X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:

Ja z mezem objezdzam komisy samochodowe bo wymyslil ze sprzedamy moja cytrynke I kupi mi cos wiekszego. Niestety u nas pogoda tez paskudna, leje I wieje niemiłosiernie.

oo to miło z jego strony :) :)

ja jadę na posiew GBS, pogoda też tragiczna, jakaś totalna odwilż :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby badanie poszlo raz raz.

Hehe domii milo, nie milo... a kredyt bedzie trzeba splacac ;) ale moja cytrynka sie psuje wiec moze to I lepsza opcja niz w nia wkladac. .. tym bardziej ze lada moment zamiast 2 fotelikow musze zmiescic 3 I wozek ;)

U nas pogoda irlandzka czyli jak zwykle deszcz I wiatr.

Mnie cos Od wczoraj wieczor znowu boli brzuch. .. tak okresowo. W nocy nawet mnie obudzil pare razy. Teraz wciaz boli ale troche mniej. Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie ;)

Dziewczyny ktorym sie brzuch opuscil czy w zwiazku z tym dziecko mniej kopie po zebrach? Bo mi niby tez sie opuscil ale Mlody Nadal z latwoscia siega nogami zeber I w ogole stopy wciaz wywijaja wysoko pod samym biustem ;)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wciska pupę pod żebra i pod piersi wiec chyba się jeszcze nie opuścił. :)

Tez w nocy mnie obudził ból miesiączkowy i to silny + tępy ból pleców :( ale jeszcze nie rodzę :D położna nawet byla w szoku jaką żwawą ciężarówką jestem na tym etapie haha :)

Kurczę to faktycznie cytryna za mała na tyle "mebli"! a mąż ma drugi jakiś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:25

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Ja mam wrażenie, że mam pupę dziecka pod biustem ha ha :) Po żebrach ani razu jeszcze nie dostałam, więc się nie wypowiem.
    A co do auta to bardzo dobry pomysł. Większe się przyda, a bez sensu pakować kasę w psujące się auto.

Magda,
    Ja też cieszę się z każdej ciąży w naszym wątku. Te kreski dają nadzieję :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda musialam sie zalogowac na laptopie zeby zobaczyc bo moj tel muli :D aaaaale sie ciesze ze nasza kolejna watkowa kobitka w ciazy ciesze sie ze kalince sie udalo ;):* teraz licze ze nastepne zajda kiedy tam znow spojrze ;)) Niepokorna to fajnie ze przywiezli mebelki bedziesz sobie urzadzala pokoik z radoscia;* Madlene to fajnie ze sprzedacie male auto i kupicie sobie wieksze w koncu rodzinka sie sie powiekszy :) o jedna malenka osobke:* a u nas blocko po deszczu ;D ale lepiej jak snieg sypal bo moj piesio roznosi mi po kafelkach :D domiii ja czuje mala pod prawym zebrem jak mnie kopie i glowke nisko ;D

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:-) my już w domciu, padnieta jestem...droga ciężka duży ruch, teraz mgła jeszcze na dokładkę. No ale na wizycie wszystko super:-) usg prawie godzinę trwało, ale wszystko lekarz pomierzyl posprawdzal wszystkie przepływy, dłużej serducho popatrzył i wszystko super jest. Dominik jest duży, waży już 2350g. Według pomiarów może dojść do 3800 a nawet do 4kg...duży chłopak się szykuje. Lekarz stwierdził że z pomocą męża na pewno urodze:-) mam zgodę żeby znowu na. basen chodzić że będzie dla mnie na pewno dużo lepiej urodzić i potem dojść do siebie.
    Następna wizyta 15 lutego, a według pomiarów to powinnam się na koniec lutego szykować na poród.

Madlene84, domiii lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis bylam na morfologi i moczu :) rano,pozniej pojechalam z bratem do pepco chcialam koszule nocne ze 2 ale nic nie bylo ;// wzielam malutkiej aby polspiochy z malym kroliczkiem na stopkach ;) pozniej pojechalismy na male zakupy,jeszcze do dzieciecego po flanelowe pieluchy i kuoilam jeszcze jeden recznik na zmiane ;) do szpitala prawie nie musze dla malej nic brac aby pampersy i husteczki nawilzajace :) a do siebie to prawie wszytko ;)kupilam tez pieluchy dada ale 2 bo nie bylo 1 ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to duzy chlopczyk Ci rosnie w brzusiu ;))ja jeszcze musze poczekac 2 dni do wizyty :) to jeszcze miesiac ...ajjj zobaczysz szybko przeleci przeciez juz mammy koncowke stycznia ;)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano ja na początek polecam pieluchy Bella newborn, one chyba jako jedyne mają wycięcie na pepuszek że nie musisz pieluszki zawijać.

domiii lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bardzo sie ciesze ze takie dokladne badanie Wam zrobili I z synkiem wszystko dobrze. Koniec lutego to juz TYLKO miesiac ;) U nas wagi brak wiec nie wiem jakiejs to Moje dziecie duze. Mam nadzieje ze nie wieksze Od rodzenstwa :) ale wg ostatnich pomiarow byl z 1.5tyg wiekszy chociaz I tak wyjdzie jak bedzie gotow :)

Ja aut sie naoogladalam a teraz nie wiadomo Co robic. ... zobaczymy Co moj maz wymysli ;) model jaki wybral bardzo mi sie podoba ale dobry rocznik juz sporo kosztuje :/

Magda nawet nie wiedzialam ze takie pieluszki sa :) my zaczynamy Od Pampersow. Narazie tych najmniejszych kupilam 2 paczki bo taki Maluch rośnie strasznie Szybko.

Domii maz jezdzi Honda accord ktora oboje uwielbiamy bo nigdy nas nie zawiodla. Tyle ze ma spory silnik I tez do najwiekszych nie należy. Drugie chcemy pojemne ale w miare ekonomiczne bo to ja robie wiecej kilometrow Co tydzien.

Brzuch juz teraz boli mniej. I mam sporo energii. Takze jeszcze dzis na kolacyjke zamierzam dzieciakom upiec buleczki I wyjme maszyne do szycia. Pytanie czy ten plan bedzie aktualny jak wroce do domu bo narazie czekam na synka bo ma zajecia. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:25

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buleczki sie pieka.

A ja machnelam sobie jeszcze takie drewniane litery I. Narazie postawie u Malego w pokoju poki pòłki się nie zapełnią zabawkami :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4448987805ff.jpg

magdaM85, nataliano lubią tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nogi mi zeszczuplaly bo leginsy ciazowe spadaja mi z tylka :D

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jestem dumna. Sama złożyłam na spokojnie oczywiście łóżeczko oraz komodę do pokoju Julii. Zajęło mi to dokładnie 9 godzin dlatego, że robiłam to z przerwami na leżenie :) Mężowi została tylko szafa do złożenia :D

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Niepokorna niezly wyczyn. Ja lubię takie prace ale teraz już bym sie nie podjeła. Zresztą to nie lada sztuka jak Ci nie ma kto części przytrzymać.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Ja jestem twarda baba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 02:29

Doda lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana:-) jakie macie plany na dziś? Ja chyba za sprzątanie się wezmę:-) zobaczymy co z tego wyjdzie:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie I ja.

U mnie Magda podobny plan.

Maz dzis wyjatkowo na rano w pracy wiec korzystajac z okazji ze nie siedze z nim I nie popijamy kawki za kawke biore sie do sprzatania, pozniej obiad a na koncu szycia ciag dalszy.

Tylko plecy mnie dzis bola ale moze rozchodze.

Milego dnia wszystkim :*

Maniaaa urodzilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:58

zrz6e6ydhjw308do.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry... my dopiero wstaliśmy z Miłoszem :D

plecy... dżizasss, ja już nie daję rady, boli mnie każdy kawałek w każdej pozycji... masakra :( mam nadzieję, że po porodzie nam to minie!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co plany są tylko planami:-( na razie leżę, jak tylko wstaję to nie mogę oddychać, jakieś mega duszności mnie męczą...może wczorajsze zmęczenie wychodzi. Mam nadzieję że minie i plan zrealizuje:-)
    A w ogóle wczoraj udało mi się kupić kombinezon dla malucha. W smyku są wyprzedaże kolekcji jesienno zimowej i kupiłam kombinezon za 40 zł, przeceniony z 90:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry deal Magda. Ja tez miałam takie dusznosci pare tygodni temu. Teraz jakby trochę mniej wiec moze faktycznie synek nizej juz. Ja sie wzielam za robote. Na gorze zostało pomyc podloge I odkurzanie. I wziasc sie za dòł I obiad. Ale chwila przerwy bo brzuch troche pobolewa.

Popoludniu jedziemy zaplacic zaliczke za auto. Maz wybral I sie zdecydowal. Mnie sie bardzo podoba ale troche finansowo przeraza. ...

zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ