X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w czwartym miesiącu. Ja to z tym spaniem to już od dawna mam że się przewracam z boku na bok,nawet przed ciążą się męczyłam. Nie wiem jak to będzie jak mi brzuch urośnie. Dzień mi się fajnie zaczął bo bez zwrotki i zbytnich mdłości. Mam nadzieję że zaczyna mi to wszystko mijać. A co do planu porodu to ja podchodzę dość sceptycznie bo jedno to co sobie zaznaczę i zaplanuję a drugie jak to w rzeczywistości się potoczy. Życie nauczyło mnie że jak coś zaplanuję to zazwyczaj wszystko idzie na odwrót. Pozostaje tylko mieć nadzieję że pójdzie szybko i bez problemów.

Madlene84, nataliano, Maniaaaa lubią tę wiadomość

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda gratulacje rozpoczęcia 4 miesiąca :)

Doda lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny

Mam I ja. Udalo sie uszyc.

Komplet do kolyski dodatkowy:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3791b6b42c28.jpg

I komplet do wozeczka:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71413035892.jpg

Jeszcze moze mi sie uda drugi zapas own do wòzka uszyc. Zobaczymy.

U mnie dzis humor nieco lepiej. Brzuch rano troche bolal teraz jest w miare OK. Musze meza wyslac na zakupy I zaczac tort dla synka na niedzielna impreze.

Doda gratulacje kolejnego rozpoczetego miesiaca.

Niepokorna moj brzuch juz bardzo czesto twardy a jak twardnieje to boli wszystko lacznie z zebrami.

Milego piateczku!

nataliano, magdaM85, Maniaaaa, 100krotka:) lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dniu dzisiejszym i ja.
    Wczoraj byłam na ctg i nie wyszło nic poza szaleństwami Antka w brzuchu. Mały tak się wiercił, że pare razy zanikło tętno bo się przewracał z boku na bok. Skurczy żadnych, nawet tych przepowiadających. Doktorek kazał mi dużo chodzić bo powiedział, że lepiej jak się poród zacznie sam niż jak mają mi go wywoływać w szpitalu. Czekają mnie więc długie maratony, a mama powiedziała mi żebym umyła pare okien i robiła chociaż po kilka przysiadów dziennie. We wtorek kolejne ctg a za 2 tyg wizyta.

Doda gratulacje z okazji 4 miesiąca ;) zobaczysz jak Ci to wszystko szybko zleci.

Niepokorna mnie brzuch twardnieje, ale jakoś nie nasila się to z dnia na dzień.

Madlene śliczne kompleciki. Tak mnie natchnęłaś, że może i ja coś sama dla malucha zrobie, ale to jeszcze zobaczymy :)

Miłego początku weekendu kochane :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaa straszna przyjemnosc jak sie ma takie wlasnorecznie zrobione rzeczy.

Mi sie pierwszy porod zaczal po intensywnym sprzataniu wlasnie. A drugi po grzancu z czerwonego wina ;) tym razem moze po niedzieli sprawdzimy na ile seks wywoluje porod :P

Tez slyszalam ze porod wywolywany jest bardziej bolesny.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, trochę mnie Nie było...
    Witam się w rozpoczętym 18 tygodniu ;-)
    Małe jakoś od dwóch dni się mało rusza, puknie raz i koniec.. :-(

Madlene- Jezu jakie to śliczne!!!!
    Ja też takie poproszę *.*

Domi co u Ciebie?

Niepokorna jak się czujesz?

Madlene84 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka gratulacje i oby te twardnienia macicy szybko u Ciebie poszły w niepamięć ;) a ruchami się nie przejmuj. Czasem tak jest, że raz są grzeczne i spokojne, a poźniej szaleją ;)

Niepokorna chciałaś żebym pokazała brzuszek, ale jakoś nie idzie mi wstawianie zdjęć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:03

Patutka lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Jeszcze ten tydzień i zaczynamy 5 miesiąc ;-)

Macica nad spojeniem jest taka już w miarę normalna, teraz tam gdzie jest małe dosłownie to jest twardsza sporo ale to chyba normalne.

Na tym etapie ruchy nie są jeszcze takie codziennie, prawda?

A Ty mania jak się czujesz?
    Który Ty już masz tydzień bo suwaczka nie widac ;-)

2016 🩷

2020 🩵

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że macica już się tak nie stawia. To najważniejsze. Wypoczywaj dużo ;)

Jeśli chodzi o ruchy to dokładnie tak. Z początku nie są codzienne i są mega delikatne, a później z kolejnymi tygodniami stają się coraz bardziej intensywniejsze i częstsze.

Jeśli chodzi o moje samopoczucie to generalnie wszystko jest ok, no może poza tym przeziębienie co mnie dopadło, ale jakoś z nim walcze.
    U mnie jest już 38t a dokladnie 37t i 5d więc do końca zostało troszke jak ponad 2 tyg.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu doszłam do tego jak dodać zdjęcie na forum. Jestem z siebie dumna ;)

A więc proszę tak prezentuje się ja i Antoś ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1061a75c31e8.jpg

Patutka, domiii, nataliano, magdaM85, NIEPOKORNA, Madlene84, 100krotka:), renia.31, Blair lubią tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    To dobrze, że macica już się tak nie stawia. To najważniejsze. Wypoczywaj dużo ;)

Jeśli chodzi o ruchy to dokładnie tak. Z początku nie są codzienne i są mega delikatne, a później z kolejnymi tygodniami stają się coraz bardziej intensywniejsze i częstsze.

Jeśli chodzi o moje samopoczucie to generalnie wszystko jest ok, no może poza tym przeziębienie co mnie dopadło, ale jakoś z nim walcze.
    U mnie jest już 38t a dokladnie 37t i 5d więc do końca zostało troszke jak ponad 2 tyg.
    No jest chyba ciutkę lepiej. ;-)

No to tak jak myślałam, że nie muszę go czuć codziennie.. najbardziej te kopniaczki były z rana i przed snem. A teraz narazie cicho sza :-(

Ojej to już tuż tuż u każdej z Was i zostanę sama, ahhhh!

Śliczny brzuszek!

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/245f3e90bc11.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5a2bb6f4ab8.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ded455fed0.jpg

oto nasze małe skromne królestwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 16:03

magdaM85, Madlene84, 100krotka:), renia.31, Blair lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, czyżbym przegapiła wiadomość o tym, że poczułaś pierwsze ruchy?! No pamiętam jak pytałaś kiedy masz szanse je poczuć... chyba, że to nie Ty :)
    Tak czy inaczej, na początku sa one rzadkie, nieregularne i przypominające pukanie od środka :) jest to też związane z tym ze dziecko jest malutkie i ma duuuzo miejsca w środku do robienia fikołków i Ty tego jeszcze tak nie odczuwasz :)

U mnie różnie, psychicznie trochę lepiej, 2 dniowy kryzys.
    fizycznie coraz ciężej, coraz więcej i bardziej boli, ale nie łudzę się, że będzie lepiej jeszcze przed porodem. :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten plan porodu mniej wiecej tak wyglada
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d1d36a05a0d.jpg

Madlene84 lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Uszyj dla mnie też coś takiego. Zapłacę :)

Maniaaaa,
    Piękny brzuszek :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Patutka, czyżbym przegapiła wiadomość o tym, że poczułaś pierwsze ruchy?! No pamiętam jak pytałaś kiedy masz szanse je poczuć... chyba, że to nie Ty :)
    Tak czy inaczej, na początku sa one rzadkie, nieregularne i przypominające pukanie od środka :) jest to też związane z tym ze dziecko jest malutkie i ma duuuzo miejsca w środku do robienia fikołków i Ty tego jeszcze tak nie odczuwasz :)

U mnie różnie, psychicznie trochę lepiej, 2 dniowy kryzys.
    fizycznie coraz ciężej, coraz więcej i bardziej boli, ale nie łudzę się, że będzie lepiej jeszcze przed porodem. :)
    Tak kochana pytalam o to chyba w 16+0 a w 16+1 poczulam pierwsze rozpychajace pukanie, więc prawie tydzień temu poczulam. Przez 5 dni codziennie, a teraz przerwa i o.

Jeszcze miesiąc kochana, dasz radę wytrzymać :-*

2016 🩷

2020 🩵

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna nie ma problemu. Nawet dla dziewczynki jakieś materialy mam. Nie ukrywam jednak ze przesylka o dziwne stad moze byc nienajtansza. Dogadamy sie na FB :)

renia.31 lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku :-) obudził mnie głód o 5.30 ;-) wczoraj zaczęłam 9 tydz. :-D 3 miesiąc, ale to zlecialo ;-)

Madlene, super kompleciki. Oba uszylas? Bomba :-) spokojnie możesz dorabiac szyciem.

Mania, piękny brzuszek :-) :-)
    Przed porodem synka też mi kazali chodzić, więc spacerowalismy całe popołudnia, chodziliśmy po takich wysokich schodach w tą i spowrotem i nic mnie nie ruszyło. Nic, zero skurczy.
    Podobno herbata z liści malin działa, ale nie spr. Poród miałam wywoływany i dopiero 3 dnia mnie ruszyło. Po oksytocynie.
    Bolało wiadomo, ale cały poród trwał 6 godzin, parcie 20 min.

W planie porodu wg mnie warto napisać tylko najważniejsze rzeczy.

Nataliano, fajne królestwo :-) ręka już ok?

Ja oczywiście się zarazilam, jestem cała zatkana. Staram się dużo leżeć i się oszczędzać. Może głupie pytanie, ale czy nie wiecie czy jak mam ten krwiak to czy mogę spać na brzuchu? Nie wiem czy ucisk nie zaszkodzi?

Miłego weekendu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 10:38

Madlene84, nataliano lubią tę wiadomość

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Dzien dobry dziewczyny

Mam I ja. Udalo sie uszyc.

Komplet do kolyski dodatkowy:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3791b6b42c28.jpg

I komplet do wozeczka:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c71413035892.jpg

Jeszcze moze mi sie uda drugi zapas own do wòzka uszyc. Zobaczymy.

U mnie dzis humor nieco lepiej. Brzuch rano troche bolal teraz jest w miare OK. Musze meza wyslac na zakupy I zaczac tort dla synka na niedzielna impreze.

Doda gratulacje kolejnego rozpoczetego miesiaca.

Niepokorna moj brzuch juz bardzo czesto twardy a jak twardnieje to boli wszystko lacznie z zebrami.

Milego piateczku!
    Piękne są te rzeczy. A ty szyjesz tak tylko dla siebie czy sprzedajesz gdzieś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja tez czulam ruchy i potem na 3 dni byla cisza,wiec mowie ze jak nic niepoczuje nast dnia to pojde do gina,ale tego 4 dnia poczulam takie kopniaki,chyba zalegle hah bo tak bolalo...wiec sie nir martw :)

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ