naświetlania, choć urodzony był w terminie. A u wczesniaczkow to może być dłużej zawsze. U nas prawdopodobnie było to spowodowane oksytocyna. -
Minimalna to 2 kg jest mój ważył dzisiaj 2385g. Także spadł ale normalne po porodzie i u wczesniakow. Od 2 dni przybiera po troszku.
Ja wybuchłam dzisiaj bo wpuścili jej córkę 7 letnia na salę bo nie widziała rodzeństwa. Poszłam do oddziałowej i powiedziałam że bardzo mi przykro mój syn jest wczesniakiem i nie życzę sobie takiego czegoś na sali. Wyprosili ale wyszłam na osobę bez empati bo jak mogłam tak powiedzieć to zapytałam czy mogę swoje dzieci przyprowadzić bo też brata nie widziały a matki to już 3 tygodnie nie widziały
Dziecko wyprosili natomiast lokatorzy po złości chodzą co chwila i walą drzwiami widząc że mój śpi pod lampami blisko drzwi. Ale zaraz mój mąż bedzie to zrobi porządek -
Tkpom wrote:Minimalna to 2 kg jest mój ważył dzisiaj 2385g. Także spadł ale normalne po porodzie i u wczesniakow. Od 2 dni przybiera po troszku.
Ja wybuchłam dzisiaj bo wpuścili jej córkę 7 letnia na salę bo nie widziała rodzeństwa. Poszłam do oddziałowej i powiedziałam że bardzo mi przykro mój syn jest wczesniakiem i nie życzę sobie takiego czegoś na sali. Wyprosili ale wyszłam na osobę bez empati bo jak mogłam tak powiedzieć to zapytałam czy mogę swoje dzieci przyprowadzić bo też brata nie widziały a matki to już 3 tygodnie nie widziały
Dziecko wyprosili natomiast lokatorzy po złości chodzą co chwila i walą drzwiami widząc że mój śpi pod lampami blisko drzwi. Ale zaraz mój mąż bedzie to zrobi porządek -
niezapominajk_aa wrote:Hej, ja po wizycie. Mała waży 2402 g i wszystko jest w porządku 😅
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś na szczepieniu na krztusiec i zarówno lekarka jak i pielęgniarka: co tak na ostatnią chwilę? Uświadomiłam sobie właśnie że to już naprawdę końcówka 😂
-
nika647 wrote:No u mnie też mąż będzie musiał zorganizować opieke do dzieci żeby w ogóle wpaść do szpitala bo maluchów nie wpuszcza z nim ( zresztą taka mam nadzieję że przedszkolaków nie wpuszczają na oddziały). W czasie kiedy jest u nas tylu Ukraincow bez podstawowych szczepień nadal te odwiedziny powinny być mocno ograniczone.
100% racja. Ja też bym nie chciała żeby cudze dzieci były na sali gdzie leżę, jeszcze może na nic w życiu nie szczepione i z gilami pod nosem, biegające po całej sali.
Tpkom cooo? Mąż tej sąsiadki z sali ZOSTAWAŁ NA NOC? Wtf?
Przegięcie !
Czy Spuromix coś pisała ostatnimi dniami? Bo pisała wczesniej o szyjce, o tych wodach że się sącząWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2023, 20:57
-
No właśnie nic się ostatnio nie odzywała. Miała mieć wizytę chyba...
Spuromix melduj się! Mamy nadzieję że wszystko ok -
Mi się dzisiaj śnił mój synek🙂 że urodziłam, wyglądał jak mój starszy syn tylko oczy miał jak córka 🤪 i zorientowałam się na drugi dzień że go nie nakarmilam🤪🤦 obudziłam się chyba przez to z takim postanowieniem że jednak muszę wszystko poprac i poprasowac wcześniej, przygotować komodę itd.
Kiarka lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:Mi się dzisiaj śnił mój synek🙂 że urodziłam, wyglądał jak mój starszy syn tylko oczy miał jak córka 🤪 i zorientowałam się na drugi dzień że go nie nakarmilam🤪🤦 obudziłam się chyba przez to z takim postanowieniem że jednak muszę wszystko poprac i poprasowac wcześniej, przygotować komodę itd.
Ah te sny 😅 mi się ostatnio śniło ze jednak mieliśmy chłopca a nie dziewczynkę, obudziłam się trochę zdezorientowana 😅 -
My już po wizycie, wszystko u nas dobrze 🥰 wierząc wadze wyliczonej przez lekarza szykuje się nam mały klocek 😅 mała dzis 2800, jak ona urosła przez te dwa tygodnie 🙈
GBS pobrany, badania zlecone, czas czekać jeszcze do bezpiecznego terminu i możemy rodzić 😀nika647, bebag, Kaśik, niezapominajk_aa, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:My już po wizycie, wszystko u nas dobrze 🥰 wierząc wadze wyliczonej przez lekarza szykuje się nam mały klocek 😅 mała dzis 2800, jak ona urosła przez te dwa tygodnie 🙈
GBS pobrany, badania zlecone, czas czekać jeszcze do bezpiecznego terminu i możemy rodzić 😀 -
Tkpom - straszna lipa z tymi odwiedzinami. Ja z córka leżałam po CC jak był covid i nie było zdanych odwiedzin. Uważam, że zakaz odwiedzin w salach poporodowych był dobrym posunięciem. Powinny być pokoje odwiedzin, chcesz idziesz, a nie przeszkadzasz drugiej lokatorce. A dzieci biegające po szpitalu to już paranoja! To się nadaje na jakąś skargę! Jak oni chcą być razem przez 22 godziny, to niech sobie wykupią prywatny rodzinny pokój (niektóre szpitale publiczne oferują taką usługę). Nie wiem jak to teraz będzie z odwiedzinami, niby mój szpital podaje, że odwiedziny są od 15 do 17-tej, ale zobaczymy jak to będzie wyglądało. Nie wyobrażam sobie takiego lokatora…. Brrr… aż mnie zmroziło.
-
Hej, ja wczoraj mialam wizyte i mala juz 2200 i ladnie rosnie, cwiczy przepone i plucka, czykawki ma 3 razy dziennie i juz glowka w dol:)
Ja rodzilam starszego w pademii i nie bylo odwiedzin i byl na prawde spokoj. Jak bylam w szpitalu w swoim miescie na wizytacji i lekarka mowila ze nie ma wejsc na sale, jest jedna do owiedzin i to dobre wyjscie. Tez bym nie chciala zeby ktos nam przeszkadzal, moze spisz Ty czy dziecko, moze chcesz powietrzyc piersi, rany, krocze, a niby jak przy obcym mezu, masakra.niezapominajk_aa, nika647, LILA_33, Kiarka lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/