X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od znajomych położnych słyszałam, że u nich na oddziale jak mama wychodzi po porodzie i nie podaje żadnej położnej to zgłaszają to do najbliższej położnej w okolicy i jaka się trafi taka będzie przychodzić. Wiec lepiej samej poszukać odpowiedniej. Moja też mówiła, że będzie u nas około 6 razy, zdejmie mi szwy dodatkowo, więc super, nie trzeba jeździć na ściąganie.

Wizyty u diabetologa zakończone, wynik gbs odebrany, teraz tylko ustalić termin cc i można iść rodzić 😜 Za kilka dni mamy wizytę, pewnie będzie już ustalony termin, mam nadzieję, że nie odległy, bo skurczy i bóli coraz więcej to nie wiem czy do września wytrzymamy 😅 A no i już mam małe nadzieje na poród sn, bo nie czułam żeby mały chciał się przekręcać, ciągle lokalizuje mi pęcherz swoimi stópciami 😄

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-89rtmQuEdC

nika647, niezapominajk_aa, Umka, Sulcia, ann2224, Kiarka, Muszka1, Magda603, bebag, LILA_33, Katia89, Jeffcia, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom - słodziak❤️ wrzucaj nam Go tu jak najwięcej bo to działa odstresowujaco 🥰

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to tylko w pierwszej ciąży czy kolejnych też wydaje się takie nierealne, że w brzuchu znajduje się pełnowymiarowe, ukształtowane już do samodzielnego życia dziecko 🙈 Niby człowiek wie, ale wydaje mi się że do mnie to dotrze dopiero jak ją zobaczę i wtedy i tak przeżyję szok 😅
    Tkpom- Iwuś (Ivuś?) To mega słodziak, wygląda na aniołka 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2023, 20:34

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie monitor oddechu? 😅

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Kaśik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Kupujecie monitor oddechu? 😅

Zastanawiałam się nad tym, a ostatecznie znajomi pożyczyli nam całkowicie nieużywany :)

202308311770.png

2018 - początek starań
    2020- start klinika; histerolaparoskopia
    2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
    2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
    2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
    2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
    7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
    7+1 - bijące serduszko
    9+1 - 2,44cm Bobo
    13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
    20+2 - połówkowe - 364g 💙
    29+2 - prenatalne - 1420 💙
    31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙
  • bebag Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom, ale fajnyyy i rośnie jak na drożdżach!😍

Muszka1, dla mnie to nadal nierealne, a jedno dziecko już jest 😁 co więcej, jak patrzę na moją 6latkę, jak dorośleje, robi się coraz bardziej samodzielna, ma własne zdanie i poczucie humoru to wydaje mi się nierealne że to ona jest tą maluszka którą urodziłam w 2017 😊

Ja nie kupuje monitora oddechu, ale gdyby dziecko spało w innym pokoju niż ja, na pewno bym rozważyła.

Ja dziś ogarniałam chatę, w końcu mamy 3 wolne szuflady na rzeczy młodej więc zaczęłam też prać 😁 no i zrobiłam zamówienie rzeczy aptecznych, jeszcze muszę iść do Rossmanna po kilka rzeczy, dokończyć pranie, poprasować, odświeżyć wózek i jestem w miarę gotowa 🙂 gdyby nie mąż, w życiu bym się za to nie zabrała ale wywierał już presję że trzeba zacząć ogarniać i w końcu mu się udało 🫣

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała wypożyczyć oryginalny babysense 7, ale lozeczko musi stać metr od łóżka rodziców żeby nie wychwytywał naszych oddechów 😞 u nas lozeczko będzie na odległość pół metra, chcę mieć małą na wyciągnięcie ręki I w zasięgu wzroku. Jeśli któraś się zdecydowała to podzielcie się jaki model, czy musi być lozeczko w oddali itp
    Widziałam takie zapinane na pieluszkę i na stopę ale te już są drogie. Oczywiście jeśli by było wskazanie- wczesniak, bezdechy, cokolwiek to cena nie gra roli

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję bo słyszałam różne opinie jednym się sprawdziło innym nie... podobno te zapinane potrafią zrobić fałszywy alarm częściej i niż te materacykowe nie raz panika jest niepotrzebna a podobno dźwięk alarmu jest jak wywoływacz zawału

age.png

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Ja bym chciała wypożyczyć oryginalny babysense 7, ale lozeczko musi stać metr od łóżka rodziców żeby nie wychwytywał naszych oddechów 😞 u nas lozeczko będzie na odległość pół metra, chcę mieć małą na wyciągnięcie ręki I w zasięgu wzroku. Jeśli któraś się zdecydowała to podzielcie się jaki model, czy musi być lozeczko w oddali itp
    Widziałam takie zapinane na pieluszkę i na stopę ale te już są drogie. Oczywiście jeśli by było wskazanie- wczesniak, bezdechy, cokolwiek to cena nie gra roli

A tu słyszałam właśnie różne opinie odnośnie odległości. My mamy łóżeczko bezpośrednio przy łóżku więc w sumie wychodzi na to, że i tak by nie działało poprawnie... 🙄

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka - nadal trudne do wyobrażenia że tam w środku jest prawdziwy człowiek🙈

Monitora oddechu nie kupujemy, chociaż pewnie u szwagierki gdzieś jest jej stary, ani razu nie użyty.

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi z może faktycznie też się na razie wstrzymamy 🙂

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja bym chciała używać ale nie wywalę łóżeczka na drugi koniec pokoju, i tak bym nie spała i tak 😅 Napisałam do producenta tego babysense jaka realnie musi być odległość od lozka, zobaczymy co mi odpisze. Ten na pieluszkę nie wydaje się zbyt wygodny, no i musi dotykać ciałka dziecka lub ubranko ściśle przylegać do ciałka. Zdecydowanie wolałabym ten babysense. Poza tym można go wypożyczyć u producenta, w naprawdę dobrej cenie i masz pewność że dobrze działa bo sprawdzają każdy przed wysyłką.

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom prześliczny 🥰🥰

Muszka1 jeśli producent Ci odpisze daj znać, też rozważałam właśnie ten monitor oddechu 😊 tylko skoro ta odległość ma byc większą to u nas też sie to nie sprawdzi bo na początek planujemy mieć dostawkę z łóżeczka

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    No właśnie ja bym chciała używać ale nie wywalę łóżeczka na drugi koniec pokoju, i tak bym nie spała i tak 😅 Napisałam do producenta tego babysense jaka realnie musi być odległość od lozka, zobaczymy co mi odpisze. Ten na pieluszkę nie wydaje się zbyt wygodny, no i musi dotykać ciałka dziecka lub ubranko ściśle przylegać do ciałka. Zdecydowanie wolałabym ten babysense. Poza tym można go wypożyczyć u producenta, w naprawdę dobrej cenie i masz pewność że dobrze działa bo sprawdzają każdy przed wysyłką.

Wiem wiem, właśnie też o nim myślałam i też o wypożyczeniu 😅
    A gdzieś na jakiejś grupie wyprawkowej czytałam jak się kobietki wypowiadały odnośnie odległości, już nie pamiętam dokładnie ale różne były informacje. Jeśli Ci odpisze to prosiłabym o informacje 😅
    Mi też ten na pieluszkę wydaje się niewygodny, a ten na stopę jest strasznie drogi 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2023, 00:36

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Sulcia Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam po córce monitor oddechu babysense (nie pamietam który model). Łóżeczko mam oddalone jakieś 60/70 cm od łóżka (na przejście). Monitor nie sciągał mojego oddechu. Za każdym razem jak wyciągałam małą z łóżeczka i kładłam się z nią do łóżka na karmienie, a zapomniałam wyłączyć monitor, to piszczał 🙉 czyli nie sciągał mojego oddechu z łóżka. Na pewno pies/kot nie może spać pod łóżeczkiem, bo raz pies się położył tuż pod monitorem i monitor się nie wyłączył po wyciągnięciu dziecka.
    Natomiast dwa lub trzy dni po przywiezieniu małej ze szpitala dwukrotnie monitor się włączył (raz w dzień i raz w nocy). Myślę, że był wtedy bezdech. Dlatego teraz tez zamontuję monitor dla synka na kilka pierwszych tygodni.

• KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy monitor bo Młoda miała wiele bezdechów, także nie zamierzamy ryzykować i tym razem. Wtedy i teraz Agnelcare
    Łóżeczko będzie w oddzielnym pokoju, ale poprzednio miałam je dosłownie krok od siebie (czyli z 50-70cm?) i monitor działał prawidłowo.
    Teraz jeszcze nie czytałam instrukcji, ale pamietam, że ten pierwszy miał w opisie, że nie nadaje się do domów blisko np. trakcji kolejowej bo będzie odbierał fałszywe drgania spowodowane ruchem pociągów. ALE wtedy mieszkałam jakieś 150-200m od torów i też wszystko było ok.

• KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby jesteśmy na wakacjach, piękne słońce i w ogóle pogoda cud miód w tych Gąskach, ale nadal myślę nad ostatnią wizytą.
    Wczoraj przegadaliśmy nasze myśli ze znajomymi i uświadomiłam sobie, ile razy moja ginekolog w trakcie ostatniej wizyty podkreśliła, że szpital i prywatna praktyka to dwie różne rzeczy, ona robi cc dla swoich pacjentek, które prowadzi od początku ciąży, mnie nie prowadzi od początku (bo mi się koncepcja szpitala zmieniła) ale będzie tak miła, jednocześnie rzucając, że ona z tego nic ekstra nie ma, ale w prywatnym szpitalu to już ma. A jak stary zapytał się czy Młoda na prywatnej sali będzie mogła nas odwiedzić, to już w ogóle odjechała. Dochodzę do wniosku, że na ostatnią wizytę pójdę po prostu do jakiegoś ginekologa z pakietu Medicover i tyle, bo im dłużej o tym myślę, tym bardziej widzę co się na tej wizycie stało.

• Muszka1 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka, Lila, dam znać co mi producent odpisze 😊
    KasiaAnna dzidzia będzie spac osobno od was? 😱 Nie boisz się? Ja się zastanawiam jak oko zmrużę mimo że będzie 50 cm ode mnie. Ciągle się boję że się zachłyśnie czy coś 🫣
    Co do tej wizyty, to tak brzmi, że ona nie ma z tego żadnych korzyści, jakby czekała normalnie na kopertę 😒😒😒

LILA_33 lubi tę wiadomość

age.png
  • Magda603 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam monitor oddechu babysense 7 po pierwszym Synu. Kupiony 3 lata temu ponieważ Syn w szpitalu po porodzie miał problem podczas snu z czynnością serca bodajże i położne właśnie takiego monitora uzywały. Swoją drogą różnica w cenie teraz a 3 lata temu jest znaczna. Używaliśmy go w dostawce, która stała koło naszego łóżka i nie zauważyłam żeby działał nieprawidłowo przez to.

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ