X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do szpitala też dla malego nic nie bierzemy. Wszystko zapewnia szpital. Jedynie co to u nas trzeba miec swoje ciuszki na wyjscie. Za to na odchodne dostaje sie odciski stópek z data i podpisami osob uczestniczacych w porodzie i zdjecie ktore robia niemalze po urodzeniu zeby pielegniarki wiedzialy kto moze do malego wejsc :)
    Tez zastanawiam sie nad kupnem laktatora i szczerze powiedziawszy nadal nie wiem

domiii lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Słyszałam, że lepiej elektryczny. I podobno lepiej kupić po porodzie, bo nie jest tani, a może się okazać kompletnie niepotrzebny.

A jak wygląda ten cały czop?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to taki jakby glut. Taka bezbarwna albo żółtawa, galaretowata, zbita wydzielina. Przepraszam za dosłowność :)
    U mnie odchodzi częściowo już od wczoraj więc się szykuje, że może koniec być już blisko :)

domiii lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do laktatora to lepiej elektryczny, bo przy ręcznym trzeba się narobić i napompować, co wcale łatwe nie jest :)
    ja mam akurat obydwa, bo dostałam za grosze od koleżanki, ale faktycznie lepiej kupić po porodzie, bo może nie być potrzebny, a nie jest to tani gadżet :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:25

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam prawie w 32tyg ciazy czyli 8mc :))

Maniaaaa lubi tę wiadomość

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano już teraz bliżej niż dalej ;)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,
    Wybacz za to, co teraz powiem. Ale moim zdaniem, jeśli dla faceta ważniejsza jest mama od własnej kobiety i dziecka to coś jest nie tak. Ja osobiście bym nie chciała być z takim facetem. Przepraszam Cię za szczerość, ale taki już mam charakter, że zawsze mówię to, co myślę. Nie gniewaj się. Jesteś na pewno wspaniałą kobietą i skoro on tego nie docenia to niech spada na drzewo, a Tobie zapewne będzie lepiej bez niego. A może kiedyś spotkasz kogoś, dla kogo będziesz najważniejsza na świecie - Ty i Twoje dziecko :)

Maniaaaa,
    Ja nie jestem pewna, czy ogarnę moment, gdy ten czop wyleci. Jestem coraz bardziej przerażona tym, co piszecie i porodem...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz mi, że tego nie da się przegapić. Jak zobaczyłam go wczoraj to od razu wiedziałam, że to jest właśnie to ;) ale każda ciąża jest inna i trzeba to brać pod uwagę ;)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:25

2016 🩷

2020 🩵

• renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, ciężka sytuacja. Zgadzam się z dziewczynami..

Magda, co u teściowej?

Maniaa, ja już chyba bym panikowala ;-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, poki co jeszcze nie odszedl cały(chyba) więc póki co nie martwie się na zapas tylko dopakowuje ostatnie rzeczy do torby ;)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja w 1 trymestrze tez dosc czesto odwiedzalam wc :D w 2trymestrze rzadziej ,a teraz w 3 to najbardziej w nocy co pol godz,godzine chodze az do 3 czasem 4 w nocy :D to calkiem normalne,ale nawadniaj sie co najmniej 2l wody lub innych plynow sokow itp;) Patutka przykro mi z tego powodu,nie da sie naprawde juz nic naprawic po miedzy wami,dlaczego matka sie tak w was wtraca? nie rozumiem tego jak mozna byc mami synkiem i za kazdym piernieciem leciec ? jesli czlowiek decyduje sie na rodzine i dziecko powinien opuscic gniazdo rodzinne i nie mowie zeby nie odwiedzac :)nie wiem co ci mam napisac w tej sytuacji ;/ Mam nadzieje ze jeszcze przemysli i wroci do was bo to wy jestescie teraz najwazniejsi.Nie martw sie i nie stresuj bo to dla dziecka nie dobre,ale jesli on taki bedzie dla Ciebie to na pewno znajdziesz takiego co bedzie Cb i dzidzie szanowal :*powodzenia Ci zycze:* Jejku czop sluzowy ciekawe kiedy i mnie bedzie wylatywał ? :) Ja tam jeszcze nie wiem co mam brac do szpitala,niby wszystko dla mnie a dla dzidzi musze sie poloznej pytac bo kuzynka brala wszystko a kolezanka polowe rzeczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja jeszcze potrzebuje dla niuni polowe rzeczy a dla siebie kupic z 3 koszule do karmienia i z 2 3 staniki ;) a z tym laktatorem to nie wiem jaki jest dobry niby ten elektryczny halasuje ,a recznym lepiej sie odciaga.ja jeszcze nie kupuje bo nie wiem czy bedzie mi potrzebny a zawsze moga mi kupic jak przyjada do mnie na wizte :) a gdzies czytalam na internecie ze kobieta z pcos i tarczyca moze nie miec pokarmu,wiec nie wiem ile w tym prawdy zobaczymy w praktyce :) Maniaaaa to coraz blizej za miesiac juz stuknie 37tc wiec zacznie sie 9 mc :) wiec moglabym juz rodzic ale chciec to ja se moge :) zobaczymy kiedy mala bedzie chciala wyjsc na swiat ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna nie jestes sama, ja tez sie tego boje a najbardziej bolu,ale jakos to przezyjemy :) Maniaaa pakuj sie pakuj zebys niczego nie zapomniala :)) a u nas dzis snieg pruszy od 14godz :D i bialo juz :D dzis mi sie nie chcialo wstac bo pogoda szaro bura byla i ciemno wstalam po 11 :D jeszcze musze ogarnac gore,jutro jedziemy po nast polowe zakupow dla malej po jakies zakupy i bedziemy mieli prawie wszsytko a czego nie bede miec zamowie sobie na internecie i po spawie :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:24

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka tak jak dziewczyny pisza moga to byc tez hormony :) jeszcze nie wszstko stracone i bedziecie ze soba,moze poczul sie odrzucony, no nie wiem, my to do 4 mc ze soba wspozylismy a potem moj bal sie zeby malej nic nie zrobic,moze za miesiac go przekonam zobaczymy jak to bedzie

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,
    Ja chwalę Boga za to, że dał mi wspaniałych teściów, którzy się zupełnie nie wtrącają, a wręcz pomagają. Jednakże wiem, że niewiele kobiet ma to szczęście.
    Ja wiem, że miłość jest ślepa i że kochasz tego faceta, ale pomyśl o tym, co będzie dobre dla Ciebie i dziecka. Z całego serca Ci życzę by on zrozumiał, że to Wy teraz jesteście jego rodziną, a nie mamusia i by się opamiętał i wrócił. Jednakże jeśli tak się nie stanie to jestem pewna, że prędzej, czy później spotkasz na swojej drodze kogoś wartościowego. Na tą chwilę bądź cierpliwa i nie stresuj się, bo dziecko jest najważniejsze :)

Maniaaaa,
    Wierzę... ale strach się bać :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my właśnie spakowaliśmy torby :) jestem spokojna.

nataliano lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z Was jest z Warszawy? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ