X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    O jaaaa! To czekamy na Philipka :D

domiii lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene czekamy na informacje:-) kurczę ale jestem podekscytowana że to może być już u Ciebie:-) trzymam kciuki:-)

Niepokorna z tymi zylami to nie sądzę że pielęgniarki nie umieją, bo to było by niemożliwe. U mnie faktycznie jest strasznie ciężko znaleźć zyle. Tak ma moja mama i dziadek też tak miał. Więc niemożliwe że setki pielęgniarek nie umieją pobrać krwi. Ja się cieszę że znalazłam punkt pobrań w którym mają na mnie sposób i dobrze mi doradzily jak się przygotować do pobrania krwi. Kiedyś jak lezalam w szpitalu to zdarzyło mi się nawet że igła była w zyle i krew w ogóle nie leciała a przy próbie pobrania tlokiem ciśnienie samo zasysalo tłok do środka. Muszę przyznać że jestem ewenementem:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda
    Może jesteście rodzinnie wyjątkami. Ale mówię Ci to na moim przykładzie. W Polsce zawsze pielęgniarki miały problem. Wszystkie. A tu nie ma żadnego problemu. I w PL wiecznie miałam siniaki po pobraniu, a tu ani razu mi się to nie zdarzyło :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos zadnej ekscytacji chyba czuje ze to jeszcze nie to jednak. Ale sprawdzic muszę. Tym bardziej ze moja sasiadka miala taka sytuacje ze nie zwrocila uwagi I podczas kontrolnej wizyty okazało sie ze wody brak I Od razu ja wzieli na cesarke bo nawet nie bylo czasu wywolywac. Wiec sie uspokoje I upewnie. Byle nie siedziec tam pol dnia :/

Co do żył to ja mam wszystkie na wierzchu :P

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna chyba właśnie taka moja rodzinna uroda:-) ale się cieszę że znalazłam pielęgniarki które mają na mnie sposób, a nie idą na łatwiznę i nie kluja na ślepo że może znajdą tak jak wcześniej często miałam. Dobrze że u Ciebie teraz też gładko się krew pobiera bo to i tak nic przyjemnego.

Madlene lepiej sprawdzić właśnie, nawet jeśli to nie to. Lepiej być spokojną i mieć pod kontrolą wszystko to co się da oczywiście:-)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyz wam pozniej was nadrobie bo nawet nie mam sil pisac ,nadgarstek ciagle boli,robi mi sie slabo nawet jak usiadne;/

• renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene... Trzymam kciuki i czekamy na info! Z tego co wiem to wody cały czas są produkowane, nadchodzą, więc trochę zawsze ich powinno być.

Magda, nie wiedziałam,że można pić przed pobraniem. Dzisiaj miałam obie ręce klute, bo też nie leciało. Spróbuję z tą woda :-)
    Mi też zawsze mówią,że mam schowane żyły. Przy porodzie też nie mogły się wkluc, aż zawołały pielegniarke z innego oddziału, z dużym doświadczeniem i wklula się bez problemu, ale właśnie na dłoni.

Czy u nas w pl są jakieś testy sprawdzające czy to wody plodowe?

Niepokorna, dzięki za namiary :-) sprawdzę na pewno.
    Może wykorzystam obecność mamy i wyciagne męża na randkę ;-)

Nataliano, a sprawdzalas ciśnienie? Co lekarz mówi?

Mania, co u Ciebie?

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene jedź i sprawdź, teraz już nie ma żartów! czekamy :)

Maniaaa wzywam Cię ponownie :D

renia tak, są takie paski sprawdzające ph, dzięki którym wiesz czy to wody płodowe, ale podobno nie w każdej aptece dostępne od ręki.

NIEPOKORNA myślę, że wszystko z Tobą jak najbardziej ok :) ja jestem prawie tydzień dalej i wg USG mam 2,5tyg większe dziecko, więc mam prawo czuć ból wszędzie :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, byłam w Poznaniu w manekinie. Mój mąż przekrecil nazwę i mówił arleqin i już sama zwatpilam jak to się nazywało ;-) Fajny klimat,miła obsługa i ogromny wybór. Nie wiedziałam, że to sieć :-)
    Hehe mąż się zdziwi. Dzięki :-)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia
    Zrób mężowi niespodziankę. Tylko nie wiem, czy tam nie musisz zarezerwować stolika. Sprawdź.

renia.31 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia takie paski do sprawdzenia czy to wody plodowe mają na pewno w szpitalu, w aptekach nie koniecznie we wszystkich, ale myślę że w tych lepszych sieciowych na pewno będą. Zawsze się można na zapas zaopatrzyć:-)
    Ja też planuje niespodziankę dla męża, tyle że w domu:-) Walentynki razem z naszą rocznicą, chce zrobić tort bezowy bo mąż marzy o nim odkąd mamy książkę z wypiekami z Lidla:-) i jakąś kolację jeszcze postaram się zrobić, pewnie na sobotę ogarne wszystko:-)

renia.31 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, czekam na wieści! :*

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mowilam falszywy alarm. Ale zrobili ktg I zbadal ginekolog I wracam do domu. Czekamy dalej.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania się melduje i informuje, że syn uparty jak osioł i wyjść nie chce.

W sobote miałam silne bóle aż do wieczora, ale nic się nie działo. Wczoraj wyszłam na spacer i kilka razy przeleciałam się po schodach, ale bóli nie było. Dziś też już jestem po spacerze i po schodach. Dosyć mocno kłuje mnie w pochwie i strasznie boli krzyż. Bóli jako tako dużych jeszcze nie ma, ale coś tam zaczyna delikatnie pobolewać. Czop dalej odchodzi ale w bardzo małych ilościach. Zaliczyłam dziś dwa z trzech punktów 3xS. :) zostały jeszcze tylko igraszki z mężem, a wieczorem ciepły prysznic. I zobaczymy. Jeszcze najwyżej przelece się pare razy po schodach i przejde się z mężem do znajomych na nogach i może Antoś zechce pojawić się na świecie. :)

Madlene a już myślałam, że Philipek będzie z wami. Czekamy dalej.

Ja od męża usłyszałam, że najlepszy i najpiękniejszy prezent jaki będzie mógł ode mnie dostać na walentynki to narodziny Antka. Nie wiem czy brzdząc sobie to przyjął do serduszka i wyjdzie dopiero w walentynki czy jak. ;) zobaczymy w dniach najbliższych.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły. Boli mnie podbrzusze. Takie jakby uczucie rozrywania. Póki co się nie nasila, ale jest bardzo denerwujące. Wiecie jak sobie z tym poradzić i czy przypadkiem to nie są jakieś skurcze?

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wylądowałam na IP dzisiaj, ale z powodu braku ruchów przez kilkanaście godzin :( jak się okazało mój Mały Książę zwyczajnie sobie spał... i na KTG dopiero raczył się obudzić i zacząć swoje harce! :) ale żeby tak matkę i ojca zestresować...

przy okazji dowiedziałam się, że moja szyjka króciutka i mięciutka i jak się skurcze zaczną to akcja powinna pójść z kopyta :)
    no i gagatek waży 3500g już :)

także czekam albo na akcję porodową albo na czwartkową wizytę u mojego lekarza, który zdecyduje co robimy dalej :)

Madlene alarm może i fałszywy, ale to i tak znak, że coś się dzieje! a jak Twoja szyjka?

Maniaaa ja nie rodziłam jeszcze więc nie wiem, ale wcale bym się nie zdziwiła jakby to był jakiś znak... a to jednostajnie czy co jakiś czas ten ból?

Madlene84 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, jak maluch śpi można spróbować zjeść coś słodkiego. Niezły zartownis się zapowiada ;-)
    Synek całkiem spory,a do terminu widzę,że jeszcze trochę zostało, ciekawe ile jeszcze urośnie.

Madlene, dobrze,że byłaś sprawdzić. Lepiej sprawdzić niż potem czegoś żałować. :-) ginekolog powiedział Ci co się tak saczy?
    to czekamy z Tobą :-)

Mania, ja rodzilam, ale mnie nic kompletnie nie bolało,więc nie pomogę..
    Może jak dodasz trzecie s to się zacznie ;-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia.31 wrote:
    Domii, jak maluch śpi można spróbować zjeść coś słodkiego. Niezły zartownis się zapowiada ;-)
    Synek całkiem spory,a do terminu widzę,że jeszcze trochę zostało, ciekawe ile jeszcze urośnie.

Kochana, nie działało nic! ani słodycze ani cola ani jabłko, nic! a uwierz mi zdążyłam poznać swoje dziecko przez 9 miesięcy :)

a duży jest, to fakt. wg każdego USG zawsze był 2,5 tygodnia większy - dlatego pisałam, że mogę i chcę już rodzić, bo wolę to niż indukcję, którą mi lekarz zapowiedział po 38 tyg

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieje ze nie bedzie trzeba Mlodego wywolywac.

Niestety tutaj to sie dowiedzialam ze RACZEJ pecherz plodowy nie jest pekniety I tyle. Jak zapytalam o szyjke to sie dowiedzialam ze jest OK jak na tym etapie ciazy :/ gdyby mnie cos niepokoilo. .. mam wrocic. Aaaaa I wazna informacja ze mamy HAPPY BABY bo fajny puls I skakanie w brzuchu. Ale powiem Wam ze sie zalapalam na lanch w szpitalu hahahaha

Domii to widzisz masz wiecej informacji niz ja :) moze Maly wypoczywa przed wysilkiem ktory go niedlugo czeka :) dobrze ze wszystko w porządku.

Maniaaa ja rodzicom tyle lat temu ze juz sama nie wiem Co ma bolec I jak. A czym dluzej czekam I sie obserwuję tym bardziej zmieszana jestem :P

My nie chcemy walentynkowego porodu :P

zrz6e6ydhjw308do.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene
    z tym zbieraniem sił przez malucha przed porodem, też mi powiedziało to kilka osób... ciekawe ile w tym prawdy :) no bo wysiłek jego przecież też czeka niemały... więc tego się będę trzymać :)

a czemu nie chcecie walentynkowego porodu? :) my byśmy chcieli - piękny prezent miłości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 19:03

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ