X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was wykańcza pogoda. U mnie 4°C i piękne słonko, a ja nie mam energii kompletnie.

domiii,
    Koniecznie sprawdź na IP co się dzieje, skoro bóle są tak silne. Ja na szczęście na razie nic bolesnego nie odczuwam. Bynajmniej nic, co mogłoby mnie niepokoić.

Miałam dzisiaj koszmarny sen. Śniło mi się, że mąż mnie zostawił dla innej kobiety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:19

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna jestem razem z Tobą dzisiaj w tej niemocy. Miałam prasować ale nie mam na to siły i ochoty. Ledwie się najadłam i dalej na kanape pod kocyk. Po 16 będzie mój mąż z pracy i musze mu jeszcze obiadek dać a potem chyba się zdrzemnę.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posprzątałam lekko kuchnię. A teraz dalej siedzę sobie :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii jedz na Ip niech sprawdza co sie dzieje! U mnie czasu brak mlody spi coraz mniej a jak spi to ja albo sprzatam albo gotuje albo odpoczywam chwile a si brak spie po pare godzin i chodze zla jak osa :/ Depresja chyba powoli mija a dzis poklocilam sie znowu z babka M tak mnie wpienia ta kobieta ze nie macie pojecia :/ I wczoraj na dodatek byla szwagierka i mnie poucza ze a to zle trzymam malego a TO go za duzo nosze nosz kurde to amm polozyc placzace dziecko i zostawic pozatym nie jest ze mna na co dzien i niewie jak mlody sie zachowuje w dzien a wieczorem potrzebuje bliskosci mamy najwidoczniej no to wszystko nie poprawia mi nastroju :/

Dziewczyny jak ja to dobrze znam jak misie nic w ciazy niechcialo a na koncowce to juz wogole moglam tylko siedziec przed Tv i nic nie robic :) Ale juz niedlugo wam zostalo do konca :)

Patutka jak u ciebie sytuacja wyglada ???Jak sie czujesz ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii jedz na Ip niech sprawdza co sie dzieje! U mnie czasu brak mlody spi coraz mniej a jak spi to ja albo sprzatam albo gotuje albo odpoczywam chwile a si brak spie po pare godzin i chodze zla jak osa :/ Depresja chyba powoli mija a dzis poklocilam sie znowu z babka M tak mnie wpienia ta kobieta ze nie macie pojecia :/ I wczoraj na dodatek byla szwagierka i mnie poucza ze a to zle trzymam malego a TO go za duzo nosze nosz kurde to amm polozyc placzace dziecko i zostawic pozatym nie jest ze mna na co dzien i niewie jak mlody sie zachowuje w dzien a wieczorem potrzebuje bliskosci mamy najwidoczniej no to wszystko nie poprawia mi nastroju :/

Dziewczyny jak ja to dobrze znam jak misie nic w ciazy niechcialo a na koncowce to juz wogole moglam tylko siedziec przed Tv i nic nie robic :) Ale juz niedlugo wam zostalo do konca :)

Patutka jak u ciebie sytuacja wyglada ???Jak sie czujesz ??

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:23

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • domiii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i jestem nieprzytomna, 5h tam siedziałam... Szyjka skrócona 10 mm w 3 tygodnie, obecnie ma 25 mm... chcieli mnie zatrzymać na oddziale, ale nie bylo miejsc. czekam aż moj gin oddzwoni i powie co on o tym sadzi, czy mam tylko leżeć i zaciskać nogi czy co...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś:-)
    Pobilam dziś rekord zasypiania, bo ta sztuka udała mi się dopiero ok 6 rano...szkoda gadać. Jak tak będzie do końca to ja się wykoncze chyba. W dzień spanie mi zupełnie nie idzie. W dzień się przeszłam do cioci coś prosiła przy komputerze żeby jej pomóc. Odebralismy potem z mężem dwie paczki dla malucha, w tym tiul na pompony:-)

Domiii dobrze że pojechalas na IP. Najlepiej teraz lez, póki się nie dowiesz co dalej. Ciekawe od czego Ci szyjka się aż tak skrocila. Jak coś będziesz wiedziała to dawaj znaka.

Misia współczuję Ci takiej rodzinki, że się wszyscy wtracaja. Coś wiem o tym, bo siostra mojej mamy też tak się we wszystko wtrąca, ja to bym nie wytrzymała i ostro zareagowała. Tak dla własnego zdrowia psychicznego, bo ile można wytrzymać. Dziecko jest Twoje i jako matka najlepiej wiesz jak się nim opiekować.

Patutka dobrze że kłucie przeszło, ale się nie przemeczaj. Koniecznie powiedz o tym swemu lekarzowi, kiedy masz teraz wizytę? Jakby coś może jedź do innego szpitala żeby aż tyle w tej kolejce nie siedzieć.

Madlene, Maniaaa jak tam u Was sytuacja?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to efekt moich robótek ręcznych:-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1c6d5671191.jpg

Madlene84, Mi$ia26, domiii, renia.31 lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii lezenie to chyba najlepsza rozwiazanie I pewnie takie tez bedzie zalecenie Twojego gina. Mi sie szyjka w 1 ciazy zaczela skracac w 16tyg a w 6 miesiącu miałam 3 cm rozwarcia. Mloda donoszona do terminu wiec mam nadzieje ze Cie to pocieszy.

Magda dobra robota! Super to wyglada! Wspolczuje tej bezsennosci u mnie to trwalo kilka dni I miałam dosc. Mam nadzieje ze Ci Szybko minie!

U mnie narazie bez zmian a wrecz sie uspokoilo. Czop sie wiecej nie pokazal. Bol okresowy sporadyczny. Skurcze to takie zwyczajne bezbolesne twardnienie brzucha. Wiec raczej nic sie nie dzieje poki Co. Synek wciaz mocno ruchliwy. Ja sie trochę obijam. Jak dziewczynom... nic mi sie nie chce. Chociaż moze sie skusze na jakieś prasowanie za chwile ;)

Maz wraca dzis wczesniej Co tez mnie cieszy chociaz jak juz jest to chwilami mnie drazni. O tak bez powodu oczywiście. A jak go nie ma to mi go brak. U dzieci sa koledzy wiec mama chwilowo nie potrzebna :P

Musze na kolacje jeszcze salatke cezara zrobic ale narazie pies mi spi na kolanach I szkoda mi go budził; )

Niepokorna lepszy masz humorek dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 19:36

domiii lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, mój humor odrobinę lepszy, ale szału nie ma.
    A z mężem mam tak samo. Jak go nie ma to mi go brakuje, a jak wraca to czasem mnie wkurza. Haha, takie życie :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Mam nietypowe pytanie. Czy któraś z Was posiada maszynę do mielenia mięsa, która ma dodatkowe nakładki pozwalające na mielenie innych rzeczy np. warzyw itd? Jakie macie dokładnie modele i czy polecacie?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna takiej typowo do miesa nie mam. Ale dostalam pod choinke zestaw brauna. I niby wszystko nim mozemy i kroic I miksowac. Narazie jeszcze nie wszystkie funkcje wykorzystalam I sprawdzilam. Ale np mrozone owoce w sekunde zamienia w koktajl. Szatkuje cebule czy kapuste. I miesa na Pasztet (gotowane ) zmiksowalo super. Reszta dopiero przede mna do przetestowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 22:28

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślę nad zakupem modelu Zelmer Diana. I oczywiście w PL o połowę taniej...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch godzin mam taki ból jak bym miała dostać okres. To znaczy takie dziwne skurcze. Ech...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety takie mam tu przeboje ale zaciskam narazie zeby bo nie lubie sie klocic kazdy niech popelnia swoje bledy macierzynskie :)

Magda siczne robotki i pokoj w moich kolorach cudo :)

Patutka dobrze ze klocia przeszly i sie wszystko uspokilo w ciazy i na tym etapie wszystko sie rozciaga i moze kloc ale lepiej pojechac raz wiecej i miec glowke spokojna a jak z partnerem lepiej juz ??

A ja czekam do polnocy zeby wybudzic maego na jedzenie i tez uciekam spac bo zmeczona jestem jak niewiem maly dzis malo spal w dzien duzo czasu trzeba mu poswiecic nawet jak wyjde z pokoju to daje mi znac ze go zostawilam nie placze ani nie marudzi ale wydajetakie dzwieki ze wiem ze mnie potrzebuje :)

Pozdrawiam e-cioteczki :)

t6zfjb.jpg

nataliano, magdaM85, Madlene84, domiii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ale slodziaczek :)z Twojego synka, Niepokorna boli Cie jeszcze ,mnie wczoraj bolal wieczorem brzuch ale zadnyvh skurczy nie mialam,wez lez kochana i nic juz nie rob w domu :*

• domiii Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin oddzwonił i powiedział, żebym się nie martwiła, bo jak na ten tydzień ciąży szyjka nie jest krótka.
    mam brać magnez, ewentualnie nospę, choć mi ona osobiście nie pomaga i dużo odpoczywać.
    nie mam wyjścia - 3 tygodnie wytrzymam do donoszonej, a potem niech się dzieje co chce! :)
    w poniedziałek mam planową wizytę u mojego lekarza prowadzącego to mnie dodatkowo zbada i sam oceni sytuację.

dobranoc Kochane już w 35 tc :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny.

Misiaa piekne ten Twoj synek I jak rośnie :)
    Domii mowilam ze nie ma sie Co martwic. Juz do konca duzo nie zostało ale odppczywaj juz teraz jak najwiecej.

Niepokorna jak sie czujesz?

Milej sobote!

domiii lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :) usnelam dzis ok 2 w nocy:D snilo mi sie ze urodzilam :) wiec porod zbliza sie malymi krokami :D i czeka na odpowiedni moment :) wstalam po 11 i ost dzien prania w koncu :) a holda do wyprasowania,jeszvze ozdoby swiateczne i choinke rozebrac i po malu powyciagam wielkanocne rzeczy :)) wiec Milej soboty dla was moze wieczorkiem zajrze do was:))

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ