Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam sie i ja z rana,wstalam dzis na pobranie krwi na tarczyce,wyniki za tydz.jeszcze tam mnie ukula mocno ze prawie pisklam,masakra jeszcze prsepraszala mowila ze schiwana zyla byla ale szybko z niej polecialo nawet nie 20sek...usiadlam na korytarzu bo slabo mi sie zrobulo a pala tak mocno jakby bylo na minusie;/ wiec wyszlam na dwor i prawie ciemno mi sie srobilo prsed oczyma,oparlam sie o barierke nabralam piwietrza i malymi ktokami doszlam do domu bo mam 200m od przychodni,jesscze uszy mi sie pozatykaly,i tak ide i zaczepilo mnie auto pytalo o cos:D dobrze nie weszlam do domu,dzwonek gosciu od pradu licznik spisywal,zaraz tel ze kanapa przyjedzie za 15min . No i wlasnie prsyjevhala,musze odkurzyc w pokoju a moi chlopcy mi wniosa i bede spala na dole,teraz musse trovhe odpoczac,zjesc sniadanie bo pusto w brzuchu:)
-
nick nieaktualnyPisalam kiedys wam ze niemoge sa bardzo myc zebow pasta ani normalna ani dziecieca ,wiec zawsze bralam malutko i mylam a dzis szybko ssczoteczka sama i co tylko wlozylam pojezdzilam,wyplukalam i prawie wymiot bleeee.,.masakra co to sie dzieje...ale mnie boli rekaaa ała;///
-
Dzien dobry dziewczyny.
Nataliano dziwne to bardzo bo mieta to w ogole powinna odwrotnie dzialac.
Niepokorna pokoik super. Bardzo przytulny, wszystko pod reka. Bardzo mi sie podoba no I nieprawdaz ze az sie czlowiek lepiej czuje ze to juz gotowe?
Doda pieknie to napisalas. Nic dodac , nic ujac. Niepokorna ten strach I obawa sa całkiem normalne I oczekujac na 3 dziecko tez obawy sie podobne pojawiaja Ja to w ogole czasami mam takie mysli ze jak to w ogole jest mozliwe ze mam 2 (zaraz 3) cudownych dzieci, ktora sa jakie sa w duzej mierze dzieki nam - rodzicom I jestem dumna
Renia ciesze sie ze wszystko pozytywnie. .. a mdlosci ... miną gdyby ich nie bylo to bys sie martwila ze nie ma
Mnie brzuch pobolewa na okraglo. Juz zaczyna to byc meczace. Czesto tez kluje bardzo nisko nad koscia lonowa jak Mlody skacze. Eh zeby wytrzymać do niedzieli wieczor a jak wszystko pojedzie dobrze to w sobote do odebrania moj nowy samochodzik.
Magda uwielbiam takie zakupy I zazdraszczam dobrze ze sie udalo kupić wszystko Co planowaliscie.
Maniaaa daj znać jakby sie cos zaczynalo. ... czasem niekoniecznie musza byc jakieś wczesniejsze oznaki
Moj Davidek sie martwi ze nie bedzie mogl zasnac jak bede w szpitalu bo bedzie caly czas o mnie myslal
Dzis w planie jakis obiad, prasowanie I szycia a na ile moj brzuch pozwoli to sie okaze. A jutro musze upiec synkowi biszkopt na tort... mam nadzieje ze uda mi sie go zrobic jeszcze na niedziele
Milego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:19
-
Dzięki dziewczyny oszczędzam się jak mogę, a w poniedziałek przyjedzie do nas mama i też mi pomoże trochę się uspokoiłam chociaż niepokój będzie i wyczekiwania na kolejne usg, czy jest wszystko dobrze.
Mdłości faktycznie trochę uspokajają hehe nie jest źle
Natalino, nie zazdroszczę pobierania krwi..też ciężko znoszę. a jak się czujesz? już lepiej?
Pokoiki super najważniejsze, żeby wszystko było pod ręką już bardzo niewiele zostało, żeby mali lokatorzy tam zamieszkali
Magda, super zakupy. Bardzo podobają mi się takie roboty wielofunkcyjne
Madlene, co szyjesz? ten Twój nowy samochód będzie 7 osobowy czy będzie z tyłu większy bagażnik? wygląda fajnie, rodzinnie u nas też combi dobrze się sprawdza, przy zaledwie 1 dziecku
-
nick nieaktualny
-
Renia ja tak amatorsko sobie szyje. Zostało mi uszyc kocyk/kolderke dla Malego do wòzka. I wykonczyc musze kocyk zrobiony na deutsch. Ale czuje sie srednio. Jednak najgorszym mam humor. Nie chce mi sie nic, jestem marudna, bez motywacji, sily I w ogole do kitu dzisiaj
Auto jest 7 osobowe. Ale dwa tyle forelegs sie kladzie I wtedy jest ogromny bagaznik. Wiec zaleznie Od tego czy bede potrzebowala zabierac np wozek czy nie. Najlepsze ze te wszystkie manewry z siedzeniami do wykonania zaledwie jedna reka. Wiec Szybko I latwo. -
Witam się i ja:-)
Nataliano wiem co czujesz z tą krwią. Też zawsze tak miałam że się najpierw nie mogły wkluc a potem szukały tej żyły na ślepo. ręka zawsze odpadala potem z bólu. Ale odkąd otworzyli obok mnie nowe laboratorium to chodzę tam. O wiele lepsze pielęgniarki, wypracowaliśmy razem system który się super sprawdza. Zawsze pobierają mi z dłoni taką igłą dla noworodków. Szybko się wkluwa i nic nie boli potem. Z pastą do zębów to w sumie dziwne że cię mdli. Ale każdy wrażliwy jest na coś innego.
Madlene jak się gorzej czujesz to odpoczywaj. Nic na siłę, u Ciebie już malutko zostało więc lepiej się nie forsować na siłę. A jak sytuacja z macierzyńskim, coś już wiesz?
Maniaaa biedna jesteś że cię chorobsko na koniec dopadło jeszcze. Wypoczywaj i się wygrzewaj żeby szybko minęło. Fajnie że macie opcję dodatkowej kasy, trzeba korzystać. A gdzie mieszkacie że dają tam takie profity?
Ja dziś na razie zrobiłam pranie i trochę przeorganizowalam kuchnię żeby schować wczorajsze zakupy. Jutro mikser będę testować -
Nataliano współczuje z tym pobieraniem krwi, ale też miałam koedyś taką sytuacje i siniak później przez cały tydzień.
Madlene widzę, że masz ambitne plany na koniec tego tygodnia ja też musze przed weekendem posprzątać, żeby mieć później spokój.
Magda mieszkam w niemczech w nadreni północnej. Papierkowa robota załatwiona i pieniążki mam dostać w połowie lutego. Dowiedziałam się jeszcze, że jak będziemy się wyprowadzać od teściowej to jak wyśle babeczce co mnoe prowadzi kopie umowy to dostane jeszcze pieniądze od miasta na nowe meble do domu i ogólnie na przeprowadzke.
Dziś jeszcze na ctg i jeśli zdąże to podskocze do sklepu po kocyk i torbe do wózka dla małego i może jaką torebke dla siebie też upatrze póki są jeszcze te duże promocje. -
nick nieaktualnyMagda ja nawet wloze szczoteczke nawet sama bez pasty i juz mam odruchy wymiotne:/ Maniaaa ja o dziwo nie mam siniaka a reka nadal boli,zaraz skoncze obiadek robic i ide sie szykowac ,bo teraz wszystko tak piwoli idzie ze wczesniej sie zasapie z godz dwie bede z lazienki wychodzic,juz vos naciska ze zadyszke lapie...pozniej was nadrobie;) Milego dnia
-
Magda dokladnie nic na sile. Siedze/leze popijam melise I cos czuje ze tak bedzie wygladal moj dzien. Dzis jestem w takim humorze ze bardzo bym juz chciała urodzic. Nawet kopniaki mnie irytuja
Na decyzje o macierzyńskiego wciaz czekam. Ale mam nadzieje ze lada dzien czegos sie dowiem.
Maniaaa to fajnie ze macie takie bonusy. Mowia ze u nas w IRL system socjalny jest dobry ale tu sie trzeba nachodzic, naodwolywac I I tak nigdy nie wiadomo Co z tego wyjdzie. Wszystko zalezy na kogo sie trafi w ktorym okienku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:22
-
Maniaaaaa,
Pokaż brzuszek
Ale masz tam tanie te ubranka Zazdroszczę
nataliano,
A może powinnaś zmienić szczoteczkę na nową i zupełnie inną. Może to pomoże
Madlene,
Jak już człowiek ma świadomość, że wszystko gotowe to czuje się zupełnie spokojnie. Już teraz nie ma żadnego stresu
Magda,
Właśnie się zorientowałam, że my mamy bardzo podobny termin porodu
Ja właśnie jestem na etapie zastanawiania się jak będzie wyglądała moja córka Do kogo będzie podobna itp. Ogólnie dzisiaj mała skacze, a ja znowu leżę. Nie chce mi się nic. Będę musiała tylko odkurzyć w mieszkaniu, ale mam na to czas do 20:00Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 15:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa juz po wizycie przytylam tylko kilo od ost wizyty z miesiaca:) wszystko ok ,zelazo dalej mam brac ,badal mnie tylko na fotelu i bral posiew gbs usg dopiero na nast wizycie wtedy dowiem sie ile mala wazy...zawiozlam ta probke do labo do szpitala i za tydz wynik
-
nick nieaktualny
-
Ja O planie porodu uslyszalam dopiero ostatnio I nie wiem Co moglabym w nim napisac. ... nataliano moze chodzilo mu bardziej o to ze plan planem a zycie I tak mam swoj plan na porod.... no nie wiem.
U mnie poki leze jest w miare OK. Co wstane chodzby na chwile to brzuch pobolewa. Cos czuje ze zblizamy sie do finalu. .. ale oby wytrzymać do niedzieli wieczor
Wlasnie smaze dzieciom nalesniki I chyba wraca do lezenie. Nic sie inaczej dzisiejszy wieczor nie zapowiada. -
Nataliano, a Ty mieszkasz w Polsce? Plan porodu powinien być respektowany. Oczywiście są różne sytuacje, różnie może przebiegać poród,ale rodzaca ma swoje prawa.
Madlene, wklejam link o planie http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu. Nowy samochodzik super sprawa. coś mi się wydaje,że mąż też będzie pozyczal, jak taki pojemny
swoją drogą zazdroszczę talentu do szycia..potrafię coś zszyc, ale żeby coś fajnego stworzyć i żeby to miało ręce i nogi i wygląd? To już gorzej.
Moi panowie się rozchorowali, teraz muszę uważać, żeby od nich nie podlapac.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny