X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Madlene ja też już bym chciała się rozpakować. Kręgosłup i duży brzuch daje o sobir mocno znać, a mały jest tak uparty, że za nic mu się chyba nie spieszy.

Niepokorna śliczny brzuszek, nie martw się zbledną. Ja przez całą ciąże też nie miałam i teraz na końcówce powyłaziły, ale znam magiczną moc kremu z pereł. Nie jest jakoś specjalnie drogi bo kosztuje około 32zł. Wydaje się że jest go mało ale jest na prawde bardzo wydajny, więc polecam ;)

Nataliano smacznego śniadanka ;)

Miłego dnia wszystkim życzę :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek:-)
    Kalika super że jesteś z nami:-) jak siądę do komputera to dopiszę Cię do naszej listy:-) termin masz na 05.10, tak? Jak tam pierwszy dzień zwolnienia? Grzecznie odpoczywasz?

Niepokorna fajny brzusio:-) chyba faktycznie trochę większy niż mój, ale mamy nieco inną budowę więc w sumie ciężko ocenić. A wózek zamawialam na allegro, sprzedający z Bochni.

Doda co tam u Ciebie? Jak się czujesz?

Domiii fajnie że film się podobał, ja chyba tak długo bym w kinie nie wysiedziala, więc raczej w domu go obejrzę:-)

Madlene super że przyznali Ci macierzyński:-) dobrze że twoja praca nie poszła na marne i się udało:-)

Patutka co tam u Ciebie? Jak macica już nie jest taka twarda?

Ja dziś zakupy planuje, ale zobaczymy co z tego wyjdzie, bo pogoda nie zachęca do wyjścia. Potem szkoła rodzenia i się dziś ze znajomymi jeszcze umowilam. Mam nadzieję że będę mieć siłę na wszystko:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczę z wymiotowaniem. Prawie codziennie ćwiczenia "na sucho". Poza tym zaczynają mi wracać siły do robienia prac domowych. Za chwilę muszę się zebrać i jechać do sklepu po jakieś mięcho dla męża.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, grafik faktycznie masz napięty. Może zakupy przez internet, nie trzeba będzie wychodzić na zewnatrz? :) Ja grzecznie odpoczywam, na zmianę leżę i wykonuje jakieś drobne obowiązki domowe. Od kilku dni budzę się z delikatnymi mdłościami, ale potem wszystko mija. Też tak miałyście?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika zostal mi do kupienia stanik do karmienia więc niestety muszę iść żeby zmierzyć, bo w sumie nie wiem nawet jaki rozmiar. Byłam już u mnie na bazarku, wzięłam dwa staniki, ale jutro idę oddać bo za małe miseczki:-( ale właśnie plus że nie muszę na miejscu mierzyć i mogę bez problemu oddać. Jak jutro większego nie znajde to pójdę chyba do h&m bo tam widziałam ostatnio że są, tylko sporo droższe niż na bazarku no ale trudno.
    Kalika ja tez miałam mdłości głównie rano, bez wymiotow na szczęście. Mijały mi jak coś zjadłam, tylko przy lekach na tarczyce był problem że zjeść można dopiero po ok pół godzinie. Więc zaczęłam nastawiac sobie budzik godzinę szybciej niż normalnie, brałam leki i szłam dalej spać. Potem jak już wstawalam do pracy to pierwszą czynnością było jedzenie:-) mdłości minęły tak po 4 miesiącu i niestety teraz wróciły:-( głównie wieczorami.

Doda współczuję wymiotow, musi być ci ciężko, ale już chyba niedługo powinny minąć. Najczęściej tak właśnie do 4 miesiąca trzymają.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dzisiaj dzwonili i odbieram wozek ale sie ciesze ,a jutro z rana rolety mi zaloza i chyba nie wstane do poludnia bo bedzie ciemno w koncu:-D dzisoaj musze wyprac jakoms torbe do szpitala i.jutro juz spakowac,

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja juz mam wszsytko a staniki zamawialam 2 na allegro i sa dobre ,niby sie bierze rozmiar wiekszy bo piersi beda nabrzmiale ale jak sie nie zmieszvze to nie bede kupowac nast bo nawet niewiem czy bede miec pokarm,musze jescze wszystko wyparzyc :) zastanawiam ie nad tym czajnikiem z regulacja wody

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja nie mialam mdlosci dopiero w 2 trymestrze na smrod z dworu bo akurat bylo cieplo i nawozili gnojem pola :D a teraz nic aby jak wezme szczoteczke czy tez paste do buzi to od razu z kiblem sie witam,ani gumy do zuvia anu cukierkoe mietowych dluzej niz 5sek,mam nadzieje ze po ciazy bedzie lepiej

• kalika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano, ja kupiłam taki bratu na imieniny i jest zadowolony. Co prawda nie ma dziecka, ale do parzenia różnych herbat sprawdza się idealnie;)

Magda, kupowanie stanika faktycznie lepiej załatwić osobiście niż przez internet. Współczuję mdłości, moje póki co są bardzo delikatne, ale wyobrażam sobie, że u Ciebie nie jest już tak miło :/

Nataliano, na takie "naturalne" aromaty to bez ciąży można mieć mdłości :D Bez gum czy cukierków można żyć, ale z tym mycie zębów to już nieciekawie...:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:00

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• domiii Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mi też został ostatnio tylko biustonosz do karmienia do kupienia i odwlekałam chyba z miesiąc :) poszłam w końcu do centrum handlowego do h&m, ale tam nawet zmierzyć nie mogłam, bo pospinane klipsami wszystko i w ogóle nie powaliło mnie... kupiłam więc... na allegro 2 sztuki - biały i czarny, jeden za .. 18 pln! jak na start są super! mięciutki materiał, z fiszbiną, i nie czuję się w nim jak babcia :) a jak już urodzę i karmienie się unormuje to sobie kupię jakiś droższy sexy :) teraz zmierzyłam się cm w domu i kupiłam po prostu miseczkę większy, choć i tak przy moich małych cyckach nie wiem czy nie będzie za duży, nawet jak piersi będą już produkowały pełną parą :D

http://allegro.pl/stanik-otwierany-do-karmienia-ma-fiszbine-80-85c-i5708023222.html

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa,
    O jakim kremie mowa? Dasz jakiś link?

Magda,
    Ja mam staniki z H&M. Może warto upatrzyć w sklepie i zobaczyć potem,czy są dostępne online. Jak będą to poszukać kodu rabatowego i kupić taniej :)

domiii,
    Śliczne te staniki :) Szkoda, że nie ma mnie w Polsce, bo też bym zamówiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:13

domiii lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii ja tez mam podobne staniki i tez placilam 18zl za szt plus przesylke :)

domiii lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny w sloneczny, acz zimny poranek :)

Kalika strasznie sie cieszę, że z nami jesteś :D

Ja wciąż w szlafroku, ale idę się ubrać i ogarnąć mieszkanie trochę, bo czym dłużej siedzę, tym bardziej mi się nie chce.

Niepokorna ja staniki mam z Primarka, gdzieś przypadkiem trafiłam jakiś dwupak za 6e i myślę, że będą ok. Ale wyjdzie w praniu ;)

Magda widzę, że ty bardzo aktywnie, ale póki się dobrze w miarę czujesz, to korzystaj :) Ja w sumie też w ruchu czuję się lepiej, tylko bardzo ciężko mi się zmobilizować, żeby się wziąść za cokolwiek.

Kalika u mnie mdłości się zaczęły później chyba, cos od 7-8 tygodnia i minęły po 12. Były dość mocne, ale nie wymiotowałam. Ale wiesz jak to jest... gdyby ich nie było, to też byśmy się martwiły ;) Chyba ostatnio nie odpowiedziałam: moja córka jest z 10.09 :)

A mój synek dzisiaj kończy 7 lat. Popłakałam się składając mu rano życzenia.... dopiero go przyniosłam maleńkiego ze szpitala, a tu wybiło 7 lat. Nie wiem kiedy to zleciało... Także dzisiaj rodzić nie mogę, bo mój synek sobie nie życzy aby brat miał urodziny tego samego dnia :P

Doda mam nadzieje, że to gorsze samopoczucie minie już lada moment.

Dobra zabieram się do jakichś działań... chociaż znów mi pies wlazł na kolana i mi go żal wygonić, hahahha

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii fajne te staniki. Ja niestety przy moim sporym biuście bez mierzenia nic nie mogę kupić, bo często nawet pomimo modelu w moim rozmiarze jednak nie pasuje. Te dziś na bazarku kupiłam za 15zł, jutro pójdę poszukam większego. Jeśli nic nie znajdę, a w h&m się też nie uda to wtedy będę musiała wydać więcej kasy i pójdę do mojego sklepu gdzie zawsze kupuje staniki. Zawsze mi tam brafiterka dobiera, tylko nie wiem czy mają jakąś kolekcję do karmienia. Zobaczymy:-)

Madlene u mnie z tą energią to różnie, raczej gorzej niż lepiej, ale nie chcę się jakoś bardzo zasiedziec w domu. Ostatnio już jest coraz ciężej, ale dziś wszędzie samochodem więc jakoś dam radę. Kurczę ale Twój synek już duży, 7 lat na pewno zlecialo nie wiadomo kiedy:-) to już od jutra spokojnie możesz rodzić:-) skoro na dziś masz zakaz.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    A ja mam wrażenie, że badziewie w Primarku jest, jeśli chodzi o staniki. Poza tym takich do karmienia w ogóle nie widziałam...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to ten kremik http://m.ceneo.pl/18004192

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    Niepokorna to ten kremik http://m.ceneo.pl/18004192

Myślisz, że on pomoże na rozstępy?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6e5edd1115a.jpg nasz wózio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 18:06

kalika lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja mam wszystkie z primarka I nie narzekam ale to tez moze wyniki z tego ze moj biust normalnie to malutkie b (po dzieciach ) takze mi wiele nie trzeba ;)

Nataliano to chyba ten sam model Co moj tylko my zamiast brazu mamy granat.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene,
    Ja odkąd przytyłam miałam C. Poza tym lubię staniki od brafiterki. Mam taką fajną firmę w Polsce :) A teraz mam kłopot z zakupem.

nataliano,
    Niezła bryka :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ