X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my polowe zamawiamy w sklepie,co robia domowe takie na swieta cuda:) a pilowe w domu,mam nadzieje ze zapachy zniosne:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zmien nam imie na Nadia Laura :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze nic nie leci, ale w sumie nie ściskałam. Nawet nie wiem jak niby miałabym ścisnąć. Jestem konpletnie zielona w tej materii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 13:26

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano imię zmienione:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie.Jak się zapatrujecie na temat krwi pepowinowej? Któraś się zdecydowała z was na pobranie i przechowywanie?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia przyznam szczerze że ja nie myslalam o tym

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cena trochę przeraża. Bo się płaci za pobranie i potem ci roku za przechowywanie.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie będziemy pobierać. cena kosmiczna, a zastosowanie baaardzo ograniczone :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem czy w szpitalu którym będę rodzić pobierają :-\ a o kosztach kiedyś słyszałem są spore

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Irlandii nie ma takiej opcji. A jakie to koszty w PL?

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene z tego co do tej pory sprawdzałam w internecie to ok 2500zł przy pobraniu i potem 500-600 rocznie za przechowywanie.
    100krotka z tego co ja wiem to mogą ci w każdym szpitalu pobrać bo masz kupiony swój zestaw do pobierania, który bierzesz na poród ze sobą. Tylko musisz to wcześniej w szpitalu dogadać.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wykończona. Miałam w nocy kłopoty z oddechem i męczyła mnie dodatkowo zgaga. Spałam w sumie około dwóch godzin. Wstałam o 08:30 i pojechałam na wyznaczoną wizytę do szpitala. Miałam dzisiaj konsultację z kardiologiem. Pani dr. stwierdziła, że możliwe, iż skieruje mnie na jeszcze jeden skan, ponieważ brzuch jest spory, ale może to być spowodowane małymi mięśniaczkami, jakie mam i być może przez nie dziecko ma mało miejsca. Albo dzidzia jest po prostu duża :) Poszła skonsultować sprawę z innym lekarzem - specjalistą. Lekarz stwierdził, że nie ma żadnych przeciwwskazań do naturalnego porodu. Chyba, że coś nie tak wyjdzie na skanie, który miałam mieć później. Kolejna wizyta stwierdzająca w połowie stycznia. Tak, czy siak na razie w papierach mam wpisane, że mam rodzić siłami natury.
    Na skan miałam czekać 3 godziny, ale pielęgniarka się zlitowała i przyjęła mnie wcześniej, bo stwierdziła, że to nie moja wina, że tak mi ustawili wizyty, że jest aż taki rozstrzał. Zaoszczędziłam dzięki niej 2 godzinki :) Serce mam zdrowe i nic złego w nim nie widać, więc jestem zadowolona.
    Okazuje się tylko, że już 2 razy miałam podwyższone ciśnienie, ale dr. stwierdziła, że nadal mieści się ono w normie. Jednakże prosiła bym się obserwowała. Jeśli zauważę, że kłuje mnie w klatce, puchną mi ręce lub nogi, mam kłopoty ze wzrokiem lub boli mnie głowa to mam się zgłosić do GP lub zadzwonić do szpitala. Najważniejsze, że ogólnie jestem zdrowa zarówno ja jak i Julia :)

domiii lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, super wieści! :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to dobrze że wszystko ok. Może to była tylko taka cięzka nocka.

My na święta jedziemy do Polski, ale na krótko bo wyjazd 23 a powrót chyba 30. Szczerze mówiąc troche nie mam ochoty robić tej podróży, wolałabym te kilka dni jakoś inacze spędzić niż na nieustających podróżach po rodzince. Mam nadzieję że dobrze zniosę podróż, bo ostatnio nasilają mi się mdłości. Tak poza tym za tydzień we wtorek 22 o 9 mam pierwszą wizytę i już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć moją fasolkę. :D

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda,
    Nie narzekaj. Ja bym chciała móc zobaczyć się z rodzinką z Polski :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-)
    U mnie koniec spania :-\ w nocy pobudka co 2 godz :-\ i jak tu się wyspach :'( znowu bóle miesiączkowe mnie nawiedzały eh :-\

Niepokorna cieszę się że z dzidzia ok :-)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna super, że z maluchem dobrze wszystko:) a Ty miałaś jakieś problemy z sercem? że tak Cię badają? bo w sumie chyba kiedyś pisałaś, ale wyleciało mi z głowy.

100krotka u mnie też dawno po spaniu. O 6 budzik niemiłosiernie zadzwonił, tym gorzej że jakoś po 4 udało mi się zasnąć:( skurcze pomimo leków dalej mnie łapią i co chwila do łazienki...chociaż dziś trochę lepiej, bo jak w nocy złapał mnie skurcz to do rana puścił, bo ostatnio kilka dni trzymał.
    Wieczorem jeszcze na spacerku byliśmy z mężem, odebrałam na poczcie paczkę, przyszła gra dla mego chrześniaka. Teraz jeszcze liczę, bo na cztery paczki czekam, mam nadzieję że kurierzy nie nawalą i wszystko do świąt dojdzie:)

100krotka to sobie leż grzecznie z jakąś książką albo filmem i leniuchuj:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

ja siedziałam wczoraj cicho, bo się nastresowałam cały dzień :/ poślizgnęłam się i nogi mi się rozjechały... i poczułam taki ból w okolicy kości łonowej, że przez 2h nie mogłam się ruszać :( przeraziłam się, że zafundowałam sobie jakieś pęknięcie czy rozejście spojenia łonowego... ale nie miałam gorączki, leżałam cicho i liczyłam na to, że tylko coś sobie naciągnęłam...
    dzisiaj już lepiej, mogę chodzić i przekręcać się z boku na bok, więc to chyba faktycznie nic groźnego, ale uważajcie dziewczynki, bo chwila nieuwagi i można sobie krzywdę zrobić i nie daj boże dzieciaczkom! :(

buziaki

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dobrze, że Ci się nic nie stało. Biedna:( ale to ślisko było, że tak Ci się nogi rozjechały? Uważaj na siebie. Jednak z tymi brzuchami robimy się coraz bardziej niezdarne...ja to też chodzę jak ofiara i się często o własne nogi potykam...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam z dworu, buty mokre po deszczu i na podłodze pojechałam... jutro jedziemy po jakiś dywanik dla bezpieczeństwa.
    No ja się czuję jak pingwin! Z łóżka ledwo wstaje, do wanny ledwo wchodzę, buty zakładam pół godziny... a tu jeszcze 2 miesiące :)

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ