X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa gratulacje :-) Cieszę się że Antos już jest z wami <3 dużo zdrowka dla was :-*

Niepokorna mam nadzieję że już tulisz swoje szczęście w ramionach :-) jak nie to kciukam nies,z szybciutko wychodzi żeby mama się nie meczyla za dużo :-)

Kochane przepraszam was znowu na robilam sobie zaległości w pisaniu :-\ podczyt uje codziennie ale albobrak weny do pisania albo mała zaczyna płakać albo jest godzina 4 rano jak teraz i nie mam siły :-\

Madlene jak synek? Twoje dzieciaczki starsze pewnie dużo Ci pomagają :-)

Domiii to teraz Twoja kolej :-) Magda później Ty :-) życzę wam szybkich mało bolesnych porodów :-)

Powiem wam że corcia moja pokazuje charakterek :-) potrafi się kakretnie upomnieć o cyca albo żeby się na zająć :-) jest wesolutka dużo się uśmiecha :-) bylysmy wczoraj na szczepieniu dzielnie zniosła trzy ukicia myslalam że mi serce pełnię jak płakała :'( pediatra ja zbadał obejrzał zwazyl i co się okazało przybrała na wadze dwa razy tyle co powinna 1400g :-D ma przejść na dietę :-) :-D hehe :-P

Zmykam dalej spać bo pewnie koło 7 będzie pobudka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 04:18

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety skurczy nadal brak. Także za chwilę dzwonimy do szpitala i będzie trzeba je wywołać. Dam znać po wszystkim. Buziaki dla Was :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to życzę powodzenia <3 kciukam

• renia.31 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, trzymam kciuki, żeby córeczka szybko wyskoczyła z brzuszka :) :*

gann3e3kes4vjspx.png

dqprj44joyq352t7.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy mi ten brzuch urośnie, co? :-D

Oddajcie no trochę swojego :-D

_20160218_122055_JPG_300x300_q85.jpg mój taki maaaalusi.

nataliano, 100krotka:) lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu. Właśnie jestem podłączona pod KTG i zaaplikowali mi tabletkę dopochwowo. Czekamy na reakcję.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutk nie martw sie,jeszcze troche to wyskoczy ci ta pileczka:) to moze dlatego ze z Ciebie chudzinka to po malu zgrabnie rosnie,ale i tak juz widac:) Niepokorna 3mam kciuki dalej niech sie rozwinie i bedziesz tulic swoja coreczke;* a My od wczoraj sie pokochali krotko :D bo juz ciaza donoszona i takie pyt czy po stosunkuu i przy podcieraniu moze byc troche sluzu z minimalna krwia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam wizyte za dobre 2godz,moze dowiem.sie czegos wiecej :) ide zjesc obiad rozwiesic pranie:) i ssykowac po malu,a tak mi sie niechce nawet tylka z kanapy ruszyc:)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano
    Moim zdaniem możesz mieć śluz zabarwony krwią, bo wszystko masz tam wrażliwe i mocno ukrwione już teraz. Nawet zwyczajne badanie ginekologiczne może powodować coś takiego.

Ja dostałam tabletkę z oxytocyną. Ona czasem przyspiesza skurcze. Okazało się, że głowa dziecka jest już bardzo nisko i położna aplikując tabletkę poczuła główkę. Także teraz do 18:30 czekamy. Jak się nic nie zmieni to przewiozą mnie na salę porodową i podadzą oxytocynę w kroplówce. Dobra wiadomość jest taka, że skoro główkę czuć to znaczy, że mała wpadła w odpowiedni kanał i że raczej powinna przyjść na świat siłami natury. Pytanie tylko jak szybko...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano tak, możesz mieć podbarwiony śluz po stosunku na tym etapie ciąży

NIEPOKORNA niezmiennie trzymam kciuki! oby wszystko poszło jak najmniej boleśnie :) buźka

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano jak najbardziej to normalne.

Niepokorna oby Szybko Julcia sie pojawily.

U nas w porządku. Dzis zaliczylismy pierwszy spacer. Byliśmy w przychodni sie zwazyc. Na szczescie zaczelismy juz spowrotem przybierac na wadze wiec jest OK. My czesto je bo Co 2h ale oprocz tego jest grzeczny. Nie marudzi bez powodu. Ja ogarnelam wlasnie. Jeszcze ryz na obiad musze ugotowac I tyle.

Patutka spokojnie pojawi sie :) jeszcze beda chwile ze bedziesz miala dosc ;)

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palutka nie martw się brzuszek jeszcze urośnie a narazie ciesz się, że bez problemu możesz sobie zrobić pedicure czy ogarnąć okolice bikini :D Ja niby też jeszcze daję radę, ale nie jest już tak łatwo jak miesiąc temu :P

Niepokorna czyli coś dalej ruszyło, trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji i szybki, bezproblemowy poród :)

Madlene super, że Filipek zdrowo rośnie i nie dokucza zbytnio mamusi, wycałuj go tam od ciotki forumowej ;)

Ja byłam dzisiaj z teściową na zakupach i jak zwykle ostatnio nic sobie nie kupiłam ale mały jest bogatszy o 2 czapeczki, sweterek, 2 pieluszki, komplecik pajacyk+kaftanik i 2 książeczki kontrastowe (bo okazja była) :D

Madlene84, Patutka lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 11:19

2016 🩷

2020 🩵

• Doda Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ta twoja teściowa to straszna zołza żeby takie rzeczy ciężarnej mówić. Następnym razem jak ci coś przykrego powie to się jej zapytaj czy ona by chciała żeby tak było że ci takie okropieństwa mówi. Jak ma takie farmazony pieprzyć to niech lepiej nic nie komentuje tylko cicho siedzi w swojej pieczarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:38

oar83e3keq89l2jp.png

iv09df9hp314nnol.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka spokojnie bedzie duzy zobaczysz. Pierwsza ciaza do tego jestes szczupła wiec to raczej normalne. W każdym badz razie u mnie w 1 ciazy tez tak bylo. I tak samo jak Ty nie mogłam sie doczekac :) a Co do tesciowej. .. mam podobna wiec lacze sie W bolu.

Klaudia tak to juz jest jak sie zostaje mama.... jedziemy z zamiarem kupienia sobie czegos a wracasz z torbami ubran dla dziecka :) klasyka.

Kalika Co u Ciebie? Odzywala sie Ona po wizycie poniedzialkowej? ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:53

kalika lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 11:19

2016 🩷

2020 🩵

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-)
    Przepraszam że się mało udzielam ostatnio, ale jakoś weny brak i takie trochę gorsze dni mam chyba. Postaram się jutro nadrobić.

Madlene u Kaliki dobrze wszystko. Na forum nie pisała. Po wizycie dobrze, serduszko bije, dalej jest na zwolnieniu i pewnie do końca ciąży będzie przy jej pracy to będzie bezpieczniej.

Niepokorna jak tam u Ciebie?

Madlene84, renia.31, kalika lubią tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palutka to współczuje takiej teściowej, moja to jak się tylko dowiedziała o ciąży to zaraz zamówiła podgrzewacz do butelek jakby to była najbardziej niezbędna rzecz :D Ale nie powiem byłam na nią zła o to że się tak pospieszyła..

Madlene u nas się Kalika nie odzywała ale znalazłam informacje na październikowym wątku, że serduszko maleństwa bije i chyba jest wszystko w porządku.

kalika lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej, ze się cieszy niż tak jak u mnie.
    Moja w dupsko mi wchodziła dopóki sie o ciąży nie dowiedziała. A jak się dowiedziała to i piwa mi proponowała i o stratach non stop gadala. Dość mam tej kobiety.
    Jedyną rzeczą którą kupiła, to kosmetyczkę na kosmetyki do trzymania w domu, jakbym półek nir miala!
    Niech sobie ją w du*e wsadzi. A mi da spokój.

Cały czas mi piszę, żebym kupowała coś dopiero pod koniec 8 msc.... a nie teraz i WSZYSTKO ma byc używane.

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mi za duzy nie urosl,ja z takiego 3 4 miesiecznego brzucha jechalam :D nie bylam taka szczypla:) wiec mysle ze bedziesz miala taka pileczke:)) ja juz po wizycie,sie naczekalam bo dzisiaj jakis nawal ludzi byl :D cisnienie dobre,serduszko bilo:) ginek stwierdzil ze narazie nic sie nie dzieje,trzeba czekac zrobil usg i mowil ze mala wazy plus minus 3kg wiec za duzo do porodu nie przytyje nasza kluseczka :))narazie wszystko w porzadku i nast wizyta 3marca jak by nic sie nie ruszylo:)

domiii lubi tę wiadomość

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ