Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
domiii wrote:o malutką się nie martw, bo to właśnie ona bierze z Ciebie wszystko czego potrzebuje
niestety, ale buraki są głównym źródłem żelaza - ale jak nie lubisz soku to jedz w innej formie, ale naprawdę dużo dają! i pietruszka.
magnez ja też brałam całą ciążę, tylko po prostu w odstępie od żelaza.
Do tego ta anemia....
Pietruszki nie dotknę, tak jak soku z buraków ale jako surówkę bardzo chętnie, mniami!
pytanie czy takie mrożone też są spoko? Czy koniecznie muszę sama robić?
Bo serio ostatnio źle sie czuje..
A powiedz mi czy odstęp 2 h będzie w porządku? Bo ja i żelazo i magnez mam brac dwa razy dziennie....
Doda- w Twoim tygodniu to ja miałam jeszcze super wyniki... ale te z anemią to są odebrane z krwi pobranej tydzień temu.
Taki gwałtowny wzrost malucha spowodował taki spadek...
Od mięsa mnie odrzuca od samego początku ciąży, nawet od kurczaka ktorego tak uwielbiałam.
Nadrabialam ,bynajmniej tak mi sie wydawało owocami i warzywami ale gucio..
Mam jeść minimum 3 razy w tygodniu kurczaka, raz czerwone mięso, dużo bialego sera, marchewki i buraków... ahhh.
Załamałam się...
Magda- no ja niestety nie pierwsza i nie ostatnia. Ale mnie to martwi bo ja ciężko sobie radzę z takimi rzeczami...
Ja biorę magneb6 2x2 tabs czyli 200 mg dziennie. Do tego żelazo które dostałam nazywa się sorbifer durules, to mam brać 2x1 1 tabs to 100mg czystego żelaza i 60mg to jakieś tam właściwości o przedłużonym działaniu
Witaminy c, to ja jem 2 cytryny jakoś 2 razy dziennie. Ale powiedz mi, czy ja każdą witaminę c moge brac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 01:34
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka ja zelazo biorę w leku który się tardyferon nazywa, tyle że raz dziennie. Magnez też oczywiście z Wit. B6 ale mi lekarz zwrócił uwagę żeby było w formie chelatu bo się lepiej wchłania. Z Wit. C chyba każdą możesz brać. Mi nic o tym lekarz nie mówił, że jakiejś nie mogę.
-
Patutka, 2h spokojnie. Ja zawsze minimum godzinę przed śniadaniem brałam żelazo i było ok.
Polecam tak jak Magda ChelaMagB6 - brałam go cala ciąże.
Witamina C raczej każda, najlepiej najzwyklejsza.
Lekarze czasami nie mówią o wszystkim a i każdy ma inne metody.
Ja mówię wszystko ze swojego doświadczenia, bo naprawdę miałam ogromny problem w tym temacie. -
kurcze Madziu u mnie bez zmian
bóle krzyżowe silne, skurcze nieregularne, masakryczny ból spojenia... ledwo daję radę. przyznam, że nie sadziłam, że dotrwam do 40tc... byłam przekonana, że moje pożegnanie z czopem coś rozpocznie, a tu minął tydzień i nic... -
O kurczę Madlene to trochę jej zeszło, biedna. A wiesz coś więcej?
Domiii myślałam że chociaż ten masaż szyjki coś pomoże. Może coś w tym tygodniu się ruszy. Najgorsze te czekanie, bo nie wiadomo kiedy się zacznie.
My już po ktg, wszystko dobrze, jakieś pojedyncze skurcze są ale nie bolesne, więc póki co się nie zanosi na poród. Chociaż już mogłoby, bo już też zmęczenie się daje we znaki. -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny. Więcej napiszę jak będziemy w domu i troszkę odpocznę. A tu macie Julkę Waga 3776 g, 54 cm
nataliano, magdaM85, domiii, renia.31, Mania1718, kalika, Madlene84, klaudia1534, 100krotka:), Doda, Maniaaaa, Mi$ia26 :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny