SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane właśnie dochodze do siebie po 3dniowym porodzie. Bylam tak wykonczona ze nie mialam sily przec i wykonali cc. Wszystko poszlo szybko i bez komplikacji. Antoś urodził sie o 2:46. Wazy 3660g i mierzy 54cm dlugosci. Po badaniach wszystko dobrze. Maly zdrowy jak ryba. Teraz spi kolo mbie i czekamy na tatusia. Wybaczcie ze teraz nic nie nadrobie ale postaram sie to zrobic jak tylko wroce do domku

renia.31, NIEPOKORNA, klaudia1534, domiii, nataliano, Madlene84, 100krotka:), Mi$ia26 :) lubią tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, gratulacje!! :-) :-* niezły maraton, ale dobrze,że zrobili cc,a nie zmuszali do porodu SN.
    życzę dużo zdrowia dla Ciebie i synka! :-)
    Jak będziesz miała fotkę to chętnie obejrzymy uparciuszka ;-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa
    Gratulacje :) Czekamy na fotkę.

Dobra, ja jadę do szpitala. Jakieś niewielkie skurcze chyba już czuję. I boli mnie w krzyżu. A mała kopie. Lecimy. Trzymajcie kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:43

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ogromne gratulacje :) Dużo zdrówka dla Was obojga :*

Niepokorna kciuki zaciśnięte!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:43

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, Mała Cie popedza, już chce na rączki :-)
    Trzymam kciuki i czekamy na info :-)

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa ogromne gratulacje:-) wymeczylas się ale dobrze że już po wszystkim i nie meczyli cię już tylko zdecydowali o cc. Duży synuś, fajnie:-)

Niepokorna widzisz a mowilas że nic się u Ciebie nie dzieje a tu nagle bach i pewnie szybko pójdzie:-) trzymam kciuki.
    Jak dobrze pójdzie to dziś będą dwa maluchy forumowe:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania gratulacje, czekam na fotke.

Niepokorna obyś się szybciutko uwinęła. Trzymam kciuki i wspieram myślami.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaa ojej super gratulacje:*:*:* malutki to maly kluseczek pewnie slodziutki,:)czekamy na zdjatko. Niepokorna 3mam kciuki caly czas,oby poszlo gladko i szybko :*

• domiii Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia.31 wrote:
    Domii, przerażające są te godziny oczekiwania w kolejce na IP. Najważniejsze, że z synkiem jest wszystko ok. :-) czyli ten masaż szyjki nic nie dał?

mam nadzieję, że więcej na IP nie będę musiała jechać, poza porodem :)
    masaż dał na pewno, bo 2 dni później odszedł czop i mam cały czas plamienia, co oznacza, że szyjka pracuje :)
    więc czekam na dalszy rozwój sytuacji :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    No kochane właśnie dochodze do siebie po 3dniowym porodzie. Bylam tak wykonczona ze nie mialam sily przec i wykonali cc. Wszystko poszlo szybko i bez komplikacji. Antoś urodził sie o 2:46. Wazy 3660g i mierzy 54cm dlugosci. Po badaniach wszystko dobrze. Maly zdrowy jak ryba. Teraz spi kolo mbie i czekamy na tatusia. Wybaczcie ze teraz nic nie nadrobie ale postaram sie to zrobic jak tylko wroce do domku

bardzo Ci gratuluję siły i wytrwałości! niech Maleństwo wynagradza Ci teraz wszystko co przeszłaś :) odpoczywajcie i dochodźcie do siebie <3

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Dobra, ja jadę do szpitala. Jakieś niewielkie skurcze chyba już czuję. I boli mnie w krzyżu. A mała kopie. Lecimy. Trzymajcie kciuki :)

Trzymaj się Kochana! i daj znać koniecznie, bo my tu wszystkie trzymamy kciuki :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna wybacz ale dopiero doczytalam. Tutaj tez jak odejda wody a nie ma skurczy to nawet ze szpitala odsylaja do domu zeby czekac. Porod moze sie zaczac nawet 48h pozniej przy czym trzeba zwrocic usage wlasnie na ruchy, kolor wód, temperature I pewnie pare innych rzeczy.

W każdym badz razie lepiej czekac w domu szczegolnie przy 1 dziecku bo przy kolejnych ciazach moze pojsc szybciej. U mnie maz panikowal I jak tylko lekkie skurcze sie pojawily Co 8 minut to nie dal mi siedziec w domu. Wy tez bedziecie pewnie spokojniejsi bedac juz pod medyczna opieka. Mam nadzieje ze wszystko pojdzie lekko I sprawnie!

Maniaa ogromne gratulacje. Szkoda ze sie musialas tak wycierpiec ale ciesze sie ze sie wszystko dobrze skonczylo. Ucaluj Maluszka :*

Domii mam nadzieje ze nastepna podroz do szpitala zakonczy sie porodem.

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak. Serce dziecka bije prawidłowo, wody nadal przejrzyste. Wróciliśmy do domu. Mamy dzwonić, jeśli cokolwiek będzie budziło nasze wątpliwości. Mam mierzyć temperaturę co 4 godziny. Generalnie jeśli akcja nie zacznie się do jutra do 07:00 to każą nam przyjechać do szpitala i wywołają poród. Czyli najpóźniej jutro Julia będzie z nami :)

Madlene84, domiii, 100krotka:) lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna proponuje spacerowac po mieszkaniu w te I we wte.

magdaM85 lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna zawsze to lepiej w domu czekać na rozwój sytuacji:) jeśli masz blisko do szpitala, to przynajmniej się nie będziesz u nich męczyć. Tak czy inaczej fajnie, że już jutro Julię będziesz miała:) już się nie mogę doczekać na rozwój wydarzeń:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Niepokorna proponuje spacerowac po mieszkaniu w te I we wte.

Na razie to ja mam ochotę wyłącznie spać kochana. Poza tym jak chodzę to wody mi się wylewają i to nie jest przyjemne uczucie. Chodzę w wkładem Bella majtkach. Zalałam już dwie pary legginsów. Zjadłam obiad i się położę. Jestem zmęczona jak bym z tydzień nie spała.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Niepokorna zawsze to lepiej w domu czekać na rozwój sytuacji:) jeśli masz blisko do szpitala, to przynajmniej się nie będziesz u nich męczyć. Tak czy inaczej fajnie, że już jutro Julię będziesz miała:) już się nie mogę doczekać na rozwój wydarzeń:)

Magda, ja już czekam. Ale jednocześnie zaczęłam się z lekka bać...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to połóż się i prześpij jak tylko możesz, bo sił i energii już nie długo możesz potrzebować bardzo dużo :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Więc tak. Serce dziecka bije prawidłowo, wody nadal przejrzyste. Wróciliśmy do domu. Mamy dzwonić, jeśli cokolwiek będzie budziło nasze wątpliwości. Mam mierzyć temperaturę co 4 godziny. Generalnie jeśli akcja nie zacznie się do jutra do 07:00 to każą nam przyjechać do szpitala i wywołają poród. Czyli najpóźniej jutro Julia będzie z nami :)

ale super! aż zazdroszczę :)
    powodzenia! <3

d69c2n0azl70dnw1.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ale super! aż zazdroszczę :)
    powodzenia! <3

Na razie cisza. Nuda i nic się nie dzieje :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ