X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam lenia. Byliśmy trochę u rodziców bo brat dziś wyjeżdża to byliśmy się pożegnać. Teraz się planuję wylegiwac. Jutro mój mąż już po wolnym do pracy wraca to sobie na spokojnie zacznę prasowanie i upiore kolejne partie ubranek:-)
    Madlene my ogólnie małe mieszkanie mamy, więc pokoje duże nie są. Mamy 45 metrów i na tym są trzy pokoje, więc można się domyśleć że raczej klitki. Ale jak to mówią ciasne ale własne:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj od rana prasuję, bo po tych 7 praniach miałam 2-metrową stertę... :D

a jutro jedziemy na 4 dni w fajne miejsce - Młyn Klekotki :)
    ostatni romantyczny wyjazd we 2 na dłuższy czas :P

Madlene84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poszalalas Domiii z tym praniem:-) mi tylko jedna pralka weszła na suszarkę.
    Zazdroszczę wyjazdu, fajnie masz:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dlatego, że ja mam jedną suszarkę podwieszaną w pralni + jedną rozstawianą :) no i w pralni jest ciepło, więc szybko schnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 17:02

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja tez mam malutki pokoik jak bede miala skonczone to sie pochwale,dzis moj mial zlozyc komode a siedzial i odmrazal wode w pralce bo zamarzla,a sterta prania sie zrobila,a bue wspomne ze musze czesc poprac ubranek,ktore juz mam,zeby juz byly:) domii ale ci dobrze bedzie milego wypoczynku

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wybaczcie że tak rzadko zagladam ale narazie brak mi czasu :-\ jak Niunia śpi ja też staram się zdrzemnac bo noce bywają różne :-)

Pozdrawia was gorąco i postaram się zagladam częściej :-*

magdaM85, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia slodki widok:) 100krotka no jak dzidzia sie urodzi to nie ma nawet czasu na nic...niedlugo nas to czeka :) mnie dzis troche brzuch boli,robie obiad i wiecej siedze niz chodze :) mala kopie intensywnie jak nie po 1 w bocy to po 4 i po 7 rano :D wiec aktywne dziecko,mam nadzieje ze bedzie grzeczna po przyjsciu na swiat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:01

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mialam masakryczna noc, Dominik chyba stwierdził że dość przespanych nocy i tak mnie kopał ze juz myślałam że płakać z bólu będę. Zasnelam dopiero ok 5 rano. W dzień na zakupach byłam, zrobiłam obiadek i się za prasowanie wzięłam:-) dziś jeszcze do szkoły rodzenia jedziemy.
    Misia ślicznie wygladacie razem, aż miło popatrzeć:-)
    100krotka śpij kiedy możesz, jak w dzień Ci malutka daje pospac to odsypiaj:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma aktywnosci wieczorem i w nocy tak jak w brzuszku w dzien wiecej przespi :)
    No ja jak maly spi to staram sie ugotowac posprzatac zrobic cos kolo siebie a wnocy spac nie moge i tak naprawde spie po 5 -6 godzin z przerwami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda cos dzieciaczki lubia nocne godziny na kopniaki :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie im wtedy w brzuchu łatwiej się ruszać bo my wtedy spokojnie lezymy. Gorzej że potem im tak zostaje...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly da mamie ostatnio pospac i przespal w nocy 8 godz od 22 do prawie 6 ale zdarzylo mu sie to raz i narazie budzi sie co 3-4 godziny na papu i bole brzuszka go wtedy mecza

• domiii Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 8h bez pobudki na jedzenie? to tak można? ze wszystkich moich źródeł wiem, że na początku trzeba budzić co 3h jak sam nie wstaje...

buziaki Kochane z mazur! :*

Madlene84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii jeśli to jest 1-2 noce takiego spania to się trzeba cieszyć że można pospac:-) jeśli się przeciaga do kilku dni to po 4 godz można budzić.

domiii lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna ma juz prawie miesiac wiec przestajemy wybudzac w nocy i zmniejszamy posilki o ieden mniej :)

domiii lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    W pełni to rozumiemy i nie przejmuj się. Zajmuj się niunia i ucałuj ją od ciotek z forum :D

Misia,
    Pięknie wyglądacie :)

nataliano,
    Czytałam, że dziecko po urodzeniu ma taki temperament jak aktualnie w brzuszku. Czyli jeśli Twoje jest teraz tak aktywne, to tak samo żywiołowe będzie po narodzinach :)

Magda,
    Jestem zaskoczona, jak piszecie, że kopniaki potrafią boleć. Mnie Julia czasem kopnie mocniej, ale nigdy mnie to nie zabolało.

Serio trzeba wybudzać dziecko w nocy na jedzenie, jak samo nie woła? Jezu... ja naprawdę niewiele chyba wiem... :(

100krotka:) lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mowilo jak byl malutki ze jesli spi dluzej niz 3 godz to trzeba wybudzac ale sa rozne szkoly jedni mowia zeby wybudzac inni zeby kafmic na zadanie takze kazdy musi znalezc swoj system my jestesmy na mleku MM i zalecane jest by dziecko mialo stale godziny posilkow bo przy kp karmi ske na zadanie :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompletnie nie rozumiem tych zasad karmienia... :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nke rozumialam nie przejmuj sie wszystko zalezy czym bedziesz karmic mleko matki szybciej sie trawi i nie jest takie tluste jak modyfikowane jak to moja polozna mowila jak zaczelam karmic MM to tak jakby jesc caly czas schabowego z ziemniakami i dzidcko jest dluzej najedzone ale szkoly sa rozne i jedni wybudzaja inni nie ja w pewnym momencie juz glupialam :/

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję, że będę karmiła piersią, ale zobaczymy co będzie.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ