Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w czwartym miesiącu. Ja to z tym spaniem to już od dawna mam że się przewracam z boku na bok,nawet przed ciążą się męczyłam. Nie wiem jak to będzie jak mi brzuch urośnie. Dzień mi się fajnie zaczął bo bez zwrotki i zbytnich mdłości. Mam nadzieję że zaczyna mi to wszystko mijać. A co do planu porodu to ja podchodzę dość sceptycznie bo jedno to co sobie zaznaczę i zaplanuję a drugie jak to w rzeczywistości się potoczy. Życie nauczyło mnie że jak coś zaplanuję to zazwyczaj wszystko idzie na odwrót. Pozostaje tylko mieć nadzieję że pójdzie szybko i bez problemów.
Madlene84, nataliano, Maniaaaa lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczyny
Mam I ja. Udalo sie uszyc.
Komplet do kolyski dodatkowy:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3791b6b42c28.jpg
I komplet do wozeczka:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71413035892.jpg
Jeszcze moze mi sie uda drugi zapas own do wòzka uszyc. Zobaczymy.
U mnie dzis humor nieco lepiej. Brzuch rano troche bolal teraz jest w miare OK. Musze meza wyslac na zakupy I zaczac tort dla synka na niedzielna impreze.
Doda gratulacje kolejnego rozpoczetego miesiaca.
Niepokorna moj brzuch juz bardzo czesto twardy a jak twardnieje to boli wszystko lacznie z zebrami.
Milego piateczku!nataliano, magdaM85, Maniaaaa, 100krotka:) lubią tę wiadomość
-
Witam się w dniu dzisiejszym i ja.
Wczoraj byłam na ctg i nie wyszło nic poza szaleństwami Antka w brzuchu. Mały tak się wiercił, że pare razy zanikło tętno bo się przewracał z boku na bok. Skurczy żadnych, nawet tych przepowiadających. Doktorek kazał mi dużo chodzić bo powiedział, że lepiej jak się poród zacznie sam niż jak mają mi go wywoływać w szpitalu. Czekają mnie więc długie maratony, a mama powiedziała mi żebym umyła pare okien i robiła chociaż po kilka przysiadów dziennie. We wtorek kolejne ctg a za 2 tyg wizyta.
Doda gratulacje z okazji 4 miesiącazobaczysz jak Ci to wszystko szybko zleci.
Niepokorna mnie brzuch twardnieje, ale jakoś nie nasila się to z dnia na dzień.
Madlene śliczne kompleciki. Tak mnie natchnęłaś, że może i ja coś sama dla malucha zrobie, ale to jeszcze zobaczymy
Miłego początku weekendu kochane -
Maniaa straszna przyjemnosc jak sie ma takie wlasnorecznie zrobione rzeczy.
Mi sie pierwszy porod zaczal po intensywnym sprzataniu wlasnie. A drugi po grzancu z czerwonego winatym razem moze po niedzieli sprawdzimy na ile seks wywoluje porod
Tez slyszalam ze porod wywolywany jest bardziej bolesny. -
Dzień dobry, trochę mnie Nie było...
Witam się w rozpoczętym 18 tygodniu
Małe jakoś od dwóch dni się mało rusza, puknie raz i koniec..
Madlene- Jezu jakie to śliczne!!!!
Ja też takie poproszę *.*
Domi co u Ciebie?
Niepokorna jak się czujesz?
Madlene84 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka gratulacje i oby te twardnienia macicy szybko u Ciebie poszły w niepamięć
a ruchami się nie przejmuj. Czasem tak jest, że raz są grzeczne i spokojne, a poźniej szaleją
Niepokorna chciałaś żebym pokazała brzuszek, ale jakoś nie idzie mi wstawianie zdjęć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:03
Patutka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję. Jeszcze ten tydzień i zaczynamy 5 miesiąc
Macica nad spojeniem jest taka już w miarę normalna, teraz tam gdzie jest małe dosłownie to jest twardsza sporo ale to chyba normalne.
Na tym etapie ruchy nie są jeszcze takie codziennie, prawda?
A Ty mania jak się czujesz?
Który Ty już masz tydzień bo suwaczka nie widac2016 🩷
2020 🩵
To dobrze, że macica już się tak nie stawia. To najważniejsze. Wypoczywaj dużo
Jeśli chodzi o ruchy to dokładnie tak. Z początku nie są codzienne i są mega delikatne, a później z kolejnymi tygodniami stają się coraz bardziej intensywniejsze i częstsze.
Jeśli chodzi o moje samopoczucie to generalnie wszystko jest ok, no może poza tym przeziębienie co mnie dopadło, ale jakoś z nim walcze.
U mnie jest już 38t a dokladnie 37t i 5d więc do końca zostało troszke jak ponad 2 tyg. -
No w końcu doszłam do tego jak dodać zdjęcie na forum. Jestem z siebie dumna
A więc proszę tak prezentuje się ja i Antoś
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1061a75c31e8.jpgPatutka, domiii, nataliano, magdaM85, NIEPOKORNA, Madlene84, 100krotka:), renia.31, Blair lubią tę wiadomość
-
Maniaaaa wrote:To dobrze, że macica już się tak nie stawia. To najważniejsze. Wypoczywaj dużo
Jeśli chodzi o ruchy to dokładnie tak. Z początku nie są codzienne i są mega delikatne, a później z kolejnymi tygodniami stają się coraz bardziej intensywniejsze i częstsze.
Jeśli chodzi o moje samopoczucie to generalnie wszystko jest ok, no może poza tym przeziębienie co mnie dopadło, ale jakoś z nim walcze.
U mnie jest już 38t a dokladnie 37t i 5d więc do końca zostało troszke jak ponad 2 tyg.
No to tak jak myślałam, że nie muszę go czuć codziennie.. najbardziej te kopniaczki były z rana i przed snem. A teraz narazie cicho sza
Ojej to już tuż tuż u każdej z Was i zostanę sama, ahhhh!
Śliczny brzuszek!2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/245f3e90bc11.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5a2bb6f4ab8.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ded455fed0.jpg
oto nasze małe skromne królestwoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 16:03
magdaM85, Madlene84, 100krotka:), renia.31, Blair lubią tę wiadomość
-
Patutka, czyżbym przegapiła wiadomość o tym, że poczułaś pierwsze ruchy?! No pamiętam jak pytałaś kiedy masz szanse je poczuć... chyba, że to nie Ty
Tak czy inaczej, na początku sa one rzadkie, nieregularne i przypominające pukanie od środkajest to też związane z tym ze dziecko jest malutkie i ma duuuzo miejsca w środku do robienia fikołków i Ty tego jeszcze tak nie odczuwasz
U mnie różnie, psychicznie trochę lepiej, 2 dniowy kryzys.
fizycznie coraz ciężej, coraz więcej i bardziej boli, ale nie łudzę się, że będzie lepiej jeszcze przed porodem. -
nick nieaktualny
-
domiii wrote:Patutka, czyżbym przegapiła wiadomość o tym, że poczułaś pierwsze ruchy?! No pamiętam jak pytałaś kiedy masz szanse je poczuć... chyba, że to nie Ty
Tak czy inaczej, na początku sa one rzadkie, nieregularne i przypominające pukanie od środkajest to też związane z tym ze dziecko jest malutkie i ma duuuzo miejsca w środku do robienia fikołków i Ty tego jeszcze tak nie odczuwasz
U mnie różnie, psychicznie trochę lepiej, 2 dniowy kryzys.
fizycznie coraz ciężej, coraz więcej i bardziej boli, ale nie łudzę się, że będzie lepiej jeszcze przed porodem.
Jeszcze miesiąc kochana, dasz radę wytrzymać :-*2016 🩷
2020 🩵
Witam o poranku
obudził mnie głód o 5.30
wczoraj zaczęłam 9 tydz.
3 miesiąc, ale to zlecialo
Madlene, super kompleciki. Oba uszylas? Bombaspokojnie możesz dorabiac szyciem.
Mania, piękny brzuszek
Przed porodem synka też mi kazali chodzić, więc spacerowalismy całe popołudnia, chodziliśmy po takich wysokich schodach w tą i spowrotem i nic mnie nie ruszyło. Nic, zero skurczy.
Podobno herbata z liści malin działa, ale nie spr. Poród miałam wywoływany i dopiero 3 dnia mnie ruszyło. Po oksytocynie.
Bolało wiadomo, ale cały poród trwał 6 godzin, parcie 20 min.
W planie porodu wg mnie warto napisać tylko najważniejsze rzeczy.
Nataliano, fajne królestworęka już ok?
Ja oczywiście się zarazilam, jestem cała zatkana. Staram się dużo leżeć i się oszczędzać. Może głupie pytanie, ale czy nie wiecie czy jak mam ten krwiak to czy mogę spać na brzuchu? Nie wiem czy ucisk nie zaszkodzi?
Miłego weekendu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 10:38
Madlene84, nataliano lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlene84 wrote:Dzien dobry dziewczyny
Mam I ja. Udalo sie uszyc.
Komplet do kolyski dodatkowy:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3791b6b42c28.jpg
I komplet do wozeczka:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71413035892.jpg
Jeszcze moze mi sie uda drugi zapas own do wòzka uszyc. Zobaczymy.
U mnie dzis humor nieco lepiej. Brzuch rano troche bolal teraz jest w miare OK. Musze meza wyslac na zakupy I zaczac tort dla synka na niedzielna impreze.
Doda gratulacje kolejnego rozpoczetego miesiaca.
Niepokorna moj brzuch juz bardzo czesto twardy a jak twardnieje to boli wszystko lacznie z zebrami.
Milego piateczku! -
nick nieaktualny