X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie, dziś zaczynam 7 tydzień i czuję lekkie ukłucia w okolicach jajnika, czy to może być normalny objaw ciąży. Zielona jestem w tym temacie i nie wiem czy może lub nie może kłuć, zwracam się do was jako już doświadczonych ciężaróweczek. Usg dopiero za 1,5 tyg, plamień ani krwawień też nie ma wiec mam nadzieję że to tylko jeden z objawów prawidłowo rozwijającej się ciąży. Boszz jak mnie czasami denerwuje ten kraj,jak bym była w Pl to już dawno bym zrobiła usg a tu czekaj i czekaj...

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa,
    No nas niestety nie stać na wyjazd do Polski. Zresztą taka podróż byłaby już dla mnie zdecydowanie zbyt męcząca. A za paczkę ja zapłaciłam. I dziś została wysłana :D
    Kochana, ja od 4 dni codziennie wieczrem wypijam szklankę zimnego kakao i od tego czasu dobrze śpię i nie mam zgagi ani skurczy nóg. I odstawiłam też kawę :)

Madlene,
    Mnie ta paczka ekscytuje również dlatego, że teściowa wrzuciła tam jakieś niespodzianki :P
    Z psami różnie bywa. Moja ciotka miała jamnika. Jak jej się syn urodził jamnik był cholernie zazdrosny. Do tego stopnia, że specjalnie szczekał by obudzić bobasa. A potem bywał nawet agresywny, więc wydali go teściowej w końcu, bo wiadomo, że dziecko najważniejsze.

Magda,
    Ja szkołę rodzenia odpuszczam. Zresztą nawet nie wiem, czy tu darmowa jest. A poza tym nie chcę chodzić sama, a mój mąż niestety pracuje. Więc muszę zaufać swojemu instynktowi przy porodzie :)
    Pooglądaj sobie filmy o CC to od razu zdecydujesz się na naturalny poród. Zresztą on jest zdrowszy niż CC. Miałaś kiedyś cięty brzuch? Ja miałam i nie polecam. Ból straszny i długo dochodzi się do siebie.

domiii,
    A gdzie dokładnie i za ile kupiłaś, jeśli można zapytać?
    Hmm, to Ty jeszcze nie poznałaś swojej teściowej? Jak to? :P To znaczy, że jeszcze nie jesteś po ślubie tak?

Doda,
    Ja nie miałam takich kłuć, ale za to miałam plamienia. A i tak wszystko było ok. Więc przede wszystkim nie panikuj. Myślę, że to nic poważnego. Ponoć coś złego dzieję się wtedy, gdy boli brzuch i krzyż. Jak już by Cię bardzo kłuło to jedź na pogotowie.

Ja dzisiaj poodkurzałam cały dom, ale to już chyba ostatni raz. Ledwo dałam radę. To już nie na moje siły. Jak skończyłam to miałam brzuch twardy jak kamień. Porażka. Chyba te obowiązki przejdą na męża.

Ej - jak robicie pogrubienie czcionki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 17:49

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie alarm odwołany, to chyba tylko chwilowe fiksacje mojego jajcora. Padam na twarz a jeszcze musze do 7 w robocie wytrzymac.

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda ja miałam takie lekkie klucia jak piszesz, ale nie było to na tyle silne więc nie jechałam na pogotowie. Potem jak na pierwszej wizycie pytałam o to lekarza to mówił że takie klucia jeśli nic dodatkowo się nie dzieje są całkowicie normalne. Ale jakby Cię bardzo bolało to lepiej pojechać na pogotowie. A mocno ciężką masz pracę? Może się przepracowalas?

Niepokorna ja operacji żadnej nigdy nie miałam. Ale nie rezygnuje twardo z cc, w sumie jak przekalkuluje moje koleżanki które rodziły i obie bratowe to jakoś tak się składa że dziewczyny po cc lepiej i szybciej dochodziły do siebie niż po porodzie sn. Ale to wszystko oczywiście jest kwestia indywidualna. Każdy organizm inaczej się regeneruje. My się póki co na nic nie decydujemy, zobaczymy jak się będzie sytuacja rozwijała:-)

Jestem mega zadowolona. Właśnie zamówiłam łóżeczko, materacyk i sporo mniejszych rzeczy od jednego dostawcy żeby raz za wysyłkę zapłacić. Wydalam prawie 500zl ale się cieszę i nie mogę doczekać aż przyjdzie:-) komoda ma być w poniedziałek albo wtorek:-) chciałam jeszcze pościel zamówić ale akurat nie ma tej co chciałam to poczekam jeszcze.

A pytanie mam do was odnośnie wanienki. Kupujecie takie klasyczne jak nasze mamy dla nas miały czy takie bardziej nowoczesne. Z takimi wypustkami żeby maluch się sam utrzymywał w tej wanience?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda ja miałam takie klucia i gin stwierdził że jajnik może boleć. To pewnie ten z którego była owulka wiec się napracowal.

Magda ja po SN bardzo szybko doszłam do siebie ale CC nie miałam wiec i porównać nie ma jak. Pamiętaj ze przy SN zawsze możesz jakieś środki przeciwbólowe zastosować (chociaż mnie np raz nie były w ogóle potrzebne a raz nie zdążyłam ;) ) i chyba to lepsza opcja niż CC. Ale ja też niczego nie wykluczam bo nikt nie wie co będzie. Dobrowolnie jednak tej opcji bym nie wybrała. Ciesze się z Twoich zakupów. Wiem jakie to przyjemne :) ja wanienka kupuje właśnie taka zwykła. Miałam kiedy okazję korzystać z takiej z podkladkami czy gąbka i mi Młoda zeslizgiwala się. A przez ten wbudowany wkład było ja trudniej trzymać bo zwyczajnie miejsca na rękę nie było. Kupuje na pewno zwykła.

Niepokorna ja z odkurzaczem tez się nie dogaduje. Mój mąż kupił taki strasznie.mocni ssący i zwyczajnie nie mam do niego siły.

Mój psiak nnarazie brzucha nie odpuszcza. Jak tylko może to się przytula. U nas już dwójka dzieci jest w domu wiec myślę że nie będzie jakiejś tragedii z zazdrością.

Ja czekam na córcie bo ma balet i wracam do domu sprzątać druga łazienkę. A w weekend pierniczymy z dzieciakami :) chociaż myślę że jutro może z rana to się wybiorę po prezenty. Pewnie przy sobocie będą tłumy ale z każdym dniem będą większe wiec i tak to trzeba załatwić.

A na kolacje niezdrowo... fryty i pizza ;)

A właśnie wydaje mi się ze się brzuch obniżył. .. mam nadzieje ze mi się wydaje bo to dość wcześnie. ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:19

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brat ma taką wanienke
    http://www.ceneo.pl/2139375
    Ogólnie bardzo sobie chwali i muszę przyznać że mi się też mega spodobała zwłaszcza że często bede musiała sama kąpać malucha, bo mąż na zmiany pracuje. A w tej wanience nie trzeba malucha trzymać tylko się wkłada go pomiedzyvte wypustki i leży sam.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane u nas ok :-) lezakujemy już na swoim łóżku jutro postaram się wszystko nadrobić bo dziś już oczka mi lecą :-( i boli gardło :'(

Madzia ja mam kupiona zwykłą wanienke

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda fajna ta wanienka,ale my kupujemy zwykla i ten materacyk gabke pod to. Niepokorna fajnybten misio,ale szybko takie zabawki kurzem zachodza i roztoczami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda fajnie ze juz masz sporo nakupione my dopiero szal po swietach z kupowaniem:) prawie wszystkiego oprocz wozka,wozek tak w polowie stycznia moze,jeszvze jakoms wersalke lepsza bo od mojej boli mne wszystko,zreszta tak od 2 dni nie moge spac bo latam co 30min siku,a pecherz tak mocno dusi jakby mi sie chcialo mega sikac..wczoraj mala nie dawala o sobie znaku a od popoludnia buszuje sobie w brzusiu az do teraz :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Ja nie chcę CC bo ono bywa niebezpieczne dla dziecka. Zwłaszcza jak wyjmują główkę metalowymi szczypcami... Ale oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania :)
    Ja kupuję zwykłą wanienkę, bo te profilowane moim zdaniem są kiepskie. Aczkolwiek ta, którą wstawiłaś jest dość interesująca :)

nataliano,
    Ale przecież takiego misia można normalnie w pralce wyprać :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej też myślałam o zwykłej wanience, ale jak kapalam ostatnio mego bratanka właśnie w takiej co wam pokazałam to muszę przyznać że bardzo po przypasowala. Głównie dlatego że maluch bez niczyjej pomocy tam leży i się nie zsuwa. A jak mam sama kąpać to chyba bym się bezpieczniej czuła. No ale ona jest trochę droga, więc zobaczymy jak to wszystko wyjdzie.

Ja się nad cesarska zastanawiam głównie z powodu powikłań po sn. No ale każdy ma swoje doświadczenia:-) mój bratanek po porodzie sn miał pęknięty obojczyk, wiadomo że takie rzeczy się zdarzają, no ale właśnie musiał być wyciagany jakimiś kleszczami. Stąd też moje zastanawianie się nad cc.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    No to przy CC też bardzo często wyciągają dziecko kleszczami. Ale ciągną nie za ciałko tylko za główkę! Widziałam to i to było straszne.

A co do wanienki to może jakby kosztowała 50 zł to ok, ale nie prawie 150 zł. Za dużo jak dla mnie.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja przez tą cenę się też zastanawiam. Myślałam że może się ktoś jeszcze zdecydowal i zasiegne dodatkową opinię:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie cena jest zaporowa i niestety przy tym dziecku mnie zwyczajnie na nią nie stać :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA zapłaciłam 118 pln juz z przesyłką, ze strony http://www.cottonballlights.pl/

Nie, nie jesteśmy po ślubie i póki co zamierzamy pozostać w związku partnerskim :) pisałam o tym nawet w kontekście załatwiania zaświadczenia o uznaniu ojcostwa w zeszłym tygodniu :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:-) chyba wszystkie leniuchujecie przy sobocie że tu taka cisza. Kurier przywiózł dziś komode:-) mąż będzie wieczorem składał, bo oczywiście przyszedł zestaw zrób to sam.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda meza masz zdolnego, to da rade :) U nas tez wszystko przyszlo w paczkach, wiec mojego meza tez to czeka. Dzisiaj natomiast sobie za cel obral polozenie podlogi na strychu, bo juz nie mamy gdzie skladowac naszych gratow....

Ja o 9 wyruszylam dzisiaj na zakupy, wrocilam przed 15:00. Nachodzilam sie, ale zalatwilam wszystko. Oczywiscie wydalam ponad plan, jak to zwykle na takich zakupach. Aaale co tam swieta sa raz w roku ;) Teraz jeszcze wieczorem, jak dzieci pozasypiaja trzeba to przytachac z bagaznika, opakowac i wyniesc na strych.

Co do wanienki ta widze ma jakies maty antyposlizgowe czy cos. ja uzywalam kiedys cos podobnego, ale ten wklad nie byl niczym pokryty i Mala mi sie zeslizgiwala. Uzywalam tego tylko ze 2 razy w gosciach, bo w domu mialam tez zwykla. Magda cena rzeczywiscie powala, ale skoro uzywalas i masz doswiadczenie, to samej najlatwiej bedzie Ci ocenic czy warto taka kwote wydac.

Moj psiak znow spi na kolanach, wiec odpoczywam. Mielismy dzis piec perniki ale chyba zostanie nam to na jutro, ja wieczorem moze troche poprasuje i na tyle sobotnich obowiazkow :)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł! Witam się w 30 tygodniu! :D ostatnia dyszka przede mną :)

my dzisiaj byliśmy na targach świątecznych i kupiliśmy trochę rzeczy iii nawet choinkę :D stoi już ubrana, może trochę za wcześnie, ale jakoś chciałam już mieć :)

no a poza tym to umieram dalej z bólu pipki, nie wiem czy to normalne.. ale byłam na wizycie 2 dni temu i wszystko było ok, więc... no nic czekamy na USG jeszcze tydzień i zobaczymy co ten mój Syn tam wyprawia :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przepraszam, ale wczoraj byłam u znajomych na spotkaniu towarzyskim. Było tak miło, że wróciliśmy po 03:00. A w drodze powrotnej zjadłam kebab i przez niego w nocy nie mogłam spać, a teraz źle się czuję. Masakra. Zrobiłam sobie wielki kubek mięty pieprzowej z miodem i zamierzam cały dzień leżeć.
    Miłej niedzieli dziewczynki :*

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam Wam mój wczoraj fotografowany brzuszek :D

1z1tiww.jpg

100krotka:), domiii, nataliano, Doda, Monika***, madziak2202, magdaM85, Madlene84 lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ