WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tkpom - cudownie że masz pokarm i udaje się malemu jednak też trochę possać bezpośrednio cycusia. To ponoć ważne bo przez ślinę maluch daje mamie sygnał co do tego jakie mleko potrzebuje i skład się dostosowuje. A że jest oswojony z butelką to też super bo w razie czego nie ma stresu że nie zje podczas twojej nieobecności.
Mój syn to był taki właśnie że nic z butli, ani mojego ani mm i byłam takim trochę niewolnikiem, a córka dostała butle dopiero jak miała 2 miesiące a jadła bez problemu. Choć z butli wolała pić mm niż moje. Takie te dzieci dziwne🙈
A co do wyspania się to moja córcia obudziła się właśnie o 1:00 bo zasnęła o 17 i nie śpimy. Zrobiłyśmy sobie jedzonko i herbatkę z miodem i cytryną i może jedzenie zastapi mi sen🤦 ja to nawet się nie zdążyłam przyzwyczaić na nowo do przesypiania nocek więc może nie będzie to dla mnie taki szok. -
Ehhh nieprzespane noce dzidzi jeszcze nie ma a ja już wstaje co 3h i mam problem zasnąć chyba organizm zaczyna przyzwyczajać do tego co będzie mnie czekać 😆
Ciąża donoszona jest od 36+0 czy 37+0? Już mi ciąży ten brzuch strasznie a szczególnie jak mała postanowi pobiegać sobie za urojoną piłką i pokopać troszkę 🤪
Ann a jak u ciebie? Coś się już zaczyna czy nic a nic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2023, 11:13
-
Spuromix wrote:Ehhh nieprzespane noce dzidzi jeszcze nie ma a ja już wstaje co 3h i mam problem zasnąć chyba organizm zaczyna przyzwyczajać do tego co będzie mnie czekać 😆
Ciąża donoszona jest od 36+0 czy 37+0? Już mi ciąży ten brzuch strasznie a szczególnie jak mała postanowi pobiegać sobie za urojoną piłką i pokopać troszkę 🤪
Ann a jak u ciebie? Coś się już zaczyna czy nic a nic? -
Tkpom wrote:37 +0 donoszona ciąża i każdy dzień na wagę złota dlatego u mnie też zwlekali jsk najdłużej się dało z wyjeciem małego pomimo iż u mnie igrsli z ogniem tak naprawdę.
-
Spuromix wrote:A jeszcze zapomniałam się wam pochwalić małą kózką
Lola przyszła na świat 4 dni temu
https://zapodaj.net/plik-QlpJ12niXD
U Ciebie to panuje płodny vibe 🫣🤩 Kurczaczki, coś jeszcze było, gąski? Albo kaczusie? Teraz jeszcze kózki małe 😅 Jeszcze Ty w kolejce 🤣 -
Spuromix wrote:Ehhh nieprzespane noce dzidzi jeszcze nie ma a ja już wstaje co 3h i mam problem zasnąć chyba organizm zaczyna przyzwyczajać do tego co będzie mnie czekać 😆
Ann a jak u ciebie? Coś się już zaczyna czy nic a nic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2023, 13:44
-
Muszka1 wrote:U Ciebie to panuje płodny vibe 🫣🤩 Kurczaczki, coś jeszcze było, gąski? Albo kaczusie? Teraz jeszcze kózki małe 😅 Jeszcze Ty w kolejce 🤣
były kaczuchy, a jeszcze czekamy na króliki ale one chyba jednak kotne nie są, zobaczymy... tak to już jest na gospodarstwie 😁
-
Spuromix wrote:Nie przyspieszać nie ale zastanawiam się czy to przypadkiem nie już.... od wczoraj strasznie męczy i nic z tego nie wynika... wizyta 16.08 i zobaczymy co gin powie...
A ja mam taką refleksje po tych moich ciążach że dla kobiety to trwa o miesiąc za długo a dla dzieci o 3 za krótko. Jakoś kiepsko to matka natura wymyśliła... -
bebag wrote:Dziewczyny, jakie majtki poporodowe polecacie? Był już kiedyś ten temat poruszany, ale oczywiście nie mogę odnaleźć
Muszka1, bebag lubią tę wiadomość
-
bebag wrote:Dziewczyny, jakie majtki poporodowe polecacie? Był już kiedyś ten temat poruszany, ale oczywiście nie mogę odnaleźć
bebag lubi tę wiadomość
-
Sulcia wrote:Horizon, Bella, Canpol, Akuku - wszystkie wielorazowe siateczkowe, nie widziałam specjalnej różnicy. Jak masz planowaną cesarkę to wybierz majtki z wysokim stanem, bo wtedy nic nie wrzyna się w bliznę. Polecam zamówić rozmiar większy. Przed ciążą nosiłam S/M, a majtki zamówiłam XL, nie spadały, a co najważniejsze nie cisnęły 😜
-
Te horizony mają właśnie trochę krótsze te nogawki niż np Canpol, innych w sumie nie miałam. I wydaje mi się że się lepiej dopierały.
bebag lubi tę wiadomość
-
czy to prawda , ze ktg refundowane jest dopiero od 40 tc ?
W środę ma kwalifikacje do porodu i ukladam sobie powoli pytania👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
Papatkiiii wrote:czy to prawda , ze ktg refundowane jest dopiero od 40 tc ?
W środę ma kwalifikacje do porodu i ukladam sobie powoli pytania -
Bebag mam horizon i bella i lepiej sprawdzają się bella jeśli chodzi o przewiewność. Te horizon jakieś takie mega sztuczne są chociaż bardzo wygodne. Bella też można prać tylko ze ja wyrzucam i kupuje nowe wolę jednak nie igrać z ogniem i mieć czyste nowe na tą ranę.
Hmm jak rana nie wiem jutro dopiero będziemy zaglądać i zmieniać opatrunek chociaż klucze na malutka poprawę chociaż. Wiadomo nadzieja matka głupich ale jeszcze się łudze że się zacznie goić wkoncu
KTG miałam od 34 tygodnia regularnie codziennie w szpitalu 2 razy dziennie więc to jakaś ściema z tym 40 tygodniem im się poprostu nie chce robić w przychodniach bo to jednak musi trwać 40 minut minimum.
bebag lubi tę wiadomość