Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pisałam Wam,że młodemu robiłam badania. Glukoza,mocz wyszły ok. ale morfologia coś tam miała góra,dół. Inna lekarka mówiła,że tak może być po chorobie ale nie wiem czy były podobne odchylenia. W portalu pacjenta była info "wskazana kontynuacja postępowania" więc byliśmy wczoraj. Lekarz pyta czy młody jest alergikiem,z tego co wiem to nie. Bo granulocyty mogą być wyższe przy alergii albo robakach Boli syna brzuch? Eeee no boli. WTF?! Dostaliśmy skierowanie na USG brzucha,kał na lamblie,kał na robale. Zobaczymy,jak nie wyjdzie nic to jeszcze na alergologa lekarza namówię.
EDIT: Ruby pewnie,dam znać.Chyba,że jakiś chętny będzie przede mnąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 16:41
-
nick nieaktualnyKjopa ja na jesień zawsze odrobaczam córkę po lecie bo wiadomo w piachu łatwo się można dorobić robali, a kiedyś mieliśmy taką akcję że mała kaszlała i codziennie skarżyła się na brzuszek wieczorem , po różnych lekach i braku poprawy zapytałam lekarkę o odrobaczanie no i dała nam tabsy na to - wszystkie dolegliwości zniknęły jak ręką odjął także warto warto....
Co do badań to wiele lekarzy mówi, że takie jednorazowe badane kału gów...o daje, że trzeba było by do labu co drugi dzień przez tydzień nosić bo właśnie rzadko kiedy się uchwyci robaki w kale...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 17:10
-
No właśnie kazał dać jedną próbkę na lamblie, jedną na robaki i po 2-3 dniach znowu na robaki. Ja mu robiłam badania jakoś rok temu na robaki dwie próbki i nic nie wyszło. Też słyszałam,że może nie wyjść. Kiedyś kuzynka często była odrobaczana i chyba częściej się to robiło. A młody często oblizuje paluchy po chipsach itp. zawsze mu marudzę ale nie przetłumaczę.
Ruby a jakieś uboczne skutki odrobaczania są? A dostajesz na receptę czy kupujesz w aptece? W sumie to zawsze dzieci przedszkolne i szkolne były bardziej pilnowane pod względem odrobaczania.
Moja siostra to w ogóle walnęła,że byłoby widać jak się załatwia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 18:50
-
mid, jest mi tak niewymownie przykro... Po prostu słów brakuje....
Przytulam Cię z całego serca. I otaczam modlitwą. Tylko tyle mogę.......
[*] dla K. ...
milka-mam nadzieję, że choć u Was dobrze :-*
kas-do tej pory szczepiliśmy się 1x, jakoś tak na styk z najpóźniejszym możliwym terminem. Drugą dawkę odroczyłam, gdy wylądowałam na antybiotyku i Młody był na granicy - a to katarek, a to luzy w pieluszce. Niby nie jest to ewidentne przeciwwskazanie lecz nie chciałam ryzykować. Idziemy po weekendzie.
Ejrene-fiu fiu, no to nie znacie dnia ani godziny Może macie już ząbki "na wylocie"?
agatia-BRAWA dla odważnej Liwii!!!!
Kasiu-super, że czujesz już ruchy I gratulujemy SYNA
Ruby-współczuję buntownika. To pewnie skok (jakoś tak 9-11 tydzień chyba wypada?)
Kjopa-fiu fiu to byliście ekspresowymi ząbkaczami
Trzymam kciuki, by udało się ustalić, co Młodemu dolega.
Moja znajoma teraz buja się z lamblią - ponoć sporo jej obecnie w przedszkolach i żłobkach.
Jakby co - dobrze pamiętać, że w sumie najlepiej wtedy odrobaczyć całą rodzinkę/stado (jeśli są zwierzaki).agatia lubi tę wiadomość
-
Bratku wiem właśnie,że w razie czego dobrze jest wszystkich odrobaczyć ale ja chyba teraz nie mogę? Psina dostała tabletkę w czerwcu albo we wrześniu.Jeszcze mam dla niej jedną dawkę jak coś bo tabletka dla niej to na 3 dzielona .
Młody szybko ząbkował a teraz już ma prawie wszystkie stałe. -
nick nieaktualnyMilka jesteś w dobrych rękach, dobrze że pojechałaś, sterydy też dobrze że dali w razie czego, teraz jak najdłużej ponosić maluszka
Kjopa nie znam żadnych skutków ubocznych wiem że w innych krajach odrobaczają dzieciaki dwa razy do roku - takie rutynowe działania. Mojej też w kale nie wyszło, jednak po tabsach _ i tu już ci odpowiadam wszystkie są na receptę... wyraźna poprawa była , potem jak poszłam znowu za jakiś czas i poprosiłam to lekarka mówiła że w sumie bardzo dobrze, że warto dzieciaki odrobaczać, nasze już są duże więc na pewno to mu nie
zaszkodzi...
Bratku tak obstawiam skok, już jest lepiej wręcz bardzo dobrze bym rzekła pewnie jutro mały da popalić za tę pochwałę A co tam u was?Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Milka jestes w dobrych rekach
Kurcze,u nas mega smog...znowu siedzimy w domu.
Bratku my wlasnie idziemy na drugą dawkę też za 3tyg.,czyli w okolicach 4ms zycia,przelozylam ze względu na okres grypowy,jednak cholernie zawsze się boję powiklan...Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej:-)
Milka i jak tam się czujesz? co Ci powiedzieli po wizycie?
A c u Ciacha już domu ?
Kjopa no to nieźle z małym, u nas w pkolu była akcja owsiki jakoś w listopadzie, ale że w tym czasie mój młody był w szpitalu i miesiąc go nie było, to po konsultacji z pediatrą nie odrobaczałam. Zresztą okazało się że nie było owsików. Ale pomyślę o tym na jesieni, bo faktycznie w piachu rożnie bywa.
Mnie od paru dni krew z nosa leci rano, pamiętam ,że małym takie same akcje w ciąży , gdzieś tak właśnie po 20 tc. No nic muszę żelazo zwiększyć do dwóch dawek i witaminę c 1000 zacząć brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 10:06
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej.
Mid... jeśli masz siłę... czekamy na Ciebie.
Milka, dobrze, że masz fachową opiekę, kciukam za Wasze zdrówko.
IR, jak tak, lepiej? Z całą pewnością ciąża to fajny czas, ale takie drobne upierdliwości trochę wkurzają. Poza tym, jak Ci leci krew z nosa, to masz pewnie zawroty głowy, czy nie? Zdrówka!
Rubek, Kas, Dziewczynki, u nas dziś ze smogiem lepiej. W domu mamy oczyszczacz powietrza i muszę powiedzieć, że bardzo się sprawdza. "Wyczuwa" i eliminuje zanieczyszczenia i rzeczywiście powietrze jest zdecydowanie inne. Co ciekawe, nie włącza się jak np. smażę albo gotuję, ale jak użyję lakieru do włosów, zaraz zwiększa obroty. Widocznie rodzaj i gramatura cząsteczki zanieczyszczenia ma znaczenie.
Nie wiem, kiedyś też palono w piecach i to jak! Nikt nie mówił o smogu. Ciekawa jestem na ile to tak szkodliwa sprawa a na ile "modny" temat.
Poza tym masa zmian. Trochę było nerwowo, bo dużo spraw do załatwienia przyniósł styczeń, ale powoli widać prostą. Zmieniamy np. samochód na coś w rodzaju stodoły , bo nas jest 5 osób plus pies, a to tego zawsze góra barażu (wózek, klatka dla psa itp.).
;* wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 07:53
-
Milka i jak tam dziś? Już coś wiadomo kiedy wychodzisz? I czy już wszystko dobrze? Mam nadzieję że wkrótce cie wypuszcza już całą i zdrowa
MamaTuska a o jakim samochodzie myśleliście? Pewnie jest u was wesoło jak taka macie liczna rodzinkę
Właśnie ja też jestem ciekawa na ile prawdy z tym smogiem. Jak się maleństwo u nas urodzi to też będę musiała pomyśleć o tym oczyszczaczuje powietrza.
U mnie dziewczynki wczoraj miałam dzień stresu ponieważ bolał mnie brzuszek jak na @ i byłam strasznie niespokojna ale wydaje mi się że to była wina equarolu ponieważ nie brałam go dwa dni bo w aptece nie było i musiałam czekać aż go dostarcza w pon po południu a jest to silny lek a nagle go odstawiłam. Ale polezałam całe popołudnie lek wzięłam i bóle ustąpiły. Ale już różne myśli miałam. A po za tym z synusiem rosniemy już mamy 2kg+ choć jak narazie to w cycki i lekko w brzuszek idzie no ale to dopiero początki:)