X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Probowalam wczoraj naskrobac posta z telefonu, ale tak mi zmienia i przekreca slowa ze sie w koncu poddalam :P

Niepokorna nie martw sie na zapas, wszystko wyjdzie "w praniu". :P

Ja prawie popralam mini ubranka, i nawet wiekszosc poprasowalam, dzis moze skoncze, jak wszystko wyschnie. A pozniej biore sie za pranie i prasowanie naszych rzeczy bo zaraz nie bedziemy mieli w czym chodzic :P

Plecy mi od wczoraj daja niezle w kosc. Za to spie w miare ostatnio mimo pobudek na siku.
    Magda myslalam, ze to tylko moj syn taki temperamentny ze jak matke kopnie to lzy staja w oczach :P

Milego dnia!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też kiepsko spałam. Już chyba żadna pozycja nie jest wygodna i ciągle coś mnie uciska. Dominik w nocy kopie jak dziki, najgorzej jak mi wciska nogę pod żebra. Dziś też dalej prasuje. Z ubranek do prania jeszcze jedna pralka mi została. Potem jeszcze do prania pościel, pieluchy ręczniki. Ale dobrze że się za to wzięłam:-) systematycznie się wszystko zrobi:-)

domiii lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w takim razie mam bardzo grzeczną córeczkę skoro kopie mnie nie sprawiając bólu :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja miałam dzisiaj straszną noc! Tez nie mogłam znaleźć pozycji, na lewym boku napieprzał mnie beznadziejnie kręgosłup, na prawym boku Miłosz mi tak coś uciskał, ze az mialam skurcze - wystraszyłam się mocno! a na plecach ciągnęlo mnie w brzuchu, pachwinach i innych. No masakra! Nie mówiąc juz o tym ze przewalam się w tym lozku jak słoń :D
    żeby nie bylo malo to chyba pierwszy raz w życiu mialam w nocy zgagę! i w dodatku budzilam się od swoich chrapnięć hahaha
    no swiat stanął na głowie :D ten ostatni miesiąc będzie przekopany :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:50

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii moja bratowa ostatnie 1,5 miesiąca ciąży spała prawie na siedząco, inaczej się nie dawało. Coś myślę że mnie to chyba też czeka. Najgorzej że potem nawet w dzień nie mogę odespac, bo nie mogę zasnąć jak widno jest. Ach te nasze maluchy. Ale niech kopią, przynajmniej wiadomo że jest ok wszystko:-)

Madlene a Ty już spakowana? U Ciebie już mało zostało. Ja ostatnio się zorientowałam że sobie prawie nic nie kupiłam jeszcze a też przecież cała wyprawkę do szpitala spakować muszę.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam ja po 12 wstalam dzis,bo nasz piesek nie spi od 6rana i halasowal pazurami po panelach wrrr,wyspal sie...dopiero po 8zasnelam i tak pozniej przyszedl do mnie i grzal mi nozki do 12:) moja niunia tez jest taka aktywna ze brzuch wiruje nie zaleznie jak sie poloze :D toz to bedzie urwisek:) nawet jak jem sniadanie to daje we znaki ze tam jest w brzusiu :) Madlene moj tel tez swiruje i musze go zmienic jak bede miala kase,narazie to mnie interesuje zebym wszystko miala juz poszykowane

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie codziennie sobie myślę że czas się spakować. Może dziś jak wrócę do domu :)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii,
    Wypij kilka łyków mleka przed snem. To naprawdę pomaga na zgagę :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, zauważyłam dzisiaj, że moja Julia bardzo lubi słuchać piosenek Celine Dion :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś pościel dla malucha I się wkurzylam. Nie dość że paczka przyszła z tygodniową obsuwa to jeszcze kolor jednego kompletu jest inny niż zamówiłam. Z dwojga złego dostałam komplet nad którym się zastanawiałam więc tragedii nie ma ale liczy się sam fakt. Napisałam do sprzedawcy, ale wymieniać nie będę bo w takim tempie realizacji przez nich zamówień się boję zostać bez pościeli. Żeby nie kusilo wstawiłam już pranie.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laseczki zaras postaram sie co nieco nadrobic :)

u nas juz tydzien jak Lenka jest z nami :) maly spioszek z niej :) wczoraj mialysmy wizyte u pediatry zbadal ja obejrzal ogolnie wszystko dobrze :) troszke malo przybiera na wadze bo wazy 2600 ale toprzez to podwyzszona zoltaczke, w poniedzialekjedziemy na pobranie krwi i zobaczymy czy cos spadlo czy wzroslo jak wzroslo bedziemy musialy jechac do szpitala sie naswietlac.

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka dobrze że Lenka daje Ci pospac. Możesz sobie też się zrelaksować po wszystkim:-) oby z tą zoltaczka było ok i nie była za wysoka, żebyście nie musiały jechać na naświetlania.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka oby bylo wszystko ok u nas tez byla zoltaczka i kazala nam polozna dawac wody do picia zeby wysikiwal oby obylo sie bez naswietania trzymam kciuki :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka mam nadzieje ze poziom bedzie OK I nie bedziecie musialy jechac do szpitala. Nam przy zoltaczce kazali przepajac woda z glukoza I trzymac w swietle. Czyli lozeczko postawic jak najblizej okna.

Magda niestety to ryzyko zakupów przez Internet. Ja dostalam lozeczko bez szuflady mimo ze w opisie aukcji było. Dla mnie to o tyle problem ze z sama szuflada nie oplaca mi sie gonic kuriera z PL. Jakos bardzo jej nie potrzebuje ale Sam fakt ze byla w cenie.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene mi się pierwszy raz zdarzyło że coś nie tak przyszło. Powiem szczerze że jak już wyszły te opóźnienia z wysyłką to coś czułam, że namieszaja. Na całe szczęście ten komplet też mi się podobał. W sumie zamówiłam komplet że z jednej strony były granatowe gwiazdki na białym tle a z drugiej białe gwiazdki na granatowym tle, a dostaliśmy wersję białe z szarym więc na szczęście pasuje do pokoju, tyle że nie ma przełamania tej szarości. No ale jeszcze trochę rzeczy mam do kupienia więc ten kolor się gdzieś jeszcze znajdzie.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Powinnaś napisać do sprzedawcy, że nie otrzymałaś szuflady. I powinni Ci dosłać. Mi Pani wysłała nieodpowiedni przedmiot i potem na swój koszt wysyłała mi do UK prawidłowy bez konieczności zwrotu poprzedniego. Czasem warto się dogadać.

Magda,
    Ty też ewentualnie spróbuj się może dogadać.

100krotka,
    Mam nadzieję, że naświetlenia nie będą potrzebne :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna napisałam że wysłali mi nie takie jak zamówiłam. Zobaczę co odpisza, ale zwracać nie będę bo zwyczajnie nie mam do tego już głowy, a że nad tym wzorem też myślałam więc nie ma tragedii. Poza tym jak pisałam już piore:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie podobnie jak u Magdy. Nie zalezalo mi jakos bardzo na te szufladzie ale tez napisałam Co I jak - dla zasady. Czekam na odp.

Ja bardzo duzo kupuje przez Internet wiec statystycznie takie pomyłki nie są częste jednak ryzyko zawsze jest.

U nas tez granat przełamuje jasność pokoju. Posciel mam granatową w kotwice I stateczki. Ozdobne naklejki też zamówiłam z morskim motywem. Lada dzień powinny dojechać. A we wtorek-środę będzie wòzek do odbioru.

Moja Emilia juz 10 razy dziennie powtarza że jej tego Philipka brakuje I już by się mògł urodzić ;) a ja tam się jeszcze pomęczę z tym brzuchem bo będzie mi go pewnie brakować pòźniej. Niech Mały rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:56

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane ;-) :-*
    Ja też przepajam mała wodą fakt nie chce jej dużo pić ale staram się jak mogę :-) ja mam przeczucie że trafiły pod lampy bo Niunia nie bardzo daje się budzić co dwie godziny a jak już się uda to possie chwileczke i odlocik robi :-\ no ale zobaczymy jak będzie Zdrówko bejbika najważniejsze :-)

Mi się jeszcze nie przytrafiło żebym dostała coś innego niż zamawialam :-)

Madlene ładne te firaneczki podobają mi się :-)

Misia bardzo ładne zdjęcie :-) skocznie wygladasz z maluszkiem .:-) ja jeszcze z Niunia nie mam musimy się ładnie wystroic i zrobić sobie sesje :-)

Madzia jak tam tesciowa? Jak idzie oszukiwanie pokoiku?
    Przepraszam nie dalam rady nadrobić

Niepokorna ogarnęła już przeprowadzkę do końca? Jak idzie wyprawkowanie?

Doda Domiii co tam u was?
    Jak kogoś pominelam wybaczcie :-)

Pozdrawia buziaczki :-*

Madlene84 lubi tę wiadomość

• renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) chciałabym do Was dołączyć :) jestem na początku ciążowej drogi, dziś początek 6 tyg, ale beta prawidłowo przyrosła także jestem dobrej myśli :)

100krotko, Też mieliśmy problemy z żółtaczką u synka. Wypisali nas do domu, nie kwalifikował się na naświetlanie.
    Pomogło nam odstawienie go od piersi na weekend. Mały dostał bebilon, a ja laktatorem odciągnęłam pokarm i mieliśmy na czarną godzinę :) w sumie to nie wiem jak Ty karmisz..
    Mam nadzieję, że szybko przejdzie :)

magdaM85 lubi tę wiadomość

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ