WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Odpowiedź od producenta Babysense:
Dzień Dobry,
Wymaganą minimalną odległością jest 10 cm. 40-50 będzie jak najbardziej wystarczające.
Pozdrawiam
Zapytałam jeszcze o mój materacyk z nakładką - czy jest okej przy tym czujniku(materac fiki miki sensitive, nakładka fiki miki)
Odpowiedź:
Dzień Dobry,
Monitor oddechu Babysense 7 został zaprojektowany tak, aby działał poprawnie z większością materacy na rynku. Istnieją jednak dwie obowiązkowe zasady: materac musi być z pełnym wypełnieniem oraz nie może posiadać efektu pamięci. Materiał wykonania oraz grubość materaca nie wpływają na działanie monitora.
Materac wspomniany przez Panią powinien być odpowiedni do optymalnej pracy z naszym monitorem oddechu. Nie otrzymaliśmy również nigdy zgłoszeń odnośnie negatywnego działania materaca z monitorem od naszych klientów.
Nakładka ochronnna jaj najbardziej ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2023, 14:23
Sulcia, niezapominajk_aa, LILA_33, zosiasamosia, Umka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak radzicie sobie z upałami ? 🥵🥵 Ja mam cale spuchnięte nogi i rece od wczoraj.. niechce mi to odpuścić, ah a tam 34 stopnie 🙈
-
LILA_33 wrote:Dziewczyny jak radzicie sobie z upałami ? 🥵🥵 Ja mam cale spuchnięte nogi i rece od wczoraj.. niechce mi to odpuścić, ah a tam 34 stopnie 🙈
Jest masakra. Ja jak w ciazy jestem zadowolona bo nie puchnę, tak dziś 45 minutowa msza w kościele skończyła się mega spuchniętymi stopami. Resztę dnia przeleżałam w domu pod klimatyzacją, najbliższy cały tydzień ma być okropnie gorąco, codziennie ponad 30 stopni, nie zamierzam nosa wystawić za próg domu w ciągu dnia...
Plus od klimy masakrycznie boli mnie gardło, ale wyłączyć się nie da, bo mamy sypialnie i balkon od południa i nieziemsko grzeje mimo rolet zewnętrznych zaciągnietych .. -
Chwilę włączyłam tv, ale jak zobaczyłam że na tej paradzie, defiladzie czy co to tam było w Warszawie psy pracujące (policyjne, wojskowe) na takim upale bez żadnych ochraniaczy na podusie łapek i prosto na gorący beton, asfalt to mnie krew dosłownie zalała 💔 Tak się w naszym kraju traktuje zwierzęta.. my naszej kundlinie dziś rozłożyliśmy dziecięcy basenik z wodą w cieniu, żeby mogła wejść i się pomoczyć..
-
LILA_33 wrote:Dziewczyny jak radzicie sobie z upałami ? 🥵🥵 Ja mam cale spuchnięte nogi i rece od wczoraj.. niechce mi to odpuścić, ah a tam 34 stopnie 🙈
Oj ciężko jest, straszny gorąc. Ja nie wynurzam się z domu bo przez te upały jest mi zwyczajnie słabo. Dłonie i stopy również jak serdelkibawimy się z córką w domu , mąż po pracy zabiera ją na spacery / lody , gdziekolwiek, byle do cienia, żeby chociaż wyszła w ciągu dnia i biedna nie musiała się męczyć ze mną.
-
Muszka! Dzięki za podzielenie się odpowiedzią. Ja kupiłam już na początku babysense7 i nie wiedziałam nawet że są jakieś negatywne opinie o dostawce.
Od kilku dni źle się czuje. Straszne bóle w klatce piersiowej. Wczoraj trafiłam na izbę po 22.00
Zbadali mnie, pobrali krew. EKG i inne badania. Z sercem wszystko ok, to bardziej na tle nerwowym takie bóle. Już czekałam na wypis a tu informacja, że mam jeszcze konsultacje na oddziale gin. Więc poszłam, bardzo dokładnie mnie przebadali i oczywiście chcieli żebym została na oddziale 🙁
Mała waży 3kg, szyjka bez zmian. Mała dalej ułożona miednicowo, więc już się nie nastawiam że się to zmieni.
Chodziłam codziennie na basen, robiłam fikołki pod wodą (swoją drogą ciekawe co ludzie myśleli jak widzieli babę w zaawansowanej ciąży robiącej fikołki pod wodą 😁)
Musiałam podpisać odmowę przyjęcia na oddział.
I w końcu muszę się spakować. Panie na izbie bardzo zdziwione że 37 tydzień a ja nie mam spakowanej torby -
No niech ktoś ta temperaturę ukręci trochę...😰 Nie mam może jakichś dużych obrzekow ale palce u rąk trochę już puchną i kostki wieczorem.
Zosia - może to od tych temperatur?
Ja najchętniej siedziałabym w domku, nogi moczyła w zimnej wodzie, pod wiatraczkiem i popijała piwko 0% ale z dziećmi się nie da. Trzeba z nimi wyjść bo mąż z dwójką nad wodę np nie pojedzie. A na placach zabaw to gorąc też straszny jak nie ma cienia. -
Mój synek też dzisiaj marudny bardzo jest i wisiałby na cycu przez tą gorączkę na dworzu. W domu mamy 26 stopni więc nie jest źle ale młodemu i tak za ciepło.
Najgorsze ze on bez kocyka nie zaśnie a pod nim mu też gorąco i tak się budzi co 15 minut.
Drugi plus że dzisiaj tylko cycuś nie potrzebował butelki dostać -
U mnie na najbliższe 1,5 tygodnia pokazują ponad 30 stopni codziennie... jutro znów 34...
Ja się martwię bo ostatnie dni mam coś na kształt... ciążowych mdłości z 1 trymestru. Czy to jest normalne? Najgorzej jest rano i wieczorem. Dziś to biegłam do łazienki, nie zwymiotowałam ale było blisko. 🙄 O biegunce przedporodowej słyszałam ale o mdłościach?
Poza tym jakieś dziwne prądy w pochwie mnie przeszywają 😅
Same dziwne objawy ...
-
Muszka1 wrote:U mnie na najbliższe 1,5 tygodnia pokazują ponad 30 stopni codziennie... jutro znów 34...
Ja się martwię bo ostatnie dni mam coś na kształt... ciążowych mdłości z 1 trymestru. Czy to jest normalne? Najgorzej jest rano i wieczorem. Dziś to biegłam do łazienki, nie zwymiotowałam ale było blisko. 🙄 O biegunce przedporodowej słyszałam ale o mdłościach?
Poza tym jakieś dziwne prądy w pochwie mnie przeszywają 😅
Same dziwne objawy ... -
Ja mam takie cofki w nocy jak sobie nie beknę to mnie naciąga na żyga i w sumie nie tylko w nocy ale jak śpię w dzień to teżi głównie na prawym boku...
A jutro się zobaczę z moją kluseczką 😍 o 13;30 ktg a później wizyta 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2023, 22:01
-
Ja na całe szczęście nie puchnę.
Ale w te upały nie ruszam się z domu. Siedzę pod klimatyzatorem.
Od wczoraj mam też biegunkę. Ale czy to już oczyszczanie przed porodem to nie wiem. Lekarz wczoraj w szpitalu mówił że jeszcze nie widzi żadnych śladów zbliżającego się porodu.
Jutro wizyta u mojego gin. Podpytam też o te KTG, bo nic nie wspominał. A jutro podobno ostatnia wizyta??🤔 Albo coś źle zrozumiałam.
U Was jak wizyty na sam koniec wyglądają? -
Ja mdłości nie mam, ale za to biegunke mam od wczoraj, też się zastanawiałam czy to może być już oczyszczanie przed porodem
-
Muszka1 wrote:Niezapominajka, Lila, dam znać co mi producent odpisze 😊
KasiaAnna dzidzia będzie spac osobno od was? 😱 Nie boisz się? Ja się zastanawiam jak oko zmrużę mimo że będzie 50 cm ode mnie. Ciągle się boję że się zachłyśnie czy coś 🫣
Co do tej wizyty, to tak brzmi, że ona nie ma z tego żadnych korzyści, jakby czekała normalnie na kopertę 😒😒😒
A czemu nie miałaby spać osobno? Młoda spała obok bo tylko takie było wtedy rozwiązanie logistyczne, teraz mam zupełnie inne warunki. Jeśli miałaby się zachłysnąć to stanie się to i metr od naszego łóżka, jak i 10m. Przecież choćby w trakcie dnia dziecko też będzie spało i nikt przy nim nie siedzi non stop tylko prowadzi się normalne życie typu kuchnia czy toaleta 😉
W kopercie to ja mogę list dostać, dlatego już do tej pani nie wracam
-
Hej, sorki że się wtrącam w wątek, ale widzę, że piszecie o monitorach oddechu, ja miałam baby sense 7 dwa lata temu. Łóżeczko standardowe drewniane przysuniete maksymalnie do naszego łóżka z ikei. Więc może odległość ode mnie była z 10/20 cm. Materac chyba fiki miki. I nie zbierał ode mnie. Dwa razy albo może trzy, w nocy w ciągu pierwszego miesiąca, załączył się w nocy gdy obydwoje spaliśmy na łóżku i córka w łóżeczku. Także wydaje mi sie, że działał prawidłowo w takiej konfiguracji. A jak na karmienie zgarnialam córkę i zapomniałam go wyłączyć, bo zaspana, to momentalnie wyczuwał, że łóżeczko puste. Także ja z mojej strony polecam. Teraz też będę mieć baby sense 7, tylko że dostawce. Zobaczymy jak w tym przypadku będzie sie sprawdzał.
Muszka1 lubi tę wiadomość