X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka, ja w 20tc miałam taki jak Ty jak patrzę na zdjęcia, a mam teraz ogromny. Dodam, że jestem szczupła, to moja pierwsza ciąża i "przytył" mi tylko brzuch. Poza tym przed Tobą największy wzrost Maluszka :) więc no worries!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano, cieszę sie, ze z młodzieńcem wszystko dobrze.

Domi- i od kiedy Ci się tak powiększył?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna co tam u Cb:)?tulisz juz Juleczke

• domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka 29-30 tydzień miałam chyba największy wystrzał :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA chyba już jest po porodzie jakieś mam takie przeczucie :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dziewczyny od wczoraj taki zjazd... jakby jakiś diabeł odebrał mi całą moc.. nie mam siły wstać z łóżka, cały czas śpię, momentami mam nawet takie rozbicie mięśni jak przy przeziębieniu, ale nic mi nie jest... chyba mi się organizm zbuntował po tych wszystkich schodach, spacerach, seksach i innych i chce odpocząć... no cóż, posłucham go, bo on wie lepiej co mnie czeka :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii wspolczuje Tobie,ja jeszcze mam sile sie przekrecac,lepiej odpoczac jak taki maraton nic nie pomaga,a masz jakis rozwarcie juz? Bo ja nic;/

• Patutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna jeszcze czeka :-(

Właśnie wróciłam od gina....
    Dostałam anemii....

2016 🩷

2020 🩵

• Doda Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi takie opadnięcie z sił to chyba na krótko przed porodem. Ponoć jest jakiś hormon który wydziela się około 2 tyg przed porodem, który powoduje totalne rozluźnienie mięśni. Pamiętam moja siostra na kilka dni przed porodem to jak naćpana chodzi£a i prawie na stojąco spała tak ją rozluźniło. Poza tym organizm może oszczędzać siły na potem.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka lekarz przepisal ci cos na to?

• domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda wrote:
    Domi takie opadnięcie z sił to chyba na krótko przed porodem. Ponoć jest jakiś hormon który wydziela się około 2 tyg przed porodem, który powoduje totalne rozluźnienie mięśni. Pamiętam moja siostra na kilka dni przed porodem to jak naćpana chodzi£a i prawie na stojąco spała tak ją rozluźniło. Poza tym organizm może oszczędzać siły na potem.

brzmi to fantastycznie jak dla mnie :) mogę rodzić choćby dzisiaj!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Miło że o mnie pamiętacie :* Przepraszam, że tak zniknęłam bez słowa, ale we wtorek rano wyjezdzalismy do Warszawy i dopiero wczoraj wieczorem wrocilismy-nie miałam czasu ani sily na zagladanie na forum. W poniedziałek byłam na wizycie i tak jak pisały dziewczyny, wszystko dobrze, serduszko bije. Dostałam listę badań do wykonania i kolejna wizyta za 2 tyg.

Niepokorna, mam nadzieję, że Julcia jest już z Wami i macie się dobrze. Czekamy na relacje :*

Madlene, super, że Filipek jest grzecznym bobaskiem. Oby tak zostało na zawsze ;)

Patutka, współczuję teściowej. Mieszkacie razem?

Domii, odpoczywaj i regeneruje siły.

Mania, gratulacje!

Magda, Klaudia, buziaki dla Was moje kochane węszycielki ;) :*

domiii, Madlene84, klaudia1534 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dostałam anemii....

Kochana, tylko się nie denerwuj. ja całą ciążę miałam gigantyczną anemię, prawie już lądowałam u hematologa, ale jakoś przetrwałam i wyszłam z tego, co prawda dopiero na koniec, ale jednak!
    daj znać co Ci gin przepisał, bo na pewno jakieś żelazo - najlepiej brać je na czczo, z 2 tabletkami zwykłej witaminy c (przyspiesza i ułatwia wchłanianie) i absolutnie nie łączyć z magnezem, bo się wzajemnie wykluczają jeśli chodzi o wchłanianie.
    dodatkowo to co mnie wyciągnęło mocno to sok z pokrzywy dostępny w każdej aptece :)
    głowa do góry!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Niepokorna jeszcze czeka :-(

Dostałam anemii....

Ojej, coś długo to wszystko trwa:/

Patutka, leki i odpowiednią dieta, a po anemii nie będzie nawet śladu :*

Patutka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Patutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, tylko się nie denerwuj. ja całą ciążę miałam gigantyczną anemię, prawie już lądowałam u hematologa, ale jakoś przetrwałam i wyszłam z tego, co prawda dopiero na koniec, ale jednak!
    daj znać co Ci gin przepisał, bo na pewno jakieś żelazo - najlepiej brać je na czczo, z 2 tabletkami zwykłej witaminy c (przyspiesza i ułatwia wchłanianie) i absolutnie nie łączyć z magnezem, bo się wzajemnie wykluczają jeśli chodzi o wchłanianie.
    dodatkowo to co mnie wyciągnęło mocno to sok z pokrzywy dostępny w każdej aptece :)
    głowa do góry!
    Ahh.po prostu martwię się o malutką.
    Ja przed ciążą miałam wyniki idealne.
    Dostałam żelazo na s na receptę. Muszę brać pragnę plus, luteine i magnezu broń boże mie mogę odstawić więc po prostu będę brała z 2 h odstępami.
    Po prostu zacznę jeść jakiś gulasz, najgorzej, że matka wyciska mi już sok z buraków....

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ojej, coś długo to wszystko trwa:/

Patutka, leki i odpowiednią dieta, a po anemii nie będzie nawet śladu :*
    Staram się jeść ale nie trawię mięsa, a warzywa i owoce nie wystarczają. Ah...

A co do teściowej nie. Nie mieszkamy razem.
    Ja nawet juz nie mieszkam ze swoim narzeczonym przez nią ;-)

2016 🩷

2020 🩵

• domiii Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ahh.po prostu martwię się o malutką.
    Ja przed ciążą miałam wyniki idealne.
    Dostałam żelazo na s na receptę. Muszę brać pragnę plus, luteine i magnezu broń boże mie mogę odstawić więc po prostu będę brała z 2 h odstępami.
    Po prostu zacznę jeść jakiś gulasz, najgorzej, że matka wyciska mi już sok z buraków....

o malutką się nie martw, bo to właśnie ona bierze z Ciebie wszystko czego potrzebuje :)
    niestety, ale buraki są głównym źródłem żelaza - ale jak nie lubisz soku to jedz w innej formie, ale naprawdę dużo dają! i pietruszka.
    magnez ja też brałam całą ciążę, tylko po prostu w odstępie od żelaza.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Doda Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka też martwię się o to żelazo bo jedzenie mięsa mi nie za bardzo idzie. Mam nadzieję że szybko się wyleczysz z anemii

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, u mnie dziś nastrój trochę lepiej ale też bez rewelacji...

Domiii mam ostatnio tak jak Ty, że nie mam nawet siły żeby z łóżka wstać. ZMieniam tylko lokalizację z sypialni do salonu i większość dnia leżę. Ogarnę tylko obiad i ostatnio to moja jedyna aktywność w ciągu dnia. Czasem mam z tego powodu aż wyrzuty że za dużo w domu nie ogarnę, ale zwyczajnie brakuje mi siły...

Patutka ja też dostałam teraz od lekarza żelazo na receptę. Do tego biorę 4 razy dziennie magnez i wit.c 1000 jednostek. Z żelazem jest ogólnie problem że się trochę kiepsko przyswaja więc czasem nie ma wyjścia i trzeba suplementować. Najważniejsze że lekarz szybko wychwycił że jest za mało tego żelaza i dał Ci od razu leki.

Madlene super że sobie radzicie z dziećmi. Przy takiej gromadce to już na pewno do najłatwiejszych nie należy. Jak dla mnie jesteś superkobietą i supermamą:)

100krotka to nieźle ta Twoja córcia rośnie:) ładny apetyt ma, aż miło patrzeć na takie malutkie pulchniutkie dzieciaczki słodziaczki:)

Kalika a Ty więcej nie znikaj tak, bo tu wszystkie się martwimy. A jak się czujesz po odwiedzinach a Warszawie? pewnie zmiana klimatu się przydała i oderwałaś się od siedzenia w domu:)

Ciekawe co tam u Niepokornej, od wczoraj cisza...ciekawe czy musieli jej dawać dożylnie oksytocynę czy akcja sama poszła...

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dziekuje kochana :* jakos sobie radzimy bo innego wyjscia nie ma ;)
    Ja tez mialam wyrzuty sumienia jak nic nie robilam w domu ale sobie tlumaczylam ze to ostatni moment na odpoczynek ze tego organizm potrzebuje i juz.

Wlasnie odstawilismy corke na balet I chlopaki posneli mi w samochodzie wiec siedze I czekam. Najpredzej to ten mniejszym obudzi sie na mleko. Pozniej idziemy na urodziny (roczek synka znajomych ) ale to tak na chwile wlasciwie bo juz bedzie pozno a około 20.00 staram sie kapac Philipka. Jutro za to pępkowe u nas czyli pełna chata.

Aaaaa najwazniejsze z dnia dzisiejszego : weszlam spokojnie w Moje przedciazowe jeansy! !!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:25

domiii, nataliano, kalika lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ