WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Papatkiiii wrote:Ah , no dziewczyny lekko nie mamy z rodzicami i tesciamy . Najlepiej ich olewać !
A dzieci nie będę na pewno całować , siebie wzajemnie niech całują wszyscy nawet po tylkach 😃😃
A u mnie jeszcze palą ... To juz w ogóle taki smród z tych fajek z ich ubrań ze rzygac sie chce .. A higiena u niektórych na niskim poziomie .
Ja nie pozwolę nikomu całować mojego dziecka .
Nie licząc męża i córki
A u mnie to jeszcze był przypadek wymuszania przez mojego tate jak ma sie mały nazywać noo a mnie zawsze nerwica brała i mówiłam ze jak kolejne bedzie miał to wtedy da mu tak na imię jak chce .
Do wychowania córki sie wpierd... A teraz czasami mam z nią taki armagedon ze sama sobie współczuje ale oczywiście teksty typu ` i widzisz jak to jest jak sie Ciebie nie słucha ` noosz kur... A czyja to wina jak było nie rob tak a dziadzius pozwalał
Z całowaniem się w pełni zgadzam! U nas też będzie kategoryczny zakaz. -
ann2224 wrote:Ja nie wymagam od teściowej pomocy ale jeśli słyszę jak wszędzie opowiada że się dziećmi zajmuje to mnie szlak trafia bo przez całe wakacje nawet godziny z nimi nie spędziła.
No to już szczyt wszystkiego...
To u mojej siostry podobnie, jak jest spotkanie rodzinne to od razu nasza mama vs teściowa siostry. Obie próbują się prześcignąć, która lepsza, fajniejsza i co i za ile kupiła. Wszystko na pokaz wśród gości a na co dzień mają w dupie.
Ciekawe jak będzie u nas 😆ann2224 lubi tę wiadomość
-
ann2224 wrote:Ja nie wymagam od teściowej pomocy ale jeśli słyszę jak wszędzie opowiada że się dziećmi zajmuje to mnie szlak trafia bo przez całe wakacje nawet godziny z nimi nie spędziła.
Trzeba wyrobić sobie super opinie przed ludźmi przecież to najwazniejsze .
Żeby babeczki gadaly jakie te babcie są super i sie poswiecaja kabaret ,🤣🤣ann2224, Umka lubią tę wiadomość
👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
Kupiłyście może otulacz do fotelika? Jak tak to skąd i jak ciepły? I czy kupowałyście jakiś komplet do gondoli, typu poduszka + koc? Bo śpiworek to chyba raczej bardziej na zimniejsze miesiące, co? Jak tak to skąd? 😅
Kurcze przeglądam te wszystkie strony, pełno tego ale i tak kompletnie nie wiem w co iść zwłaszcza do wózka.
Mam niby dwa komplety, które mogłabym użyć, ale jakoś nie wiem, jeden muślin niby z wypełnieniem całorocznym ale jakoś średnio mi leży do wózka i drugi bawełniany ale jakoś mi się cienki wydaje... Jakby nie bardzo do wózka 🙄 -
Po dzisiejszej wizycie już kompletnie zgłupiałam.
Ostatnio było, że przez kręgosłup mogę mieć znieczulenie ogólne do cc. Teraz, że ona mówiła tak na wyrost, anestezjolog na bank zdecyduje, że będzie standardowo. Za to usłyszałam, że nie poleca Niemężowi obecności pod czas cc bo to będzie trudna operacja, dużo krwi, generalnie nic przyjemnego dla odbiorcy. W odpowiedzi dlaczego nie uslyszałam w sumie żadnych konkretów.
Tak, jak całą ciążę słyszałam, że jest wysokiego ryzyka bo mam nadwagę (bez przesady, nie żadne nie wiadomo ile), bo przy nadwadze przepływy mogą być nie tak (do tej pory modelowo), bo cukrzyca (na palcach jednej ręki mogę policzyć złe pomiary) tak teraz wszystko jest ok, o nic nie muszę się martwić. No ale operacja będzie trudna.
Jak nie powinnam jechać nigdzie na wakacje, najdalej Bałtyk bo nie wiadomo co może się stać, tak termin cc zaproponowała mi m.in. na dzień przed planowaną datą porodu.
Serio, jak wypisywała mi skierowanie do anestezjologa to zaczęłam się na poważnie zastanawiać czy to ona powinna mi robić cc.
Poza tym w brzuchu wszystko ok, 2kg z groszami (czyli przez miesiąc plus 400g), szyjka pancerna. -
KasiaAnna wrote:Po dzisiejszej wizycie już kompletnie zgłupiałam.
Ostatnio było, że przez kręgosłup mogę mieć znieczulenie ogólne do cc. Teraz, że ona mówiła tak na wyrost, anestezjolog na bank zdecyduje, że będzie standardowo. Za to usłyszałam, że nie poleca Niemężowi obecności pod czas cc bo to będzie trudna operacja, dużo krwi, generalnie nic przyjemnego dla odbiorcy. W odpowiedzi dlaczego nie uslyszałam w sumie żadnych konkretów.
Tak, jak całą ciążę słyszałam, że jest wysokiego ryzyka bo mam nadwagę (bez przesady, nie żadne nie wiadomo ile), bo przy nadwadze przepływy mogą być nie tak (do tej pory modelowo), bo cukrzyca (na palcach jednej ręki mogę policzyć złe pomiary) tak teraz wszystko jest ok, o nic nie muszę się martwić. No ale operacja będzie trudna.
Jak nie powinnam jechać nigdzie na wakacje, najdalej Bałtyk bo nie wiadomo co może się stać, tak termin cc zaproponowała mi m.in. na dzień przed planowaną datą porodu.
Serio, jak wypisywała mi skierowanie do anestezjologa to zaczęłam się na poważnie zastanawiać czy to ona powinna mi robić cc.
Poza tym w brzuchu wszystko ok, 2kg z groszami (czyli przez miesiąc plus 400g), szyjka pancerna.
🤨🤨
Rzeczywiście dziwna sytuacja. I wcale się nie dziwię że nie wiesz co o tym myśleć. Niby trudna operacja ale w sumie to nie pod ogólnym znieczuleniem... Nie znam się ale kurcze, skoro trudna to chyba powinna być pod ogólnym. -
niezapominajk_aa wrote:Kupiłyście może otulacz do fotelika? Jak tak to skąd i jak ciepły? I czy kupowałyście jakiś komplet do gondoli, typu poduszka + koc? Bo śpiworek to chyba raczej bardziej na zimniejsze miesiące, co? Jak tak to skąd? 😅
Kurcze przeglądam te wszystkie strony, pełno tego ale i tak kompletnie nie wiem w co iść zwłaszcza do wózka.
Mam niby dwa komplety, które mogłabym użyć, ale jakoś nie wiem, jeden muślin niby z wypełnieniem całorocznym ale jakoś średnio mi leży do wózka i drugi bawełniany ale jakoś mi się cienki wydaje... Jakby nie bardzo do wózka 🙄
Do wózka mam jeden rożek, drugi do domu, w cieplejsze dni też pieluszka czy lekki kocyk na nóżki .Muszka1, niezapominajk_aa lubią tę wiadomość
-
Ja mam gruby rożek z którego robi się kołderka i do niego podusie - to na chłodniejsze dni do wózka.
Otulacza do fotelika jeszcze nie mam bo na razie nie potrzebujemy, myślę że kupię już taki jesienno zimowy.
Za to na zimę do gondoli dostałam sporo kombinezonów, jeden jeszcze kupiłam taki:
https://www.reserved.com/pl/pl/2314n-02x?utm_source=app_sharing&utm_medium=android&utm_campaign=product_share
I jest przefajnytakże w razie potrzeby zobaczymy czy potrzebujemy też śpiwora czy te kombinezoniki i na to okrycie nam nie wystarczą.
Właśnie to przewożenie dziecka w zimie spędza mi sen z powiek. No zakładam że wsadzam je do fotelika w domu, ubieram jakieś ciepłe ciuchy, ale kombinezonu, kurteczki już nie wolno, więc mam taki otulacz. No ale po podróży np do parku chce dziecko przełożyć do gondoli - już widzę to przekładanie w aucie do kombinezonu czy śpiwora 🤣
Akurat ten z reserved ma dziury na pasy fotelika więc nie zapina się dziecka "po zewnątrz" tylko trzeba je przełożyć i masz pasy na dziecku zapięte jak należy, w środku. Tylko weź potem dzieciaczka wyłuskaj z tego jak chcesz isc na spacerek 😅
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
niezapominajk_aa wrote:Kupiłyście może otulacz do fotelika? Jak tak to skąd i jak ciepły? I czy kupowałyście jakiś komplet do gondoli, typu poduszka + koc? Bo śpiworek to chyba raczej bardziej na zimniejsze miesiące, co? Jak tak to skąd? 😅
Mam niby dwa komplety, które mogłabym użyć, ale jakoś nie wiem, jeden muślin niby z wypełnieniem całorocznym ale jakoś średnio mi leży do wózka i drugi bawełniany ale jakoś mi się cienki wydaje... Jakby nie bardzo do wózka 🙄
Ja też mam taką bawełnianą kouderkę i mam wrażenie że byłaby za cieńka jednak na takie spacery
Myślę nad otulaczem do fotelika ale już takim jesienno zimowym właśnie, narazie jeszcze nie kupowałam. A do wozka narazie mam kombinezonik ale zastanawiam się też nad kupnem spiworka do wozka.niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a co w przypadku gdyby rozpoczął się poród a nie mamy wyniku GBS?
W nocy miałam niezły rollercoaster, obudziłam sie w środku nocy że skurczami, były mega bolesne, już się zastanawiałam czy to te właściwe ale potem po 30 min ustały, mała zaczęła szaleć a ja nie mogłam zasnąć 🙈 ale właśnie sobie przypomniałam że zapomniałam odebrać wyniku z tego wymazu 🤦🏻♀️ mam nadzieję że to straszaki a porod nie będzie jednak w ten weekend -
LILA_33 wrote:Dziewczyny a co w przypadku gdyby rozpoczął się poród a nie mamy wyniku GBS?
W nocy miałam niezły rollercoaster, obudziłam sie w środku nocy że skurczami, były mega bolesne, już się zastanawiałam czy to te właściwe ale potem po 30 min ustały, mała zaczęła szaleć a ja nie mogłam zasnąć 🙈 ale właśnie sobie przypomniałam że zapomniałam odebrać wyniku z tego wymazu 🤦🏻♀️ mam nadzieję że to straszaki a porod nie będzie jednak w ten weekend
Kochana pisz u dzwoń do swojego lekarza (to do niego przychodzi wynik?) Niech Ci wyślą mailem!!
U mnie dzwonili z wynikiem zaraz jak przyszedł w poniedziałek, mimo że wizytę mam dzisiaj to i tak pani z recepcji stwierdziła że to za dlugo i wysłała mi skan mailem, na wszelki wypadek, bo jak sama powiedziała lepiej mieć choćby skan na mailu niż iść do szpitala bez gbsu 😅
Chociaż wiadomo że nie wszystkie trafiające rodzące gbs mają, przecież niektóre rodzą przedwcześnie, nie zdążą im nawet pobrać w ciąży! Ale jak masz możliwość i ten wynik już fizycznie jest to ja bym szturmowała żeby Ci na maila wysłali.
To ubieranie stosownie do pogody będzie chyba moją zmorą 😅LILA_33, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Na limango jest teraz wyprzedaż lullalove. I mam takie pytanie, kupowala któraś jeden z tych kocyków?:
https://limango-res.cloudinary.com/images/f_auto,fl_progressive,q_auto,t_product-large-720,/v1/product/14448305/1/lullalove-kocyk-w-kolorze-jasnorozowym.jpg?auto=format&fit=max&w=1080
Zastanawiam się czy on jest cienki czy grubszy. Bo cienki bambusowy już jeden mam, takiego cieplejszego w sumie nie mam.
-
LILA_33 wrote:Dziewczyny a co w przypadku gdyby rozpoczął się poród a nie mamy wyniku GBS?
W nocy miałam niezły rollercoaster, obudziłam sie w środku nocy że skurczami, były mega bolesne, już się zastanawiałam czy to te właściwe ale potem po 30 min ustały, mała zaczęła szaleć a ja nie mogłam zasnąć 🙈 ale właśnie sobie przypomniałam że zapomniałam odebrać wyniku z tego wymazu 🤦🏻♀️ mam nadzieję że to straszaki a porod nie będzie jednak w ten weekendLILA_33 lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Na limango jest teraz wyprzedaż lullalove. I mam takie pytanie, kupowala któraś jeden z tych kocyków?:
https://limango-res.cloudinary.com/images/f_auto,fl_progressive,q_auto,t_product-large-720,/v1/product/14448305/1/lullalove-kocyk-w-kolorze-jasnorozowym.jpg?auto=format&fit=max&w=1080
Zastanawiam się czy on jest cienki czy grubszy. Bo cienki bambusowy już jeden mam, takiego cieplejszego w sumie nie mam.
https://zapodaj.net/plik-GnpvUUSKBT
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2023, 09:56
Muszka1, Umka lubią tę wiadomość
-
KasiaAnna, a może lekarka nie lubi towarzystwa przy CC i tak chciała zniechęcić męża przed towarzyszeniem Tobie? Lekarze czasem nie zastanowią się jak ich słowa mogą być odczytanei ile strachu napedzic zwłaszcza kobiecie w ciąży. Ty chyba mówiłaś że masz jakieś problemy z krążeniem? A masz żylaki w miednicy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2023, 10:09
-
U nas mąż podczas cc czekał pod sala operacyjna na mnie i dziecko. Nie ma wejścia na salę i to chyba dobrze bo faktycznie krew jest wszędzie i jakby facet miał mdlec to jeszcze jego by musieli ogarnąć. Co prawda u mnie na sali było 14 osób więc sporo plus neonatolodzy za drzwiami czekający na dziecko więc miałby kto ale po co lepiej oszczędzić widoku rozciętej żony na stole.
U mnie też ciężka była cc nie do końca wiedzieli czego mają się spodziewać w środku i jak się okazało zaskoczyło ich kilka rzeczy.
Na dwór u nas teraz się sprawdza kocyk bambusowy z lullalove albo na chłodniejsze dni bawełna - minky. U nas też wczesniak więc potrzebuje tego ciepła więcej i faktycznie jak jest mu chłodno to się kręci a jak ma cieplutko to śpi jak aniołek.
Już czekam aż któraś z Was urodzi bo jie bardzo mam o czym pisać teraz hihi -
Tkpom wrote:U nas mąż podczas cc czekał pod sala operacyjna na mnie i dziecko. Nie ma wejścia na salę i to chyba dobrze bo faktycznie krew jest wszędzie i jakby facet miał mdlec to jeszcze jego by musieli ogarnąć. Co prawda u mnie na sali było 14 osób więc sporo plus neonatolodzy za drzwiami czekający na dziecko więc miałby kto ale po co lepiej oszczędzić widoku rozciętej żony na stole.
U mnie też ciężka była cc nie do końca wiedzieli czego mają się spodziewać w środku i jak się okazało zaskoczyło ich kilka rzeczy.
Na dwór u nas teraz się sprawdza kocyk bambusowy z lullalove albo na chłodniejsze dni bawełna - minky. U nas też wczesniak więc potrzebuje tego ciepła więcej i faktycznie jak jest mu chłodno to się kręci a jak ma cieplutko to śpi jak aniołek.
Już czekam aż któraś z Was urodzi bo jie bardzo mam o czym pisać teraz hihi -
U nas dzisiaj żniwa 🤪 już uprzedzilam młodego że do jutra ma się wyrobić bo nie wiem czy dzisiaj lub jutro nie urodzę 🤣 mała jest strasznie nisko i czuję jak kopie już tak baaardzo nisko i głęboko czuję straszny nacisk na krocze no i dzisiaj już mam jakieś częste nieregularne skurcze....
A i na świat przyszla kolejna partia kurczaków 😍
https://zapodaj.net/plik-PUMxxKBHEV
https://zapodaj.net/plik-efuFCnaBtJWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2023, 12:21
niezapominajk_aa, Muszka1, Umka lubią tę wiadomość
-
Spuromix ja tak miarę łam z córką że czułam jakby miała zaraz wyjść plus nieregularne skurcze a chodziłam tak jeszcze 2 tygodnie i nie chciała wyjść i urodziłam dopiero 2 dni przed terminem. To była katorga bo ciągle sprawdzałam czy to nie już. Ale za to urodziłam ją w godzinę 23 minuty od wejścia do szpitala