WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
bebag wrote:Przenosimy się na fejsa? To ja też poproszę zaproszenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 18:26
bebag lubi tę wiadomość
-
Dawno dawno mnie nie było ale to chyba dlatego że dużo się dzieje. Wątku nie zmieniam bo żadnych dzieci więcej!!! Mały mi dal tak popalić ze to jakiś hardcor był.
Ale jest cudny rośnie jak na drożdżach, jest przytulasem. Albo się śmieje albo ryczy. Ale gdyby był.moim.pierwszym dzieckiem nie miał by rodzeństwa heheniezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Wpadlam po parze tyg nieobecnosci i co widze? Też poproszę o linka
A swoja droga to troche tez napisze... Mala jak miala 7+1 siadla sama, a kilka dni przed skonczeniem 8 miesiaca to wstala, bylam w szoku ze tak szybko. Teraz chodzi sama po kojcu (1.8x2.0, duzy) trzymajac sie za scianki jedna reka oraz po lozku tez spaceruje.Jemy 2 razy dziennie poki co, ale butelka (240ml) wjezdza 5 razy dziennie, z czego 2 razy to po posilkach. Kawalki czwiczymy, pomidorki i ogorki do raczki przewaznie, jak karmie lyzka to wyszarpuje u mnie z rak i chce sama, wiec probujemy. Nie daje ani chleba, ani kasz, maz ma cukrzyce wiec jak najdluzej bedziemy tego unikac, jemy rybe, mieso, warzywa i owoce takie jak jablko, gruszka, banan, morele etc. Probowala truskawki, super, ale niestety pupa po kupkach po truskawkach byla taak mocno czerwona, ze skonczylo sie sudokremem. Ma 2 dolne jedynki i mi sie wydaje ze predzej bedzie miala te boczne niz jedynki gorne. Przez caly czas mowi w swoim jezyku, ale mama, baba, papa i tata tez potrafi, chociaz nie powiem ze swiadomie mowi do mnie mama lub do taty. A moze mi sie wydaje... Z zabawek mamy ulubiona zebre mala z pepco i pianino grajace z allegro. Ooo, to jest cos Jeszcze drewniany labirynt z ikea sie podoba, reszta tak sobie, a ma tych zabawek duzo... Pileczki teraz co raz lepiej ida -mamy takie sensoryczne , zestaw 9 z allegro tez. I bardzo szybko rosnie nam nasz skarb, nie nadazamy sie nacieszyc
A z takich nie dzieciakowych tematow to musialam z pewnych wzgledow zaczac prace, pracuje co prawda z domu, ale z tak malym bobasem to jest baardzo trudne do ogarniecia i pogodzenia tych dwoch wyzwan Wlasnie mi Ksiezniczka zasnela, i ja ide, za 3 godziny pobudka i do pracy milego weekendu dla nas wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 03:52
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Umka wrote:Wpadlam po parze tyg nieobecnosci i co widze? Też poproszę o linka
A swoja droga to troche tez napisze... Mala jak miala 7+1 siadla sama, a kilka dni przed skonczeniem 8 miesiaca to wstala, bylam w szoku ze tak szybko. Teraz chodzi sama po kojcu (1.8x2.0, duzy) trzymajac sie za scianki jedna reka oraz po lozku tez spaceruje.Jemy 2 razy dziennie poki co, ale butelka (240ml) wjezdza 5 razy dziennie, z czego 2 razy to po posilkach. Kawalki czwiczymy, pomidorki i ogorki do raczki przewaznie, jak karmie lyzka to wyszarpuje u mnie z rak i chce sama, wiec probujemy. Nie daje ani chleba, ani kasz, maz ma cukrzyce wiec jak najdluzej bedziemy tego unikac, jemy rybe, mieso, warzywa i owoce takie jak jablko, gruszka, banan, morele etc. Probowala truskawki, super, ale niestety pupa po kupkach po truskawkach byla taak mocno czerwona, ze skonczylo sie sudokremem. Ma 2 dolne jedynki i mi sie wydaje ze predzej bedzie miala te boczne niz jedynki gorne. Przez caly czas mowi w swoim jezyku, ale mama, baba, papa i tata tez potrafi, chociaz nie powiem ze swiadomie mowi do mnie mama lub do taty. A moze mi sie wydaje... Z zabawek mamy ulubiona zebre mala z pepco i pianino grajace z allegro. Ooo, to jest cos Jeszcze drewniany labirynt z ikea sie podoba, reszta tak sobie, a ma tych zabawek duzo... Pileczki teraz co raz lepiej ida -mamy takie sensoryczne , zestaw 9 z allegro tez. I bardzo szybko rosnie nam nasz skarb, nie nadazamy sie nacieszyc
A z takich nie dzieciakowych tematow to musialam z pewnych wzgledow zaczac prace, pracuje co prawda z domu, ale z tak malym bobasem to jest baardzo trudne do ogarniecia i pogodzenia tych dwoch wyzwan Wlasnie mi Ksiezniczka zasnela, i ja ide, za 3 godziny pobudka i do pracy milego weekendu dla nas wszystkichUmka lubi tę wiadomość
-
Spuromix wrote:Halo halo ??? Jesteście zajrzyjcie choć na chwilkę 😉 dajcie się wciągnąć na grupkę
Wysyłaj linka i zaraz wskakuje do was na FB 😉Umka lubi tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
niezapominajk_aa wrote:Hej hej, dziewczyny! Czy poza ostatnio aktywnymi zaglądają tu jeszcze pozostałe? Zapraszamy Was na fejsa, a jak nie to chociaż tutaj dajcie znać co u Was 🙂
Cześć dziewczyny:) dawno nas tu nie było ale mieliśmy trochę zawirowań w życiu 🙈 też poproszę o linka na fb jak da radę 😀
A ogółem mamy prawie 4 zęby , czworakujemy, stajemy przy meblach i próbujemy utrzymać równowagę 😅 jemy różne rzeczy choć aktualnie najpyszniejsze są maliny i nic ich nie przebije haha 😀 a do mnie w ciąż nie dociera że nasze dzieci zaraz będą miały roczek
Umka lubi tę wiadomość