X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam lenia. Byliśmy trochę u rodziców bo brat dziś wyjeżdża to byliśmy się pożegnać. Teraz się planuję wylegiwac. Jutro mój mąż już po wolnym do pracy wraca to sobie na spokojnie zacznę prasowanie i upiore kolejne partie ubranek:-)
    Madlene my ogólnie małe mieszkanie mamy, więc pokoje duże nie są. Mamy 45 metrów i na tym są trzy pokoje, więc można się domyśleć że raczej klitki. Ale jak to mówią ciasne ale własne:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj od rana prasuję, bo po tych 7 praniach miałam 2-metrową stertę... :D

a jutro jedziemy na 4 dni w fajne miejsce - Młyn Klekotki :)
    ostatni romantyczny wyjazd we 2 na dłuższy czas :P

Madlene84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poszalalas Domiii z tym praniem:-) mi tylko jedna pralka weszła na suszarkę.
    Zazdroszczę wyjazdu, fajnie masz:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dlatego, że ja mam jedną suszarkę podwieszaną w pralni + jedną rozstawianą :) no i w pralni jest ciepło, więc szybko schnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 17:02

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja tez mam malutki pokoik jak bede miala skonczone to sie pochwale,dzis moj mial zlozyc komode a siedzial i odmrazal wode w pralce bo zamarzla,a sterta prania sie zrobila,a bue wspomne ze musze czesc poprac ubranek,ktore juz mam,zeby juz byly:) domii ale ci dobrze bedzie milego wypoczynku

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wybaczcie że tak rzadko zagladam ale narazie brak mi czasu :-\ jak Niunia śpi ja też staram się zdrzemnac bo noce bywają różne :-)

Pozdrawia was gorąco i postaram się zagladam częściej :-*

magdaM85, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia slodki widok:) 100krotka no jak dzidzia sie urodzi to nie ma nawet czasu na nic...niedlugo nas to czeka :) mnie dzis troche brzuch boli,robie obiad i wiecej siedze niz chodze :) mala kopie intensywnie jak nie po 1 w bocy to po 4 i po 7 rano :D wiec aktywne dziecko,mam nadzieje ze bedzie grzeczna po przyjsciu na swiat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:01

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mialam masakryczna noc, Dominik chyba stwierdził że dość przespanych nocy i tak mnie kopał ze juz myślałam że płakać z bólu będę. Zasnelam dopiero ok 5 rano. W dzień na zakupach byłam, zrobiłam obiadek i się za prasowanie wzięłam:-) dziś jeszcze do szkoły rodzenia jedziemy.
    Misia ślicznie wygladacie razem, aż miło popatrzeć:-)
    100krotka śpij kiedy możesz, jak w dzień Ci malutka daje pospac to odsypiaj:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma aktywnosci wieczorem i w nocy tak jak w brzuszku w dzien wiecej przespi :)
    No ja jak maly spi to staram sie ugotowac posprzatac zrobic cos kolo siebie a wnocy spac nie moge i tak naprawde spie po 5 -6 godzin z przerwami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda cos dzieciaczki lubia nocne godziny na kopniaki :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie im wtedy w brzuchu łatwiej się ruszać bo my wtedy spokojnie lezymy. Gorzej że potem im tak zostaje...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly da mamie ostatnio pospac i przespal w nocy 8 godz od 22 do prawie 6 ale zdarzylo mu sie to raz i narazie budzi sie co 3-4 godziny na papu i bole brzuszka go wtedy mecza

• domiii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 8h bez pobudki na jedzenie? to tak można? ze wszystkich moich źródeł wiem, że na początku trzeba budzić co 3h jak sam nie wstaje...

buziaki Kochane z mazur! :*

Madlene84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii jeśli to jest 1-2 noce takiego spania to się trzeba cieszyć że można pospac:-) jeśli się przeciaga do kilku dni to po 4 godz można budzić.

domiii lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna ma juz prawie miesiac wiec przestajemy wybudzac w nocy i zmniejszamy posilki o ieden mniej :)

domiii lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    W pełni to rozumiemy i nie przejmuj się. Zajmuj się niunia i ucałuj ją od ciotek z forum :D

Misia,
    Pięknie wyglądacie :)

nataliano,
    Czytałam, że dziecko po urodzeniu ma taki temperament jak aktualnie w brzuszku. Czyli jeśli Twoje jest teraz tak aktywne, to tak samo żywiołowe będzie po narodzinach :)

Magda,
    Jestem zaskoczona, jak piszecie, że kopniaki potrafią boleć. Mnie Julia czasem kopnie mocniej, ale nigdy mnie to nie zabolało.

Serio trzeba wybudzać dziecko w nocy na jedzenie, jak samo nie woła? Jezu... ja naprawdę niewiele chyba wiem... :(

100krotka:) lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mowilo jak byl malutki ze jesli spi dluzej niz 3 godz to trzeba wybudzac ale sa rozne szkoly jedni mowia zeby wybudzac inni zeby kafmic na zadanie takze kazdy musi znalezc swoj system my jestesmy na mleku MM i zalecane jest by dziecko mialo stale godziny posilkow bo przy kp karmi ske na zadanie :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompletnie nie rozumiem tych zasad karmienia... :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nke rozumialam nie przejmuj sie wszystko zalezy czym bedziesz karmic mleko matki szybciej sie trawi i nie jest takie tluste jak modyfikowane jak to moja polozna mowila jak zaczelam karmic MM to tak jakby jesc caly czas schabowego z ziemniakami i dzidcko jest dluzej najedzone ale szkoly sa rozne i jedni wybudzaja inni nie ja w pewnym momencie juz glupialam :/

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję, że będę karmiła piersią, ale zobaczymy co będzie.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ