X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene sluczna ta posciel,super ze umiesz tak szyc :* ja to bym zaszyla predzej palce niz cokolwoek uszyla:D ja zamawialam sowki z minky allegro,pewnie w pon dojdzie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa sliczny masz ten brzusiu taka kuleczka:) ja dzis wstalam przed 9 bo babka z iposta paczki mi przyniosla wiec ubrana juz dalej leze w wyrku. Renia moja reka bolala mnie wtedy pol dnia,od wczoraj mnie boli ale nadgarstek ale cala reka nie moge tak ruszac,niewiem czym to smarowac,a od tego pobuerania i tak maly siniak wyszedl mimo ze uciskalam dlugo,dobrze se na nast wizyte niemusse nic oddawac ani krwi ani moczu,tylko wynik gbs

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia kuruj sie,javod poczat ciazy spalam na brzuchu az do 3mies,pozniej samo sie sie dalo,intuicja ci podpowie,kuruj sie kochana :* ja wieczorami dostaje bolu krzyza i plecow nawet w kroczu mnie boli,wszystko robie 3razy wolbiej przy kapieli i ogolnie,jak juz poloze sie do snu to juz biodra mnie bola i ciezko jest obrocic sie na nast bok a ciezej noge podniesc bo jak z kamienia by byla ... wzielam se rogala do spania i jest troche lepiej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam jeszcze na rolety zewnetrzne bo wssystko mnie razi od okna i drzwi balkonowych,te lampy i ulica:D ide dalej kimac...Milego dnia mamusie:* u nas sloneczko sie przebija:) p.s sory ze pisze w ratach ale tel mi szwankuje:D

• renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano, dzięki :-) widzę, że nie dopisalam tego (już poprawione). Mam krwiaka i nie wiem czy mogę z nim spać na brzuchu..
    U nas też słoneczko świeci i nawet już ptaszki śpiewały, chyba idzie wiosna :-) będziecie mogły od razu z wozeczkami na spacerki jeździć :-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w 37 tygodniu :) jeszcze tydzień i będę spokojna :)

Renia - ja tak jak pisałam miałam 2 krwiaki na początku ciąży i nie było żadnych przeciwskazań do spania na brzuchu :)

nataliano, renia.31 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Patutka ja tez czulam ruchy i potem na 3 dni byla cisza,wiec mowie ze jak nic niepoczuje nast dnia to pojde do gina,ale tego 4 dnia poczulam takie kopniaki,chyba zalegle hah bo tak bolalo...wiec sie nir martw :)
    Dzień dobry ;-)

Ale w tym czasie co ja z tego co rozumiem?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja 1ruch poczulam w 16/17 tyg ciazy:*

• Patutka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja 16i1 tc ;-) ale wczoraj sie bawiliśmy w 'odpukaj mi' dzisiaj z rana już nie chętnie, coś chyba śpiąco :-P

nataliano lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Sprawdź dla mnie wobec tego cenę przesyłki i daj znać na fb, ile by mnie to kosztowało. I pokaż jakie masz materiały :D Wcale nie muszą być typowo dziewczynkowe, bo np. ten drugi zestaw ze stateczkami jest superowy :)

Renia,
    Wydaje mi się, że krwiakowi sen na brzuchu nie zaszkodzi. Ale ja ogólnie w ciąży odpuściłabym spanie w takiej pozycji. Powinnaś już się przyzwyczajać do pozycji bocznych moim zdaniem, bo potem będzie Ci łatwiej.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ostatnim miesiącu:-) ale ten czas leci:-)
    Oto my dzisiaj
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5172ad61a47.jpg

Dawno nie robiłam zdjęć brzusia i chyba sporo urósł:-)

Wczoraj miałam dość pracowity dzień. Posprzatalam mieszkanie, byliśmy z mężem na zakupach a potem się wzięłam za pieczenie. Zrobiłam tartę cytrynową z bezą i mus czekoladowy z malinami. Wszystko dziś poszło w mgnieniu oka:-) był mój brat na kawce z synkiem i moi rodzice. Wesoło było, ale takie stanie dłużej w kuchni to już troszkę ciężko. Jutro coś też muszę na poniedziałek upiec, chyba też jakąś tartę, bo szybko się je robi i foremka mała to chociaż nic nie zostaje.

Madlene kompleciki uszyte są super. Talent masz mega:-) ja coś tam czasem na drutach zrobię ale to bez szału. Się przymierzam do szydelka zobaczymy co z tego wyjdzie:-)

Renia ja na brzuchu spałam do momentu kiedy brzuch zaczął mi rosnąć, potem już wiedziałam że lepiej na boku. Teraz już tylko na boku śpię, na lewym bo ponoć tak jest dla malucha najlepiej. Na plecach w ogóle nie wskazane bo jest słaby przepływ krwi przez łożysko.

Maniaaa wy już ślicznie wygladacie, widać że to już niedługo:-)

Przepraszam że się do wszystkich nie odniosę ale dużo naskrobalyscie:-) i nie dam rady kochane:-) ale wszystko czytam regularnie.

Madlene84, domiii, renia.31, NIEPOKORNA, nataliano, Maniaaaa lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, cudowny brzusio :-)

Śpię w różnych pozycjach,ale mam wrażenie, że jak na brzuchu to kręgosłup mi odpoczywa. Też pamiętam, że w ciązy starałam się jak najwięcej spać na lewym boku :-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Masz podobny brzuszek do mojego, aczkolwiek ja mam chyba trochę większy :D

Ja dzisiaj obudziłam się dopiero o 14:00, także mocno pospałam. Potem wypiłam kawkę na spokojnie, pooglądałam tv. Zrobiłam obiadek dla męża, posprzątałam kuchnię, a teraz odpoczywam. Mąż właśnie wiesza lustro w łazience, bo nie mieliśmy do tej pory żadnego, co było bardzo uciążliwe. Potem jeszcze zawiesi szafki by można było pochować kosmetyki i chemię.

A jak Wam mija dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 20:21

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w 39 tyg i w jakże deszczową i pochmurną u mnie niedziele. Strasznie się od wczoraj czuje. Od 2 dni miewam bóle krzyża, takie tępe i pulsujące. Rozchodzą się po całym kręgosłupie i nawet czasem siedzieć nie dają. A dziś z rana obudziły mnie konkretne mdłości. Dobrze, że wstałam bo byłoby nie miło.

Domii gratulacje 37t :) oby maluch wysiedział w brzuszku chociaż jeszcze ten ostatni tydzień :)

Magda śliczny brzuszek :) Faktycznie napracowałaś się w tej kuchni. Tarta i mus pycha. Gdyby nie te mdłości to bym sama zrobiła i zjadła.

Niepokorna ale z Ciebie śpioch, chociaż ze mnie już na końcówce też się taki śpioch zrobił.

A wam jak mija ostatni dzień weekendu?

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • domiii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa no 39tc brzmi konkretnie. :) gratulacje!
    Ja od 2 dni mam taki ból pleców, który promieniuje mi na pośladki i uda - masakra! no ale trzeba wytrwać :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii a dziekuję bardzo ;)
    Gdy mnie męczył taki ból to okazało się, że to rwa kulszowa się odezwała. Smarowałam voltarenem bo lekarz tak kazał i mineło nawet sama nie wiem kiedy

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.dzis wstalam przed 11 bo niemoglam juz ulezec:D podbrzusze pobolewa,moj zrobil rosolek,a ja robie 2danie :)) u nas wieje wiatr ze czapki z glow :D moze jeszcze jakies slonce wyjdzie mam nadzieje...Milej niedzieli kochane :*:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    A mi dzisiaj mąż przyniósł śniadanie do łóżka. A potem idziemy do kina :D

Madlene84 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, my też idziemy do kina dzisiaj:) na co idziecie?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Milej niedzieli.

Naprodukowałam sie wczoraj I post mi sie skasowal takze pod wieczor sie przyloze raz jeszcze. Teraz jedziemy na imprezke urodzinowa Naszego synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 16:06

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ