X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! Dziewczyny, nie do wiary. Dopiero eksperymentowałyśmy z ziołami o. Sroki i testami owulacujnymi a tu ktg, skurcze, majtki poporodowe...

Milka1991, Bratek lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee, no nieeee... zjadło mi posta i szwankuje suwaczek... wrrrrr

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam... Chłopak! :)

Bratek, Milka1991, Kjopa3, Ejrene, luna91, agatia, MamaTuśka, Wiola90 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    hehe no to teraz wybierasz wyprawke kochana ;) graty!

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 16:56

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Gratulacje!!!

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Gratulacje :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon, gratki :)))))
    I niech mi ktoś powie, że nie rodzi się ostatnio więcej chłopów ;)

Kurczę, kilka zdjęć stąd bardzo mnie wzruszyło.... <3
    https://www.youtube.com/watch?v=8vOE1EsE-M0

Popołudniu miałam liczyć ruchy płodu. Szału nie było ;/
    Potem M.nareszcie wrócił z pracy, trochę poplakałam i zeszło napięcie, przytulił, położył rękę na brzuszku - i Junior zaczął Go kopać <3 <3 <3
    M.ma teorię (całkiem prawdopodobną... choć nie znam zapisu KTG i nie wiem, co nie pasowało, oprócz niechęci do ruszania się), że poza pogodą - pewnie zadziałał mój stres. Skoro tak bardzo się zestresowałam, że mogłabym zacząć rodzić, póki M.w pracy, to Junior mógł zareagować (bo On na moje stresy odpowiada tak samo - tzn. siedzi ciho, jak mysz pod miotłą).
    Kto wie? :)
    Zobaczymy jutro :) Trzymajcie kciuki, by było ok :)

Ciekawe, jak będzie dalej ze skurczami. Dziś podczas kolejneeeeeeego KTG (trzeciego? czwartego? :P ) w pewnym momencie nieeeeźle zaczęły mi dawać do wiwatu, auććććć..... Ale udawało się, na szczęście, przetrwać je dzięki kontrolowanemu oddechowi :)
    Nie mniej cały czas czuć, że moja macica urządziła sobie zawody ;) I coraz częściej szaleje :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku - gratulacje :) przypomniało mi się jak ja się dowiedziałam. Poczułam ogromną wiez z tym tym dzieckiem wtedy.

Bratku - kochana u Ciebie zaraz poród :o szok!

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon super :-D gratki

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) jakoś tak już się przyzwyczaiłam do myśli, że chyba będzie chłopak więc baaaardzo bym się zdziwiła, gdyby to co się ostatnio "majtało" zniknęło ;) ale brałam to pod uwagę :) jestem szczęśliwa :) ale ja to ja... żebyście mojego M zobaczyły... Ledwo wyszedł a kobietom w poczekalni powiedział!!! Pani z rejestracji też :P obdzwonił wszystkich, śpiewał jak szalony, mówi, że nazwisko zostanie przekazane :D hahaha

luna91, Milka1991, Bratek, Kjopa3, Ejrene, agatia, Wiola90 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon - znaaaaaaamy ;))))
    I nie chodzi tylko o radość, że nie będzie cyt."różowych jednorożców" ;)))))
    Tylko właśnie: nazwisko, pierworodny, wspólne zabawy młotkiem i śrubokrętem i takie tam ;)

Trzymajcie kciuki za dzisiejsze KTG. Kuźwa, mam pietra, choć wiem, że nie powinnam się stresować, bo to się na Młodego przenosi. Ale jest taki....dziwny ;/ Mam nadzieję, że będzie cudowne czary-mary, jak ostatnio i się "obudzi". W końcu dziś już chłodniej ;)
    Dostałam wczoraj kartę liczenia ruchów płodu. Niby na wieczornym liczeniu uzbierałam 20/godzinę, ale praktycznie wszystkie wymuszone, typu: zmiany boków, ruszanie brzuchem, trykanie Młodego. W nosie ma odech przeponowy, który zwykle Go uruchamiał. Nie złości się też, gdy siedzę z nogami dość blisko siebie, chociaż normalnie, odkąd brzuch mi się obniżył, okłada mnie, aż się rozjade, jak żaba (tudziez prostytutka :P ).
    Ta końcówka ciąży, to jednak jest niezły stres, taka prawda (dolegliwości już pomijam).... :(

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku on ma już mało miejsca na intensywne ruchy,trzymam za ktg,będzie ok :-)

Ja byłam u rodzinnego po receptę na euthyrox,wzielam też skierowanie na morfologie i krzepliwosc tzn.Inr i Aptt.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku kciuki za KTG <3

Cinnamon :-D

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku czytam i czytam i zdecydowanie powinnaś trochę wyluzować, zamęczysz siebie, są ruchy , wszystko jest ok, a tak jak pisze Kas pod koniec zdecydowanie mniej intensywne są ruchy bo maluch nie ma miejsca...będzie dobrze to już końcówka :)

Cynamon no no to nazwisko to najważniejsze :D :P

Ja już obiad naszykowany tylko wstawić do piekarnika, teraz czekam na mamę, a dzisiaj zebranie w pkolu o 15.30 , a o 18.30 wizytka, dzisiaj podglądamy przystojniaka i zobaczymy łożysko zaczęło współpracować :) a jutro mój ostatni dzień w pracy, muszę sernika upiec jeszcze :)

Kjopa3, Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby prosimy zdjęcie z wizyty jak będziesz miała :-) i kciuki za łożysko. Fajnie, że jutro ostatni dzień w pracy. Jej właśnie jeszcze 2 dni i początek roku szkolnego. Witaj pierwsza klaso!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 11:28

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopka dzięki , my ze szkołą mamy jeszcze rok spokoju na szczęście ;-)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za kciuki <3 :) Podziałały ;)

Słuchajcie, ja to rozumiem i nie chcę wyjść na panikarę... Wiem, że łatwo się zestresować...
    Ale zrozumcie mnie - jeśli coś zmienia się Z DNIA NA DZIEŃ, to wtedy to przecież nie jest tak, że wczoraj miał miejsce, a dziś już nagle go nie ma...
    KTG, zamiast przez 20 minut, wczoraj łącznie robili mi jakieś 1,5 godziny, jak nie lepiej, bo nie wychodziło takie, jak trzeba.... :( Babki wchodziły, wychodziły... A u mnie tylko - no ok, to jednak na prawy bok.... no to może jednak lewy.... to na siedząco.... To jednak się Pani położy.... To ja poruszam brzuchem.... To poklaszczemy.... To Pani zje... Pani się napije.... I taka zabawa cały czas ;/
    Wieczorem też lipa - musiałam kombinować, trykać brzuch, ruszać, cudować... Jedyne, co było czuć, to to, że się bardzo szybko "przelewał" po mojej zmianie pozycji, co zresztą też u Niego takie normalne i oczywiste nie jest... Echhh :((((
    Wiecie, jakie to jest głupie uczucie?????? Jak się tak dzieciak bezładnie przelewa... Raz w jedną... Raz w drugą... I nie daje żadnych znaków, w żaden sposób nie reaguje - choć normalnie tak się nie działo.

Zresztą przykaz mam taki, że jeśli w trakcie pomiaru nie będzie określonej liczby ruchów, to mam na wszelki wypadek jechać na IP, a nie przeczekiwać (do czego mam skłonność w imię nierobienia z siebie panikary ;) ).

Dziś na szczęście zapis OK.
    Szału nie było, trzeba było go trochę pobudzić, no ale nie takie cyrki, jak wczoraj.
    M.był z nami na badaniu, czekał w poczekalni - było o wiele łatwiej przez to <3 :)

Na szczęście za 2 dni USG z przepływami, więc sprawdzą drożność tych cholernych rurek ;) a w pt.wizyta u dr prowadzącej z wymazem itd., więc chcąc nie chcąc, ktoś do Juniora zajrzy przed następnym KTG ;)

Ruby, kciuki za wizytę!!!!! Dawaj znać, co i jak :)

Kjopa - ullllalaaaa, I klasa, to poważna rzecz :-D Jak odczucia i emocje przed??? :)

Btw - u Was I klasa, a u mnie Bratanek zaczyna przedszkole <3 :) Na szczęście I dzień integracyjny super - Młody stwierdził, że wszyscy (łącznie ze wszystkimi dziećmi) powinni zostać w przedszkolu już na zawsze..... ;))))))

A tak w ogóle, to ta końcówka chyba dla większości jest taką emocjonalną jazdą i chciałoby się już wreszcie "zamknąć" temat ;)
    Dziś byliśmy świadkiem ciekawej, bardzo zresztą wzruszającej w sumie sytuacji. W sali robią KTG naraz 4 babeczkom. W międzyczasie lekarz zaprasza do opisu. No i mówi do jednej kobitki: "Proszę Szanownej Pani.... GRATULACJE!!!!! Doczekała się Pani <<< tam chyba był jakiś motyw z ciążą przenoszoną>>>>. A mianowicie... Pani RODZI!!!! :-D ".
    Babka się... rozpłakała. Tzn, jak wychodziła, to była cała czerwona i szły pierwsze łezki... ale potem położna, która akurat poszła coś załatwić, mówi, że babka wyszła i się rozryczała. Mąż przytula, pyta czy coś się dzieje złego... Na co ona zaszlochana: ja RODZĘ!!!!!
    A Mąż: to chyba dobrze???

;)

EDIT (15:15):
    Ooooo, widzicie? Coś tam zjadłam, wypiłam popołudniową kawkę.... I Młody sobie standardowo, jak to po takich rzeczach, "plumka" :) Żadne mocne kopniaki czy coś, ale ja ich nie potrzebuję ;) Nie mniej czuję, że się rusza, że sobie coś tam dłubie i majstruje ;)
    Czyli norma u Niego :)
    I od razu człek spokojniejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 15:42

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa moja córka też idzie do 1klasy! Mało dzieci jest teraz,w klasie 17dzieci,2panie,sama jestem ciekawa jak to będzie :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo, witamy też powrót .... CZKAWKI :P
    Bo przez jakiś tydzień może Młody łapał ją po kilka razy dziennie, dosłownie po.... każdym moim posiłku. A od dwóch dób cisza w eterze... ;/
    No to już nie ma ciszy.... B-) A raczej - spokoju w mym brzuchu, hahaha.

A tak w ogóle - meldujemy Ciotkom, że dziś stuknął nam 38. tydzień, co podobno oznacza ciążę donoszoną... B-)
    Brzmi powaaażnie, co? ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ