X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 krotka, odebrałas już wyniki? Zoltaczka spada?

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze nie mam wyników dopiero jutro będą

• Doda Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Przepraszam że się nie odzywałam ale ostatnich kilka dni było ciężkich. Męczyły mnie wymioty,mdłości i zawroty głowy i nie mogłam się ruszyć z łóżka. Dziś jest niesamowicie dobrze więc ogarniam mieszkanie i jem dopóki mogę bo nie wiem czy jutro znowu nie dopadną mnie te całodzienne mdłości.

Odnośnie farbowania włosów to wiem że tylko w pierszym trymestrze nie można a potem jak ktoś koniecznie musi to może pofarbować, tylko jest ryzyko że kolor może nie wyjść taki jak powinien.

Witam nowicjuszki a resztę mamusiek gorąco pozdrawiam.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia.31 wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Mam pytanie o nospe. Pamiętam, że w 1 ciąży mówiono mi,że nie jest bezpieczna w ciąży. Macie jakieś informacje na jej temat od lekarza?

Szkoda, że teraz tylko w 1 sklepie mają dział z odzieżą ciążowa. A Wy gdzie kupujecie ubranka? :-)

faktycznie są różne opinie o nospie... ja sama miałam zalecenie brac ją 3x2, potem 3x1 jak miałam problemy z twardnieniami brzucha i skurczami. no i brałam, bo ufam swojemu lekarzowi w 100%

ubranka kupowałam większość w Smyku, choć niestety jest drogo :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia,
    Ja bardzo lubiłam chodzić prywatnie do ginekologa, który się nazywa Krzysztof Szram. Przyjmował ostatnio w klinice All-Med Centrum Medyczne (Wyszyńskiego 29, 94-048 Łódź, +48 42 275 83 82) i brano za wizytę 150 zł. To on zajął się moją niską płodnością i brakiem owulacji. I sądzę, że w jakiś tam sposób mi pomógł.
    Co do leku Nospa słyszałam, że można w ciąży go brać. Aczkolwiek ja sobie założyłam, że nie będę brała żadnych leków.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Bardzo polecam Ci książkę "w oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff :)
    Dziekuje dziewczyny zakupie. Latwo jest dostępna czy lepiej szukac w necie?
    I tak pewnie będę męczyć was milionem pytan :-)

Renia- ja mam taki płaski brzuch, ze jeszcze nie wierzę w tą moją ciążę, oddajcie no trochę!

W ogole bardzo miło sie tu pisze, mila atmosfera :-)

I dziękuję za odpowiedzi odnośnie farbowania włosów :-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka kto pyta nie bładzi ;)
    Lepiej pytać i dowiedzieć się więcej niż się zamartwiać ;)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,ale to było w pierwszej ciąży. :-) Teraz jestem w 6 tygodniu. Mam brzuszek, ale to na razie sam tluszczyk, oddam z przyjemnością hehe
    Czy mogę spytać w którym tyg stracilas Aniołka? Domyślam się,że to trudny temat, więc nie musisz odp.
    Książkę możesz nawet stara kupić,było kilka wydań.

Niepokorna,dzięki za namiar. Zobaczę czy będzie konieczność konsultacji, czy może wystarczy medicover. Zapisałam sobie :-)

Też wychodzę z takiego założenia, ale dobrze wiedzieć co jest bezpieczne w razie w. Wiadomo, że jak coś dolega to trzeba, bo wtedy skutki niebrania mogą być o wiele gorsze niż leku.

Witaj Doda,widzę,że my tu z Patutka najdłużej zabawimy na forum. Oby!! Bo ja dopiero za 2 tyg mam usg,na którym będzie serduszko.
    Od dawna Cie mdłości męczą? Trzymaj się bidulko! Dla mnie te mdłości były najgorsze z wszystkich dolegliwości :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 16:05

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje. Przepowiadajace raczej powinny być nieregularne. Jednak porodowe z drugiej strony powinny być coraz silniejsze I coraz częstsze. Obserwuję. Trochę po ponad godzinie zaczęły pojawiać sie rzadziej. Zresztą my już prawie w terminie (tym bardziej ze Mały nieco wiekszy) więc staram sie nie panikować. No I tak czy siak bez porządnego bòlu na porodòwkę się nie wybieram ;) wolę w domu wziąść kąpiel, poczytać w wannie I dopiero wtedy ewentualnie wyruszyć. W najgorszym przypadku nie zdąże I urodzę w domu ;)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia mdłości zaczęły sie w 9 tygodniu ciąży. W cześniej też były ale takie pojedyncze epizody. Teraz to chyba takie apogeum. Mam nadzieję że długo to nie będzie trwało. Ja też mam usg za dwa tyg tyle że będzie to usg genetyczne.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:26

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś mamusie:)
    Tyle naskrobałyście, że przepraszam z góry że się do wszystkiego nie odniosę.

Patutka dopisałam Cię do listy, przepraszam że dopiero teraz ale wcześniej nie miałam kiedy komputera włączyć, normalnie z telefonu piszę:)
    Wracając do farbowania, to w sumie chyba jedynym ryzykiem będzie to że Ci kolor nie weźmie. Jeśli masz aż tak mocny swój pigment to może być tak, że tylko kasę wydasz. Dobrze, że mdłości Ci już przeszły. Teraz już spokojniej powinno być:)

Madlene dobrze że już się spakowałaś. Jak zaczynają Cię już łapać skurcze to faktycznie nigdy nie wiadomo kiedy Cię złapie.

Domiii jak ja Ci zazdroszczę takiego wyjazdu...ja już bym nie dała rady. Ostatnio się coraz gorzej czuję, w sensie pleców.
    Każda pozycja siedzenia, leżenia, chodzenia ciągle coś nie tak. Do tego Dominik upodobał sobie moją prawą nerkę...masakra już chyba nawet jak nie kopie to mnie ta nerka boli. No ale wytrzymam:)

Dziś byłam z mamą u kuzynki na kawce. Wychodziłam z domu przed 10 to śnieg lekko zaczynał sypać, teraz to już chyba do kolan nasypało. Oczywiście jak zwykle zima zaskoczyła drogowców. Jak mąż do mamy po mnie przyjeżdżał to ogólnie w mieście sajgon na drogach.
    Teraz sama siedzę, mąż u mamy w szpitalu. Na usg wyszło, że spieprzyli jej w poprzednim szpitalu. Ogólnie operację dobrze zrobili, ale kwestia opieki pooperacyjnej to już im szwankuje. Okazało się, że za szybko jakieś sączki z brzucha jej wyjęli i płyn się sączył do brzucha, stąd te jej wszystkie dolegliwości bólowe. Teraz nie wiadomo kto ma to naprawiać. Jakaś tępa lekarka w naszym szpitalu wypaliła tekst, cytuję: "To co Pani teraz z tym zrobi?" Kurde to chyba oni coś powinni, w końcu są lekarzami...teraz nie wiadomo kto to będzie naprawiał, czy u nas w mieście, czy tam gdzie jej to spieprzyli. Oczywiście liczy się czas bo może dojść do zakażenia. Masakra jakaś:( Sorki że tak smęcę poza tematem, ale ta cała służba zdrowia to mi tylko ciśnienie podnosi i jak tu być spokojnemu i się nie denerwować...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, współczuję bólu,ale jak dostaniesz do przytulenia Dominika to zapomnisz o niedogodnościach ;-)
    Eh, brak słów, nie liczy się pacjent :-( mam nadzieję, że teściowa trafiw końcu w dobre ręce.

Patutka, będę miała usg w 7 tyg 5 d wg ovuf. Odliczam do 27.01! Musi być dobrze :-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,
    Miło się tu pisze, bo my wszystkie poznałyśmy się na innym wątku ovu i jak zaszłyśmy to Magda założyła ten wątek. Poza tym wszystkie wyznajemy zasadę, że jesteśmy tu by się lubić i sobie pomagać, a nie hejtować innych i zachowywać się źle wobec siebie jak to niestety bywa na innych wątkach. Tu każda z nas może napisać wszystko i nikt jej za to nie potępi :)
    Kiedy poznasz płeć? :D

Renia,
    A Wy już na stałe zamierzacie zamieszkać w Łodzi? I mogę zapytać w jakiej lokalizacji zamieszkaliście?
    Renia, czekam na Twój suwaczek, bo na razie jeszcze nie masz :P

Madlene...
    Jestem w szoku jak spokojnie podchodzisz do porodu. Ale to Twoja trzecia ciąża i pewnie dlatego. Ja jestem przerażona i obawiam się, że spanikuję...

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene nie Strasz wytrzymać jeszcze troszkę wiem że już byś chciała tulic dzidzie ale poczekać choć do donoszonej :-)

Renia zostaniesz zostaniesz i nawet nie myśl inaczej :-)

Magda wspolczoje bólów pleców jeszcze pamiętam swoje ale pamiętaj o wszystkich bólach się zapomina w chwili ujrzenia dziecka :-)
    Mam nadzieję że Twoja tesciowa szybko ktoś się fachowo zajmnie ja nie rozumiem jak tak można

Powiem wam że cieszę się że ten dzień już się kończy bo mam już dość :-\ czekam na męża ide się wykąpać i spac. Pół dnia przeplakalam czemu po pierwsze cały dzień czuje się jakoś niepewnie nie wiem czemu :-\ po drugie mam tyle pokarm że tryska na lewo i prawo :-\ aż mi się dziś kilka razy mała zakrztusila :-\ teraz boje się odejść od lozeczka :-( muszę odciągnąć pokarm bo mała wszystkiego nie zjada :-\ a im częściej to robię mam wrażenie że mam go jeszcze więcej :-\ eh mam nadzieję że jutro będzie lepiej

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka,
    Ciesz się, że masz pokarm. Odciągaj do butelki, będzie na zaś. I spokojnie. Hormony Ci buzują. Jutro będzie lepiej :*

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Agnieszka86 będzie miała dziewczynkę. Możesz dopisać na pierwszej stronie. Ona sama nie zagląda na forum, bo ma raczej niewiele czasu.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, są takie specjalne torebki do mnożenia pokarmu. Im więcej mała pije tym więcej produkujesz.

Magda, przeczytałam w necie o tejpach, jako metodzie łagodzenia bólu kręgosłupa. Nie wiem czy w Twoim mieście jest to dostępne. Może akurat..
    http://www.fizjoterapia.pl/raquo-zastosowanie,1381.

Piszę teraz z tel i nie wiem jak się ustawia suwaczek. Poszukam na komp. Poza tym się boję zapeszyc :-P
    Wyjechaliśmy tylko na rok, mąż jest na delegacji. Dzielnica Widzew, także mamy wszędzie blisko,takie mam wrażenie, ale dopiero tam jesteśmy od końca grudnia. Pobyt w łodzi dobrze się zaczął 2 kreseczek :-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene chyba już czas żebyśmy się zaczęły pakować :). Umówiłam sobie na dziś wizyte u gin i jednocześnie zauważyłam, że zaczyna mi odchodzić czop, a że to moja pierwsza ciąża to i panika wielka. Obiad na szybko zjedzony i do lekarza. Póki co szyjka jeszcze zamknięta, a Antek waży już 2700. Usg pokazuje niektóre pomiary nawet na połowe 37 tygodnia,a ja ledwo co wczoraj 36 zaczęłam. Lekarz kazał się szykować powoli. Jeszcze tylko w tym tygodniu musze się zameldować na porodówce i wybrać sobie położna i sposób rodzenia, czy też znieczulenia.

MagdaM ja był wszystko oddała żeby u nas chociaż centymetr śniegu spadł, a tu nic. Naturze się coś pomieszało do tego stopnia, że wczoraj widziałam bąka albo trzmiela na balkonie.

100krotka nie przejmuj się, lepiej mieć chyba nadmiar niż nie móc karmić piersią :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już zamrożone ok 10 torebek :-) a przed chwilą odciagnelam kolejną porcję ponad 100 ml a z cycow nadal leci...

Maniaaa to szykoj się powoli mi czop odchodził kilka tygodni a ostatni kawałek dzień przed porodem :-)

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ