X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mamy nadzieję, że w poniedziałek po południu wrócimy do domku :)

domiii, magdaM85, Madlene84, kalika lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna śliczna córeczka, ogromne gratulacje! Zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu :)

To teraz Domii, Magda i Nataliano następne w kolejności na porodówkę? Ale nam się dzieciaczków posypie :)

domiii, magdaM85, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze swoją mała fasolką. Dopiero jestem na początku, tu widzę już świeże mamuśki. Gratuluję!

domiii, magdaM85, Madlene84, nataliano, kalika lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia no my 3,a po nas Patutka Doda Ty i reszta :)) moze pelnia ksiezyca 22lutego da nam wysyp dzieciaczkow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna Gratulacje :) sliczna masz corcie <3

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• Doda Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna gratulacje i dużo zdrówka dla Was.

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, część! Fajnie Cie tutaj widzieć :)

Niepokorna, mam nadzieję, że nie będą Was "przytrzymywać";) Jak się czujesz? Jak Juleczka?

urocza, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kalika, znalazłaś się :) gratuluję serduszka! U mnie też zarodek się zadomowił i bije mu serduszko!
    Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do wątku.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    To teraz Domii, Magda i Nataliano następne w kolejności na porodówkę? Ale nam się dzieciaczków posypie :)

Kochana, ja mogę jechać i już! tylko co z tego jak mojemu Synkowi się nie spieszy :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza zapraszamy! :) jak tylko Magda się pojawi na pewno dopisze Cię do listy na pierwszej stronie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:30

urocza lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza witaj:-) oczywiście że Cię przyjmiemy z otwartymi ramionami:-) podaj mi tylko termin porodu to Cię dopiszę do naszej listy:-) mam nadzieję że się tu u nas zadomowisz:-)

Domiii a u Ciebie dalej cisza? Kurczę upartego masz synusia. U nas wg belly dziś zostało nam 14 dni do porodu. Zobaczymy jak to wyjdzie, brzuch się obniża skurcze pojedyncze się zdarzają więc zobaczymy co i jak będzie szło.

Kalika jak tam się czujesz, jak po wizycie w stolicy? Czytałam na ovu że mdłości Cię męczą i przez to jesz ciągle. Spokojnie jak Ci to pomaga to widać też organizm potrzebuje, a że jesteś drobniutka to też fasolka potrzebuje więcej jedzonka więc nie martw się że przytyjesz bo i tak szybko potem zrzucisz:-)

urocza, kalika lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, no upartego mam Synka! :) skurcze mam cały czas, ale nieregularne. do tego jakieś kłucia w pochwie (czytałam, że to może rozwieranie się szyjki?!) i inne bóle, ale nic więcej...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,termin wg okresu 12październik,a wg wielkości zarodka 15ty. Jak myślicie, który bardziej wiarygodny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:49

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :-)

Nataliano- zanim ja urodzę to wolę, żeby Klaudia była przede mną :-D

W ogóle czasem mam dziwne myśli przez tą szyjkę, czy będzie dobrze....

Swoją drogą dziewczyny, miałyście w 2 trymestrze kłucia w szyjce macicy?

Urocza, to oczywiste, że termin wg usg.
    Moje małe jest np młodsze o 9 dni ;-) i rosnie tak jakbym miesiączkę miała 3.10 nie 24.09
    Tak się zdarza, a ja np miałam nieregularne @ ;-)

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • urocza Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też to zgadza bo wiem, że owulka była przesunięta. Czyli zostaje 15 październik :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w zasadzie tak jak ja masz 2 TP z om i 1 usg :-) to ważne by podawać innym lekarzom czy na ip.

urocza lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza dopisalam już Cię do listy także oficjalnieb jesteś Zafasolkowana:-) też mi się bardziej prawdopodobny wydaje ten 15 październik. Jednak belly wyznacza poród tak, jakbyś miała cykle po 28 dni i owu 14 dnia cyklu, a wiadomo że to różnie bywa. Na początkowych usg łatwo jest malucha wymierzyć i myślę że ta data z usg jest pewniejsza. Chociaż i tak z tymi naszymi maluchami nigdy nie wiadomo, wyjdą wtedy kiedy to one będą chciały a nie kiedy nam by się chciało:-)
    Jak znosisz początki ciąży? To Twoja pierwsza?

Patutka ja w drugim trymestrze czułam bardzo długo takie rozpychanie brzucha i trochę ciągnięcia w dolnych partiach. Czasami to się odczuwalo jak takie kłucie, ciężko dokładnie określić.

urocza lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, znalazłam się, znalazłam :) Na kilka dni zniknęłam, bo byłam w Warszawie, a tu takie poruszenie, wszyscy mnie szukają ;) Na naszym pazdziernikowym wątku tak dużo wpisów, że zrezygnowałam z nadrabiania za dni nieobecności. Bardzo się cieszę z Twojego malutkiego serduszka. Co u Ciebie? Kiedy kolejna wizyta? Masz już zlecone badania 1 trymestru?

Magda, widzę, że powolutku ale konsekwentnie do przodu. Mam nadzieję, że Dominiczek nie będzie Was trzymał do ostatniego momentu na rzeczy. Jak mąż i jego noga?
    U mnie ok, w Warszawie było fajnie, spotkałam się z koleżankami, bo głównie w tym celu tam pojechałam. Niestety widzę, że mam trochę mniej energii niż przed ciąża i szybciej się męczę. Do tego mdłości coraz silniejsze, jeść trzeba, ale nic nie smakuje. To tyle z narzekania ;)

Domiiii, brak słów do tego Twojego malucha. Skoro teraz już taki uparty, to co to będzie dalej?!? ;D

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Patutka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, to w Warszawie bylo wpaść na herbatkę :-D

2016 🩷

2020 🩵

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika też mam nadzieję że Dominik zbyt uparty nie będzie, oby tylko nie upatrzyl sobie tego nieszczęsnego 29 lutego:-) wtedy pretensje będzie mógł mieć tylko do siebie:-) w sobotę na kolejne ktg jedziemy, więc na bieżąco będzie wiadomo co jest grane.
    Z mężem, a raczej jego nogą już ok. Mam nadzieję że teraz już sobie niczego skrecal nie będzie. Obyło się bez wizyty u lekarza i zwolnienia, około tygodnia go potrzymalo i już nawet siniaka nie ma.
    Lekarz dziś mi wysłał wyniki posiewu. Paciorkowcow z grupy B (GBS) nie wyhodowano, ale dalej mam te bakterie co wcześniej:-( nic lekarz nie pisał o lekach więc pewnie już po porodzie się tą infekcja zajmiemy. Jeszcze w sobotę się go zapytam.

urocza lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ