Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
Niepokorna śliczna córeczka, ogromne gratulacje! Zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu
To teraz Domii, Magda i Nataliano następne w kolejności na porodówkę? Ale nam się dzieciaczków posypiedomiii, magdaM85, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Urocza witaj:-) oczywiście że Cię przyjmiemy z otwartymi ramionami:-) podaj mi tylko termin porodu to Cię dopiszę do naszej listy:-) mam nadzieję że się tu u nas zadomowisz:-)
Domiii a u Ciebie dalej cisza? Kurczę upartego masz synusia. U nas wg belly dziś zostało nam 14 dni do porodu. Zobaczymy jak to wyjdzie, brzuch się obniża skurcze pojedyncze się zdarzają więc zobaczymy co i jak będzie szło.
Kalika jak tam się czujesz, jak po wizycie w stolicy? Czytałam na ovu że mdłości Cię męczą i przez to jesz ciągle. Spokojnie jak Ci to pomaga to widać też organizm potrzebuje, a że jesteś drobniutka to też fasolka potrzebuje więcej jedzonka więc nie martw się że przytyjesz bo i tak szybko potem zrzucisz:-)urocza, kalika lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry kobietki
Nataliano- zanim ja urodzę to wolę, żeby Klaudia była przede mną
W ogóle czasem mam dziwne myśli przez tą szyjkę, czy będzie dobrze....
Swoją drogą dziewczyny, miałyście w 2 trymestrze kłucia w szyjce macicy?
Urocza, to oczywiste, że termin wg usg.
Moje małe jest np młodsze o 9 dni i rosnie tak jakbym miesiączkę miała 3.10 nie 24.09
Tak się zdarza, a ja np miałam nieregularne @2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Urocza dopisalam już Cię do listy także oficjalnieb jesteś Zafasolkowana:-) też mi się bardziej prawdopodobny wydaje ten 15 październik. Jednak belly wyznacza poród tak, jakbyś miała cykle po 28 dni i owu 14 dnia cyklu, a wiadomo że to różnie bywa. Na początkowych usg łatwo jest malucha wymierzyć i myślę że ta data z usg jest pewniejsza. Chociaż i tak z tymi naszymi maluchami nigdy nie wiadomo, wyjdą wtedy kiedy to one będą chciały a nie kiedy nam by się chciało:-)
Jak znosisz początki ciąży? To Twoja pierwsza?
Patutka ja w drugim trymestrze czułam bardzo długo takie rozpychanie brzucha i trochę ciągnięcia w dolnych partiach. Czasami to się odczuwalo jak takie kłucie, ciężko dokładnie określić.urocza lubi tę wiadomość
-
Urocza, znalazłam się, znalazłam Na kilka dni zniknęłam, bo byłam w Warszawie, a tu takie poruszenie, wszyscy mnie szukają Na naszym pazdziernikowym wątku tak dużo wpisów, że zrezygnowałam z nadrabiania za dni nieobecności. Bardzo się cieszę z Twojego malutkiego serduszka. Co u Ciebie? Kiedy kolejna wizyta? Masz już zlecone badania 1 trymestru?
Magda, widzę, że powolutku ale konsekwentnie do przodu. Mam nadzieję, że Dominiczek nie będzie Was trzymał do ostatniego momentu na rzeczy. Jak mąż i jego noga?
U mnie ok, w Warszawie było fajnie, spotkałam się z koleżankami, bo głównie w tym celu tam pojechałam. Niestety widzę, że mam trochę mniej energii niż przed ciąża i szybciej się męczę. Do tego mdłości coraz silniejsze, jeść trzeba, ale nic nie smakuje. To tyle z narzekania
Domiiii, brak słów do tego Twojego malucha. Skoro teraz już taki uparty, to co to będzie dalej?!?urocza lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Kalika też mam nadzieję że Dominik zbyt uparty nie będzie, oby tylko nie upatrzyl sobie tego nieszczęsnego 29 lutego:-) wtedy pretensje będzie mógł mieć tylko do siebie:-) w sobotę na kolejne ktg jedziemy, więc na bieżąco będzie wiadomo co jest grane.
Z mężem, a raczej jego nogą już ok. Mam nadzieję że teraz już sobie niczego skrecal nie będzie. Obyło się bez wizyty u lekarza i zwolnienia, około tygodnia go potrzymalo i już nawet siniaka nie ma.
Lekarz dziś mi wysłał wyniki posiewu. Paciorkowcow z grupy B (GBS) nie wyhodowano, ale dalej mam te bakterie co wcześniej:-( nic lekarz nie pisał o lekach więc pewnie już po porodzie się tą infekcja zajmiemy. Jeszcze w sobotę się go zapytam.urocza lubi tę wiadomość