X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jak mija dzień mamusie?

100krotka- a to byla farba z amoniakiem?
    U fryzjera czy w domu? ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie regularne skurcze Co 6-9 minut ale nie bolesne wiec leże I czekam aż się wyciszą.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, co to za skurcze?
    Kurde, to moja 1 ciąża, a ja prawie nie wiem nic o ostatnim trymestrze :-P

2016 🩷

2020 🩵

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam ze przepowiadajace. Moja 3 ale kazda inna. Po za tym to było tak dawno że czuję się jak w pierwszej ;)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki !
    Ale się rozpisałyście, muszę nadrobić. Ostatnio mnie nie było bo nie czułam się najlepiej w tym tyg wizyta u gin więc zobaczymy co doktorek na to wszystko powie, a troche się tego nazbierało więc czekamy.

Z tego co już przeczytałam to:

Przedewszystkim witam się z nowymi dziewczynami ;) Na pewno odnajdziecie się na forum i będzie wam raźniej :)

Patutka jeszcze wszystko przed Tobą, ale nie martw się. Wszystkiego się nauczysz :) co do farbowania włosów to ja w październiku ściągałam kolor i kładłam nowy, farby bez amoniaku i chwyciło, a z małym i ze mną wszystko w porządku jak do tej pory :)

Domii zazdroszcze tego wyjazdu. Też by mi się teraz taki przydał, ale nie będe kombinować bo zostało mi się tylko 4 tygodnie do rozwiązania ;)
    Też miewam bóle miesiączkowe, są na tyle silne, że czasem mnie skręcić chce.

Madlene kołyska jest cudowna

Nataliano ile ja bym dała, żeby mnie Antek teraz tak skopał ;)
    Ostatnio coś mało ruchliwy jest :/

A u Was jak dziś mija dzień kobietki ?

Madlene84 lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania faktycznie my mamy prawie jeden termin :)

Nasz Maly wciąż kopie dość mocno I intensywnie.

Skurcze coraz rzadziej :) ale.leń mnie dopadł.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z terminem jest dość śmiesznie i rodzina mówi, że jesteśmy świąteczną rodzinką bo ślub był w sylwestra, a termin według usg mam na 14.02 czyli walentynki ;). Antek ostatnio poza czkawkami i delikatnymi ruchami prawie nie daje o sobie znać. Mnie też leń dopadł i to już pare dni temu. Najchętniej nie robiłabym nic tylko spała :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    O matko, co to za skurcze?
    Kurde, to moja 1 ciąża, a ja prawie nie wiem nic o ostatnim trymestrze :-P

jeszcze masz czas na zdobycie wiedzy :)
    ja też nie wiedziałam nic jeszcze kilka miesięcy temu, ale bardzo dużo czytałam książek, artykułów, rozmowy z innymi ciężarówkami, z lekarzami i teraz się wie :)
    także no stress

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam :) ja przed snem wypilam 2szkl wody i co chwile w nocy do kibelka :D az do 3 w nocy,dopiero wyszlam.z lozka po 12,ogarnelam sie i zaraz bede musiala igarnac dom bo kolede mamy :) dzis sie dobrze nawet czuje...

• domiii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym tygodniu pakuję torby, żeby być spokojniejszą :)
    szczególnie, że ta pierwsza połowa lutego u mnie jest bardzo realna, także we 3 dziewczyny będziemy rodziły wtedy :D

a dzisiaj byłam u fizjoterapeuty z tymi moimi nieszczęsnymi plecami bo już nie dawałam rady z bólu, no i się okazało, że mam masakrycznie wszystko poblokowane i posklejane mięśnie w obrębie miednicy :/ jak mi zaczął uciskać, rozciągać to prawie wyłam z bólu.. za tydzień kolejna wizyta, może jakoś mnie doprowadzi do funkcjonowania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 13:28

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaa jak maly malo ruchliwy to bedzie spokojnym dzieckiem jak sie urodzi,moja kuzynka tez za bardzo nie czula ruchow a mala byla taka spokojna i grzeczna,a teraz ma 10mc i rojber :D takze moja jest aaktywna to az sie boje jak bedzie pizniej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene uwazaj na siebie :) Maniaa 14luty to fajna data :) ja kiedys tez myslalam.zeby wlasniebw walentynki rodzic,ale to prawie nie realne :)wiec nast data jaka mi sie podoba to 28,29luty,,domiii ja tez tak bede robila jak ty z torbami,wole miec.wszystko naszykowane i nie ganiac na ost gidzine bo bym orawie nic nie wziela :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobote spakowałam torby. Jakieś pojedyńcze rzeczy do dołożenia.

Ja mam przeczucie na 6-7 lutego I ta data nawet by mi pasowała. Oboje moich dzieci urodziło sie 39tc+0 :) wiem wiem nie ma reguły. .. ale czemu nie :)

Moje dzieci też były spokojne w brzuchu I po urodzeniu też. Także teraz czekamy na Małego urwisa :)

Ja mam lenia. Nie chce mi sie nic robić a w kuchni pobojowisko. Tyle że spać też nie bardzo mogę :/

Maniaaaa lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano, Mały raczej nie będzie spokojny biorąc pod uwage wybryki z poprzednich tygodni i miesięcy. Teraz dopiero się taki spokojniutki zrobił. Nawet w noculy mnie nie budzi. Ja też dzisiaj pospałam, aż wstyd bo wyszlam z łóżka dopiero o 11:30.
    Ja też miałam pakować torbe , ale okazało się, że w sumie musze spakować tylko siebie bo u nas wszystko dostarcza szpital i dla maleństwa nasze ciuszki są potrzebne tylko żeby wyjść ze szpitala.
    A teraz idę walczyć z nieszczęsnym gniazdkiem od internetu w komputerze ;/ i robić obiad bo za 1h30 mężulek z pracy wraca a obiad w rozsypce ;)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    jeszcze masz czas na zdobycie wiedzy :)
    ja też nie wiedziałam nic jeszcze kilka miesięcy temu, ale bardzo dużo czytałam książek, artykułów, rozmowy z innymi ciężarówkami, z lekarzami i teraz się wie :)
    także no stress
    No wiem, Przeciez nie ja pierwsza i ostatnia będę rodziła 1 dziecko :-P

Ale na początku to brzmi strasznie, jak ja odroznie te skurcze ostateczne, od tych przygotowujących. Wiecie, wszystko brzmi tak dziwnie :-P obco :-P chyba czas najwyższy zacząć o tym czytać :-P

2016 🩷

2020 🩵

• domiii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo polecam Ci książkę "w oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff :)

renia.31 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja farbowalam w salonie :-) podobno farbą bez amoniaku ale pudełka nie widziałam. Kochaniutkie wszystkiego się nauczysz spokojnie :-)

Madlene uważaj tam na siebie

Ja torby spakowalam 4 tygodnie wcześniej :-)

Ja dzisiaj byłam z Lenka na pobraniu krwi i jestem z niej bardzo dumna była taka dzielna poplakala tylko chwilke dzielna po mamusi :-)

Maniaaaa lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    A to jak są skurcze regularne to nie zwiastuje, że lada chwila będzie poród?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA ma racje Madlene, mnie też męczą skurcze i tylko sprawdzam czy są dalej w miare nieregularne. Może lepiej zadzwoń do swojego lekarza.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Niepokorna, oczywiście, że pozdrowie :-) przy okazji mam pytanie czy możesz polecić jakiegoś gina w łodzi? Póki co korzystamy z medicover, mamy tam abonament, ale gdyby była potrzebna konsultacja fajnie byłoby mieć kogoś poleconego.

Mam pytanie o nospe. Pamiętam, że w 1 ciąży mówiono mi,że nie jest bezpieczna w ciąży. Macie jakieś informacje na jej temat od lekarza?

Magda, fajnie, że klinika ma kolejna dobra opinie :-)

Patutka, też mogę polecić 'w oczekiwaniu na dziecko':-) z synkiem jakoś ok 16 17 tyg musiałam zmienić spodnie na ciążowe, bo wyskoczył brzuszek:-)

My wczoraj byliśmy na zakupach dla synka, bo wszystko zrobiło się jakieś małe ;-) rozgladalam się też za czymś dla mnie,ale w tzw sieciowkach odzieży ciążowej brak. Poprzednio w hm były fajne,takie bardziej dopasowane, ale nie opiete. Szkoda, że teraz tylko w 1 sklepie mają dział z odzieżą ciążowa. A Wy gdzie kupujecie ubranka? :-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ