X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja nadal nie rodzę, mam wrażenie że ta ciąża końca by nie miała.
    Też słyszałam że monitory oddechu to najlepsze te co mają tą matę.

Wiola wyszłyście do domu?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - no mogłam się przekręcić. Niestety, to był taki czas, że trochę nie było komu nadzorować całej sprawy - Rodzice byli wściekli, że nie mieli, jak się tym wszystkim zająć :(
    A szafa faaaaaajna :) Mnie tam się kolory podobają :) Do tej pory mieliśmy w sypialni meble białe z czarnymi akcentami, a do tego czerwone ściany... B-)
    Gratuluję zawzięcia - niedawno kumpela sama kuchnię tak organizowała. Nie chcę skłamać, ale za materiały wyszło jej bodaj 4.000-4.500 i złożyli sami (klnąc przy tym niemiłosiernie, żeby nie było ;) ), gdzie stolarz za materiały i montaż i zażyczył sobie kwotę 5-cyfrową.

Ejrene - współczuję tej końcówki i czekania :)

A do nas dotarło dziś łóżeczko :-D Nawet sobie uroniłam parę łezek... Będziemy montować dopiero jutro, bo najpierw jeszcze muszą dotrzeć szafy, chociaż jak M.zobaczył moje wzruszenie, to stwierdził: "Nie no, wiesz, możemy złożyć już dziś, Hormonku :) "
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 12:31

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dzięki, zapodaj linka chętnie się też powzruszam ;)
    Sporo emocji na różu :D

• Bratek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - łóżeczko jest jeszcze w kartonie :)
    P.S. Nie wiedziałam, że kartony potrafią tak wzruszyć... B-) ;)

Co do OF - eeeeeee, daj spokój. Aż się zmobilizowałam i przejrzałam aktywność "nowych" na innych wątkach. Widzę, że ta cała Susanne taki chyba ma styl - wpada na jakiś wątek, naskrobie 20 postów w 2 godziny ;) i z reguły już na ten wątek nie wraca, pewnie zastanawiając się, czemu nie znalazła zrozumienia ;)
    Serio, pojawienie się w ciągu dosłownie nastu minut dwóch nowych, które tak zaczęły nawijać... Bleeeee, dziwne to było ;/

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dzięki cynamon, właśnie czytałam i pisałam:)

A jak u was idzie?na jak długo przewidujecie remont? w ogóle co robicie dokładnie oprócz sypialni jeśli dobrze kojarzę?
    U nas się dopiero w sumie zaczęło, M robi korytarz bo to jedyne co nie przeszkadza Szwagrom, u Nich już w miarę sprawnie idzie więc liczymy, że koniec lipca/początek sierpnia się wyprowadzą... Wtedy u nas pełną parą, salon, sypialnia, łazienka i kuchnia :P czyli cały dół... Oby szybko poszło. Strasznie to się przesunęło :/

Ejrene nic a nic się nie dzieje??? :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że tu same remonty :-) u nas też rusza remont sypialni:-) farby wybrane,pora wszystko wynieść i 2dni u teściów. Niech ekipa działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 17:13

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,odnosnie znieczulenia przy porodzie ja dostalam Buscolizyne,teraz wyczytalam z ksiazeczki. Bardzo pomoglo :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    U nas się dopiero w sumie zaczęło, M robi korytarz bo to jedyne co nie przeszkadza Szwagrom, u Nich już w miarę sprawnie idzie więc liczymy, że koniec lipca/początek sierpnia się wyprowadzą... Wtedy u nas pełną parą, salon, sypialnia, łazienka i kuchnia :P czyli cały dół... Oby szybko poszło. Strasznie to się przesunęło :/

Ejrene nic a nic się nie dzieje??? :)

O to remont konkretny. Oby sprawnie poszedł. U mnie nic za bardzo się nie dzieje :/ brzuch się twardy robi ale na to już uwagi nie zwracam.

Bratku jakie łóżeczko wybraliście ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 15:25

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj oj na różowej faktycznie jakiś ferment :/ ale podejrzane, że dwie nowe weszły na raz i rozmawiają ze sobą - jakoś to brzydko pachnie...

Bratku hormonku :) pudło od łóżeczka też może rozczulic :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, to faktycznie - wszyscy szaleją za remontami :) I dobrze, to zawsze jest na końcu bardzo optymistyczne :)
    (O ile nie ma potem zdziwienia, jak u nas... :P Farby wybraliśmy Beckersa, dla alergików - i one były cacy... ale za to emulsja do szafy śmierdziała tak, że hej ;) ).

Ejrene, padło na to:
    http://arus.pl/lozeczko-z-szuflada-tapczanik-zuzia-biala.html
    Wolelibyśmy ciutkę prostsze (np.takie: http://arus.pl/lozeczko-z-szuflada-miki.html ), ale w sumie stwierdziliśmy, że przymkniemy oko ;)
    A za to taka cena za łóżeczko mające w sumie wszystkie możliwe interesujące nas funkcje dodatkowe: krytą szufladę + funkcję tapczanika, do tego bardziej już popularne: 3 wysokości dna i wyjmowane szczebelki (plus szczegóły typu: lite boki oraz płaskie szczebelki) - to jest całkiem niezła rzecz. Mam nadzieję, że po rozpakowaniu nie okaże się, że to jakaś katastrofa ;) Waży prawie 30kg, więc jest nadzieja, że nie rozpadnie się po miesiącu ;)

Kurczę, niech się Młody nie wygłupia i zepnie poślady - w przyszłym tygodniu ma być nowa fala upałów - co będziecie w szpitalu siedzieć ;)

agatia - wiesz, jak jest ;) Wiem, co tam jest w środku. To jest kolejna NAMACALNA rzecz. Już wiesz, że termin coraz bliżej... Wszystko nabiera kształtów... Raaaany, co to będzie, jak zaczniemy kącik urządzać ;)
    A na OF - dziwacznie to wyglądało, serio ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 16:32

Ejrene lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się właśnie na festiwal reggae :) spakowałam cukrzycowy prowiant kanapkowy i idę się bawić :) ciekawe do której dotrwam, bo o 24 gra zespół, który lubię. Tylko, że ostatnio chodzę spać 22-23 ;) więc nie wiem, jak to będzie.

Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina zrobi swoje, na pewno dotrwasz :)
    Udanego wieczorku!!!!! :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku śliczne łóżeczko <3 nie dziwię się, że się rozczuliłaś :) ale niech bęęęęędzieeee, że to hormony :P my będziemy mieć takie zwykłe drewniane, malować go nie będę na biało bo nie będzie pasowało niestety... Parę rzeczy nam się dostanie w spadku, więc nie będę wybrzydzać ;) zawsze to trochę kasy się zaoszczędzi na coś innego :)

Agatia zazdroszczę, lubię reggae :) mój Szwagier jest wokalistą w swoim zespole :) u nas dziś zaczyna się festiwal 2-dniowy, koncerty połączone z pokazami pirotechnicznymi :) jak nie będzie padać to może się przejdziemy :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku śliczne , ja mam takie samo jak to w drugim linku tylko biało brązowe ;)
    M musi wziąć od rodziców i zobaczyć w jakim stanie jest, czy wszystko jest ok żeby potem nie było niespodzianek :)

U nas już pięknie, czysto, pachnąco :P młoda wpadła nas odwiedzić, stęskniona ale jeszcze na jeden dzień do kur pojechała, jutro jedziemy na urodziny do taty to ją zabieramy do domu :)

Ejrene może jakies okna umyj? :P

Bratku co do okien to odważyłam się tylko na powieszenie jedenj firanki której mama nie zdążyła, boja wróciłam z pracy w środę to już okna pomyte przez mamę :)
    Ale sporo się napracowałam teraz, mycie, układanie, kurze dużo tego było do zobienia ale na szczeście już po wszystkim :)

Cynamon no to remont konkret! oby szybko poszło... bo dużo rzeczy do zrobienia przed wami :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poszłam ma kocerty, że siedzę w domu i mi się nie chce. Chyba pojadę o 24 na koncert o ile dotrwam. Jakoś mi się nie chce, w ciąży nie mam imprezowej smykalki ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie obudził ból żołądka,racze się miętą hm

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza?

Ja nie rodze jak by co :p

agatia, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od taty z urodzin dopiero i właśnie rozpakowałam młodą :P teraz chowa się w nowej szafie :D

Ejrene jutro 40 skończona, no ciekawe co w poniedziałek, jakby co to fajna data 11.07 ;)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Wczoraj mi odszedł kawałek czopa- ale bez szału bo bez krwi. Ale zawsze coś :p
    Dziś mój termin i nie sądze by mnie chwyciło.
    Pogoda ładna się zapowiada.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ejrene może jednak coś ruszy? ;-)
    Masz już chłopa w domu jakby co?

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ