X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w czwartym miesiącu. Ja to z tym spaniem to już od dawna mam że się przewracam z boku na bok,nawet przed ciążą się męczyłam. Nie wiem jak to będzie jak mi brzuch urośnie. Dzień mi się fajnie zaczął bo bez zwrotki i zbytnich mdłości. Mam nadzieję że zaczyna mi to wszystko mijać. A co do planu porodu to ja podchodzę dość sceptycznie bo jedno to co sobie zaznaczę i zaplanuję a drugie jak to w rzeczywistości się potoczy. Życie nauczyło mnie że jak coś zaplanuję to zazwyczaj wszystko idzie na odwrót. Pozostaje tylko mieć nadzieję że pójdzie szybko i bez problemów.

Madlene84, nataliano, Maniaaaa lubią tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda gratulacje rozpoczęcia 4 miesiąca :)

Doda lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny

Mam I ja. Udalo sie uszyc.

Komplet do kolyski dodatkowy:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3791b6b42c28.jpg

I komplet do wozeczka:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71413035892.jpg

Jeszcze moze mi sie uda drugi zapas own do wòzka uszyc. Zobaczymy.

U mnie dzis humor nieco lepiej. Brzuch rano troche bolal teraz jest w miare OK. Musze meza wyslac na zakupy I zaczac tort dla synka na niedzielna impreze.

Doda gratulacje kolejnego rozpoczetego miesiaca.

Niepokorna moj brzuch juz bardzo czesto twardy a jak twardnieje to boli wszystko lacznie z zebrami.

Milego piateczku!

nataliano, magdaM85, Maniaaaa, 100krotka:) lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dniu dzisiejszym i ja.
    Wczoraj byłam na ctg i nie wyszło nic poza szaleństwami Antka w brzuchu. Mały tak się wiercił, że pare razy zanikło tętno bo się przewracał z boku na bok. Skurczy żadnych, nawet tych przepowiadających. Doktorek kazał mi dużo chodzić bo powiedział, że lepiej jak się poród zacznie sam niż jak mają mi go wywoływać w szpitalu. Czekają mnie więc długie maratony, a mama powiedziała mi żebym umyła pare okien i robiła chociaż po kilka przysiadów dziennie. We wtorek kolejne ctg a za 2 tyg wizyta.

Doda gratulacje z okazji 4 miesiąca ;) zobaczysz jak Ci to wszystko szybko zleci.

Niepokorna mnie brzuch twardnieje, ale jakoś nie nasila się to z dnia na dzień.

Madlene śliczne kompleciki. Tak mnie natchnęłaś, że może i ja coś sama dla malucha zrobie, ale to jeszcze zobaczymy :)

Miłego początku weekendu kochane :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaa straszna przyjemnosc jak sie ma takie wlasnorecznie zrobione rzeczy.

Mi sie pierwszy porod zaczal po intensywnym sprzataniu wlasnie. A drugi po grzancu z czerwonego wina ;) tym razem moze po niedzieli sprawdzimy na ile seks wywoluje porod :P

Tez slyszalam ze porod wywolywany jest bardziej bolesny.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, trochę mnie Nie było...
    Witam się w rozpoczętym 18 tygodniu ;-)
    Małe jakoś od dwóch dni się mało rusza, puknie raz i koniec.. :-(

Madlene- Jezu jakie to śliczne!!!!
    Ja też takie poproszę *.*

Domi co u Ciebie?

Niepokorna jak się czujesz?

Madlene84 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka gratulacje i oby te twardnienia macicy szybko u Ciebie poszły w niepamięć ;) a ruchami się nie przejmuj. Czasem tak jest, że raz są grzeczne i spokojne, a poźniej szaleją ;)

Niepokorna chciałaś żebym pokazała brzuszek, ale jakoś nie idzie mi wstawianie zdjęć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:03

Patutka lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Jeszcze ten tydzień i zaczynamy 5 miesiąc ;-)

Macica nad spojeniem jest taka już w miarę normalna, teraz tam gdzie jest małe dosłownie to jest twardsza sporo ale to chyba normalne.

Na tym etapie ruchy nie są jeszcze takie codziennie, prawda?

A Ty mania jak się czujesz?
    Który Ty już masz tydzień bo suwaczka nie widac ;-)

2016 🩷

2020 🩵

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że macica już się tak nie stawia. To najważniejsze. Wypoczywaj dużo ;)

Jeśli chodzi o ruchy to dokładnie tak. Z początku nie są codzienne i są mega delikatne, a później z kolejnymi tygodniami stają się coraz bardziej intensywniejsze i częstsze.

Jeśli chodzi o moje samopoczucie to generalnie wszystko jest ok, no może poza tym przeziębienie co mnie dopadło, ale jakoś z nim walcze.
    U mnie jest już 38t a dokladnie 37t i 5d więc do końca zostało troszke jak ponad 2 tyg.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu doszłam do tego jak dodać zdjęcie na forum. Jestem z siebie dumna ;)

A więc proszę tak prezentuje się ja i Antoś ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1061a75c31e8.jpg

Patutka, domiii, nataliano, magdaM85, NIEPOKORNA, Madlene84, 100krotka:), renia.31, Blair lubią tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    To dobrze, że macica już się tak nie stawia. To najważniejsze. Wypoczywaj dużo ;)

Jeśli chodzi o ruchy to dokładnie tak. Z początku nie są codzienne i są mega delikatne, a później z kolejnymi tygodniami stają się coraz bardziej intensywniejsze i częstsze.

Jeśli chodzi o moje samopoczucie to generalnie wszystko jest ok, no może poza tym przeziębienie co mnie dopadło, ale jakoś z nim walcze.
    U mnie jest już 38t a dokladnie 37t i 5d więc do końca zostało troszke jak ponad 2 tyg.
    No jest chyba ciutkę lepiej. ;-)

No to tak jak myślałam, że nie muszę go czuć codziennie.. najbardziej te kopniaczki były z rana i przed snem. A teraz narazie cicho sza :-(

Ojej to już tuż tuż u każdej z Was i zostanę sama, ahhhh!

Śliczny brzuszek!

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/245f3e90bc11.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5a2bb6f4ab8.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ded455fed0.jpg

oto nasze małe skromne królestwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 16:03

magdaM85, Madlene84, 100krotka:), renia.31, Blair lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, czyżbym przegapiła wiadomość o tym, że poczułaś pierwsze ruchy?! No pamiętam jak pytałaś kiedy masz szanse je poczuć... chyba, że to nie Ty :)
    Tak czy inaczej, na początku sa one rzadkie, nieregularne i przypominające pukanie od środka :) jest to też związane z tym ze dziecko jest malutkie i ma duuuzo miejsca w środku do robienia fikołków i Ty tego jeszcze tak nie odczuwasz :)

U mnie różnie, psychicznie trochę lepiej, 2 dniowy kryzys.
    fizycznie coraz ciężej, coraz więcej i bardziej boli, ale nie łudzę się, że będzie lepiej jeszcze przed porodem. :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten plan porodu mniej wiecej tak wyglada
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d1d36a05a0d.jpg

Madlene84 lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Uszyj dla mnie też coś takiego. Zapłacę :)

Maniaaaa,
    Piękny brzuszek :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Patutka, czyżbym przegapiła wiadomość o tym, że poczułaś pierwsze ruchy?! No pamiętam jak pytałaś kiedy masz szanse je poczuć... chyba, że to nie Ty :)
    Tak czy inaczej, na początku sa one rzadkie, nieregularne i przypominające pukanie od środka :) jest to też związane z tym ze dziecko jest malutkie i ma duuuzo miejsca w środku do robienia fikołków i Ty tego jeszcze tak nie odczuwasz :)

U mnie różnie, psychicznie trochę lepiej, 2 dniowy kryzys.
    fizycznie coraz ciężej, coraz więcej i bardziej boli, ale nie łudzę się, że będzie lepiej jeszcze przed porodem. :)
    Tak kochana pytalam o to chyba w 16+0 a w 16+1 poczulam pierwsze rozpychajace pukanie, więc prawie tydzień temu poczulam. Przez 5 dni codziennie, a teraz przerwa i o.

Jeszcze miesiąc kochana, dasz radę wytrzymać :-*

2016 🩷

2020 🩵

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna nie ma problemu. Nawet dla dziewczynki jakieś materialy mam. Nie ukrywam jednak ze przesylka o dziwne stad moze byc nienajtansza. Dogadamy sie na FB :)

renia.31 lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku :-) obudził mnie głód o 5.30 ;-) wczoraj zaczęłam 9 tydz. :-D 3 miesiąc, ale to zlecialo ;-)

Madlene, super kompleciki. Oba uszylas? Bomba :-) spokojnie możesz dorabiac szyciem.

Mania, piękny brzuszek :-) :-)
    Przed porodem synka też mi kazali chodzić, więc spacerowalismy całe popołudnia, chodziliśmy po takich wysokich schodach w tą i spowrotem i nic mnie nie ruszyło. Nic, zero skurczy.
    Podobno herbata z liści malin działa, ale nie spr. Poród miałam wywoływany i dopiero 3 dnia mnie ruszyło. Po oksytocynie.
    Bolało wiadomo, ale cały poród trwał 6 godzin, parcie 20 min.

W planie porodu wg mnie warto napisać tylko najważniejsze rzeczy.

Nataliano, fajne królestwo :-) ręka już ok?

Ja oczywiście się zarazilam, jestem cała zatkana. Staram się dużo leżeć i się oszczędzać. Może głupie pytanie, ale czy nie wiecie czy jak mam ten krwiak to czy mogę spać na brzuchu? Nie wiem czy ucisk nie zaszkodzi?

Miłego weekendu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 10:38

Madlene84, nataliano lubią tę wiadomość

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Dzien dobry dziewczyny

Mam I ja. Udalo sie uszyc.

Komplet do kolyski dodatkowy:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3791b6b42c28.jpg

I komplet do wozeczka:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71413035892.jpg

Jeszcze moze mi sie uda drugi zapas own do wòzka uszyc. Zobaczymy.

U mnie dzis humor nieco lepiej. Brzuch rano troche bolal teraz jest w miare OK. Musze meza wyslac na zakupy I zaczac tort dla synka na niedzielna impreze.

Doda gratulacje kolejnego rozpoczetego miesiaca.

Niepokorna moj brzuch juz bardzo czesto twardy a jak twardnieje to boli wszystko lacznie z zebrami.

Milego piateczku!
    Piękne są te rzeczy. A ty szyjesz tak tylko dla siebie czy sprzedajesz gdzieś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja tez czulam ruchy i potem na 3 dni byla cisza,wiec mowie ze jak nic niepoczuje nast dnia to pojde do gina,ale tego 4 dnia poczulam takie kopniaki,chyba zalegle hah bo tak bolalo...wiec sie nir martw :)

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ