X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto spróbować tego asparginu może akurat pomoze :-) a ja zaraz ucieklam do fryzjera :-) muszę się ogarnąć na święta :-)

Aj mam nadzieję że jak wrócę to Misia napisze że już tulisz Kacperka :-)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Mi na sen pomaga kubek kakao przed snem. I zasypiam szybko i w nocy się nie budzę. Ale za to wcześniej budzę się rano. I skurcze też przeszły.

100krotka,
    Trzymaj się i oby do stycznia :D

Misia,
    Czekam na wieści o synku :)

Ja się dzisiaj obudziłam o 07:00 i spać nie mogę. Ale dzień przynajmniej będzie dłuższy :D

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi się magnez najlepiej przyswajal z wody. Jest Muszynianka z dużą ilością magnezu i powiem że u mnie szybko na skurcze zadziałała. Ma dość dziwny smak i przestała mi smakować wiec łyka tabletki ale mam faktycznie wrażenie ze było lepiej jak piłam ta wodę. ...

Ja śpię w miarę. Na siku wstaje ze 3 razy. Ale od kilku dni mam tak l ze nie chce mi się. .. nie chce i nagle w sekundzie musze być w toalecie bo mogę nie zdążyć hahaha

U mnie chyba najgorsze te nastroje paskudne. Ale też się już czuję dość ciężka i nieporadna bo sporo urosłam tym razem. Tez się boje tych 2.5 miesiąca jeszcze.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem spowrotem :-) wkoncu wygląda jak ludz :-) hehe :-P

Niepokorna ją obudziła się przed 7 ale zapewne zaliczenia drzemke :-)

Ja pamiętam jak siostra mówiła że jej ciężko niewygodne itp a ja jej gadalam żeby przestała marudzic ją chciała bym być na twoim miejscu :-) to mam :-) ale dziewczynki damy radę dla naszych pociech wytrzymały ile trzeba i co trzeba :-)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka jak nie my to kto :) nie jeden facet leżał by plackiem i płakał :P

100krotka:) lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia czekamy z niecierpliwoscia :) na narodzinki synka:) Magda ja tez biore aspargin 2razy dziennie czasem 3 ,a rano to i tak w lozku cierpna mi rece nawet jak nie spie na ktorejs,a najgirsej prawa reka:/ nie wsomne o kregoslupie,wczoraj po obiedzie sie polozylam i ledwo co wstalam...a siku tez wstaje teraz czesto bo w nocy chce sie wiecej pic niz w dzien...Niepokorna super ze sie przepriwadzacie,bedziecie mieli wiecej miejsca i co najeazniejsze sami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene to szybko wstajecie,ja sie budze w nocy a wstaje po 11 i to z ledwoscia,czasem nawet nie chce mi sie wyjsc z lozka ,ale musze bo czasem moze listonosz zapukac do drzwi ,albo kurier,a jestem sama z psiakiem,bo moj w pracy :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dzisiaj za darmo opakowanie wkładek laktacyjnych ze sklepu Boots :) Fajnie, że mają takie inicjatywy.

Test glukozy ok. Wyniki w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 17:22

Madlene84, magdaM85, domiii lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka ja chyba też przed świętami muszę na ludzi wyprowadzić u fryzjera. Chyba się trochę podetne, a potem już mi mama pofarbuje, bo siwe znowu wychodzą:-(

Niepokorna ja piję ciepłe mleko przed snem, ale już od jakiegoś czasu nie działa, widać to już taki bezsenny etap ciąży. Jak będę na wolnym to odbije sobie.

Madlene ja piję tylko muszynianke magnezowo-wapniowa, innej wody nie lubię ale widać to i tak za mało. Pogadam z lekarzem i pewnie ten aspargin kupię sobie, bo jak tak dalej będzie to się przekrece z tego bólu od skurczy...

Dziś w ogóle ciężki dzień miałam. Ogólnie gorzej się czuje, ale dobrze piszecie dla malucha wszystko się zniesie:-) odliczam już dni do wolnego, jeszcze tylko przyszły tydzień został:-) dziś dostałam przelew z pracy na święta, została jakaś kasa socjalna to podzielili:-) więc szybciej niż planowałam zamówiłam komode:-) ciekawe kiedy przyjdzie paczka:-)

Ciekawe co u naszej Misi...czy już ma Kacperka:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja odrosty robilam i odswiezalam kolor ileciutko podcielam koncowki :) jeszcze troszke i bedziesz w domki odpoczywac :)

Misia ma juz Kacperka obok siebie :) nie wie czemu napisala na watku z rocznika 89 :) 4300 i 58 cm urodzil sie o 15:45:) Misia pozwolilam sobie napisac kolezankom :)

Niepokorna ciesze sie ze glukoza ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 20:01

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie 100krotka że napisałaś o Misi:-) duży chłopak się urodził:-) a wiesz może czy dała radę naturalnie?
    Ja się cieszę że niedługo na to zwolnienie idę, dłużej nie dałabym rady już pracować...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisala ze silami natury plus oxy :)
    Z jednej strony tak bardzo chciala bym byc na jej miejscu a zdrugiej jakis glosik mi mowi ze w styczniu ze mam czekac do stycznia :) Tk z moim ginem ostatnio liczylismy ze moja tez sie moze taka urodzzic wagowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 20:16

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To aż tyle ma Ci jeszcze urosnąć? Do ponad 4 kilo? To dużo...mi lekarz liczył na 3600.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa zle wroc moja moze byc tak do 3,5 kg jak sie urodzi :) nie wiem o czym myslalam piszac tamto :) moj kalafiorek zaczyna szwankowac :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka dobrze ze napisałaś. Misia gratulacje! Spory chłopak :)

Ja tam wiem ze na mojego dużo za wcześnie j proszę go żeby jeszcze siedział w tym brzuchu. Mnie mąż też namawia żebym ten tydzień dokończył i została w domu żeby odpocząć ale zobaczę. .. w szkole siedzę. W sumie bez większego stresu wiec nie jest tak źle. Chociaż dzisiaj tez wyjątkowo częściej skurcze mnie atakują i nawet są odrobinę bolesne.

Mi lekarze nic nie mówią. Musiałabym iść prywatnie ale póki co nie widzę takiej potrzeby. Moje jedno się urodziło 3300 drugie 3290 wiec liczę na podobną wagę :)

Magda widzisz sanepid niby taki znienawidzony ale.jako pracodawca dobry i dla Ciebie to najważniejsze. Az miło :) a pokoik masz gotowy to spokojnie masz gdzie komodę wstawić i... zacznie się z ubrankami :P

zrz6e6ydhjw308do.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale super, że Misia już urodziła i że udało jej się SN przy tak dużym chłopcu! mi też się mały wielkolud szykuje - lekarz mi zapowiedział 3800-3900 ostatnio, zobaczę jak przy kolejnym USG będzie, czy podtrzyma swoją wersję :)
    ale poród Misi daje nadzieję, bo bardzo bym chciała SN :)
    iiii nie mogę się doczekać... <3

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to Kacperek naprawdę spory :) Duże dziecko :D Fajnie, że jest już na świecie. Która następna w kolejce?

Magda,
    Może na pierwszej stronie od razu dopisuj po porodzie wagę i wielkość oraz datę urodzenia dziecka? Fajnie będzie porównać nie? :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna wychodzi na to że ja :-) ale czekamy do stycznia :-D ma! Nadzieję :-)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, właśnie zobaczyłam na pierwszej stronie jak pisałaś że właśnie zaczęłaś II trymestr, a tu patrz - już III :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka czekamy czekamy bo na liscie w kolejce... po Tobie ja... aaaa ale ja czekam do lutego. Najlepiej juz po 2.02 :P Obstawiam jakis 6-7 :D

domiii lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ