WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola1688 wrote:Hej dziewczyny a pobolewa was podbrzusze i plecy ?
Tak ja też mam takie uczucie co jakiś czas, jakbym zaraz miała okres dostać i plecy wtedy tez mnie bolą -
Spuromix wrote:grono wrześniowych mamusiek się powiększa Super
a ja zaczynam panikować i to bardzo.... czuję się jakbym szła dzisiaj na wyrok a do 15:30 jeszcze masa czasu który niemiłosiernie się dłuży....
a jeszcze mąż mnie w kulki zrobił i nie dotrze na wizytę więc idę sama ehhhh
Trzymam kciuki! Dawaj znać ! -
U mnie wszystko w porządku Groszkowego serduszka jeszcze nie widziałam ale ciąża jest ciut młodsza niż z terminu miesiączki więc tak może być pęcherzyk ma 0,53cm za 2 tygodnie słuchamy serduszka a do tego czasu bierzemy duphaston
Winnica, Magda603, Muszka1 lubią tę wiadomość
-
Karola1688 wrote:No właśnie tez tak mam i się troszkę martwię czy nie dzieje się coś złego 😔
A czy boli Cie to ciągle? Wiesz mowia że gdy nie ma krwawienia ani plamienia, to może są to bole poprostu związane z rozciąganie macicy. Ale jeżeli Cie to nie pokoi to skontaktuj się z lekarzem -
A czy są tu jakieś dziewczyny z wysokim BMI? Ja przy 158 cm wzrostu ważę obecnie 64-65 kg i moje BMI to 25 czyli lekka nadwaga. Stresuje mnie to. W poprzedniej ciąży ważyłam ok 59 kg, gdzie na początku ciąży schudłam do 57 i przy porodzie ważyłam 64 czyli przytyłam nie dużo. Teraz się martwię żeby za dużo nie przytyć bo wiadomo, że to i szkodzi dziecku, trudniej się poruszamy i poród jest cięższy. Nie mam jakiegoś wielkiego apetytu i jeszcze się pilnuje żeby nie jeść kolacji. A Wy jak podchodzicie do tematu przybierania na wadze w ciąży? Pilnujcie się czy raczej jecie to na co macie ochotę?
-
Spuromix wrote:U mnie wszystko w porządku Groszkowego serduszka jeszcze nie widziałam ale ciąża jest ciut młodsza niż z terminu miesiączki więc tak może być pęcherzyk ma 0,53cm za 2 tygodnie słuchamy serduszka a do tego czasu bierzemy duphaston
Bardzo sie cieszę że wszystko jest w porządku ❤ -
Spuromix wrote:U mnie wszystko w porządku Groszkowego serduszka jeszcze nie widziałam ale ciąża jest ciut młodsza niż z terminu miesiączki więc tak może być pęcherzyk ma 0,53cm za 2 tygodnie słuchamy serduszka a do tego czasu bierzemy duphaston
Super ❤️ ja jutro mam USG i z terminu miesiączki 6+2 i strasznie strasznie liczę na serduszko...
Plus muszę się pochwalić dziewczyny: od wczoraj po fundamentach (powstały w 2022 wiosną) zaczęła się dalsza budowa naszego wymarzonego domu ❤️ byłam tam dzisiaj rano przed pracą, widać już część ścian, jest już dziura w miejscu gdzie będzie okno/drzwi tarasowe z naszej sypialni. Pokoje dla bąbelków też już mają po kawałku ściany ❤️ Nie wiem czy to te ciazowe hormony ale był wzrusz że hej!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 21:37
LILA_33, Fluderka lubią tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:A czy boli Cie to ciągle? Wiesz mowia że gdy nie ma krwawienia ani plamienia, to może są to bole poprostu związane z rozciąganie macicy. Ale jeżeli Cie to nie pokoi to skontaktuj się z lekarzem
-
Muszka gratulacje, oj nie wątpię, też byłabym wzruszona ❤ my tez mamy w planach budowę domu, ale narazie zrezygnowaliśmy natomiast chyba będziemy musieli kupić albo wynająć większe mieszkanie bo jak pojawi sie dzidziuś to się nie pomieścimy 😅
Karola1688 w takim razie może to naturalne, każde ciało reaguje inaczej.
No i trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty 🍀✊ -
Magda603 wrote:A czy są tu jakieś dziewczyny z wysokim BMI? Ja przy 158 cm wzrostu ważę obecnie 64-65 kg i moje BMI to 25 czyli lekka nadwaga. Stresuje mnie to. W poprzedniej ciąży ważyłam ok 59 kg, gdzie na początku ciąży schudłam do 57 i przy porodzie ważyłam 64 czyli przytyłam nie dużo. Teraz się martwię żeby za dużo nie przytyć bo wiadomo, że to i szkodzi dziecku, trudniej się poruszamy i poród jest cięższy. Nie mam jakiegoś wielkiego apetytu i jeszcze się pilnuje żeby nie jeść kolacji. A Wy jak podchodzicie do tematu przybierania na wadze w ciąży? Pilnujcie się czy raczej jecie to na co macie ochotę?
W sumie to ostatnio się nad tym zastanawiałam, też nie chciałabym bardzo przytyć w ciazy, ale w sumie nie mam pojęcia jak zareaguje moje ciało. Narazie mam problem z jedzeniem przez mdłości i w sumie waga też mi spadła narazie -
Też mam takie rozpychanie w brzuchu, babelkowanie czasami. Miałam też tak w poprzedniej ciąży i pamiętam że mnie spodnie uwierały🙈 betę robiłam w sob i było 149 a w pon już 408, więc tylko czekać na wizytę, bo dopiero będę mieć 8 lutego... Więc trzymam kciuki za wasze wizyty:)Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Cześć dziewczyny
O której macie dziś swoje wizyty? Ja dopiero o 18, nie wiem jak dotrwam, mam nadzieję że w pracy szybko zleci dzień.
U mnie dalej bez jakiś większych objawów. Wczoraj trochę brzuch pobolewal. Jakby ktoś wykałaczką mnie dziubał po brzuchu.
Muszka super temat z budową. Życzę dużo cierpliwości. My też w trakcie budowy, mam nadzieję na koniec roku już się wprowadzić. I kolejne święta spędzić już w domu. Ale jeszcze daleka droga przed nami. -
Zosia ja też o 18 ) do 15pracuje, potem zgarnia mnie mąż i jedziemy, mam adzieje ze ten dzień nie będzie aż tak się dłużyć 😅
No niestety budowa domu kosztujee 🙈 Ale i tak się cieszę że jednak nie musieliśmy się interesować in vitro, bo wisiało to już nad nami jeśli dalej nie będę miała owulacji po zabiegu... wtedy wiadomo że byłoby przekierowanie gotówki w te stronę, dom by musiał poczekac 🙃
Strasznie to wszystko kosztowne.
Dziewczyny a wy wszystkie chodzicie prywatnie na wizyty, nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2023, 10:38
-
zosiasamosia wrote:Cześć dziewczyny
O której macie dziś swoje wizyty? Ja dopiero o 18, nie wiem jak dotrwam, mam nadzieję że w pracy szybko zleci dzień.
U mnie dalej bez jakiś większych objawów. Wczoraj trochę brzuch pobolewal. Jakby ktoś wykałaczką mnie dziubał po brzuchu.
Muszka super temat z budową. Życzę dużo cierpliwości. My też w trakcie budowy, mam nadzieję na koniec roku już się wprowadzić. I kolejne święta spędzić już w domu. Ale jeszcze daleka droga przed nami.94'
Staranie o pierwsze 👶 od 2020r.
Badanie drożności jajowodów 12.2021r✅
Pierwsza IUI (stymulowana) 09.2022r ❌
Druga IUI (stymulowana) 10.2022r❌
Diagnoza: Niepłodność idiopatyczna
Moje pierwsze ⏸ 04.01.2023 (cykl naturalny)
Widzałam ❤ 6w0d - 0.32cm 18.01.2023
CRL 3.10 cm 10w0d - 15.02.2023 -
Hej, obecnie 5+4 wczoraj na wieczór pojawiły mi się delikatne brązowe plamienia przy podcieraniu. Dziś rano po 6 tak samo. Po skorzystaniu z toalety ju w pracy, po 7 już ich na papierze nie widziałam. Nie czuję się gorzej, może jedynie trochę bardziej mnie mdli i dają o sobie znać jajniki- ciągną mnie do ud. Wizytę zaplanowaną mam na piątek, myślicie że mam się martwić i iść do lekarza szybciej?
-
niezapominajk_aa wrote:Hej, obecnie 5+4 wczoraj na wieczór pojawiły mi się delikatne brązowe plamienia przy podcieraniu. Dziś rano po 6 tak samo. Po skorzystaniu z toalety ju w pracy, po 7 już ich na papierze nie widziałam. Nie czuję się gorzej, może jedynie trochę bardziej mnie mdli i dają o sobie znać jajniki- ciągną mnie do ud. Wizytę zaplanowaną mam na piątek, myślicie że mam się martwić i iść do lekarza szybciej?
-
niezapominajk_aa wrote:Hej, obecnie 5+4 wczoraj na wieczór pojawiły mi się delikatne brązowe plamienia przy podcieraniu. Dziś rano po 6 tak samo. Po skorzystaniu z toalety ju w pracy, po 7 już ich na papierze nie widziałam. Nie czuję się gorzej, może jedynie trochę bardziej mnie mdli i dają o sobie znać jajniki- ciągną mnie do ud. Wizytę zaplanowaną mam na piątek, myślicie że mam się martwić i iść do lekarza szybciej?
Leczyłam się długo prywatnie w klinice niepłodności, Teraz chodzę na razie na NFZ, jeśli wszystko będzie na tej wizycie dobrze to będę zastanawiać się nad pakietem z PZU bo mamy w pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 09:38