X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Cześć Dziewczyny.. Niestety nam się nie udało.. Bardzo ciężko to zrozumieć i się z tym pogodzić, po prostu.
    Dziękuję Wam za ten czas, wsparcie i wszystkie rady. U was będzie dobrze, dacie radę! A ja mam nadzieję zajrzeć tu za kilka miesięcy z nową nadzieją pod sercem. Ściskam Was mocno. Papa ❤️

Bardzo mi przykro Lia, dużo spokoju życzę na najbliższe tygodnie. Mam nadzieję, że przed ukończeniem tego wątku wrócisz do nas ze szczęśliwymi nowinami.

Jesteś bardzo silna kobietą i życzę Ci żeby to kolejne doświadczenie tylko Cię wzmocniło i nie pozostało w Twojej głowie za długo. Ściskam mocno

age.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Cześć Dziewczyny.. Niestety nam się nie udało.. Bardzo ciężko to zrozumieć i się z tym pogodzić, po prostu.
    Dziękuję Wam za ten czas, wsparcie i wszystkie rady. U was będzie dobrze, dacie radę! A ja mam nadzieję zajrzeć tu za kilka miesięcy z nową nadzieją pod sercem. Ściskam Was mocno. Papa ❤️
    Bardzo bardzo smutno, 3 maj się 💚🍀

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się. Dziękuję Wam 😭 Jesteście takie kochane. Tak bardzo żałuję, że nie mogę zostać tu z Wami. Tak Was polubiłam i przyzwyczaiłam się do tej grupy. Mam nadzieję, że niedługo będę w stanie to wszystko zaakceptować i zrozumieć, że wszystko jest nam zaplanowane z góry. Ale teraz to takie ciężkie..

⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    8+2 tc: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
    9+0 tc: 2,39 cm 🩷

preg.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:

Bardzo mi przykro 🥺

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. trzymaj się, trudno to zrozumieć ale czasem lepiej nie analizować, tylko spróbować pogodzić się z tym co się dzieje :( choć to nie łatwe, ale wierzę że wszystko się dobrze u Ciebie poukłada.

age.png
  • Acmvj Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Popłakałam się. Dziękuję Wam 😭 Jesteście takie kochane. Tak bardzo żałuję, że nie mogę zostać tu z Wami. Tak Was polubiłam i przyzwyczaiłam się do tej grupy. Mam nadzieję, że niedługo będę w stanie to wszystko zaakceptować i zrozumieć, że wszystko jest nam zaplanowane z góry. Ale teraz to takie ciężkie..

Trudno to sobie nawet wyobrazić co musisz teraz przeżywać. Jeśli płacz Ci pomaga choć trochę ukoić ból to płacz jak najwięcej. Jak potrzebowałabyś się wygadać to zawsze tu służymy dobrym słowem.

preg.png
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:

Tak strasznie mi przykro 🙁 serce pęka od takich wieści... 💔 Trzymaj się kochana, życzę dużo siły na ten trudny czas.

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Bardzo mi przykro :( trzymaj się i nie poddawaj!!!
    Wierzę, że wszystko się ułoży, choć teraz na pewno same czarne chmury.
    Daj sobie czas na przeżycie wszystkiego, nie bój się prosić o pomoc.
    Pamiętaj, że Twoje uczucia są bardzo ważne i nikt nie ma prawa podważać tego co czujesz <3
    Ściskam mocno <3
    i łezka w oku za Ciebie 😢

preg.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:

Tak bardzo mi przykro 😭 to takie niesprawiedliwe 💔 przytulam bardzo bardzo mocno, trzymaj się kochana 😥

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • juchacha94 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Trzymaj się Kochana ❤️. Pamiętaj że zawsze będzie nam miło gdybyś chciała do nas zajrzeć. Trzymam kciuki za kolejna próbę, bo wierzę że to będzie ta szczęśliwa. ❤️

preg.png
    1 t in vitro 2.05. 22 - nieudany
    2 t in vitro 25.07.22 - poronienie 6t2d
    3 t in vitro 14.12.22 - ❤️
    Przewidywany poród 1.09.2023
  • Kaśik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia 💔💔💔 brak mi słów

Trzymaj się i czekamy na Ciebie w przyszłości ✊🏻

202308311770.png

2018 - początek starań
    2020- start klinika; histerolaparoskopia
    2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
    2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
    2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
    2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
    7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
    7+1 - bijące serduszko
    9+1 - 2,44cm Bobo
    13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
    20+2 - połówkowe - 364g 💙
    29+2 - prenatalne - 1420 💙
    31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane. Chcemy porobić wszystkie niezbędne badania, aby kolejny raz nie musieć tego przeżywać. To moja 3 strata. Mam nadzieję, że za jakiś czas zajrzę tutaj z dobrymi nowinami. A Wam życzę wszystkiego najlepszego, spokojnych ciąż i aby wrzesień był dla was najszczęśliwszym miesiącem. Trzymam kciuki za każdą z Was. Do usłyszenia ❤️

⛈️ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
    Ja 28, mąż 38 🎂

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - cb 💔
    styczeń '23 - poronienie 7+2 tc 💔, zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI w DE: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI w DE: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
    październik '24 - 3 ICSI Reprofit Ostrava: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔

25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7 dpt ⏸️, beta 33 🥹; 9 dpt 58,8; 14 dpt 533,2; 16 dpt 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 5+6 tc: 0,21 cm 🍬 z bijącym serduszkiem 💗
    8+2 tc: 1,7 cm misia z rączkami i nóżkami 🐻
    9+0 tc: 2,39 cm 🩷

preg.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Dziękuję Kochane. Chcemy porobić wszystkie niezbędne badania, aby kolejny raz nie musieć tego przeżywać. To moja 3 strata. Mam nadzieję, że za jakiś czas zajrzę tutaj z dobrymi nowinami. A Wam życzę wszystkiego najlepszego, spokojnych ciąż i aby wrzesień był dla was najszczęśliwszym miesiącem. Trzymam kciuki za każdą z Was. Do usłyszenia ❤️
    Czekamy na dobre wieści od Ciebie <3

Acmvj lubi tę wiadomość

preg.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:

słońce mocno ściskam... jak tylko będziesz miała siłę i ochotę się wygadać wyżalić pogadać to zaglądaj do nas u nas zawsze znajdziesz wsparcie... czy w dwupaku czy jeszcze w pojedynkę zaglądaj jak tylko znajdziesz taką ochotę.

Pamiętaj jeżeli twoje szczęście jeszcze się nie zjawiło to znaczy że jest bardzo duże i ciężkie i idzie powoli maleńkimi kroczkami <3 trzymaj się kochana i zbieraj siły do kolejnej walki o cud :*

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia - przytulam cię mocno❤️ Mam nadzieję że znajdziecie przyczynę i w końcu doczekasz się swojego małego cudu. Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno.

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Bardzo mi przykro 💔 takie rzeczy nie powinny się dziać , żadna kobieta nie powinna tego przechodzić. Ktoś tam u góry zle to wymyślił Lia. Trzymaj się u pamiętaj ze po burzy wychodzi słoneczko 😘

preg.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że wszystko zostało już powiedziane, przyłączam się do słów dziewczyn, pamiętaj że gdybys potrzebowała wsparcia i rozmowy, pocieszenia to możesz na nas liczyć :( ściskam z całego serca i pamiętam w modlitwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2023, 11:56

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam dziewczyny siadły morale dzisiaj :(
    Każda z nas przeżywa za Lię i jednocześnie ma nadzieję, że "mnie to nie spotka"
    Złe duchy wychodzą z szafy.
    Jutro mam wizytę u lekarza, cała drżę czy usłyszę serduszko, czy wszystko jest w porządku :(

preg.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    Ale nam dziewczyny siadły morale dzisiaj :(
    Każda z nas przeżywa za Lię i jednocześnie ma nadzieję, że "mnie to nie spotka"
    Złe duchy wychodzą z szafy.
    Jutro mam wizytę u lekarza, cała drżę czy usłyszę serduszko, czy wszystko jest w porządku :(

Trzymam mocno kciuki za wizytę, daj nam koniecznie znać jak już będzie po, wszystko będzie dobrze ❤️

Czy któraś z Was odczuwa jakby łaskotanie w brzuchu? Jakby rybka tam była, coś czasami mi tam "puka" myślę że to maluszek daje o sobie znać. Któraś też tak ma?

strigo, nika647 lubią tę wiadomość

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Trzymam mocno kciuki za wizytę, daj nam koniecznie znać jak już będzie po, wszystko będzie dobrze ❤️

Czy któraś z Was odczuwa jakby łaskotanie w brzuchu? Jakby rybka tam była, coś czasami mi tam "puka" myślę że to maluszek daje o sobie znać. Któraś też tak ma?

Ja ostatnio miałam podobne wrażenie, zastanawiam się czy sobie nie wmawiam bo to takie smyrnięcie było 😅

Katia89 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ