X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, ale co zależy od przychodni, bo się zgubiłam?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czy to zależy od przychodni czy przychodzi ta położona? Bo jedna rodziła w listopadzie i druga we wrześniu i nikt u nich nie byl ani sie nie kontaktował. A z innych przychodni są..

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam u nas polozna przychodzi od 7miesiaca ciazy jakos,na poczatku jest organizacyjnie,dzisiaj u mnie byla to przygotowalysmy plan porodu gin musi podpisac,i wyprawka dla maluszka i mamy oraz co zabrac do szpitala sobie i maluszkowi :)) nast razem bedziemy robic cwiczenia jakies :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i 6tyg przyhodzi jak sie maluszek urodzi:)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka nie wiem jak w Warszawie jest, ale u mnie w mieście z każdej przychodni przychodzą.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to ja nie orientuje się. Moja polozna byla u mnie 2 razy, ale ja wykupiłam jej uslugi do porodu + indywidualna szkole rodzenia.
    Nie mam zielonego pojęcia jak jest na NFZ, bo po tym jak mój ginekolog na NFZ chcial mnie naciągnąć na sile na zalozenie u siebie prywatnie pessara przy szyjce 35 mm to zrezygnowałam z prowadzenia ciąży tam i zostałam tylko prywatnie.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem tylko ze po porodzie przysługują jakieś 3 wizyty poloznej środowiskowej, czyli z przychodni w której jesteś zapisana przyslugujacej do miejsca zamieszkania. Oczywiście nie musisz się na te wizyty zgodzić, to dobrowolne.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rozumiem.

A dziewczyny mam pytanie.
    Nie nastawiam się, że będzie coś nie tak. Ale chciałabym wiedzieć na co mam zwrócić uwagę jak nie daj Boze coś by się zaczęło dziać?

2016 🩷

2020 🩵

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kciuki za jutrzejsze USG. Teraz odpoczywaj jak najwiecej :)

Udanej nas tez przychodzi polozna po porodzie I tu sa bardzo wyczulone na depresje I tego typu sprawy. Przed porodem wizyt nie ma. Chociaz nie wiem jak w przypadku 1 ciazy ale nie slyszalam. W PL do corki polozna tez przychodzila.

Niepokorna mogl i opasc troszke. ... mi ludzie tez mowia ze moj nisko ale my juz u wylotu ;)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    No właśnie przyjaciółka dzisiaj mi powiedziała jak przyszła, że faktycznie mi brzuszek opadł. I chyba coś w tym jest, bo jakoś łatwiej mi się oddycha.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Niepokorna- aha. Ale to bez plamien to też tak normalnie by Cię przyjęli?

Kochana,
    Bez plamień faktycznie kazali by mi czekać na pierwsze USG do 12 tygodnia. To prawda. Koleżanka właśnie tak miała. Ale ja już teraz nauczona doświadczeniem ściemniłabym, że plamię przy drugiej ciąży by nie czekać :)

Patutka lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, przepraszam ale mózg mi się chyba wyłączył dzisiaj...
    jakby co się zaczęło dziać?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Patutka, przepraszam ale mózg mi się chyba wyłączył dzisiaj...
    jakby co się zaczęło dziać?
    No generalnie jakby cos zaczęło być nie tak z szyjką jakby sie skracala czy otwierała, to są jakieś objawy, dolegliwości?

2016 🩷

2020 🩵

• domiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, teraz rozumiem :)
    To ja chyba nie pomogę, bo mi się skrocila dopiero na ostatniej wizycie i to pewnie od szalenstw na Sylwestra i innych, na szczęście w "dobrym" momencie bo za chwile rodzę:) ale objawów skracania chyba nie ma jako takich, trzeba sprawdzać szyjkę minimum raz w miesiącu jak się ma twardnienia brzucha, bo to one sa głównym sprawcą, ale tak jak mowilam u mnie szyjka była nie do ruszenia przez całą ciąże mimo twardnień, więc nie ma reguly :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mi tylko lekarz mowil ze tak jest. Ja miałam ciagle twardniejacy brzuch I skurcze. Ale tak jak mowilysmy to wcale nie zawsze musi isc w parze ze skracajaca sie szyjka. Innych objawow nie miałam.

Patutka lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem dziewczyny. W takim razie dziękuję no i po prostu będę uważać i prosić o sprawdzenie i tyle. ;-)

Dobranoc jeszcze wszystkim :-*

2016 🩷

2020 🩵

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:-) U mnie dziś szybciej pobodka bo na 12 wizyta w Białymstoku to pomału się muszę ogarniac żeby po 9 wyjechać:-)
    Jakoś dziś znowu kiepsko mi się spało, miałam kilka lepszych nocy a dziś znowu to samo.
    Madlene, nataliano , Niepokorna zajrzyjcie na fasolki na ovu:-) bardzo ładna wiadomość z rana się tam ukazała:-)

Madlene84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Przechodziłam jak wariatka na fasolki, bo już myślałam, że Monice się udało, a się okazało, że nie. Oczywiście kalice gratuluję z całego serca, ale nie ukrywam, że Monika jest bliższa memu sercu. Tak, czy siak jest nadzieja... że prędzej, czy później wątek fasolek opustoszeje :)
    Magda, ja też kiepsko sypiam ostatnio. Ale wczoraj miałam dzień zmian w ciele. Brzuch mi lekko opadł, a wieczorem pojawiła się siara z piersi :D

A ja się cieszę, bo właśnie dzisiaj Panowie przywieźli meble Julii. Wieczorem mąż coś tam złoży, a resztę pewnie jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:47

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się właśnie z kalika bardziej zżyłam i w sumie wchodzilam na ten wątek tylko żeby jej wykres patrzeć i cieszę się że się udało.

My już czekamy w kolejce u lekarza, droga masakryczna ciągle lało i strasznie duży ruch.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymam kciuki za wizyte :)

Ja z mezem objezdzam komisy samochodowe bo wymyslil ze sprzedamy moja cytrynke I kupi mi cos wiekszego. Niestety u nas pogoda tez paskudna, leje I wieje niemiłosiernie.

Ja każdej z dziewczyn kibicuje. Rownolegle Monice Nusi She Kotowej... jednak bardzo sie ciesze z 2 kresek Kaliki bo poprzednie 2 zobaczyla rowno ze mna... tylko jej fasolce nie udalo sie przetrwac. Ale teraz jestem pewno ze bedzie dobrze a kolejne dziewczyny tez sie doczekaja swoich 2 kresek.

zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ