WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj pierwszy raz użyłam detektora i było już słychać serduszko ❤️
Dzisiaj mam test Sanco (pappy nie robię), a za tydzień w środę prenatalne 🙈
Do spania używałam poduszki duże C (ona ma chyba z 1,8m). Nie trzeba było się nawet przykrywać, tak ta poducha grzała 😂 Ale w jakimś 8 miesiącu zaczęła mi przeszkadzać i zamieniłam na zwykłą małą poduszkę między kolanami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 08:30
nika647, Asante, juchacha94, LILA_33, Jeffcia lubią tę wiadomość
-
Już pierwsze prenatalne, jak ten czas zasuwa🙂
Ja mam pappe i USG za dwa tygodnie i już mam cykora🙂🤦 -
Sulcia wrote:Ja dzisiaj pierwszy raz użyłam detektora i było już słychać serduszko ❤️
Do spania używałam poduszki duże C (ona ma chyba z 1,8m). Nie trzeba było się nawet przykrywać, tak ta poducha grzała 😂 Ale w jakimś 8 miesiącu zaczęła mi przeszkadzać i zamieniłam na zwykłą małą poduszkę między kolanami.
Ale super, też czekam aż przyjdzie i mam nadzieję usłyszeć ❤️ -
Sulcia wrote:Ja dzisiaj pierwszy raz użyłam detektora i było już słychać serduszko ❤️
Do spania używałam poduszki duże C (ona ma chyba z 1,8m). Nie trzeba było się nawet przykrywać, tak ta poducha grzała 😂 Ale w jakimś 8 miesiącu zaczęła mi przeszkadzać i zamieniłam na zwykłą małą poduszkę między kolanami.
Kurcze jesteśmy w tym samym dniu, a ja nic nie słyszę. Nie mogę namierzyc. Ale to pewnie przez większą wagę 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 10:55
-
Karola1688 mam nadzieję że to nic groźnego, daj znać co lekarka Ci napisze, trzymaj się 😘
Moje prenatalne w przyszły tygodniu i też już się stresuje 🙈 -
zosiasamosia wrote:Ale super, też czekam aż przyjdzie i mam nadzieję usłyszeć ❤️Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Jeffcia wrote:Tak myślę nad kupnem, i wciąż mam wątpliwości jaki najlepszy i cenowo żeby nie był mega drogi, szukałam na olx ale sporo tego. Możecie jeszcze raz podrzucić jakiś nazwe? bo chyba się nie dokopie już teraz wstecz.
DETEKTOR TĘTNA PŁODU JUMPER JPD-100E + AKCESORIA -
Chyba belldandy polecała swój, jumper chodza na olx tak po 150zl średnio, ale wszyscy piszą że są bardzo czułe.
-
Hej ja już po wizycie z maluszkiem wszystko dobrze. Plamienie nie wiadomo z czego się bierze wszystko wyglada dobrze krwiaków nie ma szyjka zamknięta 🤷♀️ zwiększyła mi dawkę leków i mam odpoczywać.
juchacha94, Acmvj, LILA_33, nika647, Katia89 lubią tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:Za poleceniem dziewczyn tu z forum zamówiłam ten:
DETEKTOR TĘTNA PŁODU JUMPER JPD-100E + AKCESORIA -
Karola1688 wrote:Hej ja już po wizycie z maluszkiem wszystko dobrze. Plamienie nie wiadomo z czego się bierze wszystko wyglada dobrze krwiaków nie ma szyjka zamknięta 🤷♀️ zwiększyła mi dawkę leków i mam odpoczywać.
-
Dzięki dziewczyny, coś poszukam.
Czy wy też macie takie zjazdy energetyczne? Do 12 to jakoś było, ale teraz to już nie mam sił na nic. Mdłości są, muszę je zajadać🤦♀️ rośne jak na drożdżach, niewiem jak ja ten brzuch ukryje. Chciałam dotrwać do przenatalnych, a są za 3 tyg u mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 14:00
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Karola dobrze że poszłaś sprawdzić przynajmniej trochę spokojniej i wiesz że z kropkiem wszystko w porządku 🥰
U mnie dziś spokojnie, brzuch nie boli, nie było więcej plamienia. Także to chyba tylko sygnał ostrzegawczy, że koniec z górskimi przygodami.
Pieseł się pochorował, pracuje dziś z domu żeby zaraz o 16 wyskoczyć do veta. Przy okazji mogę trochę odpocząć i poleżeć.
Detektor u mnie dalej wisi jako niewysłany ;( a liczyłam że już dziś sprawdzę co u kropka.nika647 lubi tę wiadomość
-
Zosia - polubiłam za brak plamien, zdecydowanie odpoczywaj, 14km to hardcore nawet dla dla mnie w ciąży🙂 a byłam bardzo aktywna przed, mam nadzieję że z pieskiem też będzie wszystko dobrze
Karola 1688 - super że wszystko ok z dzieckiem🙂, dobrze jednak sprawdzic, bo stres też potrafi nam przysporzyć trochę dodatkowych objawów. -
Jeffcia - tak, ogólnie mam więcej energii, ale tak koło 13-15 mam właśnie taki zjazd i muszę się położyć do łóżka.
Zaczęłam spowrotem ćwiczyć, znalazłam fajne treningi na Youtube, takie po 25 min plus dodatkowo rozciąganie lub króciutka joga. Dziś byłam do południa w biurze bo musiałam uporządkować firmowe sprawy, a teraz leżę z dziećmi w łóżku i odpoczywam
Może wieczorem wpadnie jakąś praktyka jogi, ale już taka relaksacyjna bardziej. -
nika647 wrote:Chyba belldandy polecała swój, jumper chodza na olx tak po 150zl średnio, ale wszyscy piszą że są bardzo czułe.
Tak ja polecalam, i polecam z calego serca;) Super jest ten detektor
a poduche do spania mam jeszcze z 1 ciazy i mam typowego rogala, tego duzego, ale musze juz go obszyc na nowo, albo kupic pokrowiec nowy. Narazie lezy w piwnicy. Do karmienia mam kure babci dany z La MillouAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nika647 wrote:Już pierwsze prenatalne, jak ten czas zasuwa🙂
Ja mam pappe i USG za dwa tygodnie i już mam cykora🙂🤦
Ja z jednej str nie moge się już doczekać bo powiem dzieciakom;) a z drugiej chyba się lękam bo wychodzi mi to w koszmarach, sni mi się usg, jakieś wady i glupotynika647 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016