Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja mam czapeczkę z kompletu do kombinezonu jest identyko 🤣
    Też muszę się wybrać do fizjo że sobą i małą dzisiaj tak kopała nóżkami że aż zawału prawie dostałam jak coś kliknęło w bioderku...
    Ehhh dla małej robię co tylko mogę żeby się nie odparzała i jak na razie w tetrze ma piękną pupcię a ja zamiast zainwestować w wielo podpaski to sama się odparzam niech ten połóg już się kończy bo pierdolca dostanę

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • Sysia1991 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Nika ja mam czapeczkę z kompletu do kombinezonu jest identyko 🤣
    Też muszę się wybrać do fizjo że sobą i małą dzisiaj tak kopała nóżkami że aż zawału prawie dostałam jak coś kliknęło w bioderku...
    Ehhh dla małej robię co tylko mogę żeby się nie odparzała i jak na razie w tetrze ma piękną pupcię a ja zamiast zainwestować w wielo podpaski to sama się odparzam niech ten połóg już się kończy bo pierdolca dostanę

O jezu nawet nie mów o odparzeniach, bo sama przez to przechodzę 🙈

♀️ Ona 33
    ♂️ On 32
    ▪︎Początek starań: styczeń 2020
    ▪︎Pierwsza wizyta w klinice niepłodności: kwiecień 2022
    ▪︎Hormony w normie, nasienie słabe, endometrioza
    ▪︎Histeroskopia, laparoskopia, drożność jajowodów (lewy nie drożny): czerwiec 2022
    ▪︎I IVF -> Stymulacja 13.08. -> Punkcja 26.08. -> Transfer 31.08.
    13 dpt 570.27
    15 dpt 1257.55, progesteron 82.15
    20 dpt 7609.83
    23 dpt 14190.17, progesteron 63.99
    29 dpt 6t6d 🖤
    37 dpt 8t 💔
    ▪︎Laparoskopia, łyżeczkowanie: listopad 2022
    ▪︎II IVF -> Stymulacja 12.12. -> Punkcja 24.12. -> Transfer 29.12.
    11 dpt 250.8, progesteron >40
    15 dpt 1419.4, progesteron >40
    27 dpt 32015.1, progesteron >40
    34 dpt 7t3d ❤
    age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam ostatnio czasu na forum az mi zle z tym ale u nas pecha ciag dalszy moja msma po operacji a tescia pobili i jest w szpotalu polamany od wczoraj. Maz pojechal na policje zglosic bo tesc ma zanik oemieci i nikogo nie poznaje ehhh....
    No i ogarniam chrzciny...
    Takze dzieje sie

Spuromix te plamki to naczyniak sprawdzaj czy nid rosna jal rosna to dak znac damCo namiar na specjaliste od tego.

Pazurki zaokraglam

A maluszki macie slodkie :)

ann2224 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj Ivo:)

https://zapodaj.net/plik-GqyHvgbfXe

Muszka1, bebag, niezapominajk_aa, Sysia1991, nika647, Nadziejka30, LILA_33, ann2224, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Nika, słodziak ! Też muszę kupić taką czapkę wiązaną, doprowadza mnie donszalu że nasze czapki zsuwają się z uszu!
    Co do tego chomika w kołowrotku - trafne podsumowanie. Szacun dla mam wielodzietnych, naprawdę. Ogarniać malucha i starszaki to jakaś wyższa Szkoła jazdy. Jeszcze jak dojdzie jakieś niespanie, jelitówka czy coś to naprawdę brzmi jak hardcore.
    My się jutro załapałyśmy do osteopaty- fizjoterapeuty na jakieś rozluźnianie obręczy barkowej i szyi, podobno ma pomóc w tych kolkach... szczerze ? Nie wierzę że to coś da, nie chce mi się jechać ale tonący brzytwy się chwyta, nawet do szamana bym poszła żeby nie słuchać tych wrzasków co wieczór 😮‍💨
    Dziś byłam u fizjo urogin że sobą. Dziewczyny nie zapominajcie o sobie też w tym natłoku wszystkiego. Ta wizyta to było naprawdę COŚ. Od rozpracowania i mobilizacji blizny, dostałam instruktaż co robić w domu z blizną, pani sprawdziła mi rozejście mięśni brzucha palpacyjnie i na USG, rozmasowala mi też ten brzuszek, poćwiczyłyśmy co mam wykonywać w domu, nooo powiem wam że naprawdę warto. Już po jednej wizycie czuję więcej luzu w okolicach blizny!
    Dla dziewczynek super są takie turbany, miałam dla córki z weluru: jeden cienki na jesień i grubszy z podszewka na zime.

https://allegro.pl/oferta/czapka-turban-brudny-roz-zima-40-42-14251811298

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 19:11

Nadziejka30 lubi tę wiadomość

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • bebag Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodziaki te nasze dzieciaki 🥰

Moja córka dziś spała 3h na spacerze, pozniej w domu zjadła, była z godzinę aktywna i znowu padła i śpi trzecią godzinę. Szok, bo ostatnio te drzemki były takie rwane po 40 minut. Oby to była zapowiedź lepszej nocy też.

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cudne te Wasze dzieciaczki 😍😍

A to moja za chwilę miesięczna dziewczynka 🥰

Czy Wam też tak uciekają te dni 🙈
    Jestem w szoku jak z dnia na dzień mała się zmienia, nie nadążam się nacieszyć 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 22:17

bebag, Sysia1991, nika647, LILA_33, ann2224 lubią tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • bebag Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajk_aa, ale słodka! I jakie piękne włoski 🥰
    Też mi czas leci jak szalony, dopiero co trzymałyśmy kciuki za Tkpom a nagle wszystkie już mamy przy sobie dzieci które za chwilę awansują z noworodków na niemowlaków 🫣

niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już teoretycznie niemowlak,ale nie widzę większej zmiany. Dalej śpi albo płacze. Ma może jedna w ciągu dnia porę aktywności, czy raczej czuwania, ale jak się.go przeciągnie to jest potem dramat z uspaniem. Nadal chyba jesteśmy jednak przed skokiem rozwojowym. Żadnych świadomych usmiechow jeszcze,.kurcze nie pamiętam jak to było że starszymi, gdzieś na 1,5 miesiąca?

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • bebag Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Mój już teoretycznie niemowlak,ale nie widzę większej zmiany. Dalej śpi albo płacze. Ma może jedna w ciągu dnia porę aktywności, czy raczej czuwania, ale jak się.go przeciągnie to jest potem dramat z uspaniem. Nadal chyba jesteśmy jednak przed skokiem rozwojowym. Żadnych świadomych usmiechow jeszcze,.kurcze nie pamiętam jak to było że starszymi, gdzieś na 1,5 miesiąca?
    Tak, wydaje mi się że właśnie po tym skoku 5-6 tydzień zaczynają się uśmiechy, chyba ogarnianie że ma rączki, mniej kup i dłuższa aktywność?
    U nas wczoraj starsza pokazywała Oli karty kontrastowe i tak ją tym wymęczyła, że Ola zasnęła snem sprawiedliwego na 3h 😁 no i przyznam że dziś około 5 słyszałam jak poszedl pierdek z kupą i mniej więcej co pół godziny mówiłam do młodej, że już wstaje Cię przewinąć, ale tak bardzo nie miałam siły że dalej spalam i w końcu przed 7 zadzwonił nam budzik i dopiero pieluchę zmieniłam 🙈 na szczęście nie była to duża sprawa ale czuję, że zasłużyłam na tytuł matki roku🙈

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już są uśmieszki jak się z nią gada i zaczyna powoli gruchać choć nie wiem na ile jest to świadome już się interesuje miśkami i podąża za dźwiękami zrobiła się mi mała bystrzacha 😃

Sysia1991, nika647, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    U nas już są uśmieszki jak się z nią gada i zaczyna powoli gruchać choć nie wiem na ile jest to świadome już się interesuje miśkami i podąża za dźwiękami zrobiła się mi mała bystrzacha 😃
    OMG, to mega szybko. Ale dziewczyny zdecydowanie szybciej się rozwijają niż chłopcy😀

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 12 października 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:

O u nas też podobnie 😀 dużo uśmiechów, choć pewnie jeszcze nieświadomych, zainteresowanie zabawkami, zwłaszcza to co kontrastowe i nie musi być to zabawka, rolety dzień i noc, bo mamy ciemne, czarny żyrandol na tle białego sufitu czy czarny okap w kuchni na białym tle są takie interesujące 😆

O telewizorze nie wspomnę, staramy się nie oglądać przy jej karmieniu ale czasami się zapomnimy i już wyłapuje że obrazy się zmieniają 🙈😅

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już załapał, że telewizor jest fajny... Ja się dziwiłam, że on taki grzeczny jak jest u dziadków i parę wieczorów jak go wzięli to nie słyszałam nawet jego stęknięcia. A tu się okazało, że we trójkę oglądali filmy 🤦🏻‍♀️ No a wiadomo, że telewizor u babci fajniejszy niż książeczki czy misie u mamy 😅 Uśmieszki raczej jeszcze nieświadome, ale dźwięki wydaje takie słodkie, że się rozpływam 🥰

Ja w końcu się zapisałam do ginekologa na kontrolę i po tej wizycie też muszę się umówić do fizjo z blizną. Ogólnie czuję się ciągle cała spięta i marzę żeby ktoś mnie rozluźnił. Za tydzień jedziemy do fizjo z młodym, jestem ciekawa co nam powie i co będziemy tam robić.

A tu zdjęcie Malucha z misiem, bo też misie fajne, ale przez 10 minut a nie godzinę przy telewizji 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 19:26

niezapominajk_aa, bebag, nika647, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u nas położna, młody waży 4850gr, czyli w 4 tygodnie przybrał 1300gr. Kikut dalej siedzi, ale już chyba powinien odpadać. Jedno miejsce jest jeszcze niedosuszone.
    Mąż zabral rano młodego i córkę na spacer, zdążyłam posprzątać, popracować i poćwiczyć. U syna już chyba po jelitowce, ale ma katar i kaszel. Córka zrobiła parę luźniejszych kup, ale nie wiem czy to się dopiero rozkręca czy lżej to przechodzi,🤷 wczoraj to już miałam wieczorna załamke, bo ja z małym w sypialni, dzieciakow chorych nie chciałam wpuszczać, oni płaczą w salonie, czekają aż do nich wyjdę, młody nie może w tych warunkach zasnąć, oni nie rozumieją... Dramat.

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 dni bez kolki .. zastanawiam się czy to dlatego że 2 dni nie podałam witaminy D... będę próbować kolejną z rzędu już... ten tydzień miałyśmy intensywny!
    Kardiolog - nasza dziurka w serduszku już zarośnięta (vsd) - Kiarka, a jak wasza? Pediatra, fizjoterapeuta małej, fizjoterapeuta uroginekologiczny mój, dzis jeszcze mam ginekologa (wczoraj skończyłam połóg!) A jutro idę na masaż bo jestem cała pospinana i potwornie bolą mnie plecy, ramiona ... jeszcze do tego organizujemy chrzciny... idzie oszaleć moje panie 😆 Czuję się spięta, zmęczona, ciągle czymś zmartwiona, mam wrażenie ze przywiązana do laktatora,mała jeszcze te kolki.. przecież w końcu muszę jej tą witaminę D podać... I znów zacznie się darcie pewnie ...

age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    U nas 2 dni bez kolki .. zastanawiam się czy to dlatego że 2 dni nie podałam witaminy D... będę próbować kolejną z rzędu już... ten tydzień miałyśmy intensywny!
    Kardiolog - nasza dziurka w serduszku już zarośnięta (vsd) - Kiarka, a jak wasza? Pediatra, fizjoterapeuta małej, fizjoterapeuta uroginekologiczny mój, dzis jeszcze mam ginekologa (wczoraj skończyłam połóg!) A jutro idę na masaż bo jestem cała pospinana i potwornie bolą mnie plecy, ramiona ... jeszcze do tego organizujemy chrzciny... idzie oszaleć moje panie 😆 Czuję się spięta, zmęczona, ciągle czymś zmartwiona, mam wrażenie ze przywiązana do laktatora,mała jeszcze te kolki.. przecież w końcu muszę jej tą witaminę D podać... I znów zacznie się darcie pewnie ...

Muszka macie siłę na chrzciny? 😂 U nas wszyscy już dopytują kiedy, a ja nadal czuję się nieogarnięta i jakbym miała przechodzić kolejne 6 tygodni połogu 😅 więc powiedziałam, że będę o tym myśleć za jakiś czas. Nawet nie wiem kogo poprosić za chrzestnych.

Ehh nasza vsd nadal jest, ale już malutka. Za to wyszło asd II 3,5mm czego nie powiedzieli w szpitalu 😢 Pani doktor mówiła, że jest duża szansa na zarośnięcie, ale ja oczywiście już w drodze powrotnej naczytałam się historii, gdzie dziurki takiej wielkości rosły razem z dziećmi i były do zabiegu. Cały wieczór płakałam. Na szczęście ten typ wady serduszka jest operowany na zamknięto przez udo i byłoby gorzej gdyby to było asd I.

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 13 października 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja też myślę o chrzcinach. Jaka datę wybraliście?
    Te sukienki na chrzciny tak mi się podobają że najchętniej kupiłabym ze cztery.

Jutro mamy sesję świąteczną dlatego byliśmy w galerii żeby kupić jakieś swetry ale to nie był dobry pomysł. Za dużo świateł i muzyki. Mała się rozbudziła i rozwrzeszczała.
    Teraz dokarmiona śpi.

Od wczoraj jakby podmienili mi dziecko. Przespało nockę w swoim wyrku. Z pobudką tylko na karmienie. I to co 3 i 4h. Dziś w ciągu dnia też udało ja się kilka razy odłożyć do łóżeczka i przeleżała spokojnie 30 min 😱 oby tak już zostało.

Trzymajcie kciuki żeby sesja się udała

nika647, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzciny 5 listopada 😊 Chcemy zdążyć przed sezonem zimna i chorób. Sukieneczki i płaszczyki są cudne, można popłynąć. Warto zajrzeć na vinted, tam dużo zestawów millulove w super cenach 🥰😍😍 mamy już piękny różowy płaszczy z czapeczką, do tego będzie koronkowa sukieneczka ecru i koronkowa bonetka (na salę) 😁

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiarka wrote:
    Muszka macie siłę na chrzciny? 😂 U nas wszyscy już dopytują kiedy, a ja nadal czuję się nieogarnięta i jakbym miała przechodzić kolejne 6 tygodni połogu 😅 więc powiedziałam, że będę o tym myśleć za jakiś czas. Nawet nie wiem kogo poprosić za chrzestnych.

Ehh nasza vsd nadal jest, ale już malutka. Za to wyszło asd II 3,5mm czego nie powiedzieli w szpitalu 😢 Pani doktor mówiła, że jest duża szansa na zarośnięcie, ale ja oczywiście już w drodze powrotnej naczytałam się historii, gdzie dziurki takiej wielkości rosły razem z dziećmi i były do zabiegu. Cały wieczór płakałam. Na szczęście ten typ wady serduszka jest operowany na zamknięto przez udo i byłoby gorzej gdyby to było asd I.

Kiarka,czyli wasze asdII to niezamkniety otwór owalny? U nas to też było, mamy wpisane w wypisie ale to u noworodków podobno jest normą, może dlatego Ci o tym nie mówili? Jest jeszcze jakaś szansa że asd się zarosnie ? Na razie pewnie będziecie się obserwować, więc zmiany nie mogą być duże ani wpływające na funkcje hemodynamiczne serca, inaczej już byś była kierowana z tym dalej. Wiem że trudno zachować spokój, mi pomogły słowa naszego ordynatora- u dzieci takie wady są częste i tak samo często się same naprawiają ❤️ a co mówili o asd? Jest jeszcze szansa na zarośnięcie się?

age.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ